Keresés

Részletes keresés

krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 446
A macska-jajj hatásfoka = nulla :(

Előzmény: kertészboy (440)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 445

Nem is kell, a kutya egy másik frekvencia :D

6 fokozata van, állatfajtánként.

Egyébként 15 m-t "lát" és 90 fokot.

Előzmény: M.Gabi (437)
M.Gabi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 444
Már van 2 tő futórózsám, de mire az megnő...
Előzmény: adam_g007 (441)
M.Gabi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 443
azaz oda az erkély
Előzmény: M.Gabi (442)
M.Gabi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 442

az a baj, hogy túl nagy az átjárási felület, ha "beépítem" oda az erkélynek...

adam_g007 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 441
CSinálj rácsot a két erkély közé és futass fel rá futórózsát! Csak nem mászik át,ha nem mazoista :)
kertészboy Creative Commons License 2005.05.02 0 0 440
Esetleg vegyél a szomszédodnak egy kutyulit. Olyan macskakedvelő félét. :-) Vagy szerezz be a szomszédodnak olyan macskariasztó növényt, amit asszem a sieberz reklámozott, bár nem tudom milyen lehet a hatásfoka. Nem tudom honnan mászhat a cicus, de lehet kapni gazdaboltban szegfűhálót, ami nem ronda, és ha azt kifeszítve még arra valami virágot is fel tudsz futtatni, akkor az külön főnyeremény.
Előzmény: M.Gabi (439)
M.Gabi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 439

Igen, igaza lenne... Szerencsére azóta nem fordult elő, azóta nem engedtem ki még az erkélyre se a macskát.

Igen, én is a pórázra gondoltam. Azt hiszem veszek egy macskahámot, s olyan hosszú pórázt, hogy csak a mi erkélyünkön tudjon kószálni.

belegondoltam milyen kellemes lehet, ha valakinek a kertjébe járnak át idegen macskák randalírozni...

Nagyon érdekes, hogy azt megtanulta az én növényeimhez (se bent, se kint) nem nyúlhat.

Előzmény: placi01 (438)
placi01 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 438
Meg kell kötni.... másként ez nem fog menni.... vagy a szomszédodnak ajándékozol egy elemes macsakariasztót, esetleg megkéred, hogy öntse pofán a macsekot egy pohár vízzel.... az használ.
Ha ezeket nem teszed meg akkor előbb-utóbb a szomszéd megelégeli és drasztikus eszközökhöz fog nyúlni. És igaza lesz....
Előzmény: M.Gabi (437)
M.Gabi Creative Commons License 2005.05.01 0 0 437

A kutyát nem akarom risztani :-)

Ez a riasztó dolog milyen hatótávolságú?

Igazábol azt szeretném, hogy csak az erkélykorlátig menjen, annál tovább ne.

Előzmény: krampuszka1 (436)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 436

Frissen vásárolt, elemes macska (kutya, stb) riasztó, mozgásérzékelővel :))

OBI !

M.Gabi Creative Commons License 2005.05.01 0 0 435

Sziasztok!

Mi lakásban lakunk, van egy nagyobb erkélyem, ahova imád kifeküdni a macskánk. Van egy virágláda amit direkt neki füvesítettem, jó napos, abban szokott feküdni, napozni, nézelődni. A többi ládát békénhagyja. Már-már azt mondhatnám minden szép és jó, azonban rájött (tetőtéren lakunk), hogy a tetőn a cserepek nem csúsznak, s időnként sétálgat a tetőn. Ami még mindig nem lenne baj, de bemegy a szomszédba, kikaparja a szomszéd virágföldjét, lelegeli a növényeit... Azaz egyszer megtette, azóta szobafogság van. Nagyon nem szeretném, ha átjárna szomszédolni.

Tudtok ajánlani valami bevált módszert amivel a saját erkélyünkön tarthatom?

Előzmény: kígyószisz (434)
kígyószisz Creative Commons License 2005.05.01 0 0 434

Ajánlom a szalmiákszeszt, attól messze futnak a cicuskák.

Amúgy én sajnálom őket, de amikor a kertben verik egymást össze, akkor nemkívánatos vendégnek számítanak itt is.

Előzmény: placi01 (427)
Icsiro Creative Commons License 2005.05.01 0 0 433

Állatok nélkül élni lehet, de nem érdemes. Nem kell, hogy városi lakásban nagy mozgásigényű állatot tarts, bár az sem baj, mert aki keveset mozog, azt bizony megsétáltatja egy kutyus, ami bizony fél egészség. Az állat - lehet a kutya, vagy macska, vagy fehér egér, esetleg halacska, csak azt adja, ami a lényege. Nem tud hazudni, mert nem úgy van programozva. Bizony ebben az elfajult világban a körülöttünk élő állatok nagyon kiszolgáltatottak, ezért vigyázni kell rájuk. Például a környékünkön - a Duna közelében élek - rengeteg béka volt, és már évek óta alig látok belőlük néhányat. Nemrég olvasgattam egy másik topikot - ahol rettentően örültek egy süni családnak. Bizony már ők is eléggé kevesen vannak.

