Keresés

Részletes keresés

triola2 Creative Commons License 2021.01.21 0 1 240

"Nyuszómuszó, mi?" Én azt a reklámot már el is felejtettem, pedig én is "az" a generáció vagyok. :D

Jut eszembe! Ezek szerint Ildikón keresztül a pap lesz a besúgó. :o Nem lehet, hogy Ginának adta le a drótot? Nekem Gina is furcsa. Látszólag nem csinál semmit, aztán mégis...

Előzmény: GPS (238)
bk_barát Creative Commons License 2021.01.21 -1 1 239

Én ezt a helyettesítést se értem, ha szolgálati ügyben kell otthagyni a határt, mint eligazítás vagy bevetés, sőt volt olyan, hogy az ukrán páros mindkét tagja egyszerre akciózott, akkor nem kell helyettes, elég az egyik ország képviselője... Akkor most minek kellett, pláne egy civil, aki amúgy se intézkedhet hivatalos ügyben.... És  Zsiga mért van egyedül, mi van ha pl. szabadságra megy?

GPS Creative Commons License 2021.01.21 0 0 238

Nyuszómuszó, mi? Nagyon eredeti.....🙄

Ez szerintem egy kedves poén volt - és annak a generációnak szólt, aki érti is.

Én Magyar Atillán csodálkozom, hogy bevállalta - mert anno neki rengeteg baja és kellemetlensége volt ebből a "nyuszómuszózásból".

Ugyanis számtalanszor előfordult abban az időben, hogy komoly színpadi szerepei közben beszólogattak a nézőtérről, hogy "Nimáá, ez a Nyuszómuszós pali !".

Emiatt a rendezők egy jó ideig mellőzték is hogy komolyabb szerepeket bízzanak rá - de az se lehetett kellemes neki, hogy lépten-nyomon, bárhova ment civilként- ezzel poénkodtak rajta.

Persze, sok idő eltelt azóta, a fiatalabb generációnak már fogalma sincs miről van szó - így hát simán jöhetett ez az "összekacsintós" poén.

.

Előzmény: NTL-979 (231)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.21 -3 0 237

Jó majd ezentúl megiszom minden rész előtt egy üveg csempészett ukrán vodkát, úgy biztos nem fognak feltűnni ezek a baromságok..:))

Remélem, jobb kapcsolataid vannak, mint a sorozatban látott csempészek és minőségi anyagot tudsz beszerezni! :D

Előzmény: Mazsola0070 (235)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.21 -3 0 236
Előzmény: Ilhilla (234)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.21 0 0 235

"Az a baj, hogy "városi szemmel és józan ésszel" nézed a sorozatot!"

Jó majd ezentúl megiszom minden rész előtt egy üveg csempészett ukrán vodkát, úgy biztos nem fognak feltűnni ezek a baromságok..:)) 

Egyébként szerintem inkább a showrunner nagyasszony és a többi készítő nézi nagyon városi szemmel a dolgokat (ez már a DÖ-ben is nagyon lejött), na meg néhány színész.

Pl. a készítők szerint vidéken kizárólag kretén, hozzánemértő rendőrök dolgozhatnak, sőt, ha lemegy vidékre a pesti rendőr is hozzájuk hülyül, na meg a falusi néni, ahogy azt egy városi színésznő elképzeli jelenetek.

Előzmény: Ilhilla (230)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.21 -2 0 234

alig hiszem, hogy lenne ma még olyan, hogy egy ház nappalijában húzódjon a határvonal

Ilyesmiről pedig már olvastam, igaz, az az épület nem az ukrán-magyar határon volt! :D

Előzmény: janderka (233)
janderka Creative Commons License 2021.01.21 -1 0 233

Jó-jó, de még egy hatéves gyerek logikája alapján is minimum az lett volna a szükséges mindenfajta akció megkezdése előtt, hogy a zsaruk jogilag megbizonyosodjanak a terület jogállásáról. Akár kerül oda közben egy kézzel fabrikált tábla, akár nem. 

Azt meg aztán alig hiszem, hogy lenne ma még olyan, hogy egy ház nappalijában húzódjon a határvonal - mint aminek felfirkantására épp készül a két okosjanó.

Előzmény: Ilhilla (230)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.21 -3 2 232

Tudod Te, hány férfi hívja így azóta a párját? Egy ukrán miért ne tehetné? :D

Egyébként én eddig nem kedveltem magyar Attilát, de ebben a sorozatban egész "eredeti figura", olyan természetességgel adja elő, hogy tudok rajta nevetni!

A "határátlépőt üdvözlő táblákon" nem csodálkozom, mert egész tűrhetően megcsinálták! Azon viszont igen, hogy volt ennyi színű festék abban a nyaralóban, amit alig-alig használnak? :D

Előzmény: NTL-979 (231)
NTL-979 Creative Commons License 2021.01.21 -2 1 231

Nyuszómuszó, mi? Nagyon eredeti.....🙄

Ilhilla Creative Commons License 2021.01.20 -4 2 230

Az a baj, hogy "városi szemmel és józan ésszel" nézed a sorozatot! Ez hiba, próbálj elvonatkoztatni a valóságtól! :-)

Én pl. simán el tudom képzelni, hogy a múltkori balul sikerült akciójuk óta kitettek egy "hevenyészett" táblát. Márk őrmester mondta ugyan, hogy ez kamu, de Tivadar -a múltkori balul elsült akció után- annyira szigorúan szabálykövetővé vált, hogy eszébe sem jutott ellenőrizni a tábla hitelességét.

