Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 1999.08.13 0 0 59
inkabb ne daraltasd le , hatha jo lesz meg valamire :-)
selelyt Creative Commons License 1999.08.13 0 0 58
Tudja valaki, hogy miert jelent meg ketszer a szovegem?
selelyt Creative Commons License 1999.08.13 0 0 57
Jol mondod jissi!
Na, en allergias voltam a muetet utani szemcseppre amit elvileg azert (is) adnak, hogy enyhitsen valamit a kinokon. Nem kivanom senkinek, az allergia miatt annyira fajt, hogy kvazi otszor annyit nyomtam mint mondtak... Egy het utan jottem erre ra, amikor (nem is ertem hogyan) lassan gyogyulni kezdett a szemem, ezert kevesebbet is hasznaltam, es feltunt, hogy mindig csoppentes utan jonnek a legrosszabb flashek.
Szoval nem tudom milyen lehet az emlegetett testresz daralasa, de nem hiszem hogy minosegileg kulonbozne attol amit en ateltem. Ezzel egyutt most, hogy mar tudom mirol beszelek, csak ajanlani tudom. Hajra! :-)

selelyt Creative Commons License 1999.08.13 0 0 56
Jol mondod jissi!
Na, en allergias voltam a muetet utani szemcseppre amit elvileg azert (is) adnak, hogy enyhitsen valamit a kinokon. Nem kivanom senkinek, az allergia miatt annyira fajt, hogy kvazi otszor annyit nyomtam mint mondtak... Egy het utan jottem erre ra, amikor (nem is ertem hogyan) lassan gyogyulni kezdett a szemem, ezert kevesebbet is hasznaltam, es feltunt, hogy mindig csoppentes utan jonnek a legrosszabb flashek.
Szoval nem tudom milyen lehet az emlegetett testresz daralasa, de nem hiszem hogy minosegileg kulonbozne attol amit en ateltem. Ezzel egyutt most, hogy mar tudom mirol beszelek, csak ajanlani tudom. Hajra! :-)