Egyébként a macska jelölés ellen patikában úgy tudom lehet kapni valamiféle szert, amitől elkerülik azt a helyet. Most már május elsején viszont kevéssé jelölnek, mert már megtörtént a vadászterületek felosztása, a macskanők megtermékenyítése. Most 1-2 hónapig béke lesz cica fronton.

stiglinc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 432
Ezt megértem, én is így vagyok velük :-)
Előzmény: placi01 (431)
placi01 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 431
Elnézést kérek!
Csak nálam ez az állatvédődi a piros gomb..... nálam ez a szó kezd negatívvá válni, az 1. típusúak miatt.

Bocs még 1x!
Előzmény: stiglinc (430)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 430
2-es típusú vagyok. És én nem bántottalak, mire ez a felhördülés? (ld. Tanács kerestetik topic)
Előzmény: placi01 (429)
placi01 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 429
Melyik állatvédőt?
Aki annak hívja magát vagy aki az is?
Az a fajta állatvédő aki a tizediken lakik és van egy szerencsétlen elhízott liftes kutyája de életében nem látott még földigilisztát meg kutyaszarmentes 3 négyzetmétert sem, nem hogy macskát, azok bizony anyáznak rendesen mindenkire aki nem eszi kanállal a kutyaszart és nem cuppog hozzá rendesen...

Ők nem állatvédők.

Figyu én etetem a madarakat télen, az avart tavaszig a bokor alján hagyom satöbbi. Macskára nem lőnék rá soha...folytassam?
Én nem tartom állatvédőnek magam... csak normális gondolkodású VIDÉKI embernek.
Erről ennyit.
Előzmény: stiglinc (428)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 428
Vagyunk itt állatvédők, csak minket nem arról lehet felismerni, hogy anyázunk, tudod?
Előzmény: placi01 (427)
placi01 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 427
Sziasztok!

Elolvastam az utolsó pár hozzászólást a topicban.... :-))) ha egy állatvédő állat ide keveredne lenne itt anyázás izibe!
Na de a tárgyra térek!

A kertünkben nincs kutya, hanem a kandúrok jelölik a trületüket ...magayrul hugyoznak össze-vissza. Ez még nem is lenne baj, mert as zag elmúlik pár nap alatt hanem a fő gond, hogy a drága pénzen vett és óvott növendék tujáinkat fröcskölik oldalba renszeresen amitől ezeknek a növényeknek ott ahol spricc éri őket szárad a levelük.
Nagyon ronda látvány, meg szerintem egy idő után ki is fognak pusztulni.

Mivel lehet ezeket a rohadt kandúrokat leszoktatni erről szerintetek.

Kösz! Placi
Labor Creative Commons License 2005.04.04 0 0 426

Örülök hogy észrevetted.

Attól függetlenül, ha a kertembe szarik, kitépem azt a rühes szívét. (Úgyis elszalad, még mielőtt elkezditek sajnálni)

Előzmény: stiglinc (425)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 425
Na látod, ebben igazad van! És téged is mennyire foglalkoztat ez a probléma, mégicsak jó ember vagy te...:-)))
Előzmény: Labor (424)
Labor Creative Commons License 2005.04.04 0 0 424
Az, hogy belakmározik a sofőr a következő büfében, még nem jelenti azt, hogy később nem gondol a döglött macskára.
Előzmény: stiglinc (421)
Labor Creative Commons License 2005.04.04 0 0 423

Az aranyszabályról bebizonyosodott már régen, hogy csapdába vezethet. Egyesek szerint Kant feloldotta a problémát a kategórikus imperatívusszal, de azóta arról is kiderült, hogy az se a legfőbb igazság.

Előzmény: Kiskertész (418)
4RESK Creative Commons License 2005.04.04 0 0 422

Jobban örültem volna neki hülyegyerek, ha a gerincét csukta volna oda. Akkor csak körbe körbe tudott volna járni... Egy idő után elásta volna magát...

Előzmény: joy (420)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.02 0 0 421
A kettő között...
Előzmény: Labor (416)
joy Creative Commons License 2005.04.02 0 0 420

Nem köll az ilyennel foglalkozni.

Járjon úgy a hülyegyerek, mint a szomszédék macskája:

Kertajtó odacsípte a farkát, és derékban megtört nekije. Azóta is olyan.

Előzmény: Kiskertész (419)
Kiskertész Creative Commons License 2005.04.01 0 0 419

Bocsi! Csak egyszer szándékoztam leírni, és nem gondoltam, hogy elsőre nem fogod fel, de hát Isten és a szolgáltató útjai kifürkészhetetlenek.

Előzmény: Kiskertész (418)
Kiskertész Creative Commons License 2005.04.01 0 0 418
Olyat kívánj másnak, amit szeretnél, ha Veled is megtennének!
Előzmény: 4RESK (415)
Kiskertész Creative Commons License 2005.04.01 0 0 417
Azt kívánj másnak, amit szeretnél, ha Veled is megtennénk :))))
Előzmény: 4RESK (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!