Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Uriás a halálos ítéletét maga vitte és adta át annak, akinek kellett, becsülettel.
A történetnek számos tanulsága van:
1. Soha ne bízz meg egy zsidóba! (még ha az maga Dávid király is)
2. A zsidók nélkül viszont Uriás soha nem lett volna senki és nyilván az Úr harcait sem harcolhatta volna soha, nem is ismernénk, nem is került volna bele a Bibliába soha...
(ez egyébként a 22-es csapdája, szinte mindenki hasonló képen jár, aki ara adja a fejét, hogy a szekták világában keresse meg az Urat...)
"-és zsidó nőt vett el, azaz elvette a zsidó férfiaktól a nőiket?"
Szemlátomást ezt csinálta. (de ezen kívül mindet jó csinált)
Férfi sors, barátom!
(Én is szerintem itt rontottam el...)
Pedig apám előre megmondta:
Két féle nő létezik, az egyik a ki feleségnek való, a másik amelyik nem.
Szemre való ara volt az én feleségem is fiatalon, de én is inkább mentem volna egy katolikus ( hozzá illő pogány) lányhoz, akkor talán most nem lennék ilyen elvált gazember...
Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába
"Holtak lesznek a mennybe' a hitgyülisek szerént...?"
Őket kéne talán erről inkább meg kérdezni, miként vélekednek én csak egy "külsős" vagyok.
Azt tudtad, a hogy a Hillél rabi Kr. e kb. 150 ben eltöröltette az Elengedés esztendejét?
Addig a zsidó tőkefelhalmozás nem volt lehetséges, mivel amikor eljött a Jubileum éve a kürtölések esztendeje, mindenki mindenki visszatérhetett a saját földjére, örökségére.
Ez volt a létező legigazságosabb társadalmi rendszer.
De csak amíg az Úr volt az ő Istenök, mert mikor
Új isteneket ha választott a nép, Mindjárt kigyúlt a harcz a kapuk előtt...
Nem vicc. Ha Németh tiszteletes úr hisz Istenben és Krisztusban mint megváltóban (fogadni merek hogy nem hisz) akkor keresztény, de szar fajta. De az hogy keresztény, nem biztos hogy üdvőzülést jelent. (Ahogy az ha valaki nem keresztény, az sem jelent elkárhozást.)
Persze Németh tiszteletes feltehetően nem is jó, nem is szar keresztény, hanem csak simán szaralak.