60 cm széles a pad,15mm-es zártszelvény adja a peremet.
Az előző rostám nagyon kicsi lyukú volt azzal nagyon lassan ment a dolog, de most kitaláltam a gyümölcsös rekeszt (a mérete ideális), és nagyon jól funkcionál, ha akarom nagyon gyorsan is a padra tudom mosni az egész anyagot (persze ez nem ajánlott). Felhívnám a figyelmet, hogy a rácsnál jobb a fésűszerű szita. Lásd az amerikai mosógépeket.
Majd ha kipróbáltam és megfelel az elváráűsaimnak akkor még átgondolom ezt a projektet. Egyébként igazad van én is tapasztaltam azt ha valaminek nem az elvárások szerinti ára van akkor nehezen lehet eladni akár olcsó akár drága.
Nincs posztó meg vízmerítő....de hát ez legyen már a pad új tulajdonosának a gondja,nehogy már az aranyat is te biztosítsd.Meg azt sem kell reklámozni hogy az amolyan drágább posztóval többet lehet kinyerni stb.Tegyen rá filcet azt jóvan. Azt meg nemhiszem hogy széttúrnák a Duna jobb és bal partját emiatt no és ehhez igazán nagyüzemben kéne gyártanod.Egy próbát megérne kíváncsiságból.
A tőzsdetanfolyamra is befizetett több száz ember(150 ezer ft-ot) és csak igazán kicsinyke része tőzsdézik valójában,még sem sajnálták rá a pénzt...szóval.
Egy ilyen pad két nap alatt megvan. Pénteken megveszem az alkatrészt, és szombaton összerakom. Sorozat gyártásban pár óra jut egyre. Csak az a baj, hogy ez még csak a pad! Nincs posztó, vízmerítő, pan...stb egy profi készlet szivattyúval gondolom kb 130-150000-ből megvan. Ha őszinte akarok lenni, nem örűlnék ha a Dunán lépten nyomon találkoznék aranymosókkal. Nem írigységből hanem nem szeretem az "extrém sportolókat". Mikor még horgásztam kb 30 éven át mindíg voltak ilyenek. Mindíg segítségre szorúlt, soha nem volt semmilye, még esze sem. A partot pedíg biztosan összevissza túrnák ész nélkül. Azt gondolom ha valakit annyira foglalkoztat akkor megépíti magának és elolvassa amit kell. Egyébként a pad még prototipus stádiumban van. Ez azt jelenti, hogy ha a súly egy picit is meghajtja a padot akkor két merevítést be kell keresztbe tenni. A súly pedíg számomra nagyon fontos mert ha olyan helyre megyek ahol autóval nem megközelíthető akkor nem szeretnék töbszőr megtenni egy 15 perces utat oda este pedíg vissza. A méret pedíg azért mert nem lessz Opel Combóm midíg.
Ezzel kapcsolatban két problémát érzek. Az egyik ez a fórum, illetve a rajta található információk. A másik, hogy egy kép alapján túlságosan egyszerűnek tűnik egy ilyen pad összeszerelése. Most az teljesen mindegy, hogy a valóságban mennyi bonyodalom van vele, a vásárlóra a kép hat a legjobban.
Eddig már két helyről is felajánlották nekem, hogy legyek viszonteladó. S hiába a professzionális és kiválló minőségű termékek, ennek ellenére is visszautasítottam őket. Tettem ezt azért, mert túlságosan kevesen foglalkoznak aranymosással és az árakat is magasnak éreztem az itteni fizetőképes kereslethez képest. Ez alól csupán a szérkék a kivételek. Azokból könnyen lehet, hogy eladásra is rendelek majd a közeljövőben. Mindennek ellenére, nem állítom, hogy a késöbbiekben sem fogok ilyen termékek kereskedelmével komolyabban foglalkozni. Amennyiben alkalmasnak ítélem meg a körülményeket és lehetőségem nyílik rá, igyekszem majd kihasználni az alkalmat.
