Keresés

Részletes keresés

eztEgyed Creative Commons License 2002.07.07 0 0 63
Érdekes emlékeim szerint, a Medián volt az egyetlen, aki jól "tippelte" a végeredményt.

Mi kéne ahhoz, hogy elhidd? Egy jóval nagyobb választási vereség?

Előzmény: naiv (61)
naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 62
Nepszabadsag on line

Válaszok Szavazat (db) Szavazat (%)

• Helyeslem 1684
60,06

• Elítélem 1026
36,59

• Hidegen hagy 94
3,35

Összesen: 2804
100

Előzmény: eztEgyed (59)
naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 61
Nos,

akkor nézd meg a Népszabadság on line szavazásának állását a tüntetésekről...
(ez is egy közvéleménykutatás).

Ne haragudj, nem tudom komolyan venni a Median, Ipsos stb.-ket mert már nagyon sokszor leszerepeltek szívós elfogultságukkal.

Előzmény: eztEgyed (56)
Szélfútta Haj Creative Commons License 2002.07.07 0 0 60
Én ugyan nem vagyok közvéleménykutató, de családunkban egyre jobban helyreáll a béke. Férjem ugyanis 1998-ig masszív fideszes szavazó volt - bár 98-ban napokat veszekedtem vele, hogy ha rájuk szavaz a Torgyánra szavaz. Ezek után 4 évig csak hümmögött, egészen a Nemzeti szinházig, mert ezt spec. nem tudta megemészteni, épitész lévén a szerencsétlen, oszt megnézte a helyszint, a terveket, később az elkészült objektumot, és egyre inkább bizonytalanná vált.

Most végre nem rájuk szavazott, de ez még mind semmi. Napok óta hallom ezt a békés embert - akinek tényleg fát lehet vágni a hátán - hangosan káromkodni a tévé előtt. Pénteken a sajtóklubnál alig tudtam lecsillapítani, most meg a tüntetéseknél kb. úgy viselkedik (úgy értem, a tüntetésekről adott tudósításoknál) - mint aki éppen dugóban vezet autót.

Mára ott tartunk, hogy nekem kell békítgetni.

De ehhez még hozzátartozik, hogy a szomszédasszonykám, akinek az egész családja a fideszre szavazott, sőt mi több, mivel nem volt otthon felvetette velem videóra Orbán egész Kossuth téri beszédét - teljesen bepaprikázott hangulatban kommentálta az Erzsébet téri útlezárást, nem számítva a közeli kisbolt személyzetét (egy kivételével), és közönségét - pedig ez Buda fideszes része.

Úgy, hogy további hergelést, tüntetések kívánok!
És köszönöm ezt a nagy családi békét a fidesznek, és az általa felhergelt tüntetőknek!

eztEgyed Creative Commons License 2002.07.07 0 0 59
Kedves naiv! Vélemény?
pricc-prucc Creative Commons License 2002.07.07 0 0 58
Sok ilyen harcos kiállásra volna szükségünk, hogy megtisztítsuk az anebákat a szennytől, és segítsünk érvényre juttatni a konában azt a sok szunnyadó értéket, ami most elnyomva sínylődik a szélhámosok tülekedésében.
Előzmény: naiv (-)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.07 0 0 57
Bocsánat helyesen:

A Medián arra keresett választ, hogy az emberek helyeslik-e a Fidesz volt elnökének lemondását. A megkérdezettek többsége (61 százalék) úgy véli, ez nem volt indokolt – de érdekes módon hasonlóan ítélik meg Pokorni döntését a kormánypárti és az ellenzéki szavazók is.

Emlékeztetőül: június 19-én Medgyessy Péter kémelhárítói múltjával kapcsolatban a megkérdezettek 65 százaléka azt a választ adta, hogy emiatt nem kellene lemondania – tegnap a megismételt kérdésre 66 százalék adta ugyanezt a választ.

A Szonda Ipsos a Népszabadság és a TV 2 felkérésére végzett tegnap gyorsfelmérést a csütörtöki megmozdulással kapcsolatban. A budapestiek 83 százaléka elutasítja a politikai akciónak ezt a formáját, nagy többségük politikai erőket sejt a demonstrációk hátterében, s háromnegyedük a tüntetés céljával – a szavazatok újraszámlálásával – sem ért egyet.

eztEgyed Creative Commons License 2002.07.07 0 0 56
Én félek, hogy az igazi politikai fásultság csak most jön...