Különben is, ha mindig, minden úgy történne, ahogyan a való életben (behatolnak, letartóztatják, fogva tartják, átadják az ügyet vádra), ugyan mi a fenét néznénk még jó pár napon keresztül? :D

Ami pedig Pitykét illeti: azért cselekedett így, mert a "gatyájában hordja az eszét" és a "szép lány" miatt nem volt elég éber és óvatos!

Petra egyébként egy átlagos fiatal nő, annyira azért nem szép, hogy elájuljon mindenki tőle, szerintem pl. Laura szebb is!

Előzmény: Mazsola0070 (222)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.20 -4 1 229

Én nem csodálkozom ezen, mert jött a "covid", amivel nem kalkuláltak. A DÖ stábja és szereplői "egybe voltak gyűjtve", többen bizonyítottak is, hogy jól csinálják a dolgukat. Az új sorozathoz nem kellett emiatt casting, mindenkit folyamatosan teszteltek előtte, kevesebb "új szereplővel" kellett szerződniük.

Egyébként engem ez egyáltalán nem zavar, szerintem Tivadar sem "hozta Tibi figuráját", sőt nem volt "Tibi 2.0" sem! Nyilván, a hangszínét nem tudja elváltoztatni és az egyenruha különösen jól áll neki, végere egy középkorú színész, aki nem pocakos! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (228)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 228

Újabb ismerős Drága örökösökből, Suvick és Zsóka újra egy jelenetben:

https://rtl.hu/rtlklub/keresztanyu/exkluziv-ismeros-arc-kocsis-judit-tunik-fel-makkosszallason-a-14-resz-tartalmabol

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.20 0 0 227

A K-kiterjedésben, mely a DÖ-univerzumhoz tartozik.

Előzmény: NTL-979 (224)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 226

Mellesleg azért Jani is elég szemét volt az apjával Petra kisség erőltetett ötlete miatt (azt vajon honnan tudta Petra, hogy majd a kissé debil Pitykét rá tudja beszélni arra, hogy várjanak Viktor elfogásával, mert pl. ha Viki van ott, ez a műsor biztosan nem működött volna. Meg egyébként is: milyen alapon tartja vissza Pityka a hivatalos megkeresést?).

Azon túl, hogy az apja hülyére aggódta magát miatta, a posztja elhagyása miatt retorzió is érheti.

Mindezt ahhoz képest, hogy az elején még azt hajtogatta, hogy az apját nem vonja be ezekbe az ügyekbe. 

bk_barát Creative Commons License 2021.01.20 0 2 225

Pityke is totál hülye, meg se mutatja Vikinek a parancsot, majd ha számon kérik mit fog mondani, hogy a csempész nagyi kisunokája szerint nem jó ötlet amúgy a magyarok utasítására letartóztatni a kettős állampolgár Viktort?

NTL-979 Creative Commons License 2021.01.20 -2 3 224

Mégis melyik univerzumban fordulhat elő, hogy magyar rendőrök Ukrajnában magyar rendőrautóban ülve egy benzinkúton leskelődnek? És hogy a fenébe nem tűnt fel Viktornak, hogy ott áll egy magyar rendőrautó?

bk_barát Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 223

Azt birom, hogy Zénó úgy beszél Imivel, mint egy hülye gyerekkel, pedig többnyire annak van igaza... Kb. követi a főnöke mintáját..

Előzmény: Mazsola0070 (222)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.20 0 3 222

Tivadarnak valóban nem tűnt fel, hogy az ukrán határt jelző barkács tábla a múltkori ottjártuk óta nőtt ki a földből, mint a gomba?

És az sem, hogy a faház pár nappal korábban történt akciózásukkor még magyar területen volt (vagy legalábbis akkor még nem csináltak gondot abból, hogy a faházba bemenjenek)?

(Tivadar ma egy az egyben hozta Szappanost Tibit.)

A másik két észlény rendőr meg mi a fenéért ment az ukrán benzinkútnál, ha ukrán területen úgysem csinálhatnak semmit? Mi van, ha ott van az izomagyú Zozóka? Ukrán területen őt sem tartóztathatják le.

Egy civil kiscsaj meg helyettesíthet egy hivatásos határrendészt a határon? Kicsit már Petra is kezd "sok" lenni az ötleteivel, és hogy azt hiszi, mindenkinél okosabb. Ja és hát persze mindenki mindent elhisz neki. 

És a magyar rendőrök minden ellenőrzés, útlevélbemutatás nélkül járhatnak-kelhetnek át a határon rendőrautóval?