Jissi Creative Commons License 1999.08.13 0 0 55
Egy pár mondat a védőlencséről : Én azért műtettem meg a szemem végül, mert a kontaktlencsétől állandóan begyulladt a szemhéjam belülről, és ilyenkor hozzátapadt a lencse és pl. pislogáskor államdóan fel-alá csúszkált a szememen, tehát használhatatlan volt.
Ezt én el is mondtam a dokinak, de ő erősködött, hogy sokkal könnyebben gyógyul a szem, ha rajta van a védőlencse, mert ugye a műtétkor lekaparják a szaruhártya teljes védőrétegét, ergo az összes idegvégződés (van egy pár a szemben) szabadon kiáll. Végül csak felrakta a védőlencsét : nem kellett volna. Első éjszaka már a falat vertem, olyan kellemes érzés volt, amikor a lencsére reagáló szemem belülről megint begyulladt, a lencse hozzátapadt, és összevissza csúszkált a frissen műtött területen. Hajnali egykor hívtam a dokit, hogy most mi legyen, azt mondta, vegyem ki magamnak, ha már nem bírom a fájdalmat, majd másnap megnézi.
Nos aki még nem próbált a frissen műtött szemgolyójáról leszedni egy lencsét, az még nem élt igazán. Olyan érzés kb. mintha ki akarnád kaparni a saját szemeidet szép lassan...
Ettől függetlenül, a védőlencse tényleg jó, mert ha a szemed eltűri, akkor sokkal könnyebben elviseled a műtét utáni napokat. Egyébként pedig, most hogy rendesen látok azt mondom, felőlem akár a f@rkamat is ledarálhatták volna, akkor is megérte volna. Jó újra látni.
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 54
Kontaktlencse alatt picivel lassabban gyogyul de kevesbe faj. Kb3-4 nap alatt hamosodik be annyira, hogy legalabb egy vekony sejtreteg legyen. Addig kenyelmesebb, hogy rajta van.
Szerintem kb 1,5 evig javult. Regebben en is lattam fenykarikat, de mostanra elmult.
Csabus Creative Commons License 1999.08.12 0 0 53
Én is megműttettem egyébként a szememet az Optik-Med-nél, tavaly februárban.
Az első pár nap elég kellemetlen volt, de azért egyedül el tudtam menni minden kontroll-vizsgálatra, még a műtétre is egyedül mentem, mikor megtudták, alig akartak hazaengedni...
Mindkét szemem -7 körüli volt, és egészen jó lett.
Úgy vettem észre, ha jó világos van, akkor sokkal jobban látok, de a félhomályt nem szeretem. Szóval nálam is valami hegesedési probléma lehet, de ennyi idő után már nem igazán bízom benne, hogy ez el fog múlni.
Mindenesetre nem bántam meg. Emlékszem az első élményre, mikor reggel felkeltem, és az ágyammal szemközti plakátot tisztán el tudtam olvasni. Azelőtt csak a plakát elmosódó körvonalait láttam. Szóval felejthetetlen volt.
Az is igaz, hogy a nagyon apró dolgokat nem tudom jól kivenni. Egy számítógép összeszerelésekor például eléggé kell mereszetnem a szemeimet, hogy hová dugjam a jumpert.
Csabus Creative Commons License 1999.08.12 0 0 52
Ez a látásjavító szemüveg valami nagyon furcsa dolog.
Az utca tele van ilyen plakátokkal, de a szöveg, ami rajta van, nagyon zavaros.
Ugyanis a rövid-, ill. távollátás nem azért van, mert a szemmozgató izmok nem működnek helyesen, nem is azért, mert a látóidegek sérültek a szemfenéken. Arról van szó, hogy nem jó a szemlencse fénytörése, és emiatt nem a megfelelő helyre képezi le a látott képet. Ezt pedig hogyan tudná megjavítani egy ilyen szemüveg?
Ha veszel egy üres papírt, szúrsz belé egy apró lyukat, és azon keresztül nézel, sokkal élesebb lesz a kép (már ha egyébként nem az). Ez szerintem azért van, mert - mint azt fizikából tanultuk -, a résen elhajlik a fény, ezáltal ugyanúgy működik, mint egy lencse. Szóval nem kellene ilyennek bedőlni.
Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem mai találmány, nagymamámnak már 15 évvel ezelőtt volt ilyen szemüvege, ennek ellenére szegény mára már alig-alig lát valamit.
Handerson Creative Commons License 1999.08.12 0 0 51
Sziasztok!

En 5 honapja mutettem meg mind a ket szemem egyszerre az Optik-med nel, szinten. Mind a ket szemem kb. minusz 4-es volt. Szerintem akinek nagyon fontos, hogy jol lasson szemuveg vagy kontaktlencse nelkul, annak megeri a mutet (mint peldaul nekem, mert valahogy selejtesnek ereztem magam vaksin, a kontaktlencsetol pedig egyre tobbet fajt a szemem)
De: az hogy tokeletes latas, az nem egeszen igaz, mert ugyan el tudom olvasni a nagyon apro betuket is messzirol, de szurkuletben es este eleg furcsa dolgokat latok, pl. mikor meglatok egy fenyt oriasi udvart latok korulotte, aztan mikor tovabb nezem, valtozik a nagysaga + a metroban es sotetben sokszor kodos arnyakat latok. Ez a szaruhartya hegesedese miatt van, allitolag fog meg javulni, de nem lepodnek meg, ha soha nem mulna el teljesen. Nappali fenyben viszont tokeletesen latok, az biztos. A szemem faradekonyabb mint regen, olvasas, szamitogepezes vagy tv nezes kozben.
Az Optik-Medben tenyleg profik, de az is biztos, hogy nagyuzem van, es a kontrollvizsgalatokon alig lehet beloluk egy-ket szot kihuzni.
Szerintem oreg korunkban lehet, hogy lesznek ebbol a szaruhartya egetesbol meg gondok. En tobb evet gondolkoztam a mutetem, es nem bantam meg, de nem is biztatnek ra senkit.
Ja: es a vedokontaktlencse ellenere az elso harom nap kurva szar, nekem nagyon fajt a szemem, es nem tudtam semmit csinalni, csak jarkaltam a szobaban vaksin, amikor mar nem hatott az altato.
A felhajtos modszert ugy hivjak hogy LASIK es azt hiszem mar csinaljak is az egyik helyen (az egyik hegyen van, de elfelejtettem a nevet), de allitolag annak is megvan a maga hatranya, mert valamikor a szaruhartya lemetszett es felhajtott resze nem tapad jol vissza es lifeg.