"ez bizony nagyon irritálja az emberek jó részét még a jobb érzésű baloldalon is!"

Ma olvastam közvéleménykutatási adatokat, és az teljes népesség 66% nem akarja ujraszámolni a szavazatokat, és nem akarja, hogy MP lemondjon.

Ujraszámolásnál:

FIDESZ UJRA:50% NEM:50%
MSZP UJRA:0% NEM:100%

Ezen gondolkodj el.

Előzmény: naiv (55)
naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 55
Azt hiszem

erőteljesen tévedsz. Az embereket valóban nem lehet folyamatosan 39 fokos hevületben tartani és fülösleges is, de én úgy látom - hála istennek - a politikai fásultság a múlté. Plána ha D209-Salgó összeállítású csapatok fociznak a kormányoldalon, lesöprik a választási rekllamációk érdemi kiviszgálását - ez bizony nagyon irritálja az emberek jó részét még a jobb érzésű baloldalon is!

Előzmény: eztEgyed (44)
naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 54
Ok,

de, talán ha konkrétabban rámutatnál, mert nekem úgy tűnik elég jól jellemeztem a helyzetet...

Előzmény: picur (51)
naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 53
Miről beszélsz picinyem?
Előzmény: maher (48)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.07 0 0 52
Kedves naiv.

"rendszerváltás utáni idők legreakciósabb kormánya, valódi "hálózati kormány" - III-as ügyosztályos, KGB köldökzsinórral bíró ügynökökkel, spiclikkel "

Közvetlen előtte javasoltam, hogy tán nem kéne elleséget keresni.

picur Creative Commons License 2002.07.07 0 0 51
Hat hallod... olyan vagy mint egy elromlott Cassandra. O legalabb jokat josolt, csak nem hallgattak meg. Teged nem hallgatnak meg, de meg a joslataid sem jonnek be :D
Előzmény: naiv (33)
pricc-prucc Creative Commons License 2002.07.07 0 0 50
Igazatok van. Leghelyesebb, ha irtjátok egymást, míg kipusztul az utolsó kona, kemon, komfortista, antikomfortista. Hálás lesz érte a hegy, a völgy, a felhő, a napsütés, a bölcs pondró és a jóságos tigris.
Seki Waker Creative Commons License 2002.07.07 0 0 49
Úgy van, egyetértek: Kövér Lászlót a Fidesz élére!
Előzmény: naiv (45)
maher Creative Commons License 2002.07.07 0 0 48
Ekkora seggfejt, mint te rég láttam. Öröm olvasni az áprilisi faszságaidat, a riogatást a bolsevikokkal, amik egyáltalán nem jöttek be, neked meg annyi eszed van, hogy felhozod újra a topicot.

Jól jellemez téged már az első hozzászólásod első pontja is, nem az a baj, hogy kövér kötelező lászló faszságot beszél, hanem a hülye média, ami tájékoztat...

Nem voltál te véletlenül cenzor valami kisebb diktatúrában???

keresetlenu Creative Commons License 2002.07.07 0 0 47
Mesélj, szerinted miért kellett a hatalomnak három nap ahhoz, hogy rájöjjön 3 tüntetés is volt ott bejelentve, csak ők gyorsan felmérve a helyzetet azokat megvédték és a negyediket kellő megfontoltsággal feloszlatták.

Valahogy a hatalom ezt elfelejtette és Ádernak kellett erre az apró tényre emlékeztetni. Most majd jönnek a részletek.

Előzmény: 798081 (46)
798081 Creative Commons License 2002.07.07 0 0 46
Rászolgálsz a nicknevedre. A sok butaság közül most csak egyet emelnék ki:

" Lampertnek fel kellene tenni a kérdést a parlamentben, miért lépett fel a rendőrség a Kossuth téri BEJELENTETT tüntetéssel szemben..."

Azért mert a bejelentés nem szólt arról, hogy elállják a villamos, a troil, valamint az autók útját, valamint közterületen undorító módon gyaláznak egyes személyeket.

