Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 1999.08.10 0 0 29
En kenytelen voltam nem mellözni a monitort, mivel 10 nap mulva dolgozni mentem/ szovegszerkesztö / faradekony volt a szemem, este neha mar semmi eröm nem volt olvasni, összefutottak a szemem elött a betük.
PERSZE, HOGY ATLAG SZEMORVOS LEBESZEL A MUTETROL!! MIVEL AKKOR O EHENHAL..
En a mütét óta nem jártam szemorvosnál, pedig addig a kontaktlencsek miatti kötöhártyagyulladás és a szemüvegfelirások miatt sokszor jártam nála.
Szerintem okosabb összel vagy télen csináltatni, mert az elsö hónapokban szigorúan kerülni kell az erös napfényt meg a szembe csurgó izzadtságot.
De az olyan csodálatos érzés, hogy reggel nem keresgéled vaksin a szemüvegedet, messziröl látod hogy hányas busz jön és szeretkezés közben sem bandzsitasz olyan ábrándosan, hogy valamit kivegyél a partnered távolabb fekvö testrészeiböl.
ja igen. Optik-med a neve. Es tenyleg nagyon korrektek voltak.Semmi felesleges penzkiadás.A szükséges vizsgálatok, korrekt ellátás.
Mondjuk az a 3 nap igen szar. Illetve nekem az volt a legrosszabb, amikor levettem az egyik szememrol a vedö kontaktlencsét. Azt hittem, jobb lesz töle.....De irtó hama behámosodott, ahhoz képest, hogy pl egy mütéti heg vagy egy csonttörés milyen sokáig fáj.
Porter Creative Commons License 1999.08.10 0 0 28
Nekem 2,0 mindket szemem, gondolkodtam is rajta, de ugy hallottam, hogy utana honapokig celszeru mellozni a monitor kozelseget - mar pedig ez nalam nagyon nem menne. Errol hallott valaki valamit?
Valamint egy 7,5 es 4,5 szemnek mit josoltok, meg lehet szepen csinaltatni?
banya Creative Commons License 1999.08.10 0 0 27
néptáncos, kedves!
Felébredtem, jelentkezem. :)))
Az én telefonszámomra gondolsz vagy a klinikáéra? ;)))))) Bármelyikkel állok rendelkezesédre :))))))))

Az Optik-Med valóban nagyon korrekt, bár épp a minap hallottam egy kedves szemorvos barátomtól, hogy egy pöttyet lejjebb csúszott a szint, mivel nagyüzemi méretekben kezdenek dolgozni, szóval nagyon megnőtt a forgalmuk és ez általában a minőség rovására megy...

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.10 0 0 26
Na akkor novelem a mutottek szamat. Nekem ket eve augusztus 25-en csinaltak az operaciot. Banya finoman fogalmazott, szerintem nagyon kellemetlen a mutet utani ket nap. En a masodik napon mar akaratlagosan sem tudtam kinyitni a szemem, a szervezetem igy vedekezett a plusz fajdalom ellen. Aztan csutortok hajnalban (a mutet hetfo delutan volt) felkeltem pisilni es ki tudtam nyitni a szemem a sotetben. Rapillantottam a digitalis kijelzore es kristaly tisztan lattam rajta a szamokat. 3 ora 17 perc volt. Ezt nem felejtem el, mint ahogy a parkolo vegeben allo VW Polo rendszamat sem.
Szoval latni jo...
Frankie Creative Commons License 1999.08.10 0 0 25
Ja, még egy _fontos_ dolog.
Akinek 5-6 vagy annál több dio.-s rövidlátása van. A doktor néni azt mondta, hogy ilyen értéknél hajlamos a retina leválni! Ugyanis a rövidlátás általában úgy alakul ki, hogy a szem gömb alakja eltorzul és egy rögbilabdaszerű alakot vesz fel. Ebben a helyzetben az éles kép a retina előtt keletkezik. A szem belső felépítését nem ismerem pontosan, de valami szalagok nem elég rugalmasak ahhoz, hogy ezt az alakváltozást kövessék, így a retinára valami olyan erő hat, ami miatt leválhat. Nekem a műtét előtt (szintén lézerrel, csak valami más fajtával) egy kicsit hegesztettek rajta.
Ezt minden rövidlátónak (>5 dio.) érdemes megnézetni, mert ez vakságot is okozhat.
Frankie Creative Commons License 1999.08.10 0 0 24
gvass1

