Keresés

Részletes keresés

hupm Creative Commons License 2007.12.17 0 0 449
es ez a brossura mind 1-es kategoria?
Előzmény: gpz (448)
gpz Creative Commons License 2007.12.17 0 0 448
Akit érdekel, a szín- és fogantyúválaszték letölthető.
gpz Creative Commons License 2007.12.15 0 0 447
Wellmann bútor 1-es árkategóriában (legolcsóbb) van benne az alapkollekcióban, Whirlpool gépekkel.
Előzmény: Paco155 (446)
Paco155 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 446
Sziasztok.

A név alapján kicsit nehezen, de sikerült kiderítenem a címüket és telefonszámukat, itt találhatóak:
Cégnév: B&C Design Stúdió
Cím: Budapest 1061 Káldy Gy. u. 7.
Tel: 413-6813
Fax: 322-2493

A számot felhívtam és egy nagyon szolgálatkész úriemberrel beszéltem. Elárulta a netes elérhetőségüket, és megengedte hogy terjesszem itt is: B&C Design Studio

A 3. épülettel kezdik és folyamatosan egyeztetnek majd a többi épület lakóival az átadás sorrendjében. Egyelőre szimpatikusak.
Előzmény: Belabatyo (445)
Belabatyo Creative Commons License 2007.12.14 0 0 445
Kepzeljetek, bejelentkezett a B&C Design Kft. azzal, hogy ok lesznek az uj konyhasok. Egyeztettunk is veluk idopontot mar a jovo hetre, 'szal ha van infom, majd tolom...
gpz Creative Commons License 2007.12.14 0 0 444
A központi fűtésnek szerintem csak azért rossz a híre, mert a panel lakótelepen nem a költségek figyelembe vételével tervezték meg ezeket. Egy korszerű háznál nem valószínű, hogy több lenne a költsége, sőt... Elvileg az erőműben jobb hatásfokkal tudnak hőt előállítani, mint az egyedi kis egységekben. A panellakásokban azért olyan nagy a költsége, mert szinte semmi hőszigetelés nincs, valamint a hőszabályozás ablaknyitással történik...
Előzmény: lakmon (443)
lakmon Creative Commons License 2007.12.13 0 0 443

Kedves lakók!

Én ugyan nem itt vettem lakást,hanem Csepelen a Rákóczi Ligetben.De szeretnék információkhoz jutni,ami hasznos lehet számomra.Ha valaki tud segítsen.

Azt szeretném megtudni,hogy egy 38 nm-es lakásnak ami gáz fűtéses kb.mennyi a havi fűtés számlája és van e havi készenléti díj télen/nyáron?De csak olyan lakásnál,ahol egyedi mérőóra vabn beszerlve lakásonként.Illetve ugyan ezt kérdezném közponi fűtéses lakás esetén is?

Sajnos minket teljesen átvertek,mert gázfűtést igértek és központi fűtés lesz.De én csak ahhoz tudok viszonyítani ahol most lakom,ami ugyan központi fűtéses lakás,de 58 nm-es és nincsenek egyedi mérőórák beszerelve. 

Valamint megszeretném kérdezni,hogy a közös költség összege mennyi havonta és mit tartalmaz?

Köszönöm a segítséget.

peter_agardi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 442

gpz,

legutóbb én azt hallottam, hogy a konyhásokat is lecserélik a C,D,E épületekre és jelenleg még nem tudják, hogy ki lesz az új cég.

Egyébként én úgy fogom fel az egész konyha dolgot, hogy adnak kb. 200e ft "támogatást", amit "levásárolhatsz" a stúdióban: azt raksz össze amit akarsz, és 200e ft-ig fizetik neked. Tudnak neked mutatni alapkészletet, de azt is sokféleképpen lehet kivitelezni ennyi pénzből.

Nekünk ha jól emlékszem úgy mondták, hogy ebből a felszerelésből amit itt látsz...

http://picasaweb.google.com/peter.agardi/20071128Liliomdomb/photo#5137976150257194690

... alapból belefér egy darab fönti és egy lenti szekrény, egy lenti polcos szekrény meg a képen lévőhöz képest kevesebb munakalap.

