Ha a 4555-ös képet kérdezed, a neve: Hoya carnosa, magyar neve viaszvirág. Botanikai neve részint T.Hoy angol kertész nevéből és a latin carnosa/carnosus- húsos kifejezésből áll. Magyarul emlegetik Mária könnyeként is, de szerintem ez nem mérvadó, elég sok (feltűnően szép) virágot neveznek Mária-virágnak. Nekem az olasz
Gondolom, ilyesmi már történt sokatokkal, de nekem ez újdonság: egyik nap még csak kicsi sárga göbök a virág földjének felszínén, nem egészen 24 óra múlva meg ott figyel egy nagy gomba. Ez árt a növénynek? A másik kérdésem - ha már itt tartunk - hogy tudjátok-e, mi a növény (nem a gomba) neve.
A leveles hajtást leszedtem róla, pár hét alatt szép nagy gyökeret eresztett, azt elültettem, és úgy tűnik, h megmarad cserépben is. A vastag, leginkább csak dorongnak használható törzs viszont a kukában landolt...nyugtassatok meg, h nem nagyon fájt neki...!!!!
Nem látni rajta ilyesmit, illetve némelyik levél tövében egy-egy pajzstetűre hasonlító valami, de nem vagyok benne biztos, hogy az... Egyébként semmi gyanús.
Vagy 2 napig jól volt, aztán megkattant. Az előéletét nem ismerem...
Pár napja kaptam egy csüngő ágú fikuszt (ficus benjamina, vagy mi), és most potyogtatja a szép zöld leveleit :(
Nemtudom, hogy az utazás nem tetszett neki, vagy az átültetés (nem igazán volt földje), vagy valami más... A szobában volt pár napig, de most kitettem az erkély egy enyhén napos részére, hátha...
Elvileg az alkohol vízet von el a szervezetből, de hogy élő növényeknél mit okoz.... Szerintem próbáld locsolni őketm, hogy folyjon ki a víz a cserép alján, jól mosasd át a földet.