Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6076
Ok, koszi a telszamot...meg vizsga elott felhivom....

A hipisztolyos-spaklis dologrol meg sokaknak az a velemenye ,hogy elmebetegseg heviteni a lemezt...attol is deformalodik...tehat ez megint olyan mint a homokszoros mizeria...

Előzmény: Bus K. (6072)
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6075
rengetek dolgot homokfujattam mar mint ahogy irtam is...es szereny velemenyem szerint halal mindegy mivel homokfujod...az igaz ,hogy egy 40 eves lemezt nem nehez hullamosra fujni...de ez nem szemcsemerettol meg hasonlo hulyesegektol fugg...hanem ,hogy milyen messzirol fujjak..raadasul amivel itt fujnak az egy legalabb 15 centi atmeroju cso...tehat egy naracs is belefer...na most ezzel nem kicsit nehez volna hullamot fujni a lemezbe...gyakorlatilag lehetetlen...15 centis sugarban fujja ra a homokot...teljesen kizart ,hogy elszurjak...ha 3 centirol fujna a gyerek sem tortenne semmi...en konkretan meg olyat sem lattam ,hogy az elvekonyodas leghalvanyabb jelet is mutatna egy lemez ha lehomokfujjak..

nem szemrehanyas...ez csak az en tapasztalatom..de kinek mi...hallottam mar allolampasrol olyan velemenyt is ,hogy soha megegyszer mert pokolszar...ez egy ilyen dolog...

arakat tovabbra sem tudok..csak azt ,hogy nekem mit mennyiert fujtak oradijban...ennyi!

ha egy kasztni 10 ora akkor 40 ezer...ha 1 ora akkor 2000....ha valaki tudja az igazsagot akkor szoljon...
Előzmény: 504LACI (6071)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6074
Vagy a (Bp) Barackfa utcai Trabant Wartburg Klubot. Én ott csináltam.
Előzmény: Bus K. (6073)
Bus K. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6073
Nosztalgiabiztosítás miatt hivhatod az Enzsöl Lacit, vele csináltuk az állólámpás klubbot...06305787777
Előzmény: Izram (6058)
Bus K. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6072
Homokfújókkal vigyázzatok . Vigyetek egy ajtót, vagy motorháztető bróbafújásra előbb, abbol már látszik a mester hozzáállása . Nagy felületet egyébként sem illik fújatni, hőpisztoly, spakli...remek szórakozás(csak perverzeknek) Amúgy állólánykát 150000 alatt rendesen nem lehet megcsinálni , 500 -as Fiatot fújnak szépen 100000-ért
504LACI Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6071
Gondoltam, hogy tudod. Aki meg nem, az majd gyakorlati úton megtapasztalja. Láttam már hullámlemezzé homokszórt kasznit, el is lehetett dobni úgy szép tisztán...
Előzmény: pizo (6066)
Bus K. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6070
Bocsika , hogy csak most válaszolok , nem voltam itthon...Megnézném a mocit, dobj egy telefonszámot, ha még aktuális.
Előzmény: bakonyigg (6019)
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6069
Nem, nem!

Rozsa utca es Tel utca sarka, lamps keresztezodes ugye...ott van az ujpesi eromu a sarkon...nagy betukkel ki is van irva ,hogy eromu...

na most ha a rozsa utca felul jossz akkor jobbra tel utca..balra elem utca..ha meg a tel felol akkor ugye egyenesen a keresztezodes utan lesz az elem utca...na most befordulsz az elem utcara es a legeslo lehetosegnel jobbra...egybol be kell fordulni az eromu moge...ez egy zsakutca tulajdonkeppen....aszem becsi utcanak hivjak...a zsakutca vegen balra a kapun behajtasz....innen mar nem vagyok benne biztos de aszert leirom..

Itt aszem egybol lesz 1-2 sorompo...de nem biztos...a lenyeg ,hogy jobbra fordulsz es mesz lefele amig lehet...majd a vegen balra...jo nagy getto..lapos kocsival ne menj :)

es ott lesz egy epulet, mindenfele kacatot felhalmoztak, leginkabb ilyen ezer eves agyukat meg fegyvereket meg ilyen szarsagokat...a faszi valami gyujto, ezer ilyen kacat lesz az epuletben is, mindenfele regi katonai diszoltozet meg isten tudja meg mi...olyan mint egy novak piac :)

ott mar csak kerdezd meg kihez kell menni...fel az elsore...es ott beszelhetsz a faszival..

Egyebkent mikro a becsi utcarol (zsakutca vegerol) befordulsz, kerdezd meg az az elso embert akit meglatsz, hol a hpmokfujo...ha minden igaz ugyan ezt fogja elmondani..

A mozdonyok egyebkent ott lesznek hatul a monokfujo "BODEGA" mellett egy csarnokban...tiszta csernobil...szazadfordulos mozdonyok rohadna porra, nagy sajnalatomra...2 meter folotti a kerekuk atmeroje...hihetetlen!
Előzmény: pizo (6068)
pizo Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6068

Még nem voltam benn, de akkor holnap megnézem. Ez a Vasúttörténeti Park műhelye? vagy mi?

