Van egy 2006.10 havi 1,6 sw-m. A középsö kartámasz fedele a kezem által gerjesztett enyhe oldalirányú nyomásra sűrűn felnyílt. Sajnos 2 napja erre nem figyelve az öv bekapcsolásakor lekönyököltem a rögzítő fület róla. Innentől mindig nyitva van és nagyon idegesít, zavar. Van-e valakinek ilyen fedélbe csavarozható "nyelve", vagy komplett fedele? Tudtok-e olyan helyet javasolni, ami foglalkozik bontással?
az EU3 as motor amit a Holden gyártott nem nyújt annyival többet mint amennyivel többe került és azonos használat mellett a fogyasztása is nagyobb és jópár volt ami minden előrejelzés nélkül kilépett.
Euro 4es az gyakorlatilag egy Opel motor annál néha leszakad a szelep tányérja
az 1.4 és az 1.6 mindkettőre jellemző a szelepes probléma rövid távú használat esetén viszont 1.4 ből sokkal több van.
Egy hengerfej felújításos móka ha normálisan meg akarjuk csinálni akkor nem áll meg 150.000Ft alatt ezt sokan nem vállalják be.
Ami nálam van arra 2 éve vezérléssel olaj váltóolaj cserével és még volt pár apróság a hengerfej felújítás(16 szelep+vezető+szimering) mellett összesen akkor 250.000Ft volt költve
Én (hangsúlyosan én) az 1.4-et azért nem javaslom, mert franc tudja, min esett át a motorra jellemző hibákból, azokat hozzáértő módon, vagy gányolva orvosolták-e.
semmi baj nincs Kapitány az 1.4 es motorral átlagos haladáshoz elég 70% ban ez a motor van a Lacettikben.
Azért a bevallott Km sem kevés ha nem volt gazdája akkor simán nézhet ki így egy autó,valószinű eladásra kicsit kipofozták
ennél a kereskedőnél szoktak lenni a 18.Ker bontós ismerős autói.
Mennyi a keret itt az a legfőbb kérdés nekem most 2db van eladó egy 2005/12 havi 2006-os modellévű 5 ajtós 1.4 Klimás bevallottan volt korábban sérült 126.000Km el a tipuhibák kigyomlálva(hengerfej,klima,hátsó fék stb..) ez 719.000 és egy 2006/10 havi 2007es modellévű 1,6-os klimás sx sérülésmentes kombi friss nagyszervizzel 75.000Km el ez 1.2M
lenne még egy kérdésem. A Nubirába most egy Blaupunkt gyári kazettás fejegység van és a helyére szeretnék tetettni egy JVC KD-R651 típusú fejegységet. Érdeklődnék, hogy kell-e valamilyen köztes kábelt vásárolnom, hogy a szerelőnek már csak össze kelljen raknia. A rádióhoz adtak egy ISO csatlakozót, csak azt nem tudom, hogy a Nubirában milyen van.
Őszintén szólva nekem a házilagos tisztítás nem volt eredményes, klíáshoz hordom tisztítani, tölteni, stb. Békásmegyeren van a szerviz és nem olcsók, viszont patent munkát végeznek:
Az ember szívesen spórol pár ezrest, és a jól végzett munka öröme miatt is jól esik bütykölni a kocsin. A klíma házilagos tisztítása nem nagy truváj, a megfelelő módszerrel műszaki antitalentumok is egész jó munkát tudnak végezni, de ha nem figyelünk, százezres kárt okozhatunk. Vállalkozó kedvűek fogadják meg az alábbi tanácsokat. Tovább »
Klímát hogyan szoktátok takarítani/tisztítani? Van erre valami jó bevált szer vagy akármi? A töltéshez elviszem az autót klímásokhoz, de ha a tisztítást otthon is megtudom csinálni akkor azért nem fizetnék ki több ezer Ft-t.
Esetleg Budapesten tudtok ajánlani egy jó klímást, aki jó árban csinálja és a munkája is megbízható?
Kb. 1 hónapja lefalaztam az EGR szelepet és ma meg is érkezett a P1402-es hibakód.
Az autó 2004-es még Euro 3-as.
A Lacetti Klubos fórumot a lefalazás előtt átolvastam, akkor még nem volt megoldás arra, hogy az ECU-ban ki lehessen kapcsolni az EGR vsszavezetés ellenőrzése funkciót szoftveresen.
Ismertek erre működő megoldást?
Szeretném meghagyni a lefalazást, mert szebben muzsikál így az Autó, de ahibakódot sem szeretném állandóan nézni a műszerfalon :)
Azt hiszem, hogy te vagy az első ilyen problémával. Hogy a klíma panel környékén milyen lebontásban kapsz alkatrészt, sebike tudja megmondani.
A keret kibontása nem atomfizika, de türelmet és óvatosságot igényel. Én hirtelen nem tudok Pesten olyan valakit, aki vállalná. Hilnap megkérdezem unikatestvérem, vállalják e a karosszériás műhelyben?
Egy kis segítség kellene, hátha tud valaki segíteni. Nubira III tulajdonos vagyok és rádiócserét kíséreltem meg a kocsiban. Sajnos nem tudtam megoldani, de közben halottam, hogy lepattant valami műanyag. A műanyag a levegőirányító (láb, láb és fej, üveg stb) panel mögött tört le, ott ahol a műanyag fogaskerék kapcsolódok egy bowdenes alkatrészhez. A letört rész a bowdenes alkatrész egy darabja és így a levegőirányító (lásd fentebb) csak láb és láb-fej állásba forgatható. Lehet nem egyértelmű a dolog, de hirtelen csak így tudtam megfogalmazni.
Kérdésem, hogy lehet-e ilyen alkatrészt cserélni, valamint Budapesten ezt hol lehetne megoldani.