Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
Dehogy bagatelizálom el a szülési fájdalmakat.. Csak viccesre vettem a figurát..
( Mert reálisan egy tökönrúgás kínjait sem ítélheti meg egy nő, úgy a szülést sem
egy férfi..)
Az tény, hogy a természet így tervezett minket..
Úgy az anyát, mint a babát ugyanaz a hatás éri, csak a baba kilenc hónapos a fogantatástól, az anya kicsit több, így talán ha a baba elviseli, akkor az anya is.
És ugye nem vitatjátok, hogy született baba én is voltam..
Már bocs, de Gézoo én ennél a fajta megnyilvánulásodnál többre becsültelek, a hsz-aid alapján. Azt írod, hogy mennyire szereted a családodat, tiszteled a feleségedet. Ha ez valóban így van, akkor meg tudnod kellene, hogy a szülést a legtöbb nő "nem nyafogja". Ha a férfiak egyszer átélhetnék azt a fájdalmat, hát nem is tudom, mit mondanának a "teremtés koronái"???!
Na ugye.. Mondjuk én sem írtam, hogy nem én találtam ki a "tökönrúgás" szöveget ..
csak plagizálom.. az más kérdés, hogy az erősen többértelműsége miatt tetszik..
Ami a fizikai "mellberúgást" illetei, azért mert nekem kicsi, még nem jelenti, hogy ne fájna ugyanúgy.. csak legfeljebb nem nyafogok miatta.. (Ugyanannyi ideg, ugyanazon szövetek csak lényegesen kevesebb.. miért lenne másként?)
Gezoo, jól értem, hogy a timsó okozta gyötrelmek legkevesebb 24 órán át tartanak, és olyan erősek, hogy általában nem lehet kibírni két bitang erős fájdalomcsillapító nélkül? :-))))
mellesleg: voltam egyszer kontrollon egy szemklinikán, közvetlenül egy komolyabb szeműtét után. egy nagyon kedves doki megkérdezte, hogy érzem magam. udvarias mosollyal mondtam neki, kösz, megvagyok. kérdezte, fáj-e, mondtam nem olyan vészes. erre a doki széles vigyorral közölte, hogy ó, igen, a lányok bírják, sose panaszkodnak, bezzeg a fiúk mind elviselhetetlen fájdalomról és mérhetetlen szenvedésről számolnak be :-))))))
Nos, me reggel borotválkozás közben éppen az jutott eszembe, hogy ha választanom kellene a mindennapos borotválkozás rendszeres sebesülései, és az ezzel járó maró timsó stb és a menszesz között.. akkor inkább a ciklus és mellékhatásai..
A többi kellemetlen oldal is, meg van pepitában.. tudomásul vesszük és kész..
(Butaság lenne, ha olyanon szomorkodnék, amin nem lehet változtatni..)
Tisztelem Gézoo-t, amiért tényleg ilyen szuper apuka, azt hiszem nagyon sok családanya összetenné két kezét egy ilyen férjért. (és ezt nem gúnnyal írom)Maximális tiszteletem érte, de egy valami akkor sem fér a fejembe:
Miért nem lehet fenntartások és bújtatott "csakazértisagyerekkeljobb" célozgatások mellőzésével, csont nélkül elfogadni, hogyha valaki nem vállal gyermeket?
Az átlagember a szar és a sülthús közül a húst választaná eledelül. De ha valakinek a szar ízlik, akkor azért el lehet fogadni, hogy ilyen is van, nem?
Nembeszélve arról, hogy a gyerekkel/gyereknélkül életforma nem jobb vagy rosszabb csak MÁS. Én pl nem érzem eddig a hiányát és nem tartanak rossz embernek a környezetemben.
Ugyanez a cécó van a kutyások vs nem kutyásokkal. Ugyanez volt régen, 20 éve az autótulajdonosok/autótlanokkal stb stb.
Vadász ismerősöm szokta mondani, hogy "lehet vadászat nélkül élni, de minek?" Holott nekem a vadászat brrr...
Én meg azt mondom: "lehet tolerancia nélkül élni, de minek?"
Én azt kérdeztem két hónap után, hogy miért nem nőnek születtem..?
Mert akkor csak megszoptatnám és kész.. Így meg vizet forraltam, visszahűtöttem, belekevertem, majd 36 fokosra hűtöttem.. karomon a kicsimmel.. hogy ne ordítson, mert
a szomszédok verték a falat, vagy a plafont.. ha felsírt ..
( És még csak akkor jött az etetés, a böfi-csuri és a pót etetés.. a poci görcsök és a pelus.. visszaaltatás.. )
De amikor jóllakottan a nyakamhoz bújt.. vagy belekapaszkodott az arcomba
a pirinyó ujjacskáival, azt leírni sem lehet.. érezni, átélni kell..Hmmmmm. igen..
az,hogy eljussak pl a parommal egy koncertre jobbheti komoly egyeztetest kivan,hogy ki legyen a gyerekkel...Azert az nem olyan,mintha meggondoljuk magunkat es megyunk a fejunk utan es majd hazajovunk,ha kedvunk van:)
Buvarkodni es motorozni hogy lehet egy gyerekkel????