natti! Félre ne értsd, nem akarlak lebeszélni. Sőt, ha kitennél egy hirdetést fotóval együtt például a vaterára, akkor talán egy kéthetes szállítási időt vállalva anyagi kockázat nélkül is megpróbálkozhatnál az eladással. Mivel a két hét alatt össze lehet rakni egy ilyen padot, ugyanakkor ennyi idő a vásárlók számára is elfogadható. A 2,5 kg pdig igazán tiszteletre méltó teljesítmény. Alaposan lefaragtad a súlyát egy fából készűlt padhoz képest.
Szerintem igen.Minden ami az aranyhoz köthető roppant drága,legyen az könyv vagy eszköz vagy csak egy szerszám.Ráadásul ez kuriózum,én kerestem de nem láttam ilyet a vaterán.Én lefotóznám jobbról balról és feltenném vagy 80 ezer ft-ra a vaterára.A kategóriája kérdéses,ezt a fórumon érdeklődd meg előbb a moderátortól.Az emberek mindent megragadnak amivel pénzt tudnak csinálni.
Nálam mengint alig megy az indexfórum,akad,nem tölt le stb.
Szerintem igen.Én vateráztam elég sokáig.Ezt abból gondolom hogy pl a fémkereső műszerekért is elég sok licit ment anno.Az emberek mindent megragadnak amivel pénzt tudnak csinálni.Ha felteszed ne szerénykedj az árral,én úgy 70-80 ezer ft körül tenném fel.Minden dolog ami az aranyhoz köthető,roppant drága.Legyen az könyv vagy eszköz,vagy bármi más.
Ez ugyan nem aranymosás de jó.: "Az emberekkel való foglalkozás nagyon hasonlít az aranymosásra. Nem a piszkot keresed, hanem az aranyat." Andrew Carnegi
Álj bele most derékig a sodrásba és 10 percig maradj ott ha bírsz. Rengeteg farönköt, ágat,.................hoz a víz köztük mázsás darabok is vannak. Szerintem 1-2 órán belül eltünne a posztó vagy darabokban látnám viszont. Gyári áron 1,4 m3 50 Lei=3500Ft
Szerintem nem kell azt olyan mélyre bevinni hogy a hajók bezavarják.Most áradáskor lehet hogy érdemes lett volna kipróbálni még is a működését.De valószínűleg az áradás előtt kellett volna valahogy rögzíteni a talajhoz majd az áradás után megnézni mi van benne.Persze lehet hogy csak lópikula volna benne.D
Amíg nincs az embernek rendes böcsületes posztója addig nem nem igazán érti ezt a mehanizmust. Én is amikór már láttam térben ,hogy hogy működik a posztó akkor értettem meg az egészet. Lehet, hogy elmagyarázni nem is tudnám pontosan. A lényege az az, hogy amíg a filc a tömörsége miatt 2 dimenzióban funkcionál (majdnem) adig a posztó a lazább szerkezete miatt 3 ban.
De lehetne, csak az a baj hogy nehézkes a beszerzése és a Duna meg a sok hajó végett is nem megbízható és én nem hiszem, hogy belátható időn belűl a víz átzavarna a posztón legalább 1 köbméter anyagot. talán valami táborozás alkalmával kipróbálom.
Természetesen csak vicc volt,nyilván senki nem mondja meg a lelőhelyeket.No meg nem is tudnék mit kezdeni vele,lévén hogy én nem szoktam mosni,egyszer próbáltam mindössze.
Aztán meg az jutott eszembe még hogy ezt a posztót nem lehet csapdaként hasznosítani csak padon?
Erdélyből származik, itt már nem lehet kapni ( ha kell megvan a műhely címe telefonszáma). De ez rendes posztó olyan amiről a nagy könyv is szól. Van összehasonlítási alapom és bátran mondhatom, hogy más mint az általunk használt filcek.