Előzmény: gpz (440)
az optimista Creative Commons License 2007.12.13 0 0 441
Sajnos, már nem emlékszem, egyértelmű volt, h veszünk hozzá további elemet + módosítunk is. Valószínűleg az sem mindegy melyik típusú konyhád van, mert mindegyikbe más lehet az alap konyhabútor.
Előzmény: gpz (440)
gpz Creative Commons License 2007.12.13 0 0 440
Lenne egy kérdésem! Valaki, aki már beköltözött, fel tudná sorolni, hogy pontosan mely konyhabútorelemek tartoznak bele az alap szerződésbe, és melyek nem?
rák 74 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 439
" A hibák kijavítása folyamatosan halad. Sajnos, több olyan vállalkozó van, akivek szerződést bontottunk a hibás, illetve késedelmes teljesítések miatt, az ő hibáikat másnak kell kijavítani. A megoldás egy-két esetet kivéve már megszületett, hamarosan ezekben is változást fognak érzékelni. "                       Véleményem: Talán a kifizetésekkel volt valami? És inkább........
Előzmény: Liliomdomb (433)
Belabatyo Creative Commons License 2007.12.05 0 0 438
Sziasztok!

A kivitelezessel kapcsolatban nekem is lenne kerdesem. Oncelu kerdes es inkabb a MURUS-nak inteznem, de mivel oket nem erem el (jogosultsag hianyaban), bizom benne, hogy Tamas valaszol.
Konkretan: szerettem volna ha leendo lakasomban a klimat elokeszitik ugy, hogy egy vedocsovezest epitenek be a falba, igy elkerulve a kesobbi furkalast, ne adj Isten a furkalas miatti garanciavesztest. Nos, MURUS baratunk, fuggetlenul attol, hogy ez a valtoztatas a lakas erteket noveli, mikozben az esztetikai erteke nem csokken es fuggetlenul attol, hogy ezen munkalatot kiszamlazhatta volna nekem, beintett es azt mondtak, hogy ezt nem vallaljak.
Tamas, miert nem? Ha a MURUS tenyleg profi, ezekre a munkakra mar bejaratott modszeruk kene legyen. Nem hiszem, hogy csak nekem pattant ki ilyen "agyament" otlet a fejembol. Sot, nem nevezem meg a lakoparkot, de a MURUS ott sokkal komolyabb hotechnikai megoldasokat is felvonultatott.
A kerdes persze koltoi, hisz az egyeztetesek lezarultak esetemben es nem fogok 40+AFA-t valamint ujabb tervezesi dijakat fizetni. Inkabb csak ravilagitanek, hogy erdekek ide vagy oda, sokszor es sokan tojnak bele a vallalt munkajukba (nem anyagi erdekek altal vezerelve), legyen az egyszeru vallalkozo vagy eppen a general kivitelezo.
sancarlosp Creative Commons License 2007.12.05 0 0 437
Elnézést, előző hozzászólásomból kimaradt 2 dolog.

Egyrészt hogy az előző helyen, ahonnan ide költöztünk, szintén egyetemet végezett kertész ültette a garázsra a fákat, mégis bontani kellett 10 év után, talán ez fontos információ.

A másik, az Europea.
Azért kellene velük együtt lakógyűlést tartanunk az átvétel előtt, mert mi tudunk a legtöbb problémáról, ami a műszaki átvételhez fontos lenne.
Elég furcsa helyzet az, hogy egy olyan cég veszi át Önöktől a közös részt, akiket Önök kértek meg, a ház vezetésére. Lefordítva jó magyar valóságra, és elnézést ha rosszmájú vagyok. Az Europea nem keveset fog profitálni abból, hogy egy 200 lakásos lakópark ügyeit intézi, magyarul érdekelt, hogy megkapja ezt a megbízást. A megbízást ugyan mi adjuk, de Önök választják ki a céget (szerződés szerint). Tehát az Europea miután Önök nem kis pénzhez juttatják őket, lehet, hogy egy picit elnézőbb lesz az átvételnél. Ad abszurdum, az átvétel után szerződést bont velünk lakókkal, és így elég nehéz helyzetbe hozhat minket.