Pam Creative Commons License 1999.08.12 0 0 50
Szerintem abban az esetben megéri, ha 3 dioptriánál is többet kell viselnie az embernek, vagy ha nagy a különbség a két szem dioptriája között. Én rövidlátó vagyok (-1,5, -1,5), gondolkodtam a dolgon, de mivel az elmúlt 6 hónapban 0,25 dioptriát javult a szemem (egész nap a monitor előtt szoláriumozok), mégsem. Igaz kicsit többet kell várnom hogy 4-es vagy 6-os az a szerencsétlen villamos, dehát ennyit mindenki kibír. A javulás titka pontosan az, hogy ritkán viselek kontaktlencsét, így el lehet kerülni a szem "ellustulását". A következményekről annyit, hogy elméletileg 25 éves háttere van a dolognak, ki tudja hogy 30 évvel a műtét után mi lesz?
Senor Creative Commons License 1999.08.12 0 0 49
En ovatos lennek, mert a lezer csak ledaralja a szaruhartya legfelso reteget es ennek is megvannak az elettani funkcioi.

Udv: Senor

Bölény Creative Commons License 1999.08.12 0 0 48
Frankie es neptancos! Csak arra vigyazzatok, hogy a palinkaban ne legyen tul sok metilalkohol, mert akkor aztan hiaba csinaltattatok meg sok penzert a szemeteket... :-)

En is kozel minusz egytucat dioptria boldogtalan tulaja vagyok, de egyelore nemigazan gondolkoztam a muteten. Mivel tok nullara ugyse valoszinu, hogy le tudjak vinni, a szemuveget ugyse tudom elhajitani. A koznapi eletben meg eleg jol megvagyok a szemugevel is. Azert nagyon orulok, hogy van ez a topik, mert mar eddig is sok hasznosat tudtam meg belole!

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1999.08.12 0 0 47
Én láttam a nőcit a TV-ben, aki bemutatta és alkalmazza és azt hiszem ki is találta.

Egy fekete naphemü, amin van egy lyuk. Az egész ilyen eccerű. Akár Te is megcsinálhatnád, de a BIBI: baromira jól be kell állítani a szemedre, különben semmit sem ér. Minden nap este abban kell nézned a tévét, vagy olvasnod kell. Úgy emléxem, először csak egy kicsit lehet rajtad, aztán napról-napra növelik az időt. És már állítólag első alkalommal is jól látsz vele. Csak nem hordhatod állandóan, és egy idő után javulni fog a szemed.

Részemről J & J gázáteresztő kemény lencse... Vagy 2-3 szemüvegeim 1ike.

Szörnyeteg

Frankie Creative Commons License 1999.08.12 0 0 46
Azt nem állítom, hogy az optik-meden kívül máshol nem raknak rá védő kontaktlencsét, de itt Szegeden nem volt ilyesmi. A mütétet követő 2-3 napban elég fájdalmas a dolog, azt írtad neked is rossz volt, de akkor mire jó a védő kontaktlencse? Vagy így nem volt olyan fájdalmas? Nehéz így megítélni, mert te nem tudod, hogy nekem milyen volt, én meg nem tudom, hogy neked milyen volt...:)

neptancos
szilva, barack, esetleg villamos körte, meg whisk(e)y, a gint nem szeretem. Meg őszinte sajnálatomra az Unicumot sem.

