Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.23 -3 0 123

Itt pattant ki a fejemből az ÖTLET a SEJTÉS:

Fórum »  FILOSZ »  Vallás, Filozófia »  Napi bölcsesség

2552 hozzászólásnál a panteizmus elemzéséből indult

valami ilyesmiből:

teizmus <-> ateizmus ?

monizmus <-> panteizmus - na az igen

...........................................................

A panteizmusban nincs teremtés.

Körforgásos ciklikusság jellemzi,

akárcsak a többi életciklust.

.........................................................

ŐsrobbanásIsten még zagyva, de

már pelenkázzák és tisztába teszik.

Több volt, Tűzijáték, Durr és zutty váltakozás.

Életciklus: Víz körforgása a földön. Ami az életünk egyik legfontosabb része.

..............................................................

Vagy lesz ŐsrobbanásIstenból egy szép kerek, középen icikepicike lukkal rendelkező fánkocska

Ami ciklikusan pörög saját magán belül.

A külső legszélesebb átmérőjén lévő dolgok szépen haladnak egyre beljebb és beljebb egymáshoz (fekete luk)

Aztán amikor ott átjutnak szépen kijönnek a másik oldalon és ott tágulgatnak.

Ameddig el nem érik a maxot és megint szükülgetnek.

................................................................................

Agyalj rajta, meg a MagnaFánk elméleten is.

Az emberi agy képes önmaga becsapására, de hát még a téridő kontinuum mire nem képes.

Összekeveri a jelent a jövőt és a múltat :-)

Egy kis távolság, sebesség, idő megváltoztatása meg se kottyan neki.

...............................................................................................

Isten ma zsíroskenyér

ŐsrobbanásIsten tegnap MagnaFánk  és ma már MagnaZorb

Előzmény: pk1 (120)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.23 -3 0 122

Itt publikáltam a SEJTÉSEM és MagnaFánk és MagnaZorb modellemet.

Ez csak egy melléktermék/mellékgondolat volt egy eszmecsere közben.

( Az ördög meg egyébként egy kitalált karakter buta felnőttek ijesztgetésére.)

Előzmény: pk1 (120)
Fat old Sun Creative Commons License 2019.01.23 -1 1 121

Nem szakterületem és nem is akarok nagyon utánajárni

Az nem baj, az a fontos, hogy véleményed van róla.

Előzmény: ErkölcsTan (119)
pk1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 120

Itt, a Tudományban nem ördögtől való dolog ellenőrzött publikációt kérni még a véleményekhez is.

Előzmény: ErkölcsTan (119)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.22 -4 0 119

Nem szakterületem és nem is akarok nagyon utánajárni egyelőre. Majd esetleg ha lesz felszabaduló időm rá.

(jelenleg a tudományos módszertanon átfuttatott "Isten" témát kell bezsákolnom előbb, aztán csak utána)

...de az álláspontomat, (szaknyelven sejtésemet) és a véleményemet ettől függetlenül nyugodtan leírhatom és ki is tartok mellette, mert eddig több adatot látok, ami megerősíti, mint ami nem.

Magyarán: Úgy gondolom az adott szakterületnek megvan a saját hibajavító módszertana és jelenleg éppen ezt a hibát kezdik kijavítani. Meg tudom várni.

Előzmény: pk1 (118)
pk1 Creative Commons License 2019.01.22 0 1 118

Rendben van. Ha így gondolod, hát így gondolod. Nem is ez az izgalmas, hanem az, hogy érdekel-e téged e diszkrepancia oka. Akarsz-é utánajárni ennek a témának?

Előzmény: ErkölcsTan (114)
Elminster Aumar Creative Commons License 2019.01.22 -1 2 117

"Én adtam rá egy minuszt, mert a logikai érvelésben bukás jár a tekintélyelvre való üres hivatkozásért. Érvelési hiba."

Bocs, de pk nem tekintélyre hivatkozott, hanem csak érdeklődött az iránt, hogy a konkrét téma megfelelő szintű kezeléséhez megvan-e a szükséges ismereted?

Kozmológiába ugyanis ne próbáljon beleugatni az, aki nem tudja kezelni az Einstein-féle téregyenletek differenciálegyenlet rendszerét (minimum!) és mivel anyag is kitölti ezt az univerzumot, én még azt teszem hozzá, hogy a beleugatónak nem árt a kvantummező-elméletek matekjának kenése-vágása sem.

Akinek nincs tudása hozzá, az ne pofázzon bele semmilyen témába, a kozmológiába se.

Előzmény: ErkölcsTan (114)
construct Creative Commons License 2019.01.22 -1 0 116

"A téridő kontinuum szerint sincs nagy értelme távolságra, időre, sebességre és tágulásra való kijelentéseknek ezekben a helyzetekben, hiszen ezek egyértelműen nagyon relatívak."

