Nekem sehogy sem jött be. De ezt nagyon szeretem a Megadeth-be, hogy minden albumuk más és más, így az ember kedvére tud mazsolázni. Ezért szeretem a Risk-et is. Ha nyugodt, békés hangulatban vagyok, akkor azt hallgatom a legszívesebben.
Igazából nem biztos, hogy nekünk azt tudnunk kell. Szerintem az új ötletek lesznek vegyítve a system-ről lemaradtakkal. Én mindenesetre (kivételesen) optimista vagyok az új albummal kapcsolatban.
Örülnék neki én is, de valahogy nagyon kicsi esélyt látok rá. Miért nem most vette vissza egyből? Miért van szükség akkor LoMenzo közjátékára? Nem tudom, mi lehetett a valódi ok, de mindenesetre furcsállom ezt a hirtelen váltást, ami már eleve nem hoz végsőnek tekinthető megoldást. (bár a "végső" szó a Megadeth-nél teljesen értelmetlen)
Mindenesetre a Drover-fivérek is biztos most gondolkodóba estek a saját -biztosnak vélt- pozíciójukon.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a tagcsere miatt csúszna az új album, hiszen (ahogy az eddigieket is) ezt is egyedül "írja" Dave. Az alábbiakban belinkelt interjúban azt mondta, hogy a System-re 22 nótát írt, aminek csak a felét használta fel az albumon. (ha ez így van, akkor az már 1 jó pont az új albumot illetően)
Találtam egy nagyon hosszú és tömény interjút Dave-el, a System album megjelenésével kapcsolatban 2004-ből:
http://www.hardradio.com/frameshockwaves.html
Érdemes átfutni, bár az angol tudásom csak kb 60%-ot engedett megérteni, de mindenkiről szó van benne: Marty, Nick, David, Metallica (mint mindig), Jason (!)...stb.
Dave már csak ilyen... :-))))) elvégre ő a motor, az agy, a mozdony stb. sorolhatnám még a hasonlatokat. ja, és alapítótag! Ő írja a szövegeket, zenét. a többiek csak hozzátesznek vmit, ami ha az tetszik neki is, akkor hagyja érvényesülni a figurát, de amúgy itt a Megadeth-ben nincs sok demokrácia és abban igaza van, hogy az ő csapata, akármennyire is durva ezt megemészteni. Mondjuk a Metallicánál ugyanez van. csak ott Hetfield/Ulrich duónak hívják a "dudásokat a csárdában".
az meg valóban nem derül ki, hogy csak bérenc az új basszer vagy le is akarja Mustaine igazolni. bár nem hiszem, mert ez a figura, elnézve a honlapját, vérbeli vendégzenész. nem hiszem, hogy vhol is meg tudna állapodni.
de arra számítottam, h vmi nagyon hivatalos pár soros szart fognak csak kommentként felrakni a Megadeth.com-ra.
Lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de nekem úgy tűnt, hogy egyelőre csak a dubai koncertre "bérelték ki" a srácot.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még további tagcsere, mert Dave 2-3 tagig nem nagyon szokott megállni (kivéve Nick és Marty esetében). Jól tudom, hogy Marty volt az egyetlen, aki saját akaratból lépett le?
A jómúltkort olvastam egy régi interjút Nick-el. Feltették a kérdést, hogy miként került ki a csapatból. Azt válaszolta, hogy kórházban volt a térdével (daganat), amikor Mustaine rácsörgött és közölte vele a hírt, miszerint többé nem tagja a csapatnak. Nick erre azt válaszolta, hogy de hiszen ez az ő csapata is! Erre Dave megvígasztalta, hogy: "nem, ez csak az én csapatom!" ...Kedves srác. Nick helyében simán leköptem volna a legközelebbi alkalommalm, amikor szembe jön.
először is igen, Ellefson két 'L' és egy 'F'-el írandó, csak, hogy korrigáljam magam, mert korábban nem jól írtam.
másodszor, pedig valóban igazad van, amiket írtál, de Mustaine-nál, már soha nem lehet tudni mi jár a fejében. Annyi mindent mondott már és tett az évek során, hogy szinte követhetetlen. Emlékszem, egyszer mintha Steven Tyler nyilatkozta róla, hogy Dave Mustaine az a fickó, akivel tutira megbszéled, hogy másnap 8-kor találkoztok és biztosan nem lesz ott. :-)) nos, tényleg nem könnyű kiszámítani. szinte védjegye. :-)) meg talán a Megadeth-nek is ez az állandó tagváltás! De lehet, hogy Dave ettől lesz igazán kreatív, ez viszi előrébb, ez ad további lüktetést a zenekarnak stb.
