Keresés

Részletes keresés

Ali-bá Creative Commons License 2010.12.11 0 0 254

Mindent ragyogóan megjelöltél és jól látszik. Én is sokat nézegetem a google earth-ot. A gyümölcsös kertem a 47 fok 20' 37" N és 21 fok 35' 24"E -n a házunk meg 47 fok 21' 17" N és 21 fok 34' és 29" E -m van. A jelöléseket hogyan kell csinálni? Kérlek taníts meg!

A bekerített részen kívül nálatok erdő, vagy gyümölcsös fái sorakoznak? /A veteményesben is ???/

Előzmény: atandi (231)
inmi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 253

Tuti....

Előzmény: atandi (252)
atandi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 252

FONTOS: Ugye holnap tutimunkanap van? A gyerekem kora reggeli busza miatt kérdezem, mert ha nem úgy járnak, nekem kell bevinnem Szegedre.

atandi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 251

Én már épp elkeseredtem, hogy végképp befagyott a tyúkocskák feneke, tegnap egy, tegnapelőtt egy tojás se volt tíz tyúktól, erre ma 6-ot találtam!! Hú, nagyon megörültem! :))

inmi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 250

Nagyon nehéz a munkakeresés, az biztos. A fiam és a menyem generációja egy idős cirka veled. A menyem már diplomázott, vidéki munkahelyét hagyta ott, hogy összeköltözzenek, és Budapesten keresett állást. Szerencséje volt, október közepén jött el a régi munkahelyéről, december 6-án már értesítették, hogy felvették egy helyre. A fiam júniusban diplomázik, most diákmunkán van, no meg jár neki az árvaellátás, így szépen összeszedik azt a pénzt, amiből meg tudnak élni, fenn tudják tartani a lakásukat (mert én megmondtam, hogy gyerekem, két háztartást nem tartunk el). A férjem viszont itthon (értsd: Magyarországon) nem is akar már dolgozni, mert elege lett abból, hogy sosem fizették ki rendesen: vagy késett a pénz, vagy nem annyit fizettek neki, amiben megállapodtak, és persze ezeknek tetszőleges kombinációja. Így aztán visszament Ausztriába dolgozni (akkor jött haza, amikor megismert, majd feleségül vett, gondolta, családi élet és magyar munkahely összeegyeztethetőbb, mint család és külföldi munka - de besokallt, na meg ötvenen felül van, nem kapkodnak itthon utána, kinn meg örülnek annak, hogy nem egy nyikhaj). Ott sincs kolbászból a kerítés, ott is vannak stiklik, de legalább a magyar viszonyokhoz képest biztosabb és valamivel több pénz.

Na. Ennyit a munkahelyzetről.

A tyúkok tojnak! Ma 7 sima, mezei tik 4 tojás tojt... A kert... majd mingyán értekezek arról is, csak megyek a dióscsókhoz, majd jövök...

Előzmény: TGWH (249)
TGWH Creative Commons License 2010.12.10 0 0 249

Ez így is lesz egy darabig, aztán hirtelen több is összejön egyszerre... így fordult elő, hogy vizsgaidőszakban felvettek volna egy cégbe, a saját szakmámba, amit még meg sem szereztem... hülye voltam hogy nem mentem el, valahogy csak megoldottam volna... Ezek után egy kis pihenőt tartottam, majd nyári munka, abból őszi lett, aztán jött a válság. Utána hiába kerestem, semmi sem volt. Majd jött egy aljamunka, miután pár jobb nem jött össze, de hát el kellett vállalni, pár hónap múlva egy jobb. És itt vagyok 23 éves fejjel négy munkahellyel a hátam mögött :D És egy percet nem dolgoztam a szakmámban, de még a közelében sem jártam, csak amikor a papírokat kellett intéznem...

De legyen már valami vidámabb téma is. Tojnak a tyúkok? Ki mit tervez, hogy veti be jövőre a kertjét?