jack Creative Commons License 1999.08.12 0 0 45
Sziasztok!
Én majd' 5 éve csináltattam meg, és azóta semmit nem romlott.
Nincs idôm sokat írni, inkább nézzétek meg ezt:
www.geocities.com/SiliconValley/Bay/7454/szemeszet.htm
PROMPT Creative Commons License 1999.08.12 0 0 44
Egy barátom csináltatta meg így a szemét, neki jó lett.
_de_
Egy ismerősöm mesélte, hogy egy ismerősének utólag begyulladt (vmi baci megtelepedett a szemében). Ha jól emlékszem nem lehetett rendesen meggyógyítani és rosszabb lett a látása a műtét előttinél.
A szemorvosa nagyon ellene van ezeknek a beavatkozásoknak. Akar írni is róla, csak még nincs elég anyag hozzá. A lényeg azonban, hogy ezeknél a műtéteknél a lézerrel belevagdosnak a szaruhártyába és mivel nem lehet "lecsiszolni" nagyon kis vágatok keletkeznek és ezekben könnyen megtelepednek a kórokozók.
A doki azt ajánlja (ha már megcsináltátok a műtétet), hogy sűrűn használjatok tisztító szemcseppet és járjatok szemvizsgálatra rendszeresen.
(Bocsi, ha zavaros volt, de nem vagyok eü-s)
sip pista Creative Commons License 1999.08.12 0 0 43
egy kicsit off..
olvastam egy látásjavító szerkentyűről, olyan, mint egy szemüveg, de a lencsék helyén egy átlátszatlan lemez van,
a közepén egy kicsi (állítható?) lyukkal. próbált ilyet valamelyiktek? ér valamit?
köszi, p
egy ember Creative Commons License 1999.08.12 0 0 42
Martinelli
nekem este 6-kor csinálták. Tény, hogy hajnalig a falat kapartam a sarokban - mégis 1x az életben megérte vállalni. Nem mindenki szenvedi meg ennyire az utóhatását. Hallottam valahol, hogy már a szaruhártya-fedő-zselés anyag levétele nélkül is meg tudják csinálni, ami sokkal veszélytelenebb.
1mbr
neptancos Creative Commons License 1999.08.12 0 0 41
Elolvastam.
Nagyon németes, különösen a finansírozás.Tök lakástkpénztár.
Van kontaktlencséről szó.

Van nekik konkurenciájuk?
n.
off
vasárnapig nem leszek
on

neptancos Creative Commons License 1999.08.12 0 0 40
Fankie!
Szilva...?)))
Tanxxx, Mr Smith!
Biztos a nagybetü volt a hiba. A sárga oldalakban meg csupa naggyal van.
Banya! Emillel találkoztam, azt mondta visszamegy inkább hozzád. De a kisöcsse lejött a printeren. Köszi!
n.
ZedIzDead Creative Commons License 1999.08.11 0 0 39
Én két hete voltam az OPtik-mednél vizsgálaton. Aszonták, alkalmas a szemem, de mivel eddig folyamatosan romlik, inkább várjunk egy fél évet, és ha addig nem romlik, meg lehet csinálni.

Ami viszont érdekel: próbálta valaki adóból leírni a műtéti költséget? Hogyan lehet, mekkora részét stb. Adtak valami papírokat, de én kezdő vagyok még ebben. Kösz.

[ZedIzDead]

zsuzsa Creative Commons License 1999.08.11 0 0 38
csak ugy mellekesen megjegyzem, van ott egy nagyon jokepü szemészorvos is. Kimondottan sajnalatm, hogy kitagitja a pupullamat, mert ugy nem lattam ot olyan jol.....
/marmint az optik mednel/
Miert, mashol nem raknak ra vedo kontaktlencset?? augy eleg szar lehet. Megiscsak az optik-med a jo!
banya Creative Commons License 1999.08.11 0 0 37
neptáncos, kedves!

