Az androidos fejlesztéshez az ingyenesen letölthető Android Studio-ra van szükség, ez tartalmaz minden további eszközt, mely a fejlesztéshez szükséges.
Saját androidos eszköz birtoklása előny, de semmiképpen sem előfeltétel a tanfolyam hallgatásához. A bemutatott példák túlnyomó többsége szimulátoron is működni fog.
Na, nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha nagyon Arduino ellenes lennék. :-)
Csak már számtalanszor belefutottam mind munka, mind hobbi projekt során, hogy elkezdtem, elkezdtük Arduino alapokon a prototípus készítést, csak aztán kellett még pár szenzor, még pár I/O, meg grafikus kijelző, és az egész drágább lett, mintha egyben megvesszük. Ráadásul kevésbé is működik, a kód kevésbé átlátható, stb.
Szóval kezdetnek nagyon jó az Arduino, de sajnos a továbblépésben nem segít. Ahhoz már érdemesebb platformot váltani.
én olyan hőmérőt szeretnék hozzá csatlakoztatni, amely 120C fokig mér(8db) illetve olyat is ami tud 400C fokot is(2db) ebben kérnék segítséget mert forrasztani tudok, de a többi (programozás kijelző tip. csatlakoztatása) fehér folt.Nem vagyok műszaki analfabéta csak kell egy kis útmutatás.
Még új vagyok itt, és Titeket ajánlottal a faelgázosítós fórumról!
Abban kérnék segítséget, hogy szeretnék csinálni egy minimum 8 érzékelös hőmérő egységet, amely kijelzi a hőmérsékleteket és egyben el lehet érni LAN-on keresztül. Ez a lanos megoldás csak extra lenne, ha nagyon megdrágítaná az egészet akkor tárgytalan.
Kérlek benneteket, ha tudtok segiten akkor köszönöm!
Ha olcsón kell könnyen és gyorsan fejleszthető touch UI, akkor egy olcsó Android.
Tabletek és telefonok 10 ezertől indulnak.
Némelyik tabletben ennyiért már OTG is van. A telefonokban pedig Bluetooth.
Aztán az Arduino kapcsolódhat BT-on vagy USB-n keresztül.
Vagy Arduino klón kínából LCD-vel. Volt már, aki próbálta itt a fórumon.
Ha nem fontos az Arduino, akkor valamilyen LCD-s developer board. Atmel-nek is van ilyen. De múltkor ajánlgattam az ST Discovery board-ot, ami touch screen + ARM M4@192MHz +64 MByte RAM + USB otg + 70~ db 5V toleráns I/O = 5900 ft. ST ad hozzá UI könyvtárat is.
Gyanús ha megveszek egy Arduino modult+kijelzőt+rákötök 5db DS1820B-t abból egy nagy semmi lesz, de ha rátöltök mondjuk egy hőmérő programot abból sem lesz semmi a kijelzőn.
Grafika alatt azt értem, hogy normális mérető kijelzőn normális karakterek legyenek. Tehát nem 2x16 vagy 4x16 karakteres ezer forintos LCD kijelző hanem amint írtam is 4-5-7"-os "minitor" amint jó nagy méretű számok vannak 3 sorban 2 oszlopban és mindegyik felett mondjuk kis betűkkel hogy mit mér.
Nem akarom én PC-vel összekötni, nem kell grafikon sem (egyenlőre). Egy 6 csatornás hőmérő ami 1 nagy kijelzőn jeleníti meg mind a 6 értéket. Össze lehetne rakni sima kis LED-es hőmérőkből is egymás mellé de az eléggé "favágó" módszer :)
Az a bajom hogy én a kettő között vergődöm. Az ipari elektronika és vezérlés nem gond mert az a munkám nap mint nap időnként megspékelve egy kis PLC-vel. Viszont a mikrokontroller és az Arduino programozás nekem magas, a suliban még nem tanultunk ilyesmit autodidakta módon meg már többször nekifutottam de reménytelen.
A kis programozható vezérlőkből (Siemens Logo, Schneider Zelio stb.)nem gond összerakni egy komplett kazán-puffer vezérlést mindenféle ínyencségekkel, de azoknak nincs vagy rettentő primitív (és drága) grafikus felületeik vannak.
Igazából nekem "csak" a mérő/kijelző részre lenne szükségem, nem kellenek univerzális bemenetek, diagramok, logolás stb. Gyakorlatilag egy 6 csatornás hőmérő amely egyszerre grafikusan jelzi ki az értékeket. 5 bemenet DS18B20 érzékelővel vagy Pt100-zal az hatodik pedig "K" hőelem fogadással vagy elég a 0...10V mert átalakítóm van. Ennyi :)
Aztán ha véletlenül összejönne a dolog lehetne cifrázni 1-2 alarm kimenettel ami csipogót vagy relét működtet.
A fent belinkelt eszköz tökéletes lenne erre a célra de nem nagyon olcsó... :) és még cinkes hogy vám-áfa is rámenne.
Épp a hetekben kezdtem el tanulmányozni ezt a jópofa programozható logikai megoldást, egyelőre fűtésvezérlés témakörben gondolok valamit építeni az eddigi REX C-100 alapú megoldás upgrade-jeként. Visszaolvasok és visszatérek majd!
Ha csak a kijelzőn múlna már itt ketyegne az asztalon. Azért arra rá is kell varázsolni a mért értékeket meg formába önteni meg minden :) Persze aki ért hozzá annak rutinfeladat, de eddig még nem sikerült fellelnem sehol még hasonló ketyerét sem.
/* Single_Temp.pde - Example using the MAX6675 Library. Created by Ryan McLaughlin <ryanjmclaughlin@gmail.com>
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License. http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ */ #define HIDEGEBB 6 // relay1 #define MELEGEBB 7 // relay2 #define MOTORFUTASIDO 1000 #define CIKLUSIDOMP 30 #include <MAX6675.h> int x = 0; int row = 0; int LED1 = 13; // Status LED Pin int CS = 4; // CS pin on MAX6675 int SO = 3; // SO pin of MAX6675 int SCLK = 5; // SCLK pin of MAX6675 int units = 1; // Units to readout temp (0 = raw, 1 = ˚C, 2 = ˚F) float temperature = 0.0; // Temperature output variable float hofok10 = 0.0;
// Initialize the MAX6675 Library for our chip MAX6675 temp(CS,SO,SCLK,units);
// Setup Serial output and LED Pin // MAX6675 Library already sets pin modes for MAX6675 chip! void setup() { Serial.begin(9600); Serial.println("CLEARDATA"); Serial.println("LABEL, TIME, temperature"); pinMode(LED1, OUTPUT); pinMode(HIDEGEBB, OUTPUT); pinMode(MELEGEBB, OUTPUT); }
void loop() { // Read the temp from the MAX6675 temperature = temp.read_temp();
if(temperature < 0) { // If there is an error with the TC, temperature will be < 0 Serial.print("Thermocouple Error on CS"); Serial.println( temperature ); digitalWrite(LED1, HIGH); } else { //Serial.print("Current Temperature: "); Serial.println(temperature ); digitalWrite(LED1, LOW); Serial.print("DATA, TIME,"); row++; x++; } // Wait one second before reading again delay(500);