A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Csak előtte "szólni kell" az autónak is, hogy immáron van benne navi, tessék ennek megfelelően kezelni minden részegységet. Ehhez van szükség a VCDS-re, meg egy kis kódolásra. Kb 3 perc.
Egyik kedves barátomnak szeretnék segíteni a következőben. A6-os (2006, mmi) gyári 2dimenziós navigációt kellene 3dimenzióssá "varázsolni", kérdés, hogy kell-e ehhez cserélni valamit? Vagy felejtős, mert horror az ára? Kellene hozzá 2011-es friss dvd is.
Szóval kiszedte a hifis a dobozokat a műszerfalból és kiderült, hogy becsípődött pár vezeték a rádió beszerelésekor és a zárlat miatt félig kiégett az RGB-RCA átalakító.
Srác újraépítette az átalakítót, minden vezetéket cserélt/bandázsolt és végre összehangolta a navit és az autót ugyanis én csak betoltam a készüléket amikor beépítettem, nem volt összetanítva a kocsival.
Azóta megjártuk Horvátországot mindenki teljes megelégedésére és még a zsebpénzemből is maradt fagyira úgyhogy megtartom a szerelőt :-))
Köszi a kérdést, de kicsit szégyellem a dolgot, mert én voltam az ügyetlen...
A régi RNS-310(Amundsen) CDs volt, CD-ről történt a navigálás vagy SD kártyára rá tudtad másolni és onnan történt a navigálás. Itt ugye az a gond, hogy majdnem mindegyik országhoz 1 CD volt, nem volt pl fél európa, stb.
Nem tudom mennyiért adja az RNS-310-ed, de akkor már jobban jársz egy RNd-510(Columbus)-al. Az RNS310 nem volt a legjobb, az új RNS-315 viszont már nagyon jó réképileg is.
Az új RNS-315(Amundsen +) (Amundsen + már alapból jön Superb Eleganchoz:):)) már nem CDvel működik, hanem megveszed az SD kártyát amin az adat van azt mikor feltöltöd a belső HDD-re(315-nek már van belső HDDje) akkor az SD kártya összekódólódik az egységgel és onnantól kezdve csak azzal az egységgel tudod majd a kártyát használni. Itt is több ország van de aszem már lehet nagyobb országcsomagokat is venni. Jelenleg ehhez nincs még vitágbolti verzió, itt meg kell venni a térképet, mondjuk ennek a navinak van most a legfrissebb térképe.