Azért a relativitáselmélet szerint se relatív minden. A kozmológiai idő, és az Univerzum tágulása történetesen ilyen abszolút paraméter.

Jó volna előbb rendesen megismerned azokat a dolgokat, amikről beszélni akarsz. Anélkül ez csak egy verbális zsonglőrködés. Ha érdekel, akkor adok linket.

Előzmény: ErkölcsTan (109)
jogértelmező Creative Commons License 2019.01.22 0 0 115

" Kezdenek rájönni, hogy az anyag és energia megmaradás tételét be kellene tartani! "

Kik, és mire hivatkozva kezdenek rájönni?

(nincs olyan törvény, hogy ami kicsiben érvényes, annak nagyban is érvényesnek kell lennie)

Előzmény: ErkölcsTan (112)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.22 -3 0 114

Én adtam rá egy minuszt, mert a logikai érvelésben bukás jár a tekintélyelvre való üres hivatkozásért. Érvelési hiba.

Előzmény: pk1 (113)
pk1 Creative Commons License 2019.01.22 -1 1 113

Látom, valaki mínuszt adott a 110-re, nem múlt el tehát nyomtalanul. Azért írtam, mert egy kollégám, aki vizsgáztat is ezekből a tárgyakból, más véleményen van.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.22 -2 0 112

Kezdik feladni az ŐsrobbanásIsten deista elméletet? (kisarkítva, semmiből minden)

Kezdenek rájönni, hogy az anyag és energia megmaradás tételét be kellene tartani!

Pont erről szól a MagnaFánk és MagnaZorb elméletem

összekapcsolódhatnak egyfajta sajátos téridő-csatorna által, és hogy a fekete lyuk bejárata a fehér lyuk kijárata lehet ugyanannak az univerzumnak totálisan másik részében, vagy akár egy másik univerzumban.

Néhányan úgy vélik, hogy valamennyi fekete lyuk különleges „ikertestvére", a másik oldalán található fehér lyuk, ami mindent, amit a fekete „testvére" beszippant, kifúj egy másik univerzumba.

Akkor nagyon is jó helyen kapirgálok. :-)

Előzmény: őszszakál (111)
őszszakál Creative Commons License 2019.01.22 0 1 111

No-no! Már elkezdték a Fekete lyukak kifehérítését, vagyis az idő irányának megfordítását is! ;)

http://www.origo.hu/tudomany/20190121-a-rejtelyes-feher-lyukak-az-ugyancsak-titokzatos-sotet-anyag-reszet-alkothatjak.html

pk1 Creative Commons License 2019.01.22 -1 2 110

(kozmológiából és/vagy általános relativitáselméletből vizsgáztál-e már?)

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.22 -1 0 109

Megjegyzem:

6 ezer, vagy 13 milliárd év a semmiből való teremtésre? :-) Dettó egy baromság.

A téridő kontinuum szerint sincs nagy értelme távolságra, időre, sebességre és tágulásra való kijelentéseknek ezekben a helyzetekben, hiszen ezek egyértelműen nagyon relatívak. Nem tudhatjuk jók-e a méréseink, vagy csak érzéki csalódások és mérési hibák.

Tehát egy abszolút világegyetem keletkezést leírni és időben megadni, hogy mikor volt hülyeség a köbön és ellentmond már a jelenlegi fizikai és logikai szabályainknak is.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.21 -2 0 108

90 éve tudjuk, hogy tágul az Univerzum

éppen most és amit észlelünk.

ha jók a mérések és nem hibásak

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.20 -2 0 107
Előzmény: Senki ID (106)
Senki ID Creative Commons License 2019.01.19 -1 1 106

és mi van ha ezt; - A nagy bumm helyet teremt ...

Előzmény: NevemTeve (102)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.19 -1 0 105

Fejlesztve, mert ez jobb és logikusabb:

Isten ma zsíroskenyér

ŐsrobbanásIsten tegnap MagnaFánk  és ma már MagnaZorb

Olyasmi, mint a MagnaFánk, csak logikusabb modell

több be és kiáramlási (féreglukkal és fekete lyukkal)

Maga a külső felület nem fánk, hanem befelé kráteres labda forma.

A kráterek egy része beszippant egy része kifúj.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.18 -1 0 104

Szerintem a MagnaFánk elmélet sokkal jobb.

Az egy körkörös életciklus.

Modell szemléltetési leírása:

Egy szép kerek, középen icikepicike lukkal rendelkező fánkocska

Ami ciklikusan pörög saját magán belül.

A külső legszélesebb átmérőjén lévő dolgok szépen haladnak egyre beljebb és beljebb egymáshoz (~fekete luk)

Aztán amikor ott átjutnak szépen kijönnek a másik oldalon és ott tágulgatnak.

Ameddig el nem érik a maximumot és megint szűkülgetnek.

Ezt a képet leltem, ami a formához a legközelebbi, csak itt nem belül, hanem a "fánk" külső sült felületén történnek a dolgok.