Még egyszer elnézést a rosszmájúságomért, de sajnos ide juttatta a rendszerváltás Magyarországot.
sancarlosp Creative Commons License 2007.12.05 0 0 436
Tisztelt Varga Úr,

Köszönjük a válaszait. Engedje meg, hogy folytatva az Ön számozását, én is pontonként reagáljak válaszaira
1, Örülök, ha még egy valaki meg fogja nézni a kertet. Én ugyan nem tanultam kertépítést, tapasztalatból mondom. Ahonnan költöztem, bontani kellett a garázst, mert a rá ültetett fa gyökere szétnyomta. Ez persze nem 3 év alatt (garancia idő) fog kijönni, hanem kb 10 év alatt. Ugyan ez a helyzet a járda közepébe ültetett fával
2, Ez egyben azt is jelenti, hogy az Europea vállalja (átveszi) a felelősséget minden olyan általuk átvett munkáért, amire mi lakók azt mondjuk, hogy az hibás vagy nem jó?
3, Szerintem az átadás előtt lenne érdemes megejteni a lakógyűlést, pontosan azért mert a jelenlegi problémák miatt nehezen fog menni a műszaki átadás. Én lennék a legboldogabb, ha az átadás még idén megtörténne.
7, Annak nagyon Örülök, és szerintem nem vagyok egyedül, hogy a hibás teljesítés miatt alvállalkozó váltások voltak. A csúszásnak már nagyon nem, de már semmilyen kárpótlást nem kapunk érte, lévén, hogy túl vagyunk a kötbérfizetés maximlás időtartalmán, ergo semmit nem tehetünk, ne értsen félre, de semmilyen kényszerítő eszköz nincsen a kezünkben, hogy sürgessük a dolgot.

Nagyon egyet értek ”az optimistával”, abban, hogy miért is merülhetne fel bennünk ilyen kérdés. És igen, számos kérdést nem vetünk fel, csak állunk értetlenül, mert sokszor logikátlan dolgokat látunk, illetve hosszabban és drágábban megoldott dolgokat.

Kedves, hogy Önök is szenvednek, ha egy alvállalkozó nem teljesít, el tudja képzelni, hogy mi mennyire szenvedünk ezektől? A különbség az, hogy Önök tudnak mit tenni, nekünk viszont el kell viselni, max itt a fórumon tudjuk ki duzzogni magunkat.

Az utolsó mondata nagyon megfogott! Ha a mi elégedettségünk fontos Önöknek, és ez nem pénzkérdés, akkor miért nem lehet felvenni még 3 alvállalkozó céget, akik 3 nap alatt kifestik, és rendbe rakják a lépcsőházakat, megcsinálják a villanyóráknál lévő áll falat, rendbe rakják a tárolókat, kifestik a garázsokat (apropó a B lépcsőház garázsa mikor lesz átadva?), elindítják a lifteket, befejezik a kertet, javítják az átvett lakások hiányosságait… sorolhatnám a hátralévő dolgokat.

Nem válaszolt arra, hogy mikor lesz elkerítve az építkezés a lakóterülettől? Az egyetlen úttest már teljesen sáros, és mivel most mindenki a 2-es házban parkol, nyakig sarasok leszünk, mire átmegyünk. Lényegtelen, és tényleg ez legyen a legkisebb bajunk, de pl én hétfőn majdnem eltaknyoltam az úttesten lévő sáron, ami sietve munkába menet elég vicces lett volna

Nagyon örültünk, illetve köszönjük, hogy múlthéten ki lettek takarítva a lépcsőházak, de sajnos ma már megint nagyon koszosak. Követtem a sárnyomokat, mert nem hiszem, hogy mi lakók koszolnánk így össze a lépcsőházakat, és a B lépcsőház első emeleti tárolóiba vezettek, ahol, ha jól látom a munkások öltöző helysége van. Megkérdezhetem, hogy miért? Nem a munkásokkal van a bajom, hanem azzal az iszonyat kosszal amit csinálnak…

Köszönöm
az optimista Creative Commons License 2007.12.05 0 0 435
„Szeretnék felvetni azért valamit: több hozzászólásból is úgy érzem, hogy szándékosságot, valamilyen üzleti érdeket gyanítanak, vagy rónak fel nekünk abban, hogy a munkák nem haladnak mindig a megfelelő ütemben. Vajon mi érdekünk fűződne nekünk ahhoz, hogy késleltessük a lakások átadását? El tudnak képzelni olyan üzleti érdeket, hogy nekünk megérné kisebb hibák kijavítását soha el nem végezni? Tényleg úgy gondolja valaki, hogy mi jellemhibából "hazudozunk"?”