Ja, meg este lefekvéskor le akarod tenni.:)

Frankie Creative Commons License 1999.08.10 0 0 23
Én kb. 2 éve csináltattam ilyen műtétet. 5 ill. 7 dioptriát korrigáltak 0.5 alá. Most szemüveg nélkül tudok kosarazni, focizni stb. Többek között emiatt döntöttem mellette, mert a balesetveszély (szemüveg repül, törik, az üveg felsérti a szemet) nagy volt, sportolni meg akartam.
Itt Szegeden csinálták ún. Excimer lézerrel (Vigyázat! Több fajta lézer is van, amit ilyen célra használnak), ami állítólag sokkal finomabb beavatkozásra alkalmas mint a korábbiak. Én nem tudom, nem értek igazán hozzá. Az első 2-3. nap tényleg szar volt, egyedül is voltam akkoriban, úgyhogy bepakoltam előtte a hűtőt és 3 napig otthon feküdtem, zenét hallgattam. Az alvás macerás, mert a R.E.M. alatt könnyen felébred az ember. Legjobb nem álmodni.:)
Tudtommal ennek az eljárásnak 10-11 éves múltja van (hogy általában a lézeresnek, vagy csak az Excimer lézeresnek azt nem tudom). Ezalatt még nem derült ki, hogy komoly utóhatása lenne. De ha valakit tényleg érdekel keressen rá az Interneten. Mielőtt csináltattam rákerestem, és az egyik vitafórumon találtam egy levelet, amit olyan valaki írt, akinek nem jött be a dolog. Valami komplikációja volt, ami miatt a műtét után nem javult (talán romlott is) a látás élessége és a műtéti hiba miatt kontaktlencsét sem viselhetett.
Nekem azt mondták, hogy nincs semmi fizikai korlátozás, vagyis nem gyengültek a szaruhártyáim.:)
Ha csak 5%-ot távolítanak el, akkor nem hiszem, hogy túl sokat gyengülne. Szóval, ha baleset közben valami véletlenül kiszúrja az ember szemét, az valszínűleg mütét nélküli szemnek is elég lenne.
Ja. kb. 140-145,000-be került az egész mindent egybevéve, de drágult azóta. Plusz dolgok:
- fájdalomcsillapító, műkönny (a műtét utáni 2-3 napban sokszor segített ha kicsit kiszáradt a szemem és nagyon fájt),
-korrekt UV védelmes napszemüveg (a gyógyulási időszakban (2-3 hónap) az UV sugárzás hatása torzíthatja a gyógyuló szaruhártyát, ezzel befolyásolva a műtét eredményét.
-kontakt lencse, a két szemem műtétje között 3 hónap helybetopi volt, úgymond a biztonság kedvéért, mert 1000-ből 1 állítólag lassabban gyógyul(?). Erre az időre kontakt lencsét kellett hordanom a nem operált szememen, mert az 5 dioptriás volt, és ha a két szem közötti különbség >3 dio., akkor nem lehet szemüveggel korrigálni.
Cirka ennyi. Ha még eszembe jut valami, közzéteszem.
gvass1 Creative Commons License 1999.08.10 0 0 22
Haho szemuvegesek!
En most csinaltattam 5 honapja meg a rosszabbik szememet, cca. 5 dioptriarol 0,5 ala.
Optik-Mednel 75 k huf/szem. A masikat (3 dioptria) is meg akarom csinaltatni, de mar igy is kiraly modon kozlekedek szemuveg nelkul.
A beavatkozas nem fajdalmas, csak az, amikor beteszik a szemedbe a szetfeszito bigyot. utana masfel percig lodoz a lezer, de semmit nem erzel, nincs semmi lekotozes, meg iylesmi.
Az elso harom nap utana pokoli rossz - annak aki elotte nem hordott sosem kontaktlencset .
Azt a harom napot celszeru telenyugtatozottan, altatok zabalasval tolteni.
Az elso heten meg elegge szarul latsz, de aztan fokozatosan beall. Kell meg napi 4-5x cseppenteni szemcseppet.
Meg nagyon zavaro, hogy meg mindig keresem reggel a szemuvegem ebredeskor..pedig nem kell:-)))
IMHO megerte a dolog, foleg ha arra szamoltok, hogy egy normalis szemuveg (amitol nem faj a fejed, es meg turhetoen nez is ki) 30-40 ezer ft.
Ja igen, az elso evben UV-szuros napszemuveg nelkul nem nagyon lehet kimenni a napra.
Meg 3-4 centire nem latok elesen aprobb targyakat (oras ne mutesse meg magat!), viszont szemuveg nelkul lazan vegigolvasom a vizsgalotablat.
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.08.10 0 0 21
én mindig megkérdezem a szemorvost / mikor újabb szemüveget íratok :( /és mindig lebeszél róla, hasonló érvekkel mint Vang So asztaltárs

