Én csak foszlányokat hallottam erről a könyvről, de az is elég volt. És ahogy írod... Döbbenet, hogy rajongtak érte a nők...
Persze nem csodálkozom... amikor tesztoszteronbomba kinézetű pasik után csurgatják a nyálukat bizonyos nőtípusok, mert ugye milyen menő egy ilyennel végigvonulni a korzón.... Aztán csodálkoznak, ha a pasinál a tesztoszteron nem csak kinézetben teng túl....
A nő azért nem ment kórházba szülni , vagy legalább otthon , mert előre tudta/elhatározta , mit akar a bokrok között . Feltett szándékkal ölte meg a babát .
A másik barom azért vett olyan kocsit , mert villogni/versenyezni akart , amiben elvileg nincs benne a gyilkosság szándéka , csak a felelőtlenség .
A terhes nőnek volt 9 hónapja (ha már olyan ökör volt , hogy nem ment abortuszra) .... addig gondolkodhatott a baba törvényes sorsáról . Örökbe adhatta volna , vagy beteszi egy inkubátorba . De inkább az ölést választotta . Kár , hogy az ilyeneket kötelező jelleggel nem teszik azonnal terméketlenné , hogy ne ismételhessen .
Az a másik istenbarma nem akaratlagosan gyilkolt , nem előre megfontolt szándékkal . Neki nem volt 9 hónapja fontolgatni . Remélem az ügyész nem éri be azzal a 3 évvel amit első körben kapott !
Nem tudom mikori esetről beszélsz. Azt sem tudhatom hány gyerekük lett volna. De azt tudom, hogy egy védekezésre képtelen kiszolgáltatott csecsemőt bedobni a bokor alá meghalni a legaljasabb tettek közé tartozik. Adta volna örökbe, vetette volna el, tette volna inkubátorba, de ez megbocsáthatatlan. Szerintem.
Még mindíg jobb megoldás, mint az a nem regénybéli, hanem valós hús-vér nő , aki a bokor alá dobta a gyerekét meghalni! Bár az ilyet nőnek nevezni is túlzás.
Mivel elég hamar észreveszi ezért van 2 lehetőség.
Az abortusz, amit persze nagyon szerettek gyilkosságnak nyilvánitani, és mélyen megvetni a nőt aki megteszi. Viszont azzal a z előnnyel jár hogy titokban tartható.
Vagy megtartja a babát és lemond róla akár úgy hogy beteszi egy inkubátorba, akár úgy hogy nyiltan, vagy zártan örökbe adja.
Mindenképp van 3 hónap amikor a dolog alig titkolható.
Persze az emberek félrenéznek, elfordulnak, nem kiváncsiak, ki akarnak maradni belőle.
Ez a nő fölvállalta, a rokonságnak elmondta mit tervez, és a platyka szétterült.
És azzal vádolták a háta mögött, hogy pénzért eladja a gyerekét.
De azért milyen érdekes. Van egy könyv, amiben egy nőt mindenféle módokon dominálnak, bántalmaznak, kínoznak és elnyomnak. És nem a férfiak tömegei vették, hanem középkorú nők milliói... Szóval ilyesmikről ábrándoznak, persze Mr. Grey a regényben sármos és gazdag, míg Átlag Józsi három műszakozik a csavargyárban, így tőle már egy pofon is válóok.