Valamit rosszul olvasott vagy értelmezett szerintem. SEMMILYEN szándékosságot v üzleti érdeket nem gyanított senki szerintem. Inkább ezek hiánya miatt nem értjük, hogy miért nem halad semmi.

Felesleges ezeket a kérdéseket feltennie Varga úr, mert ezek pont azok a kérdések amiket mi is felteszünk magunkban mielőtt leírnánk az észrevételeinket, tapasztalatainkat. Sőt a fenti kérdésekre magunkban adott válaszok (ami általában: nem) MIATT nem értjük, hogy miért nem haladnak a munkálatok.

(tehát ne kérdezgessen….)

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2007.12.05 0 0 434
Tisztelt Varga Úr!

Nézze el nekünk, nekik a bizalmatlanságot, ha már volt ilyen helyzetben, tudná, micsoda kiszolgáltatott helyzet a miénk. És igen, a bizalmatlanságnak is van oka, mi három éve már megjártuk mindezt az utat egy másik lakóparkban egy másik építtetővel, és még élénken élnek az emlékek.

Örülünk, hogy hamarosan a Liliomdomb lakói közé tartozunk majd, és bár sosem panszkodtam, én sem vagyok teljesen elégedett. Nem Önökkel, Leonóra egy angyal, remélem ezek így lesznek az átadásig. De ha véletlen valami folytán ismét kénytelen lennék lakáshitelt felvenni, személyesen intéznék mindent a bankban. Sok idegeskedést megspórolnék magamnak.
Liliomdomb Creative Commons License 2007.12.04 0 0 433

Tisztelt Liliomdombiak!

Sok hozzászólás érkezett, válaszolnék:

1. A kertet kertészmérnök tervező tervezte és szakképzett kertész felügyeli az építését. MIndazonáltal az észrevételek kapcsán behívok egy külsős kertész szakértőt, hogy szakértse meg az eddigi telepítéseket.

2. A közös helyiségek, illetve az egész épület műszaki átadását az üzemeltető, az Europea felügyeli majd.

3. A lakógyűlés jó ötlet, magam is szeretnék ilyet. Én ezt az 1. 2. épület műszaki átadása után szeretném tartani, amit mindenképpen ebben az évben várok a kollégáimtól.

4. Foolers-nek üzenem, hogy a 2. épület az elmúlt 1,5 hónapban sokat haladt, remélem egyetért. Én már látom a végét, remélem, hogy hasonlóan vélekedik, a finisben vagyunk.

5. Lehcsinek üzenem, hogy valóban tűzvédelmi előírás miatt kell változtatni. Ne gondolja, hogy ez nekünk bármilyen megtakarítást eredményez, összességében több tízmilliós többletkiadás az eredeti tervhez, amit módosítanunk kell. Nehezen értem én is, a terveket az engedélyezésnél elfogadta a tűzoltóság, sőt olyan megoldásokat is átépíttetnek most velünk, amit ők javasoltak az előzetes konzultációkon. De nincs mese, tűzoltó nélkül nincs használatba vételi engedély.

6. Gabek7- nek üzenem: teljesítettem én is. A késésért elnézést kérek.

7. A hibák kijavítása folyamatosan halad. Sajnos, több olyan vállalkozó van, akivek szerződést bontottunk a hibás, illetve késedelmes teljesítések miatt, az ő hibáikat másnak kell kijavítani. A megoldás egy-két esetet kivéve már megszületett, hamarosan ezekben is változást fognak érzékelni.

Szeretnék felvetni azért valamit: több hozzászólásból is úgy érzem, hogy szándékosságot, valamilyen üzleti érdeket gyanítanak, vagy rónak fel nekünk abban, hogy a munkák nem haladnak mindig a megfelelő ütemben. Vajon mi érdekünk fűződne nekünk ahhoz, hogy késleltessük a lakások átadását? El tudnak képzelni olyan üzleti érdeket, hogy nekünk megérné kisebb hibák kijavítását soha el nem végezni? Tényleg úgy gondolja valaki, hogy mi jellemhibából "hazudozunk"?

Csak akkor ígérünk, ha nekünk is van egy ígéretünk a vállalkozóktól. És szenvedünk, ha ezt nem tudjuk Önök felé teljesíteni.