És végül még annyit, hogy ha csak szimplán azért rúgta ki James-t, mert Ellefson (akivel egyébként állandó telefonkontaktban áll az utóbbi időben, és elásták egyes fórumos információk szerint a csatabárdot is) visszkönyörögte magát, de igazából más komoly oka nem volt, akkor azért egy enyhe verbális dorgálást megérdemelne a rajongóktól.
nagyon kíváncsi vagyok mit fog Mustaine bejelenteni az esettel kapcsolatban. A fórumon már olyan nevek is szóba kerültek a lehetséges basszusgitárosi posztra, mint a panterás Rex Brown. háát, ki tudja...
A fórumra való regisztrálás sztem nekem anno ment simán. nem emlékszem rá, hogy lett volna valami komplikáció. PRÓBÁLD MEG ÚJRA! :-)
már többször próbáltam, de még mindig nem sikerült regisztrálnom magam a Megadeth.com fórumába.
Hát, remélem tényleg Ellefson visszavétele miatt rúgták ki James-et. Ebben az esetben még el is fogadnám Mustaine döntését. Viszont azt már nem tudom elképzelni, hogy Menza-t visszavegye, hiszen Dave nyilatkozata úgy szólt, hogy Nick már soha nem lesz képes rendesen eljátszani a Megadeth számokat (nahát, és azt honnan tudja, hogy soha többé?) Nem beszélve arról, hogyha a dobost kitenné, akkor már csak testvéri szolidaritásból azonnal lelépne a gitáros is. Poland-al, pedig úgytom nem éppen rózsás hangulatban váltak el megint
egyébként nagyon úgy tűnik, legalábbis a megadeth fórumán lévő beírásokból, hogy James ki lett rúgva. ezt mondjuk én is így látom, mert nem olyan rég még azt írta, hogy nagyon várja ezt a dubai koncertet és teljesen pozitív hangvételű dolgokat írt. ebben a mostani bejelentésében, pedig nagyon hivatalosan csak megköszöni a rajongóknak a kedvességet és kész. sztem többet nem is írhatott volna, mert gondolom Mustaine ezt megtiltotta neki, mert majd ő fog írni atz esetről vmi hivatalosat. az ilyen hivatalos közleményekről meg megvan a véleményem... azaz soha nem fog kiderülni, mi az igazság, csak sejteni lehet.
azt is rebesgetik még a fórumon, hogy szinte biztos, hogy David Eleffson visszavétele miatt lett kirúgva James. Nos, ha ez így van, akkor egy lépéssel beljebb vagyunk a klasszikus felálláshoz. sőt, ha azt vesszük alapul, hogy a Blackmail The Universe World Tour első állomásain még Nick Menzát is rá tudta venni Mustaine a visszatérésre, akkor mégközelebb a klasszikus felállás! Hogy Martyt rá tudja-e venni, annak szerintem kicsi az esélye, (jól el van a japán szólókarrierjével) de mi van, ha beveszi Chris Poland-ot, aki meg mint tudjuk már a The System albumon is visszatért, mint vendégzenész... szóval érdekes felállás lenne:
Mustaine
Eleffson
Menza
Poland
csak az a tényleg röhelyes, hogy én is azt hittem, ez a mostani felállás nagyon erős és tovább fog tartani, de Mustaine mesterrel biztos nem könnyű sokáig együtt dolgozni.