Most néztem a River Cottage hősei című filmet, talán a legérzelkősebb jelenetekkel. Angliában több mint egy éve működik a földmegosztási program - akinek van földje de nem műveli, kölcsönadja annak, aki művelni akarja -, több mint 40 ezer taggal. Jó, az angolokhoz képest ez nem nagy szám, de egyre többen tartanak tyúkot, és figyelnek arra mit esznek. Hozzánk is el kéne hívni ezt az ürgét, csináljon már valami csodát, mert a magyar földmegosztási program ugyan elindult, de nem is tudom hirtelen mekkora sikerrel...

Van egy angol tyúkfajta, a nevét nem tudom, de olyan jó angolos hangzása van, nem is rövid, és ilyen kis fejű, nagytollú egyedei vannak a fajtának. Kb. ilyenek: http://2.bp.blogspot.com/_yoM80tpGtKs/S9SJTDnP-OI/AAAAAAAABgM/VrXiRVG9p0Q/s400/DSC02647.jpg

És nézzétek mit találtam keresés közben, vérbeli ragadozó:

http://www.naturephoto-cz.com/photos/birds/chicken-31711.jpg

Előzmény: gergerg (246)
gergerg Creative Commons License 2010.12.10 0 0 248

Akkor felejtsd el amit írtam!

Előzmény: tooommm0013 (247)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 247

Jelzem olyan országrészből írok.

:)

Előzmény: gergerg (246)
gergerg Creative Commons License 2010.12.10 0 0 246

Minden áldott nap végigolvasom a hirdetéseket (eredménytelenül) és minden alkalommal egy újabb ráncal a homlokamon kelek fel a székből hogy már megint nincs semmi.Mikor meg az ember lát némi reményt hogy sikerül neki megcsípni valami munkát akkor meg képesek 20 napig ebben az állapotban tartani majd a végén bejelenteni hogy á, nem is volt ilyen lehetőség igazából......Na ez a gusztustalan.Egy kicsit sem csodálkoznék ha azokon az országrészeken ahol nagy a munkanélküliség és kilátástalanság, töbegével lőnék fejbe magukat az emberek.

Előzmény: tooommm0013 (245)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 245

Az álláshirdetések nagyobb része ilyen. Leginkább azóta mióta kötelező pályázatot kiírni.

És sok helyről visszajelzés sem érkezik. Undorító dolog így munkát keresni. Sajnos tudom.

Előzmény: gergerg (244)
gergerg Creative Commons License 2010.12.10 0 0 244

De gondolj csak bele hogy ha nem megyek be csak pályázok a megadott feltételek szerint és nem kapom meg az állást akkor az milyen érzés hogy 30 évesen szakmával értségivel még szemétszedőnek sem kellek?

Előzmény: Deryan (242)
agicza Creative Commons License 2010.12.10 0 0 243

Szép nagy placc, a lényeg azért így is látszik... Ha ugyanez, mondjuk, Angliában lenne, akkor a Street View-val a kerítésléceket is megszámolhatnánk a kapu előtt....

A projekthez hajrá, kíváncsian lesem majd, mit hozol ki belőle! :-)

Deryan Creative Commons License 2010.12.09 0 0 242

Csak a hivatalokkal ne legyen dolga az embernek!

Ha a weblapjuk nem a zsebeink kiforgatására utazik, akkor az aktualizálással nem sokat foglalkoznak.

Nálunk a TB-vel *akodtak. Ha nem nézek s járkálok utánna, mert ugye tisztességes felvilágosítást azt nem adnak, mert mindig másik ügyintézőhöz sorsolnak, akkor most fizethettünk volna több mint 100 E. Ft-ot.

Aztán ami jár azt sem fizették még vissza, mert az állandóan váltogatott * törvényeikkel saját maguk sincsenek tisztában. Valami fafejű rokont/havert ültetnek a pult mögé, aki még annyira sincs képben mint én.

Ami a pályázati kiírásokat illeti, közröhej, mennyire h. veszik a köznépet..

Előzmény: gergerg (239)
krnemarika Creative Commons License 2010.12.09 0 0 241

Hű, ez bosszantó!