Úgyhogy a mai részben a rendőrök magyar és ukrán oldalon is szinte kivétel nélkül fullba nyomták a kretént, még egyedül Zsiga volt normális a végén, amikor kiosztotta a fiát, hogy azért ne nézze teljesen hülyének. (Bár mondjuk ezért, amit csinált, a valóságban simán fegyelmit kapna, de lehet, hogy ki is rúgnák.)

TonyBrasco Creative Commons License 2021.01.19 0 0 221

Ezeknek egy dízel mazda pick up, még mindig benzines furgon?! ...kicsit lehetne pontosabb azért a szövegkönyv... 

bk_barát Creative Commons License 2021.01.19 0 0 220

Azt hiszem a honlapon a hivatalos verzió szerepel, ahogy Tivadar, meg a többi falusi ismeri Ginát.. Valójában inkább az lehet, amit először írtál, vmi beépített ember... De az is tetszik, hogy a törzsőrmester bolondul Gináért, ugyanakkor nem viszi sehova, még ő sincs vele, egész nap otthon penészedik a lakásban (legalábbis férje ura így tudja)... Így nehéz lesz megtartani...

Előzmény: Mazsola0070 (217)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.19 -3 0 219
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.19 -4 1 218

Ha "Jani bácsi" csinálhat Gálvölgyi show-t, akkor "Ibike néni" is csinálhat kabarétréfát! Különben engem nem zavar, ahogyan beszél, jól áll neki! :D

Előzmény: luci87 (216)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.19 0 1 217

Nekem Gina és Timike viszonya, illetve Gina szerepe nem teljesen tiszta.

Amikor Zozót lecsukták, Timike úgy beszélt Ginával, mintha testvérek lennének (mintha azt is mondta volna, hogy segítsen az unokaöccsét kihozni), illetve úgy tűnt Gina valami magasabb érdek miatt ment hozzá Tivadarhoz (talán Keresztanyu beépített embere?), és azért nem segíthet Zozó kihozásában mert az túl átlátszó lenne és lebuktatná magát.

Ehhez képest a "hivatalos életrajza" szerint Gina ukrán ("szegény ukrán faluból származik"), viszont semmi akcentusa sincs, pedig a sorozatban minden "ukránnak" van. Azt is írják, hogy "korán el kellett mennie dolgozni, hogy egyedülálló anyját támogassa", "mióta férjhez ment, látszólag tökéletes az élete, valójában azonban nagyon magányos, mániákus férje csak kevés időt tud tölteni a perzsa macska szépségű ukrán nő mellett."

Arra viszont, hogy Timike ukrán lenne, illetve Gina testvére, egy szó utalás sincs.

Most akkor a honlapon írnak baromságokat, vagy a Timike-Gina jelenetben elhangzottak voltak azok? 

luci87 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 216

Már a D.Ö ben is így beszélt, ő is ,meg jópár vénasszony..Persze, vannak tájszólások, de azért néha el van túlozva..:)

Előzmény: GPS (214)
luci87 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 215

Off.Engem hasonló megjegyzésért, anno a Mintaapák face csoportjában nagyon leszidtak:) Az " énekesnő" Katával kapcsolatban, mikor feltettek egy képet, h pólón kívül hordja a melltartót..:) De ott elvakult fanok voltak többnyire..:)

Előzmény: Magdi60 (209)
GPS Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 214

...de gyanús a "bejárónő-szakácsnő-mindenes asszonyság" is, aki nem olyan butuska falusi asszony

... csak ne akarna állandóan olyan erőltetett "mű-falusiasan" beszélni - mert már falun sem beszélnek így - és főleg nem adomáznak már olyan "ízes-népiesen" minden félmondatban.

Lehet, hogy rég így beszéltek falun - de most nem rég van, hanem ma.

Márpedig ez a történet nagyon is mai.

A mai falusi létet és falusi lelkületet nem ilyen verbális-giccsparádéval kellene ábrázolni - mert lenne még 100 (csak sokkal ízlésesebb) módja is ennek.

.

Előzmény: Ilhilla (213)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.19 -3 0 213

Az első részben Keresztanyu azt mondta: "valaki köpött!", mert a rendőrök tudomást szereztek az alagútról!

Szerintem ez a személy a pap lehet, mert nagyon jó akusztikája van annak a templomnak, még azt is meghallja, amit nem akar! Például két asszony sugdolózását két imádság között! :D

...de gyanús a "bejárónő-szakácsnő-mindenes asszonyság" is, aki nem olyan butuska falusi asszony, mint amilyennek mutatja magát és szereti a pletykát meghallgatni, terjeszteni. Több helyre bejáratos, simán fel tudja szedni az infókat!

Előzmény: Magdi60 (211)
bk_barát Creative Commons License 2021.01.19 0 0 212

Ráadásul úgy, hogy a kutya se nevezte ki, mindenki elhajtotta... :D

Előzmény: Magdi60 (211)
Magdi60 Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 211

Pl., hogy ki az áruló? A pap elég gyanús. A fekete autóról is tudott, meg volt egy hívása amiért rögtön ott hagyta a zarándokutat és visszafordult visszahívni.

Ez a Kenderes Csaba itt is csak vigyori.

Petra kereskedelmi igazgató (!?) lett apja autószerelő műhelyében :-)

Előzmény: bk_barát (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!