Nekem is cilinderes volt (van) a szemem, tehát ez nem gond. Emil ment a paraméterekkel! :))

boigo, aranyom!
Mint lentebb írtam az én szememről baromi nagy dioptriákat szedtek le. Előzetesen azt mondták, hogy -10 felett 10 % a hibalehetőség, alatta gyakorlatilag nulla. Nekem a távolabbi jóslat az, hogy kb. 10-15 év múlva fog egy kicsit romlani, de nem vészesen. (30 éves koromban csinálták a műtétet)Kis dioptriáknál hosszútávon a romlást akadályozza ill. kiegyenlítheti az időskori közellátás.

psmith Creative Commons License 1999.08.11 0 0 36

Egy hely, ahol szerintem elég sok info megtalálható.

www.optik-med.hu

Frankie Creative Commons License 1999.08.11 0 0 35
Ismerős hát. Az én szemüvegem is kb 1 diop.-nyi cilinderrel volt megáldva. Ezt astygmiának hívják. Most korrigálva vagyon a rövidlátással együtt. A korrigált rövidlátás persze nem vonatkozik a pálinkára, mert azt észre veszem.:)

Más.
Programozó vagyok, ezért muszáj volt monitort néznem. Kedd de. csinálták a műtétet, utána 3 nap eü. szabi plusz szombat, vasárnap, hétfőn mentem dolgozni. Rákérdeztem a sörivásra, aszonták mehet. Kipróbáltam, ment.
Zsuzsa (:), jó a duma), én nem tudok védőkontaktlencséről. Az mi volt?

Itt van némi ismertető, kicsit reklámduma de jó. Link csináláshoz nem értek.
http://www.seewinthrop.com/homepage.htm.

topic off
Valamelyik topicban olvastam egy levelet, amiben valaki meg akarta mutatni, hogy kell linket csinálni. Azt írta, hogy így és utána beírta azokat parancsokat, amivel a link készül. Természetesen az egészből csak a link látszott, de hogy, hogyan készült, az nem derült ki.:)
topic on

boigo Creative Commons License 1999.08.11 0 0 34
Hello Mindenki !
Engem is érdekelne a dolog (bár még szponzorokat kell keresnem, hogy összejöjjön a lé...).
Éveg óta -2 mindkét szemem. Eddig abban bíztam, hogy az időskori szemromlás okán lesz egy időszak (talán pár év) amíg jól fogok látni, de már rájöttem, hogy az még nagyon sokára jön el,ezért inkább most szeretnék szemüvegtelen lenni.
Kérdésem mekkora pontossággal tudják a 0 dioptriát megcélozni az eddig említett műintézmények ?
Ill. én koromban (30 év) kb mennyi ideig tarthattó a 0-ás szint ?
Ha esetleg romlana akkor van-e garancia-időn belüli korrigálási lehetőség ?

boigo

neptancos Creative Commons License 1999.08.11 0 0 33
Heló! A honlappal(Optik-med) némi nehézségem van: nem találom. Tudtok segíteni?
A telefonszámát meg máshogy adja meg a szakmai tel. könyv és a tzdakozó. A Matav.hu meg sehogy.
Vagy bennem van a hiba?
n.
neptancos Creative Commons License 1999.08.11 0 0 32
Hát, mindkettőnek volna valami értelme :))
Kicsit elbizonytalanítottatok, de asszem, én is rákeresek a honlapjukra. Egy vizsgálatra egyszer már rászántam magam...
Az én szemem mindenesetre nem csak rossz, bonyolult is. (cilinder - ismerős?)
n.
banya Creative Commons License 1999.08.10 0 0 31
Jobban járnál!
martinelli Creative Commons License 1999.08.10 0 0 30
En is az Optik-Med honlapját találtam meg a hálón. Ma bejelentkeztem, 20-a után megyek a vizsgálatra. Szeretnék a műtéten is hamar túl lenni. Viszont október első napjain egy fesztiválra utazom ahol rendesen be fogok sörözni. Árt ez egy néhány hete megcsinált szemnek? Vagy inkább halasszam a műtétet egy Oktoberfest utáni időpontra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!