Kerestem a Klubrádió műsorismertetésében, de nem találtam.
Megnéztem a hivatkozásodat, valóban sajátos szemüvegen keresztül értékeli az utolsó két-három év történetét. Elgondolkoztató, de egyben vitára is sarkaló. Ha csak ezt emelem ki:
"Politikai ikerpár" harcának látja Orbán és Gyurcsány vetélkedését. Úgy látja, eleve Orbán teremtette meg Gyurcsányt", azaz az ő politizálásának köszönhető, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lett."
Amikor Gyurcsány színre lépett, akkor Orbán éppen mély hallgatásba burkolózott. Ezért azt állítani, hogy Orbán a hallgatásával provokálta ki Gyurcsány színrelépését, nos, számomra eléggé nyakatekert érvelés. Meg kell látni, hogy Gyurcsány önmagáért, a hatalomért puccsolta Medgyessít.
Hát a foxi tényleg nem volt kötelező. Nekem azért ajánlották, hogy lépjek bele, mert játszva ledoktorálhatok. Nem kell szakmai disszertációt írni és azt megvédeni Sőt, munkaidőkedvezménnyel bejárni sem. Nem léptem bele, pedig ma dr. lehetnék. Ha ott a nevem előtt, ki kérdezi meg, miből? Nem bántam meg.Most így vagyok csupaszon.
Nem tudom, miért kotyogsz bele mindenbe. Ha olyan kiváló jós vagy, miért nem mondod meg inkább, hogy a jövő héten a lottón milyen számokat húznak ki? Annak több haszna lenne!
Na további jó ballibsizést, hogy szép legyen az álmod.
Két malomban őrölünk. Én nem a marxista egyetemre gondolok, hanem a marxizmusra, mint tantárgyra. 68-ban érettségiztem, gondolod, haogy akkor nem marxista szemléletben tanítottak? 1990-ig mindenütt kötelező volt - államvizsgánál is - a marxizmus. Úgyhogyg miről beszélsz?
És ne rágalmazz: természetesen nem voltam MSZMP-tag.
Kihozod belőlem a legrosszabbat: a magadfajta legundorítóbb balliberális antinők vad dühöt váltanak ki belőlem. Függöny.
..tudom, tudom, most jön majd a fasisztázás, meg az árpádsávos zászló, meg a tank, meg a rosseb tudja...
nem lehetne kulturáltabban, panelek nélkül, értelmes és új mondanivalóval ?
nekem most az az érzésem, hogy üres támadásokkal indul egy átfogalmazás, olyan kérdések elővételével, melyek itt már alaposan ki lettek tárgyalva, de az felejtős lett, olyanokkal szemben, akik ugraszthatók, kalkulálhatóan nyersen és nem túl fantáziadúsan válaszolnak, aminek folyományaként megint jöhet a szélsőjobbozás, antiszemitázás, érzékenység, meg mifene....
Már megint nem mondasz igazat. A foximaxi nem volt kötelező. Legalábbis párton kívülieknek biztos nem. Tudod honnan tudom? Onnan, hogy én soha nem voltam MSZMP-tag. Úgy tűnik, te igen. Nem szégyen az, csak kellemetlen, amikor valaki ilyen habzó szájú szélsőjobbossá vedlett, mint te.
Ma este egy roppant érdekes és tanulságos beszélgetés volt a KlubRádióban Malgot Istvánnal. Nem tudom, pontosan mikor ismétlik a hétvégén, de aki elcsípi, érdemes végighallgatni!
Talán valakinek szólnia kellene a Károlyi grófi párnak, akik ott szembetalálkoztak a rendőrrohammal, hogy az érdi helyi politikusok között akad, akitől tanulhatnának egy kis életbölcsességet. Persze az is lehet, hogy mind hülye, akit úgy véli, hogy szembetalálkoztak a rendőrrohammal, mert amikor arról beszéltek, hogy szembetalálkoztak a rendőrrohammal, akkor valójában arról szóltak, hogy elítélik az agyatlan süket csőcseléket, amely szembetalálkozott a rendőrrohammal.
Úgy látszik, tényleg sokan jártak a foximaxira.:) Ahogy JGy is, különben honnan tudná, mi folyt ott. "Pech", hogy nekem ez a képzés kimaradt, így még önállóan gondolkodom.
"rendőrségnek kifizetett plusz pénz" Ha nem is a kár volt konkrétan annyi, miért kellett fizetni? Csak nem azért, hogy megvédjék az ünnepet és Pestet? Már amennyire sikerült. Nincsennek zavargások, nem kell ennyit plusszba a rendőrségre költeni.