Ez már tényleg röhely. Vagy pech? Vagy egyáltalán mit lehet erre mégis mondani??? Jó lenne, ha Junior visszatérne, de Newsted-nak én is nagyon örülnék. Dave egyszer azt nyilatkozta, hogy ő az a Metallica-tag, akivel tényleg közel állnak egymáshoz... Bár az ő Megadeth-es szereplésének esélyét ettől függetlenül 0-nak tekintem.
bár szerintem Juniort soha nem venné vissza a bírósági meghurcolás miatt, VISZONT TÉNYLEG NAGYON NAGY POFON LENNE A METALLICANAK, HA BEVENNÉ MUSTAINE JASON NEWSTEAD-ET!!!!!!!!!!!! ja, és kihoznának vmi nagyon ütős albumot, amivel odavághatnának a lemezeladási adatokban is a jelenleg kiégettnek, ötlettelennek tűnő Metallicanak!
Azért az jó promója lehetne a következő Megadeth lemeznek, hogy "brand new album of Megadet with ex-bassist of Metallica's Jason Newstead!" :-))
HOPPÁ!!!!!! Megüresedett a Megadeth basszusgitárosi posztja! James MacDonough a fórumon a következő rövid üzenetet hagyta THE DEEP END címmel:
"I just wanted to say thankyou all so much for making me feel so welcome and thankyou for all the awesome memories along the road. I will not be playing with Megadeth any longer. I'm sure Dave will post about it soon. Thanks again my Metal brothers and sisters, James"
Azért nagyon kíváncsi vagyok mi lehetett a háttérben, illetve remélem emiatt nem fog csúszni az új lemez. (sokat)
viszont talán itt lehet a nagy kibékülés és alkalom Mustaine és Junior között, hogy visszavegye! talán...
Meg azért az nagy kérdés, h mi lesz most a dubai koncerttel, bár lehet az lesz az utolsó fellépése és ott ünnepélyes keretek közt fogja befejezni Megadeth-es karrierjét.
igazából semmi konkrét dolgot nem várok az új lemeztől, mivel ismerve Mustaine kvalitását és korábbi munkásságát, nagyjából tudható, hogy azért egy bizonyos szinten aluli dolgot úgysem fog kiadni. abban teljesen igazt adok Larsnak, hogy nem a rajongóknak az izléséhez igazodva kell lemezt írni. ha belgondolsz, ezt nemi is olyan könnyű megtenni, mert minden rajogó ízlését nem ismerhetik. (az egyik mondjuk a rust alapján szerette meg őket, és az az irányvonal tetszik neki, a másiknak a peace, a harmadiknak a countdown stb. ha ezeket mind figyelembe kéne Mustainenek vennie, meg is bolondulna és nem is tudná teljesíteni sem.) ezért van az, hogy ő megír, amit megír és ha azzal a rajongó is tud azonosulni, akkor létrejön egy ideális állapot zenekar és rajongói között.
egyszóval, egy művésznek nem lehet csak úgy megmondani, hogy mit alkosson, mert akkor azt már talán nem is úgy hívják, hogy művészet. egy esztergályosnak lerajzolhatod, meg elmondhatod, hogy mit akarsz végeredményként és valószínűleg azt is kapod majd. egy költőnek, vagy festőnek sem mondhatod meg, hogy milyen legyen az a vers vagy festmény. ők megalkotják és azt utána vagy elfogadod, vagy nem. valahogy így van ez a zenénél is.
Másik téma: Ki, mit vár az új albumtól? Egy párszor már pedzegettem a témát, de még nem nagyon reagált rá senki sem.
Már az is megér egy vitát, hogy egy rajongónak van-e e joga egyáltalán elvárásokat támasztani a kedvenc csapatával szemben. A "Load" idején pl. Lars szinte szó szerint azt mondta, hogy magasról leszarják ki mit vár el tőlük, ők olyan zenét játszanak, amit akarnak... (biztos nagyon örültek ennek az ős-Metallica-rajongók)
Nekem személy szerint nagyon tetszik a Dream Theater "Scenes from a memory" c. albuma. Egy téma körül forog az egész, s az összes szám ahhoz igazodik. Nem csak úgy lógnak a számok az albumon egymástól függetlenül, hanem mindegyiknek megvan a helye. Szerintem a Megadeth is megért már arra, hogy egy hasonló nagy dobást csináljon.