De meglásd, a rosszat jó követi.

Előzmény: gergerg (239)
Deryan Creative Commons License 2010.12.09 0 0 240

A képre kattintva felugrik a kép kinagyítva. Ezt a képet a Ctrl és + kombinációval képernyő nagyságúra lehet felnagyítani. Ha rosszul is, de minden olvasható és látható.

Előzmény: atandi (238)
gergerg Creative Commons License 2010.12.09 0 0 239

Jól éreztem hogy ez lesz a bosszantó nap.A magyar állam (szándékosan kicsi) megint bizonyított.

Az egész úgy kezdődik hogy mindenhol leírják hogy a gyermek születésénél igen sok papírmunka vár a szülőkre de megoldható mert apuka a gyerek születését követően rendkívüli szabadságot kap, azt hiszem 5 napot. Ez idő alatt elintézhető a papírmunka.Igen ám de minden ügyet csak a gyermek taj kártyájával lehet intézni ami csak 2 hét után érkezik meg.Upszzzz.

Más verzió.Lehet intézni az államkincstáros ügyeket otthonról interneten keresztül csupán egy elektronikus aláírás kell hozzá.Mivel nem ezzel van tele a kamra van egy másik verzió, regisztrálni kell.Lehet ideiglenesen és véglegesen.Az ideiglenessel csak olvasgatni lehet igaz olyan jelszót kérnek amibe legyen 2 szám 2 kisbetű és 2nagy és 8 karakter legyenhogy soha az életbe ne jusson eszedbe többet.Ügyet intézni csak véglegessel lehet ezért nem is kell mást tenni csak befáradni hozzájuk és egy nyomtatvány kitöltésével regisztrálni.Tehát ha nem akarsz elmenni hozzájuk ügyet intézni akkor mehetsz regisztrálni és majd akkor .....upszzzz

Megnéztem a neten az általuk kiírt ügyfélfogadási időt hogy nehogy rosszkor menjek, felkeltem hajnalba, 6-kor már indultam hogy 8-ra ott legyek hogy minél előbb haza érjek.

Tömegközlekedéssel mentem mert most hogy csóró vagyok az a kis különbözet is számít ami a busz+vonat és benzin közt van.Így kétezerből megjárom.A busz persze félórát késett.Oda is értem 8óra2perc volt, bőszen fordultam rá a bejáratra mikor egy hatalmas vasrács álta utamat.Egy ablakból cigaretta füst szivárgott, így bekopogtam hátha van náluk egy flex vagy egy pajszer hogy bejussak.Mondták hiába török be, ma csak délután van ügyfélfogadás.Azt hittem felrobbanok.Láttam égnek bent a villanyok így megkerestem az ajtón a telefonszámukat mondom hátha mégís bengednek ha már így önkényesen változtatnak a rendelésen.Kicsöng majd egy automata köszönt az xy város önkormányzatánál.Na mondom már gyanús de kivártam.Volt is egy menüpont, az államkincstáré.Benyomtam.Ott megint egy automata, kivárok majd nyomom a családtámogatási gombot.Ott megint egy automata hogy hívjam munkaidőben a  06 20 xxx vagy a 06 30 xxx vagy a 06 70 xxx számot de olyan ütemben hogy esélyem sem legyen felírni vagy megjegyezni.Fölkészültem tollal és papírral majd ujra csináltam.Meg lett a szám fel is hívtam hogy intézhetem-e postán, mondták persze fénymásoljam le az életem és küldjem el.Mondom ok. és mi van ha valamit elrontok?Azt mondja:Semmi baj, akkor be kell fáradni és javítjuk! Upszzzzz