legutóbb azt mondta, hogy érdemes várni arra a másik módszerre pár évet (mintha azt is mondta volna, hogy külföldön már jóval barátságosabban csinálják, nem közvetlenül ezt a hártyát vékonyítják meg)

a másik hátrány, amit még elmondott, hogy a szem ozmotikus nyomását nem tudják hogyan befolyásolja az a tény, hogy elgyengítik, megvékonyítják ezt a hártyát...és ez csak hosszabb távon derül ki

(ja, két éve, még a bemetszésre volt egy olyan beszólása, hogy a heggesedésnek van egy olyan "előnye", hogyha ütésnél megreped a szem, elfolyik a csarnokvíz stb. stb. sokkal szebben lehet gyógyítani, mert a vágás mentén megy szét általában, nem olyan cikkcakkosan szakad...broáf)

Komolyka Creative Commons License 1999.08.10 0 0 20
martinelli!

Tényleg ne várj sokat, de válogasd meg, hogy hol végezteted el a műtétet.
A nővéremnek másfél éve az Optik-Mednél csinálták (Bécsi út), és azóta tökéletesen lát. Nagyon lelkiismeretesek, megmondják, ha valamiért nem lehet elvégezni rajtad a műtétet. Én kísértem a tesókát az első vizsgálattól a műtét utáni utolsó kontrollig, jó lesz, ha te is valakivel együtt mész, de ezt úgyis el fogják mondani. A műtét után alig fáj, viszont a tesóm a 2-3. nap erős napszemüveggel sem bírta kinyitni a szemét. Ezért kell a kísérő.
Van olyan szemklinika, ahol mindenkinek elvégzik a műtétet, ha nem lehetne, akkor is... Az Optik-Med viszont megbízható. Valami olyan is van náluk, hogyha te ajánlod a műtéted után másnak is, hogy csináltassa meg, akkor kapsz százalékot az ő műtétének az árából. Vagy valami ilyesmi.
Szóval hajrá!!!!

K.

