Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ez megint függ attól, melyik kereszteződésről beszélünk.
A Bethlen Honvéd utca felőli végén pl. többen kanyarodnak balra, mint jobbra. A Szoboszlói útról is többen térnek a buszvég fele, mint ahányan a Miklósra mennek tovább, csak baromi rövid a zöld jelzés. A Vágóhíd utcáról is a legtöbben a Nagyállomás fele térnek.
Szóval ez veszélyes fegyver. Hiába gyorsítja a forgalmat, a közlekedőknek keresztbe tesznek vele. Elég arra emlékezni, milyen káosz van néha a Honvéd vagy a Thaly Kálmán utcáknál. Akkora forgalmat már alig bírnak el, plusz, mivel a Péterfia utcának van elsőbbsége, gyakoriak a kifordulás miatti balesetek.
Ha jól emlékszem, ez a téma pont a Honvéd utca miatt merült fel. Igen, sok a balra térő autó. Ennek az a fő oka, hogy a Hadházi úti kereszteződésnél sincs balra térési lehetőség, így aki az Egyetem sgt. fele akar közlekedni, meg van lőve.
Épp ezaz, hogy balra kanyarodik 5 autó, ami nem jelent terhelést más utcákra. Viszont ha azokon a forgalmi rend jól van kialakítva akkor elbírja.
Viszont kérdés, hogy a torlódás, a lassítás, túlterhelés a mellékutcán legyen ott duzzasszunk vissza vagy inkább a fő(bb)utakon? Hm?
A villamos nem szól jelentősen közbe ki lehet használni azt, hogy a Hunyadi mesterrel párhuzamos. Tökéletesen illeszkedhet, sőt kétszer kaphat zöldet is akár.
(Itt nem a villamos a lényeg, alapjában véve globálisan - más kereszteződésekben - is vizsgálandó kérdés a balkanyar tiltás. Villamos nem mindenhol van, csak az esetpélda volt ilyen.)
Van ennek sajnos más veszélye is, pl. túlterheltté válnak a csatlakozó utcák.
Bár én pont a Szoboszlói út - Miklós utca - Erzsébet utca kereszteződésnél gondolkodtam el azon, hogy a Szoboszlói - Külső vásártér-, valamint a Miklós utca - Erzsébet utca irányban tiltani kellene a balra kanyarodást. Ez majd akkor lenne aktuális, ha megépülne a kiskörút új szakasza (vagy inkább az egész). Az pl. botrány, hogy a harmadik zöldre ér át a 19-es.
De a Bethlen utcánál ez már nem működne, és pont a villamos miatt. Addig gyorsította a forgalmat, hogy a Bethlen utcáról nem lehetett a Fórum fele hajtani, ma már felesleges lenne a tiltás, mivel a villamos így is - úgy is bekavar. Nem beszélve az új jobbra kanyarodási sávról a Hunyadi utcáról a Bethlenre, ahol másfél perceket kell várni.
A 120 mp-be max a villamosnak tudsz kétszer zöldet adni, minden buszos irány kétszer nem fér bele. Viszont ekkor a hangolást lehet elrontod a nem villamosos kereszteződéssel. (attól függ hol értelem szerűen)
Nem kell megkerülni. Kérdés mit akarunk. Hagyjuk ami van így jó, mindenhol mindenhová lehet kanyarodni, marad a 2 perces várakozás a kereszteződésekben és marad a sok autó, a buszok, villamosok állnak. Vagy újragondoljuk az egészet és lesznek tiltva erősen balkanyarok,felgyorsul a közlekedés, újraosztjuk területeket közutat stb.
A balkanyarokat sok helyen meg lehetne tiltani. Előnye, hogy a leghosszabb idejű műveletek és egyben a legveszélyesebbek is eliminálva vannak. Így a 120-as periódusidő 90-re, helyenként 75 vagy 60-ra is csökkenthető lenne. Így felgyorsulna a forgalom, a kis kapacitású forgalmakat pedig el lehet vezetni. Ez a közútnak sokkal jobb. Valamint elkezdődhet a közúti terület újrafelosztása, ami szintén előnyös. A tömegközlekedés így indirekt módon (kvázi statikusan) előnyben részesül, mert nem várakozik, rövidül a menetidő, kevesebb eszköz kell vagy ugyan ennyi eszközzel sűríthetsz.
A Bethlen utcánál a balkanyar (egyik irányból sem) hiányozna, ha okosan elvezetnék őket, megoldható simán. Így a Bethlen utca É és D -i ágai egyszerre kapnának zöldet.
A Kishegyesi úton is van pár fölösleges balkanyar, ami miatt sokat kell állni.
Én ma köpni nyelni nem tudtam mikor a Tanítóképző előtti lámpánál a Fórum felé a 15Y mellé beállt egy S2 jelzéssel közlekedő szólóbusz, amin vmi SHUTTLE BUS volt a kijelző második sorában, a felette lévő sort nem láttam sajnos. Pár ember ült mindössze rajta, érdekes jelenség volt. Az eset 7.30 fele történt.
A déli részen melyik szakaszra gondoltál? A Vásáry környékére?
Szvsz ott még épp el lehet lenni lámpa nélkül is. De a Honvéd utca környéke botrány. Plusz ott a Thaly Kálmán utca, ahol ki se lehet rendesen látni a Péterfián parkolók miatt. És még balra is ki lehet hajtani. Na, OTT tényleg meg kellene tiltani a balkanyart. A Honvéd utcához pedig egy lámpát tenni.
Először a déli végére gondoltam, de lehet, hogy Te az északira. Az tényleg gáz, mert egy csomó balra kanyarodó feltartja az egészet. Megoldás: balra fordulni tilos kellene.
Eszerint 48 perces volt egy kör (+ végállomási tartózkodás), és a grafikon szerint pontosan 11 percet töltött a jármű lámpa előtt szabad jelzésre való várakozással.
Ha ezt meg lehetne spórolni, az kb. két járművel kevesebbet jelenthetne a 2-es vonalon.
A 44 perces menetidőhöz képest sok, hiszen nem tudják tartani a menetrendet. A 31-es buszhoz képest is sok, hiszen a 2x24 percet az is tudta hozni... Főleg kora délután.
Ez a 48 perc oda-vissza nem is rossz! Bár így is an jópár perc ácsorgás, de azok gondolom lámpák, az máshol is van. Itt amúgy azért áll, mert keresztbe tényleg van forgalom, vagy csak játszásiból áll 1-1 percet?
Meg eleve, a Dózsa Györgyön miért kellett mindenhova lámpa? A Simonyin is vígan elvan a villamos lámpa nélkül. Ott is, meg szerintem itt is ha jön valami, akkor nem fordulok ki elé és kész. Na mindegy, nem értek hozzá.
Jó estét, ma délután zavar volt a troliközlekedsbe, olyan 16:30-tól. Arra lettem figyelmes, hogy a 342-es Solaris,( Helyközi Autóbuszállomás megállóhely) 346-os Maz (Segner tér) és a 404-es Ikarus ( Nyugati utca) vesztegel. A Dkv-s kocsi a Segner téri tárolóba ügyködött vmit a felső vezetékkel. Érdekesség, hogy agregátoros Solarisok jártak csak, nem volt TROLIPÓTLÓ busz. Ezek szerint csúcsidőben nincs elég busz ?
Néztem a menetrendet és ténylég jelöli a nem rokkant kocsikat. Kiváncsi leszek holnap lesz e ikarus a 3-son. Elég hülye menetrend több féle jelölés hogy eddig ez meg az közlekedik de mindennap jár az adott járat.