Azért látom gyorsan tanulsz, Áder szövegét pillanatok alatt felkaptad :)

naiv Creative Commons License 2002.07.07 0 0 45
Megvolt a hídlezárás, Kossuth tér, Pokorni lemondott.

Hibák:

Bár felállt a rendszerváltás utáni idők legreakciósabb kormánya, valódi "hálózati kormány" - III-as ügyosztályos, KGB köldökzsinórral bíró ügynökökkel, spiclikkel az ellenzék nem jól csinálja, nem használja ki elég intenzíven ezt. Mindent el kellene kövessen, hogy ezt a söpredéket eltávolítsa a magyar vezetésből.

- Nem fejtett ki kellő nyomást annak érdekében, hogy Mádl felszólítsa a D209-es ügynököt nyilvánosan a lemondásra (függetlenül attól, hogy lemond-e)./Már jönnek a politikai válaszok külföldről, D209 miniszterelnök sebezhetőségét kihasználva: Romániában feltették a vendég miniszterelnöknek az udvariatlan kérdést, hogy látja, le fog mondani?/
- Nyilatkozataiban kihátrál a tüntetők mögűl, ilyet sem az SZDSZ sem az MSZP nem tett.
- Leggyengébb emberét állítja a legnagyobb párt a media elé (Deutsch) konfrontálni, a "kihátrálós" dumával. A media ebből nem a MASZOP-SZADESZ csapat felelősségét fogja kiemelni, hanem a kihátrálást.
- Orbán elvonult a nyilvánosság elől, lehet hogy fáradt, lehet, hogy vissza akar vonulni, mondván, ha a magyaroknak a kommunizmus volt szekértolói, KGB-s titkosügynökök kellenek, ő inkább a családjával törődik- legyen, érthető, de akkor ezt a Fidesznek kommunikálni kellene az emberek felé, egyértelműen./Más kérdés mi okozta a fordulatot, létrehozta a polgári köröket, majd "magára hagyta", vagy magára akarja hagyni, vagy csak az ellenfél dezinformál ?/ Ha igen ki lesz az utód? ha nem, mi lesz a folytatás? Nem lehet sokáig levegtetni ezt akérdést ezekben a vészterhes időkben.

Nem a legjobb a mostani felállás.

Most a FIDESZ-MDF-nek konfrontáni kellene, minél erőteljesebben a hálózati kormánnyal, ekkor nem Pokorni a jó frontember (bár szegény már nem az, de remélem rövidesen kiheveri a megpróbáltatásokat és újult erővel lép fel a demokratikus oldal érdekében).

Erre Kövér lenne a legalkalmasabb, parlamenti frakcióvezetőnek pedig Áder, pártépítest szervezhetne Deutsch meg mások is.

Lampertnek fel kellene tenni a kérdést a parlamentben, miért lépett fel a rendőrség a Kossuth téri BEJELENTETT tüntetéssel szemben, miért hadonásznak a raendőrei pisztollyan ártamatlanná tett, lefogott tüntetőkkel szemben? Miért maradhat egy III/III-as Salgó a helyén?

Nem egyértelmű a választási csalásokkal kapcsolatos állásfoglalás sem a Fidesz-MDF-nél, hangosan, egyértelműen ki kell mondani, igen több száz panasz bejelentést sepertek le a választási testületek - ezekte rendszerbe kellene foglalni és publikálni, nyilvánosan pl. a Magyar Nemzetben - és persze az önkormányzati választásokra készülni kell, ez ne ismétlődhessen meg.

Más.

Putyin megetette Busht, mint annak idején Sztalin Rooseveltet, hogy demokrata. Saron súgására Bush akár az ördöggel is cimborálna az ún. iszlám terrorizmus ellen, az hogy Putyin kGB-volt, az hogy népirtástcsinál Csecsenföldön, nem számít. Oroszország visszarendeződés alatt, mégis majdnem a NATO kapuján kopogtat, remélem az európaiaknak több eszük van és nem hagyják magukat mindenbe belerángatni.

eztEgyed Creative Commons License 2002.06.25 0 0 44
Tudod kedves naiv, ha ilyen topicot indítottam volna, lehet, hogy inkább hagynám elsüllyedni...