Zoli 

Előzmény: Izram (6067)
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6067
ugy van, az! bent a gettoban

mozdonyokat lattad mar ott hatul a csarokban? hat ocsem...soha nem hagyom ki ,hogy ne jarjam korbe oket...erdemes megnezni az osszeset mert vannak amik joval nagyobbak a tobbinel...valami felelmetes...hihetetlen!

Előzmény: pizo (6066)
pizo Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6066

Ja, az Erőmű melletti? Majdnem naponta járok ott el, az jó is lenne. Na majd egy felnin letesztelem őket. Lacinak: Tudom, hogy egy felni nem vethető össze egy 40-50 éves, 08-as lemezzel.

Zoli

Előzmény: Izram (6065)
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6065
Ja, az jonak tunik....itt ujpesten van egy gyartelep ahol homokkal fujnak de semmi faxni...mindenesetre gond nem volt...bar ilyen homokszemcsemeret es egyeb sznobsagokat felejtsetek el....en vazakat fujattam ott le...orankent 2 rugoert fujtak...sosem volt veluk baj...mindent patentul megcsinaltak meg aznap...

Elmegyek, ranezek a helyre es ha el meg a dolog akkor igerem szolok...mert nekem is szuksegem lesz ra!

Egy gyors homokfujas...amit kell lakatolas...mivel nem sok van az is kevesbol meguszhato...mehet is ra az alapozo...arra a feny...pikpak megvan...es mehet ossze minden....par nap alatt meg lehet csinalni mindent ugy ,hogy nem is faj sokba....
Előzmény: pizo (6061)
504LACI Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6064
Rendben, értem a tréfát :-)
Előzmény: pizo (6063)
pizo Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6063

Szia,

Csak hülyítem a Zsoltit.

Zoli

Előzmény: 504LACI (6062)
504LACI Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6062

OFF

Ha el akarod engedni a DAF kormányát, azért szólj. Lehet, hogy kedvet kapok hozzá :-)

ON

Előzmény: pizo (6061)
pizo Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6061

Hol mondtak ennyit? Mert akkor oda viszem! A komplett bódé homokfújása lehet olyan 5-6 óra is, ez 2000 Ft-jával igen jutányosnak tűnik.

Zoli 

Előzmény: Izram (6059)
pizo Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6060

Komplett bódé esetén nekem erre mondtak 100.000 Ft-ot, asz alváz nélkül. Mivel a Merci kissé nagyobb, ezért olyan 120.000 köré saccolom.

Üdv: Zoli

Előzmény: Izram (6059)
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6059
Ja, meg valami...nem tudjatok komplett kasztnit mennyiert homokfujnak? Nekem tavaly 2000ft/ora aron fujtak mas dolgokat......tehat a 2000ft/felni meg hasonlok teljesen agyremek...4 felnit 20 perc alatt le lehet fujni.......nekem senki ne mondja ,hogy 4 ora a 4 felni...mert az nevetseges....

Komplett kasztnit meg nem fujattam es elkepzelesem sincs mennyi ido lehet, tehat azt sem tom mennyi penz!

Ha osszejone gy fenyezesre valo akkor tuti, hogy elotte lefujatok rola minden szart....annak csak ugy van ertelme...
Izram Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6058
Emberek!

Nosztalgiabiztositéshoz melyik biztositohoz erdemes menni es melyik klubba jelentkezzel?

Tovabba milyen felteteleknek kell megfelelnie az autonak ,hogy mind ez mukodjon is...hiszen erosen ketlem ,hogy olyan 123-asra is eloszeretettel kotnenek norsztalgia biztositast aminek nincs alja mert valoban krumplit szallitanak vele...

Biztositot talaltam..azzal egyebkent nincs gond de azert megkerdezlek titeket is, hogy az allolampasok merre es hogyan....de a feltetelekrol nem talaltam semmit...

Koszi!
bakonyigg Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6057
Előzmény: ICram45 (6054)
GezNor Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6056

Küld el mit szeretnél, megkérdezem attól, aki nekem szerezte a kédereket, hogy mit tud ajánlani.

Valami német fazontól szerezte, aki ezen kocsikkal foglalkozik.

Pontos elérhetőséget én sem kaptam :(

Előzmény: ICram45 (6054)
GezNor Creative Commons License 2008.06.15 0 0 6055

Köszönöm szépen!

Már idegörlő a várakozás az ilyen képek láttán, de hát kibírjuk...

Előzmény: bakonyigg (6050)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6054
De nekem coupém van :(
Előzmény: bakonyigg (6053)
bakonyigg Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6053
Előzmény: ICram45 (6052)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6052
Gyári kérderszettet, vagy esetleg jó minőségű utángyortottan honnan lehet szerezni? Pappas autó, és társaiktól félek, mint a tűztől, mikor egy szaros biztosítékdobozért elkértek volna 50ezer forintot. Igen... két darab szögletes műanyagdarabért.