Már írtam előbb valahol, hogy én nekm a Fidesz nagygyűlésen résztvevőket csőcselékeztem le általában, hanem a rendzavarókat. (Te magyaráztad bele, hogy rájuk mondtam)
Azért egy eleve felfokozott hangulatban levő tömeget nem tudom minek kellett még hergelni a Fidesz nagygyűlésén. (O.V. beszédére gondolok)
Bocs, a 2,5 milliárdos kárt honnan vetted? Szerintem ez a rendőrségnek kifizetett plusz pénz, amit akkor is fizetni kellett volna, ha egy hajszál sem görbül meg. Sőt, én 1,5 milliárdra emlékszem, de ez majdnem mindegy. Az effektív kárt 150 milliósra mondták.
A Fideszben sem minden tökéletes. A tüntetők között - ezt senki sem tagadta - voltak garázdák, csőcselék, ha úgy tetszik, akiket igenis ki kellett volna az elején emelni, akik megérdemlik a sittet is. De ez a kisebbség volt. A Fidesz gyűlése 4-től 6-ig tartott. Az azelőtti összecsapásokon nem a fideszesek voltak, a későbbin meg csak azok, akik ott maradtak. A többség békésen hazavonult. Sokan egy ideig maradtak, kíváncsiságból (én 8-ig kb.). Aki késő este csatázott - vagy délelőtt, kora délután - az más megítélés.
Látod, kedves Juhász Győző, nekem is ez a bajom. Hiába mondok bármit, nem csak megérteni nem akarod, hanem félre is magyarázod. Lehet ezt csinálni, de akkor csak elbeszélünk egymás mellett. Lehet, hogy tényleg békésen tüntettek 23-án, de akkkor a 2,5 milliárdos kárt ki okozta? Csak nem a békés tüntetők? A Fideszben ugye mindenki tökéletes, gondolod? Mert, ha igen, akkor nagyon sajnállak. Ott is vannak Győzike szintű emberek, persze. És semmi sem fekete meg fehér, nem mondhatod azt, hogy MSZP rossz, Fidesz jó. Mert nem így van.
A Fidesz honlapján jártam ma, nekem inkább az tűnt agymosásnak. Mikor minden egyes hír arról szól ott, hogy Gyurcsány ezt csinálja rosszul, a kormány így hazudik, a rendőrök úgy megverték szegény békés embereket, akkkor az eléggé az agymosásra emlékeztet.
"Hadd mondják." -írod. Hadd mondják, úgysem érdekel? Vagy mi lenne a mondat befejezése? Vagyis mondhatok bármit, úgyis Te vagy itt a legokosabb, mindenki, aki meg nem ért Veled egyet, az meg hülye...
Egyszerű a kérdés: ott van a metrómegálló. Az Astoriánál le volt zárva. Ez volt a természetes útvonal. Csak mikorra kiderült, hogy nem lehet, addigra lőttek. A gyűlés befejezáse után negyed órával. Ez az igazság. A többi hazugság. Még alig értünk el a Dohány utca torkolatáig (pedig szinte a kereszteződésben álltunk) - már jött a lovasroham, kivont karddal. Meg az akkorra észbe kapó és visszaforduló tömegbe a könnygázgránátok. Magasan, fej fölött, bele a tömegbe. Nem eléjük, lábhoz, hanem fej fölött. Ezt nem hiszi el, aki nem volt ott. Pedig így volt.
Az a véleményem, sőt, tapasztalatom, hogy kedves balliberális topiktársainknak, mintha süket füleknek beszélnénk. Nem azt hallják, amit mondunk, hanem azt, amit akarnak. Elmondom, amit saját bőrömön tapasztaltam, erre ők szembeállítják azt, amit valamelyik szoci vagy szadeszos tótumfaktum (Győzike szintű) nyilatkozott valahol, és kész. Én már meg is vagyok hazutolva. Mert egy fizetett hazudozó állít valamit. Mint Gergényi, aki nem tudott (főkapitány létére) semmiről. Mi, akik ott voltunk, vagy akik néztük valamelyik tévét (az M1-en kívül), sokmindenről tudtunk. Ők nem.
Ez pont olyan, ahogyan 56-ot 34 évig magyarázták. Vagy az x-edik ötéves tervet. Mindenki tudta, hogy hazudnak, de azt kellett mondani. Mint a foxi-maxi vizsgán. Elmondta a tanár, hogy nem érdekli, ki mit hisz, ez nem vitafórum. Vannak vizsgatételek, amiket meg kell tanulni, ha úgy van, ha nem. S mint az epromba (ha jól tudom a szakkifejezést), beleégett a balliberálisok agyába az agymosók szövege. Mondják, mint az automata.
Nem vagyok ballib, hanem liberális, abból is a gazdasági szempontból inkább jobbos. Bár henger-formát kezdek már ölteni, az tény. A megjegyzésem meg egyszerű, fel nem foghatom, hogyan mehettek a Fidesz gyűlésről emberek a Deák tér felé, amikor nyilvánvaló volt, hogy ott nagy baj van.