Szertném a topicindítódat a választás hevületének betudni. Szerintem akkor lesz esélye a FIDESZ-nek ha az ellenségkeresést abba hagyja. Az emberek többsége egyszerűen csak élni szeretne. Nyugodtan. Megszokta, hogy a politikusok négy évente felhergelik, de nem szeretik, ha folyamatosan hergelik őket. A FIDESZ a mostani taktikájával kialakíthat egy fix és radikális 100e-300 ezres tömeget, de ennél többet egyszerűen nem érdekel a politika napi szinten. Ez a szám meg nem olyan nagy. Picit több mint a miépé, jól mutat a TV-ben, a gyűléseken is. De nem olyan nagy.

Újlaki Creative Commons License 2002.06.25 0 0 42
Úgy látszik, otthon valakinek mindig a pofájára vernek, ha megszólal, azért illetlenkedik itt. Csak nehogy anyuci is erre jöjjön!
naiv Creative Commons License 2002.06.25 0 0 41
Ha figyelmes vagy talán megérted mire gondoltam, ha nem akkor kár magyarázni...
Előzmény: morczogó (36)
naiv Creative Commons License 2002.06.25 0 0 39
Fizetést nem,

de becsületrendet a francia nagytőkétől igen. Mindamellett sem zsidózni, sem románozni, sem cigányozni, sem amerikaizni, sem magyarozni nem szoktam, egy kicsit sem, de politikai összefüggéseket, információkat, tényeket, elemzéseket stb. olvasok, végzek - rasszizmus nélkül, azt visszautasítom.

Előzmény: kolhozmenedzser (29)
naiv Creative Commons License 2002.06.25 0 0 38
A No1.. a Magyar érdekeknek megfelelő politika
A No2.. ehhez eszköz kell, a polgárok politikai aktivitását szervezni kell, ez egyre könnyebben
megy, mert az emberek nagyrésze újra visszakapta a reményt: lehet olyan politikát csinálni, mely nemcsak vesz, ad is...
Előzmény: kolhozmenedzser (28)
naiv Creative Commons License 2002.06.25 0 0 37
Pető, Bauer, Halmai,

testvérpártban(asszem elég jól összenőttek)

Földes, Keleti

Előzmény: kolhozmenedzser (27)
morczogó Creative Commons License 2002.06.24 0 0 36
"Próbálj úgy hozzászólni, hogy ne adj olyan gondolatokat, mondatokat a szájamba, amelyekt én nem mondtam és nem is gondoltam, a gondolatrendőrség idején akarták az agyakat egyenirányítani, ez itt egy fórum."

Na azért ez 1 gyöngyszem. :-))

Miután idézetek voltak, így a szádba sem volt itt adva semmi. De ez még haggyán!

Mikor volt a gondolatrendőrség ideje? Tán csak nem 1984-ben? :-)))

Előzmény: naiv (31)
naiv Creative Commons License 2002.06.24 0 0 35
Biztos sokan unják a cirkuszt,

sokan nem szeretik hallgatni a holocaust témakört, néhány riporter a kommunizmus bűbeit feidéző riportalanytól megkérdezi: muszály erre emlékezni? stb. Mégsem lehet ezen témák felett elsiklani.

De ettől még az Európába igyekvő Mo-nak nem leht sem besúgó, sem titkosrendőr, de még kommunista kémelhárító miniszterelnöke sem. Az ellenzék (és a kormánypárt jobb érzésű) tagjainak mindent ell kell annak érdekében követnie, hogy ez így legyen!

Ennek sem az USA-ban, sem nyugateurópában nem örülnek, még ha nem mindenki mutatja is nyíltan ki.

Mádl jogilag nem tehet semmit, de megkérheti MP-t a visszavonulásra négyszemközt és/vagy nyilvánosan és remélem ezt meg is teszi. Hozzáállása segíthet a helyzet gyors normalizálásában.

Előzmény: AliceCsodaországban (34)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.22 0 0 34
látszik, hogy naív vagy - bár én inkább más szinonímát használnék.

A Medián pártsemleges, mindig is ügyelt rá, azonkívül az egyetlen olyan közvéleménykutató cég, amelyik a saját felmérései által készített hibahatárokon belül jósolta meg pontosan a mostani választási eredményt (Mint eddig is 1990 óta, ő saccolta meg legjobban az eredményeket).