martinelli Creative Commons License 1999.08.10 0 0 19
Nem tökölök sokat. Most van pénzem, bejelentkezem. Tapasztalataimról majd beszámolok.
neptancos Creative Commons License 1999.08.10 0 0 18
Hi, martinelli, hogy ez nekem nem jutott eszembe!
Én: 26 ée szemüveg. évek óta 8 fölött. Síelek, bringa, régebben foci. Tánc.Úszni szar, mert nem látom jól a csajokat...
Dr Úr szerint NE műttessem meg magam.
A magánklinikán, ahol egyszer voltam, annyit nemvoltak hajlandóak mondani, hogy nem fog fájni. Kitágított szemekkel eljöttem. Ez még ingyen is sok volna.
Banya4 Ha felébredtél, küldesz nekem egy telefonszámot? Mi 30-asok tartsunk össze! Kíváncsi vagyok, mit mondanak egy vizsgálat után.
Ja, és szemüveg nélkül lehet vezetni, sőt pihenteti is, csak piszok veszélyes.
Hali!
n.
Vang So Creative Commons License 1999.08.10 0 0 17
Én megkérdeztem a szemorvosomat, hogy mit gondol az ügyről, és a válasza a következő volt. A lézer Kilóméterekkel jobb, mint az orosz bemetszéses eljárás, lévén a bemetszés hegesen gyógyul, a szaruhártya elmerevedik, később nem korrigálható stb. stb.
Szóval a lézer jobb, de nem fenékig tejfel. Tudni kell hozzá, hogy az ún Bauman-hártyából távolítanak el egy vékony réteget, így változtatják meg a törésmutatót, ergó élesebb lesz a látás. Ez a hártya felelős azonban az UV-sugárzás megszűréséért is, ez a védelem tehát gyengül, és nem kizárt, hogy idősebb korban a hatás összegződik és szürke hályog képződéséhez vezet. Ezzel kapcsoltaos az is, hogy nem ajánlják a nyári műtétet, mivel akkor sokkal erősebb az UV-sugárzás, lassabb a gyógyulás, rosszabb a hatásfok stb. Szóval jobb ősszel vagy télen megcsináltatni. Sajnos, mivel még nem olyan régi a módszer, nincsenek hosszú távú utánkövetési eredmények.
A szem elülső részének meggyengítésével az is együttjár, hogy nehezebben viseli a nagyobb ütődést, pl. autóbalesetnél átszakadhat stb.
A nő azt is javasolta, hogy ha nem nagyon sürgős, inkább várjak 1-2 évet, mivel akkor technológiailag megoldják, hogy ne ebből a hártyából kelljen elpárologtatni egy vékony réteget, hanem azt "felhajtják" és máshogy avatkoznak be.
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy kérdezz meg más szemorvost is, ne csak azokat, akik csinálják. Én tanácsként azt kaptam, hogy a Tömő utcába menjek, ha műtétet akarok, mivel ott biztosan lelkiismeretesek, és több olyan profitorientált rendelő is van, ahol a pénzért belemennek nagyobb rizikóba is, kevésbé körültekintőek stb.
És még egyszer: mindenképpen kérdezz meg szakembert is, mielőtt döntesz.
MaCS Creative Commons License 1999.08.10 0 0 16
Halihó!
Az elmúlt 9 évben több barátom, ismerősöm esett át klönböző műtéteken, és mindegyiküknél jó a végeredmény. Senki sem panaszkodott a fájdalmas tűtétre -- a szikések sem --, legfeljebb a műtétet követő apróbb kellemetlenségekre.
Az egyik srác pl. szemüveg nélkül csak árnyakat látott, fel sem ismert, most remekül olvassa az apró betűket is a tesztlapon, és szemüveg nélkül vezet.

Üdv: MaCS

banya Creative Commons License 1999.08.10 0 0 15
Itt vagyok! Már csak a megszólítás okán is! :)))
Szóval 32 vagyok, decemberben lesz két éve, hogy ott ahol zsuzsának, nekem is elvégezték a korrekciót. A neve egyébként Optik-Med.

zsuzsa, kedves!
Ellentmondok Neked, mert nekem a bal szememről -12, a jobbról -10 dioptriát szedtek le. A jelenlegi szemüvegem -1, -0.5, de nem kell állandóan.

martinelli, aranyom!
Nekem másfél évbe telt, mire döntöttem, hogy lézer alá fexem, de nem bántam meg. Maga a műtét olyan mint egy nőgyógyásztai vizsgálat: nem fáj, de kellemetelen. Az utána lévő 2-3. napon kicsit fáj, de át kell aludni azt a napot! :)))
Kérdezz bátran, válaszolok, ha tudok, de most bazi álmos vagyok...

martinelli Creative Commons License 1999.08.10 0 0 14
Melyik topicban volt róla szó?
A marketing tájékoztatót már elolvastam az egyik szemcentrum honlapján, de engem inkább a személyes vélemények érdekelnek.