Fat old Sun Creative Commons License 2019.01.18 -1 0 103

Bizony, a hülyeség előbb-utóbb maga alá temet mindent.

Előzmény: ábmrus (101)
NevemTeve Creative Commons License 2019.01.18 -1 2 102

Ennek örömére kérhetnéd a moderátortól a helyesírási hiba javítását: 'A nagy bumm helyett...'

Előzmény: ábmrus (101)
ábmrus Creative Commons License 2018.12.28 0 0 101

Köszönöm fiúk ez a rovat is eljutott 100-ig!

őszszakál Creative Commons License 2018.12.11 0 0 100

Le is buktam, mint a gyöngyhalász.

szőrinszálán Creative Commons License 2018.12.11 0 0 99

Ez valószínűleg úgy van ahogy mondod. Én már magamat sem tudom követni.:DD 

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.11 0 0 98

ez abfizikai pont egy érdekes elgondolás.

térben el is tudom képzelni.

időben viszont ez harmadkvantálás lenne.

Előzmény: őszszakál (97)
őszszakál Creative Commons License 2018.12.10 0 1 97

nádfúvós! Furcsa egy dialógus az, mikor egy válaszra nem az reagál, akinek az szól. Remélem nem fognak most megelőzni téged, mivel nem éppen a tudomány rovatba való a válaszom. Viszont válaszolni illendő.

„esetleg vegyük úgy, hogy a matematikai pont egyetlen kvantum oszcillátort tud tartalmazni, mármint térben.”

Úgy veszem, de egy feltétellel, hogy nem matematikai a pont, hanem fizikai. Indoklás: a matematikai pont szigorúan kiterjedés nélküli, így csak a végtelen és a nulla fogalmai köthetők hozzá. A fizikai pont, azonban véges energiamennyiséget tartalmaz olyan formában, aminek a „kiterjedtsége” nem érzékelhető. Más szóval semmilyen módon nem mérhető meg.

„de az oszcillációhoz idő is kell, nemdebár?  de engedjük meg azt, hogy kezdetben az idő egyetlen pillanat volt. abban hány frekvencia fér el?”

Itt jelenik meg az idő kvantuma, ami egy fizikai pont kiterjedésének és összezsugorodásának eseményeit, periódusait, olyan formában mutatja fel, ami ebben az esetben két eseményt egy időben, vagyis egy kivételes pillanatban, az abszolút időben teljesít. Az a véges energiamennyiség, ami egy tér kvantumot az „abszolút időben” felmutat, a téridő egy kvantuma. A végtelen tér axiómája azt erőlteti ránk, hogy végtelen sok fizikai pont, és egyben téridő kvantum létezik egy időben, egy végtelen időben. Ha ezt a téridő kvantum felmutatást, egy eseménynek fogadjuk el, akkor ennek az eseménynek a megismétlődése között, nulla és Max, közötti véges időtartam telik el, aminek oszcillációja, vagy fluktuációja, a globális (kiterjedt-ponti) energia értékének az ingadozása. Amikor egy vizsgált halmazban a felmutatások közötti idő, a minimum felé irányul, a téridő tágul, amikor a maximum felé, akkor zsugorodik. Ennek a gyorsuló tágulásnak a kimutatásáért már adtak egy Jelentős díjat. (nem a bumm utáni inflációra gondolok)

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 96

construct már megválaszolta.

Előzmény: mmormota (95)
mmormota Creative Commons License 2018.12.10 0 0 95

esetleg vegyük úgy, hogy a matematikai pont egyetlen kvantum oszcillátort tud tartalmazni. mármint térben. de az oszcillációhoz idő is kell, nemdebár? de engedjük meg azt, hogy kezdetben az idő egyetlen pillanat volt. abban hány frekvencia fér el?

Állítólag komoly viták voltak arról, hány angyal tud táncolni egy tű hegyén. Szerintem az a vita magasabb színvonalú lehetett, mint a kérdésed.

Tényleg azt hiszed, hogy ez a fajta megközelítés értelmes, közelebb visz valamiféle megértéshez?!

mmormota Creative Commons License 2018.12.10 0 0 94

mmormota azt hiszi, hogy a klasszikus fizikát keresem a kvantumfizika hátterében.

pedig csak a formális logikát próbálom megtalálni benne

Kevered a dolgokat.

A kvantumelmélet axiomatikus, matematikai alapossággal megfogalmazott rendszer, semmi baj a logikájával.

Hogy aztán ezt helyesen tudják-e alkalmazni egy nehéz problémára, amiről kevés ismeret van, vagy hogy egyáltalán egy ilyen probléma mennyire van benne az érvényességi körében, az egész más kérdés.

Precíziós kozmológiává tudták fejleszteni, vagyis egy csomó dolog igazolja, hogy használható. De az, hogy mindenre alkalmazható-e, és ha az is, sikerül-e jól megragadni - ezen dolgoznak. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!