Légy erős, a Gallup nála is kedvezőtlenebb adatokat hozott ki a számodra. És most még légy erősebb: a Tárki jóval nagyobb mszp vezetést hozott ki június hónapra, mint a Szonda. Ha elolvasod a mai NSZB-ot és a MN-et, akkor magad is meggyőződhetsz erről.

Az emberek unják már a sok cirkuszt. Magas már az ingerküszöb. Ez az éhezős ember se fogja felforgatni a világot, esetleg egyikőtök leönthetné magát benzinnel és felgyujthatná a Kossuth téren, abból lenne pár napig vezető hír.

Előzmény: naiv (33)
naiv Creative Commons License 2002.06.22 0 0 33
1.Az alkú megköttetett (a bizalom ára egy polgármester jelölt visszalépése volt +X*X), most megpróbálnak szalonképes figurát csinálni Medgyessyböl.
Nem fog menni. Bár a Medián már produkálta az ehhez szükséges közvéleménykutatási eredményt, de hát ezek az intézmények mindig hozzák azt amire szükség van. Ha kell Fidesz gyözelmet(a Fidesz megvezetéséhez), ha kell "Nem számít, hogy a Medgyessy a KGB felügyelete alatt dolgozó titkosszolgálat tisztje volt" többségi véleményt (bár a kérdést valószínüleg nem így tették fel.
A ballib media is gözerövel dolgozik.
Elindult a visszarendezödés. Igazi kommunista módzserek, a parlamentnél a tüntetöket oszlatja a rendörség, mint ahogy Kádár alatt 03.15-én már megszoktuk, mint ahogy Kuncze alatt a Dósza György úton az idös, senkinek nem ártó tüntetö embereket vegzálták, gátlás nélkül.

Eörsi az Info rádióban a demeokráciát magyarázza a betelefonálóknak, akik közöl nem biztos, hogy mindenki emlékszik arra, az Eörsi féle ügyvédi iroda beszélte le a Kuncze féle BM-el "az AVH nem vert címü igazolást", az AVH ausztráliai áldozatának bírósági tárgyalásához, mentendö egy ÁVÓ-st!

Most is egy ávóst mentenek, csak ezt jelenleg III/II szigorúan titkos tisztnek hívják és nem gumibottal és veserúgásokkal operált hanem tollal és papírral... Remélem azért elökerülnek még papírok, mert ez a miniszterelnök nem eurokonform!
(mellesleg most hallottam, Medgyessy apja jó pédával járt elöl, mert feladata a bukaresti magyar nagykövet megfigyelése volt - Az alma nem esik messze a fájától!)

Kiss János az SZDSZ alapító tagja elkívánja hagyni az SZDSZ-t, amely valóban messzire kanyarodott a "rendszerváltó párt" fogalmától.

2. Csurka jelölteteti magát bpesti föpolgármesternek. Rosszúl teszi, nem alkalmas erre a feladatra. Ha már a választáson a MIÉP szereplését nem tudta kellö áttekintéssel megszervezni, most okosabban tenné, ha a háttérne maradna és olyan jelöltet állítana, aki 100%-ban képben van a föváros problémáival, politikai - gazdasági - közlekedési-közmü stb.viszonyokkal, és aki egy vitában akár Demszky-t, akár mást könnyedén sarokba szorítana, pl. Zsinka, aki éveken tevékenyen, okosan részt vett a fövárosi önkormányzati csatározásokban. Még nem késö Csurka Istvánnak változtatni ezen, értelmes ember kétszer egymás után hasonló hibát nem vét!

Zsinka nyugodt, tárgyszerü érvelése biztos jó benyomást tenne a választókra, sokat hozhatna a MIÉP-nek, ami azután megfelö módon és idöben letárgyalva (na nem úgy mint áprilisban, lehetne a Fidesznél egy politikai egyezség alapja).

kolhozmenedzser Creative Commons License 2002.06.20 0 0 32
köszönöm a válaszokat.

a dőltbetűs részeket tőled idéztem. ha valahol félreértettem a mondanivalódat, akkor mondd meg, de azt is, hogy hol, ha lehet.

thx
kolhozmenedzser

Előzmény: naiv (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!