Messze nem vagyunk tökéletesek, mi is hibázunk. De mind magam, mind kollégáim a legteljesebb mértékben elkötelezettek az iránt, hogy pontosan és jó minőségben teljesítsünk. Fontos nekünk az Önök elégedettsége.

És ez nem pénzkérdés.

Üdvözlettel

Varga Tamás

Gabek7 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 432

Sziasztok,

akkor most örömmel tudatom mindenkivel, hogy megkaptuk a kötbért.

Valamint van kilincs a tároló bejáratán, néhány kő is a helyére került a ház bejártanál.

Ha minden igaz, takarítják és festik a garázst az 1-ben, így végre elkerül onnan a hetek óta ott heverő Unicumos üveg............Hát igen, elég hideg kezd már lenni.

Szóval megint dolgoznak a házon.

Csak a konyhabútorosról nincs semmi hír....és szerintem nem is lesz.

Egyébként nekünk fel akartak számolni alapáras dolgot, de végül sikerült egy normális, áttekinthető árajánlatot kapnunk tőlük, amiben már csak a pluszt számolták fel.

De mi akkor is szeretünk itt lakni, és én is nagyon várom, hogy megalakuljon a társasház és végre közösen kiállhassunk az érdekeink mellett.

kozi_ Creative Commons License 2007.12.04 0 0 431

sancarlosp, köszi a választ a konyhával kapcs. :)

Nem tudom aktuális-e még valakinek, de okulásként...hátha.

Nekem is volt szerencsém időközben a Soul&Home-hoz. Igaz, nem liliomdomb, hanem más lakóparkkal kapcsolatban... szerintem ez a cég rettenetesen drága! Elmentem az irodába, kiválogattam az anyagokat, majd 2 hét múlva kaptam egy 1,1milliós árajánlatot tőlük úgy, hogy a lakás árában nekem már benne volt egy "alapkonyha" (igaz viszonylag "nagy" a konyhám - mások mondják, nekem kicsinek tűnik :) - ... 7m2 U alakban). De szekrényszámban nem sokat változik az általam terveztetett ill alapkonyha felállás.

Ebben az árban csak a bútor van benne. Gépek nuku.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez fa frontokkal ennyi, de egy vadkörte mdf-es megoldásra is 850.000Ft körüli árat kaptam. Szóval érdekes dolgok ezek :)

Mindenesetre kicsit szétnéztem a piacon, és találtam egy céget, akik ugyanabból az anyagból (fa) 677.000 Ft-ért elkészítik a S&H-nál megtervezett bútoromat. - az utolsó kilincsig mindenből ugyanazt adják.

Aztán lehet, hogy nekem túl nagyok az igényeim :), de ha mégis érdekelt vkit ez a dolog, akkor már nem volt kár leírnom.

Előzmény: sancarlosp (367)
lehcsi Creative Commons License 2007.11.30 0 0 430
Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, de jövendőbeli D épületi lakóként minket is utolértek az események, mégpedig kaptunk 1 (elektronikus) levelet a Murustól, miszerint vegyük tudomásul, hogy a tűzvédelmi 6óság módosításokra kötelezte az építőt az épületünk homlokzatán, mégpedig a 50/250-es ablak helyett 50/160-t lehet beépíteni.

Szerintetek az miből következik, hogy 1xűen tudomásul kell vennünk, hogy olyan módosítást eszközölnek, amely (gondolom én, laikusként) az építőnek megtakarítás, nekünk meg a kisebb ablakból kifolyólag hátrány?

Más, ezzel kellet volna kezdenem: amikor először idekeveredtem a fórumra, arra gondoltam, hogy ez a fajta nyilvánosság legalább addig korlátozza az építtetőt a nem teljesen vevőbarát tempó fölvételében, amíg a lakások túlnyomó részét el nem adja, és ezt alá is támasztották Varga Tamás első hozzászólásai. Ahhoz képest, hogy a liliomdomb.hu szerint még 84 lakás szabad a 198-ból (42,42%), az elmúlt hetek beírásai azt sejtetik, hogy a hozzáállásban már most változás látszik beállni, ami annak fényében, hogy mi a legjobb esetben is bő 1/2 év múlva költözhetünk, nem túl biztató.
foolery Creative Commons License 2007.11.30 0 0 429

T. Liliomdomb!

Olvasom a hozzászólásokat, és sajnos nem lett jobb, a kedvem.