Pl.
azt igérték nem fog fájni, közben két hétig kábítószereken éltem, hogy kibírjam/azt mondták kicsit szúrni fog, de nem éreztem semmit;
megváltozott az életem/már nem hordok szemüveget (csak kontaktlencsét :-));
kedvesek voltak/leszíjaztak a székre;

zsuzsa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 13
csak a szaruhartya 5 %-at alakitjak / azert sem megy 6-nal tobb dipotria korrigalasa. En ket hoyyaerto rokonomtol kertem tanacsot/ orvos es latszeresz / azt mondtak, lezerrel ok, de az Ilizarov fele bemetszes az meggyengiti a szaruhartyat, mert merolegesen bevagjak.
Nekem 10 ev mulva sajna oregkori tavollatasom lesz, ahogy mindenki masnak is. Addig akarom kisielni magamat!!!
egy ember Creative Commons License 1999.08.09 0 0 12
Már volt erről szó többször. Banyának is volt meg nekem is. Banyát az IRC index.hu-n éred el legkönnyebben. Szerintem rulez a dolog, de külön csináltattam a két szememet - ziher, ami ziher. Csak akkor érdemes, ha már néhány éve beállt a szemed, nem változik, mert a kezelés tüneti. Ha kifejezetten jó látást kívánó a munkád - tervező, festő, sebész - akkor meggondolandó.
1mbr
bocs Creative Commons License 1999.08.09 0 0 11
Offtopic on
bocs azoktol, akik hosszu tavu infot akarnak...
szoval a hugom csinalt egy ijen mutetet (batrabb mint en), es kb. 90%-os javulas lett neki (egy csomo dologhoz nem kell neki szemuveg, de pl. vezeteshez kell). DE: ezzel senki nem volt igazan elegedett, se nem az ottani orvosok, se nem O. Reszletesebb vizsgalatnal kiderult, hogy egy kis mocskos fereg/virus istentudjami, amit a kedvenc macskajatol kapott, felig kinyirta a szemfeneken az idegeket, es valoszinu ettol van a viszonylagos sikertelenseg.
Ugyhogy fel vervizsgalatra, akinek romlik a szeme, valami toxoplazmozis utan kutattasa at a veret, foleg, akinek macskaja/kutyaja van....szelsoseges esetben vaksag is lehet belole....
bocs a remisztgetesert
Offtopic off
Yfel Creative Commons License 1999.08.09 0 0 10
En ugy hallottam, hogy egy ido utan a szemed visszaall az eredeti allapotara... olyan ot-tiz ev alatt, vagy meg rosszabbra. De nem tudom, hogy mennyire megbizhato az info :)

Yfel

lex2000 Creative Commons License 1999.08.09 0 0 9
Van valakinek infója az ilyen műtétek
hoszzú távú hatásaitól. Pl. mi lesz 10 év múlva...?
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 8
kettöe. de ez majd 2,5 eve volt.
kiszamoltam, mostanra bejott, amit kontaktlencsere meg szemuvegekre koltenék.
martinelli Creative Commons License 1999.08.09 0 0 7
A ~100eFt egy szem vagy kettő ára volt?
division by zero Creative Commons License 1999.08.09 0 0 6
Engem is érdekelne, de nem esztétikai szempontból.
(sőt kifejezetten hiányozna a szemüveg...)
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 5
29 eves voltam, 4 dioptriat javitott nullara, az elejen gyenge vagy es faj is, de 1 het utan rohamosan javul.
12 honapig fizettem havi 9000 Ft reszletet. Itt a Becsi uton, a Margit korhazzal szemben van ahol csinaltattam. Profik.
Azota merek sielni es most usztam at a balatont. Eddig nem mertem semmi ilyesmit.
Panik fogott el, mert bizonytalan voltam a terben.
martinelli Creative Commons License 1999.08.09 0 0 4
És mennyibe került? Mennyire volt kellemetlen? Hol vannak a megbízható lézeres klinikák?
Van olyannak tapasztalata aki 30 évesen szenvedett, élt át ilyen beavatkozást?
WAN Creative Commons License 1999.08.09 0 0 3
Nem fog jobban látni, csak éppen szemüveg nélkül.
martinelli Creative Commons License 1999.08.09 0 0 2
Mert nem kell szemüveget hordanom.
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 1
Volt.
Nagyon megéri. Ha kétszer annyiba került volna és háromszor olyan kellemetlen lett volna, akkor is megérné!
De csak megbizható, lézeres centrumban csináltasd.
division by zero Creative Commons License 1999.08.09 0 0 0
Az, hogy jobban fogsz látni, mért esztétikai előny?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!