Esetleg vegyél a szomszédodnak egy kutyulit. Olyan macskakedvelő félét. :-) Vagy szerezz be a szomszédodnak olyan macskariasztó növényt, amit asszem a sieberz reklámozott, bár nem tudom milyen lehet a hatásfoka. Nem tudom honnan mászhat a cicus, de lehet kapni gazdaboltban szegfűhálót, ami nem ronda, és ha azt kifeszítve még arra valami virágot is fel tudsz futtatni, akkor az külön főnyeremény.
Meg kell kötni.... másként ez nem fog menni.... vagy a szomszédodnak ajándékozol egy elemes macsakariasztót, esetleg megkéred, hogy öntse pofán a macsekot egy pohár vízzel.... az használ. Ha ezeket nem teszed meg akkor előbb-utóbb a szomszéd megelégeli és drasztikus eszközökhöz fog nyúlni. És igaza lesz....
Mi lakásban lakunk, van egy nagyobb erkélyem, ahova imád kifeküdni a macskánk. Van egy virágláda amit direkt neki füvesítettem, jó napos, abban szokott feküdni, napozni, nézelődni. A többi ládát békénhagyja. Már-már azt mondhatnám minden szép és jó, azonban rájött (tetőtéren lakunk), hogy a tetőn a cserepek nem csúsznak, s időnként sétálgat a tetőn. Ami még mindig nem lenne baj, de bemegy a szomszédba, kikaparja a szomszéd virágföldjét, lelegeli a növényeit... Azaz egyszer megtette, azóta szobafogság van. Nagyon nem szeretném, ha átjárna szomszédolni.
Tudtok ajánlani valami bevált módszert amivel a saját erkélyünkön tarthatom?
Állatok nélkül élni lehet, de nem érdemes. Nem kell, hogy városi lakásban nagy mozgásigényű állatot tarts, bár az sem baj, mert aki keveset mozog, azt bizony megsétáltatja egy kutyus, ami bizony fél egészség. Az állat - lehet a kutya, vagy macska, vagy fehér egér, esetleg halacska, csak azt adja, ami a lényege. Nem tud hazudni, mert nem úgy van programozva. Bizony ebben az elfajult világban a körülöttünk élő állatok nagyon kiszolgáltatottak, ezért vigyázni kell rájuk. Például a környékünkön - a Duna közelében élek - rengeteg béka volt, és már évek óta alig látok belőlük néhányat. Nemrég olvasgattam egy másik topikot - ahol rettentően örültek egy süni családnak. Bizony már ők is eléggé kevesen vannak.
Egyébként a macska jelölés ellen patikában úgy tudom lehet kapni valamiféle szert, amitől elkerülik azt a helyet. Most már május elsején viszont kevéssé jelölnek, mert már megtörtént a vadászterületek felosztása, a macskanők megtermékenyítése. Most 1-2 hónapig béke lesz cica fronton.
Melyik állatvédőt? Aki annak hívja magát vagy aki az is? Az a fajta állatvédő aki a tizediken lakik és van egy szerencsétlen elhízott liftes kutyája de életében nem látott még földigilisztát meg kutyaszarmentes 3 négyzetmétert sem, nem hogy macskát, azok bizony anyáznak rendesen mindenkire aki nem eszi kanállal a kutyaszart és nem cuppog hozzá rendesen...
Ők nem állatvédők.
Figyu én etetem a madarakat télen, az avart tavaszig a bokor alján hagyom satöbbi. Macskára nem lőnék rá soha...folytassam? Én nem tartom állatvédőnek magam... csak normális gondolkodású VIDÉKI embernek. Erről ennyit.
Elolvastam az utolsó pár hozzászólást a topicban.... :-))) ha egy állatvédő állat ide keveredne lenne itt anyázás izibe! Na de a tárgyra térek!
A kertünkben nincs kutya, hanem a kandúrok jelölik a trületüket ...magayrul hugyoznak össze-vissza. Ez még nem is lenne baj, mert as zag elmúlik pár nap alatt hanem a fő gond, hogy a drága pénzen vett és óvott növendék tujáinkat fröcskölik oldalba renszeresen amitől ezeknek a növényeknek ott ahol spricc éri őket szárad a levelük. Nagyon ronda látvány, meg szerintem egy idő után ki is fognak pusztulni.
Mivel lehet ezeket a rohadt kandúrokat leszoktatni erről szerintetek.
Az aranyszabályról bebizonyosodott már régen, hogy csapdába vezethet. Egyesek szerint Kant feloldotta a problémát a kategórikus imperatívusszal, de azóta arról is kiderült, hogy az se a legfőbb igazság.