Tegnap álláskeresés közben ráakadtam egy pályázatra, szemétszedőnek lehet pályázni egy kórházba.Mondom a semmitől ez is jobb,hatvanezer is valami, mégis csak közalkalmazott lennék bejelentve stb. még ha a munka nem is a legfényesebb.Nagy nehézségek árán még este meg is írtam az önéletrajzot direkt nekik, kiemelve hogy nem válogatok a munkák közt és ezt is a legnagyobb odafigyeléssel fogom végezni stb.El nem küldtem, gondoltam ma úgy is lesz időm így besurranok és kérdezősködök.Meg is találtam a gazdasági igazgatót (ismertem már régebben dolgoztam itt) és kérdezem hogy is van ez.Azt mondja:"Nincs semiféle szabad állás, itt dolgozik egy srác aki itt dolgozik közhasznú munkásként és most van egy szabad státusz így közalkalmazott lesz és csak azért van kiírva a pályázat mert előírja a törvény." Mondom neki: akkor ne is pályázzak? Azt mondja:" de pályázhatsz mert az is lehet holnap elüti a srácot az autó de gyébként fölösleges" Upszz

Na ez az én formám!

atandi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 238

Hát sajnos tényleg sokat torzult... meg aztán maga a műholdfelvétel is olyan, amilyen így ráközelítva. (amúgy tökre bosszantó, hogy a google earth-ön sokéves képek vannak fenn, s nem frissítenek).

Igen, az azonos színűek, jelek azonos fákat jelentenek, sa leírás ott van hozzá, hogy mi micsoda. Csak hát így nem látszik jól, csak ha paint-tel felnagyyítódik...

Szétmegy a fejem, úgy fáj, szerintem az időjárás miatt.

Előzmény: gergerg (232)
Deryan Creative Commons License 2010.12.09 0 0 237

Szeretek olvasni :)

Előzmény: gergerg (236)
gergerg Creative Commons License 2010.12.09 0 0 236

Leírom de hosszú lesz.Majd jövök.

Előzmény: Deryan (235)
Deryan Creative Commons License 2010.12.09 0 0 235

Mi újság az államkincstárnál? :)

Előzmény: gergerg (232)
krnemarika Creative Commons License 2010.12.09 0 0 234

Nagyon elmosódott a kép. Az egyforma színnel jelölt fák azonosak? Pl. a sárga = nyárfa stb.

krnemarika Creative Commons License 2010.12.09 0 0 233

Reggel tavasz volt, 1/2 10 körül elkezdett esni az eső, délben átváltott havazásra. Azóta gyönyörű hóesés van. Néha feltámad a szél, de nem mondható erősnek.

Bentről nagyon jó nézni!

gergerg Creative Commons License 2010.12.09 0 0 232

Ember legyen a talpán aki ebből a kép alapján kihoz valamit!:-)

atandi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 231

Jó múltkorában , egy unatkozós éjszakát azzal szórakoztam át, hogy a tanyán műholdképén bejelölgessem a jelenleg megléő fákat.

Ha nem bánjátok, megmutatom(hamármegcsináltam). Ennől kellene majd valami szép parkféle díszkertet kialakítani...

Ne tudom, mennyire lehet majd felnagyítani.

Olyan bolond szél van itt, hogy semmi értelme kimenni a házból... undok idő van.

gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 230

Nekem holnap lesz a bosszantó napom, megyek az államkincstárhoz kiváncsi vagyok mivel lepnek meg.

gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 229

Jé, tényleg.Bocs, azt hittem nem olvasol visszafelé.98-as ruhát hord de ha a kiválasztttakat elvitték akkor valahogy megint össze kell szedni vagy hármat hogy megtérüljön a postaköltség:-)

Előzmény: skolikagi (227)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 228

No ez jellemző, egyzser akarok kiáltani de az sem működik:-)

gerqerg válasz | megnéz | könyvjelző 2010.12.08 20:56:08 © (194)

Előzmény: gergerg (226)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 227

Írtam neked arra a címre, ami az adatlapodon van:-)

Előzmény: gergerg (221)
gergerg Creative Commons License 2010.12.08 0 0 226
Előzmény: skolikagi (224)
Deryan Creative Commons License 2010.12.08 0 0 225

Azt hittem egy kis gombaismereti tesztelés :D

Előzmény: skolikagi (224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!