A karácsonyközeli állapot amúgy is szentimentális hangulatba hoz.Főleg ha belegondolok abba, hogy március óta lehetne egy lakás amire vártam/vágytam, és csak a nagy semmi van helyette.

Van helyette 9 hónap ígért: -egyhét-két hét....-hónap végére........van helyette 9 hónap: költözködés, - dobozból élés, - a magánélet teljes hiánya a költözködésekből kifolyólag barátok és rokonok kanapéin,- félszobáiban való meghúzom magam állapotokból.A belefáradás, és az elkeseredettség uralkodott el rajtam, amikor nem látom a végét annak aminek az ember jó esetben örülni szokott.

Én ,teljesítettem minden rám kirótt feladatot,- kifizettem,.... -lemondtam,- megkötöttem........... a Liliomdombtól pedig mégcsak korrekt válaszokat sem kapok.

El kellett volna állni- kaptam meg több ismerőstól is akiknek felvázoltam a helyzetet.

Igen, de én örülni akartam ennek az új lakásnak, és lakni benne!!!! 9 hónap alatt gyerekek születnek, önöknek pedig egy lakást sem sikerült lecsempézni, kifesteni,.....otthonként átadni. (100%-os készültségi fokban, első osztály minőségben.........ahogy a szerződésben írva vagyon)

MIÉRT?

Csak a lakóknak kell teljesíteni?????

sancarlosp Creative Commons License 2007.11.30 0 0 428
Tisztelt Varga Úr,

Előző válaszában nem tért ki arra, hogy ki, és hogyan fogja átvenni Önöktől a közös helységeket, illetve a kertet (vagy csak az én figyelmemet kerülte el).
Azért kérdezem ezt, mert mint ha ezekre a részekre nem fordítanának kellő figyelmet, sokkal hanyagabbul megy a munka, és a minőséggel sem vagyon elégedet.
Nagyon sok kis apró dolog van, ami nincs befejezve, számomra érthetetlen miért. Nem sorolnám fel ezeket, Ön szakmai szemmel nyílván jobban látja ezeket, de sok van belőle, és így utólag befejezni a sok 80-90% os készültségű részeket sokkal nehezebb, idő és emberigényesebb lesz. Picit úgy látszik, így hogy minden nap látjuk a munkát, hogy ha valami nem készül el a nap végére, másnap elfelejtik befejezni, és belekezdenek valami újba, meg olyannak tűnik a hozzáállás, hogy „ááá az már majdnem kész, jöhet a következő”

Picit úgy érzem (és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül), hogy miután átvettük, kifizettük a lakásokat, kevésbé vagyunk fontosak. A pótlások nem mennek, ahogy Gabek7 is írta, folyamatosan ugyanazt a válaszokat kapjuk, hogy itt van a szakember mindjárt jön, meg hogy ezen a héten jön az ajtós, meg holnap jön a konyhás, és sorolhatnám. Az átvételkor írt listánkból semmit nem csináltak meg pedig ezek 1 perces apróságok.
A közös részekről nem is beszélve.

Nincs elválasztva még mindig az építkezéstől az 1-es 2-es épület, mikor várható?

Ha adhatok tanácsot, a kertész alvállalkozótól így ne vegyék át a munkát, mert a kertet így mi lakók nem fogjuk átvenni Önöktől. Gondolom majd lesz módunk beleszólni az átadásba… (van telekhányad mindenki tulajdonába így ez nem is kérdés)
Elég sok minden elhangzott már itt a kerttel kapcsolatban, párat én is leírnék:
- gyakorlatilag csákánnyal vájják ki a kis cserjéknek a földet, egészen biztos, hogy nem fognak megmaradni
- A garázs tetejére fákat ültetnek a kb 20-30 cm vastag földbe, ez se a fának se a garázs tetejének nem lesz jó, tudta egyáltalán a kertész, hogy ott csak 20-30 cm vastag a föld?
- A járda közepébe azért nem kéne fát ültetni, mert a gyökerei kb5 év múlva teljesen szét fogják szedni a járdát.
- Nincs túl sok vízszintes rész, de ahol van ott miért kell teleültetni bokrokkal? Miért nem lehet legalább ott fű?