Szóval van esetleg valami külföldi website, vagy bolt, ahol nincsenek elszállva az árakkal?
Izram Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6051
Torok cuccokat honnan lehet beszerezni? Neten esetleg? Gondolom rendelni kell...de nem tom hogy hol keressem!

Korbe akarok azert ott is nezni..holott tisztaban vagyok a torok minoseggel...van torok lampaburam is es hella is..nos...khm :)
bakonyigg Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6050

Ja, és nagyon szép az autó !!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: GezNor (6048)
bakonyigg Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6049

Hát... aki már látott gyári ajtógumikat, meg a törököst is, az tudja a választ is.

Pont a gumitömítéseknél sajnos nagy a különbség. Létezik jobb utángyártott is,

de az meg nem annyira olcsó,  akkor már inkább a gyárit vegyed.

Józsi Bá ANNO nem szállított a pincéjéből, mert  még mást jelentett a "gyári" , mint ma.

Más a helyzet mondjuk a sárvédőknél, amiből kifogyott már a DB, annak tényleg csak az ára gyári, mert a Kárpát utcában ötször annyiért ugyanazt a szar utángyártottat kapod ,mint az Unixnál, igaz Mercedes matricával.

Küszöböt viszont csak a DB-től, mert abból még van igazi gyári tartalék, ami tényleg passzent. ésatöbbi ésatöbbi...nem könnyű...

Előzmény: GezNor (6048)
GezNor Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6048

Mi az, hogy gyári és mi az, hogy nem gyári?

Az én meglátásom a következő, bár nem beszéltem még senkivel erről a témáról, szóval lehet, hogy a tudatlanságomból adódóan oltári nagy butaságokat fogok leírni:

Ha valami gyári, akkor az azt jelenti, hogy az a gyár készíti az adott alkatrészt, ami az egész kocsit is gyártja a Mercedes gyár kapuin belül.

Ha valami nem gyári, akkor azt alválallkozó készíti, és szállítja be a gyárnak, akár Pisti Bácsi Bt Bivalybasznádon a borospince mélyén egy extruder géppel, ami az aktuális műszaki rajznak megfelelően készűl.

Mi van akkor, ha a Mercedes arra már nem tart igényt, viszont Pisti Bácsi Bt-nek az unokája megmutatja a tatának, hogy rakjuk fel az internetre, vagy kezjdünk szólni Józsinak, hogy nem kell-e valakinek ez az alkatrész....

(Góóóóóól!!!! 34-ik perc, egyenlítenek a svédek)

Szóval honnan is tudjuk meg, hogy valami gyári-e vagy nem?

Az, hogy esetleg más beszállítót keresett a Mercedes, mert Pisti Bácsi alkohol mérgezéssel fekszik otthon, az azt jelenti, hogy átadták a műszaki rajzot, Béla Öcsém egyéni válallkozónak, aki a nappaliban felállított gépen továbbnyomja az alakatrészt, de mindegyik alkatrész Mercedes üzletből, vagy kereskedőtől jut a kezedbe.

A Ferrari motor gyári, mert a gyárban öntik a blokkot. Az gyári!

A Ferrari kipufogó szelep gyári, mert ott esztergálják. Az gyári!

Ezek után kíváncsi vagyok a ti átlátásotokra, hogy mit nevezünk és valójában mi is az a gyári alkatrész?????

Németo-ból rendeltem az ajtó kédereket, és fingom nincs, hogy gyári-e vagy nem, de műxik. Azt hallottam, hogy a török utángyártott (!) nem annyira jó, ezért ezt el is vetettem...

Utángyártott: megszerezte a rajzot, vagy lemásolta az eredetiről. Miért ne lehetne ugyan olyan? Persze kimaradhat egy két fontos összetevő, hogy tényleg hosszú életú legyen, de azt is meg kell vizsgálni....

Van itt pár kérdés és elkondolkodtató fogalom....

Most kaptam az unokatesómtól a mai állapotot ábrázoló képet:

G.N.

Izram Creative Commons License 2008.06.14 0 0 6047
Igen...kb ennyi a gyari tomites szett is..bar abban a csomagtartotol az ablakokig benne van minden...es olyan 100 e ft korul van az ara! + posta

Az oldal szerint ha csak az ajtok kore veszel gumit ami 16 meter akkor HA nem rontod el....ugy 40 ezerre jon ki....+ ez esetben is posta!

Itthon is vannak cegek akik arulnak ilyesmit de nagyon keves van es szaladgalni kell utana...arat nem tudok ez esetben..

En meg csak lementem ide a sarokra az autosboltba es 8000 ft-bol korbe mind a 4 ajtot megusztam....cakli pakli..aszem ez igen meltanyos volt igy...igaz nem gyari es nemi barkacsolast igenyelt de hat szegeny ember vizzel foz :)

Előzmény: ICram45 (6045)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!