Szeretném kérni Öntől, hogy vagy mielőbb keressen meg a társasház vezetésével megbízott cég, alakuljon meg a társasház, hogy közösen tudjuk az érdekeinket képviselni Önök felé, vagy legyen olyan kedves és hívjon össze a már bentlakókkal egy megbeszélést, mert ez így tarthatatlan (hogy a fórumon üzengetünk, hogy nincs komoly változás, hogy minden csigalassúsággal, nyögvenyelősen megy, hogy nincs semmi a kezünkben ami alapján kicsit erősebben felléphetnénk), és gondolom ez Önöknek sem jó.

A fentieken kívül pl meg tudnánk beszélni a bejutást (elég fura, hogy a saját házamba csak úgy tudok bejutni, ha egy őr kulccsal kinyitja az ajtót, és nekem nincs kulcsom), vagy hogy miért kell kinyitnom a csomagtartót minden kilépésnél? Amivel egyébként teljesen egyetértek, mert a mi érdekeinket szolgálja, de azért megbeszélhették volna velünk előtte (egyébként nem vagyok köteles csak rendőrnek kinyitni). Volt rá példa, hogy az őr nem akart beengedni a saját házamba, mert nem volt nálam a belépőkártya (pont azért mentem vissza, eléggé siettem, és tök jól jött, hogy le kellett állnom vele vitázni).
Fentiekkel nem az Őrök ellen beszélek, mert ők nagyon készségesek, és rendesek, inkább annak szól aki elrendelte ezeket.

Köszönöm!
Gabek7 Creative Commons License 2007.11.30 0 0 427

Tisztelt Varga Tamás,

a 338-as beirásából idézek:

Akinek olyan információja van, hogy a fenti állításaim nem igazak, bátran írja be a Fórumba: vevő neve, elmaradt kötbér összege, illetve vállalkozó neve, a ki nem fizetett számla száma, esedékessége.

Én szeretném ezúton jelezni, hogy a mi kötbérünk esedékessége november 29. volt, azaz tegnap. Most november 30-án 10 órakor még mindig nincs a számlánkon a pénz. Kérem szíveskedjen intézkedni, s ahogyan mi is eleget tettünk a fizetési kötelességünknek Önök is tegyenek eleget!

Köszönettel

Halász Gabriella

Előzmény: Liliomdomb (338)
Paco155 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 426
Fenéket. Még 72 éves koromban is ezt a lakást fogom nyögni. De ez van. Másik választás a nagy semmi lenne.
Előzmény: Picurka31 (425)
Picurka31 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 425
Hát erre már nem tudok mit írni, megadom magam.
Igazad van, nem voltam eléggé részletekbe menő, és ezáltal félreérthető volt az írásom. De Te teljessé tetted, így most már akkor minden ok, remélem, és túlléphetünk a dolgon.

Viszont attól, hogy valaki drágább lakást vesz, még nem szívesen ad az apehnak ekkora összeget a semmiért. Főleg ha jó kis bankhitelt is magáénak mondhat a lakásért cserébe.
Ezért igenis "sajnos".
Vagy Te örömmel fizeted majd be? :-)
Előzmény: Paco155 (424)
Paco155 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 424
Annyira "sajnos" nem lehet ha 30 fölött vagy. :P

Amúgy mindenki utána tud nézni, csak némi akarat kell hozzá. Én meg bevallom 740 ezer forintért nem csak 5 percet vagyok hajlandó keresgélni a neten hanem akár hetekig is. :o)
Előzmény: Picurka31 (423)
Picurka31 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 423
Értem én a célzást... :-)
De milyen jó, hogy ilyen sokan utána tudunk nézni a dolgoknak, így a végén biztos hogy meglesz a teljes és helyes válasz.
Sajnos minket olyan formában érintett az illeték, ahogy először leírtam...
Előzmény: Paco155 (422)
Paco155 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 422
Az az "így teljes" egészen pontosan 740 ezer forint ami a zsebben marad. :)
Előzmény: Picurka31 (420)
Paco155 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 421
Nos igen....8-)
Előzmény: hupm (419)
Picurka31 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 420
Igen, ez így teljes.
Ha 15 és 30 milka között veszel, akkor 15 milka feletti részre kell fizetni az illetéket, ha 15 milka alatt veszel, akkor 0.
Ha 30 milka felett, akkor az egész után kell fizetni.
De a garázsra, tárolóra fix 10%.
Első lakás kedvezmény itt nem jellemző, mert minden lakás 8 milka felett van.
Előzmény: Paco155 (413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!