Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TDI-DRAG Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1301
1,6-ért azért ne kopogjon már..
Előzmény: murkel (1297)
murkel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1300

Szia!

A fogyasztás 15 max. 18 literig meg a luxusadó nem izgat, állatkodásról annyit, nekem ennél az autónál elég, ha néha kövérebb gáznál elcsúszik a segge (ha el tud egyáltalán auto összkerék miatt), tudnék venni kocsit ha nagyon akarnék 10 millióért is, de mi a jó francnak, hogy aztán tönkremenjen az ócska turbódízelben a turbó, meg minden szarért lehúzzanak 100 ezrekre, a "prémium" márkáktól meg amúgy is behányok, minden 2. bmw-ben, ML merciben, meg Q7-ben gengszterek ülnek, nem az én stílusom, új autót meg nem érdemes venni szerintem.

Van mifelénk épp elég maffiaterepjárós fazon, azokat inkább irigyli a nép, az explorer nem egy feltűnő autó, legfeljebb a méretei. Szerintem.

Kezdetben használt subaruban gondolkodtam, először foresterben, az pl. kinézetre szerintem hányás (ez előnye is :D), aztán legacy outback, (de csak a 3 literes) rohadtul tetszett, de egyszerűen sajnálom a pénzt rá, inkább elköltöm értelmesebb dolgokra.

Pont az tetszik az usa autókban, hogy viszonylag olcsók, kényelmesek, tényleg full extrát kapsz a pénzedért bikaerős strapabíró motorokkal, és az automata váltó egy áldás ha pl. Pesten kell csorogni a dugóban, meg amúgy is tök kényelmes.

Ja és kuuuurvajól fordul az explorer..

Előzmény: Maxie boy (1298)
gerard Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1299
SZIASZTOK

NAGYON KELLENE A 2004-ES EXPLOREREMRE VONÓHOROG. KÖLCSÖN10 NAPRA. SZIVESEN FIZETNÉK ÉRTE. HOLNAPTÓL, HA ELADÓ VAN, AZT MEGVESZEM, HA BÁRMI MÁS MEGOLDÁST TUDTOK AZ IS ÉRDEKEL...

HA ESETLEG VOLT A TALÁLKOZÓN 2001/08-2006 KÖZÖTTI EXPLORERES ÉS TUDJÁTOK AZ ELÉRHETŐSÉGÉT, AZT SZÍVESEN VENNÉM.....

GERARD

Maxie boy Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1298
Jo nezni a lelkesedesed murkel, de en is azt mondom, mint 4.0V6, ha allatkodni akarsz, ez nem neked valo.
Sajnos nekem meg nincs vasam, de mar vezettem parat.
Kb fel eve nezegetem a piacot, tajekozodom a neten, a tipikus hibak az automata valto es a vezermulanc csorges(meg a hatso ablaktorlo :)) ). Ezek javitasa 6-700.000-be kerul egy atlag hasznalt vason. A lanccsorgessel el lehet ciganykodni par evig, de ha a valto elromlik, egybol javitas. Es raadasul sokan megszivjak, hiaba fizetik ki a valto felujitasat, nem lesz jo.
Szoval eleg nagy kockazat ilyet venni, nem is beszelve a fogyasztasrol, a jovore bevezetendo luxusadorol, vagy arrol, hogy egy irigy cigany/magyar siman vegighuzza szoggel az oldalat. Akarhova viszed javittatni, jol megfejnek hasonlo okbol.
Majd ird be mit vettel es mik a tapasztalatok.
Előzmény: murkel (1297)
murkel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1297

Egyre biztosabb vagyok az explorerben, ez az autó kurvajó. Az eleje le van koccolva, a gallytörő megnyomta picit a motorháztetőt és kicst csálén áll, hátsó ablaktörlő eltűnt, belül elég tiszta, amit néztem mind működött... tempomatot stb.  nem próbáltam. Futómű viszont kopog, motorban valami csörög egy kicsit.

Úgy kanyarodik, mintha odaszögeznék az aszfaltra:D Gyorsan nem mentem vele, csak mellékutcákon, de nagyon bejött. És kényelmes...

Jeep grand cherokee-t is néztem, 95-ös 5.2 v8, baromi kényelmes ülésekkel, de eléggé leharcolt volt, a hangja isteni, viszont hátul csomagteret kicsinek találtam, explorerben tetszik a nagy raktér, meg a bika laprugók, szerintem 1 tonnát könnyedén elvisz.

Előzmény: murkel (1296)
murkel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1296
Előzmény: 4.0V6 (1295)
4.0V6 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1295

3 lánc van benne, mint már mondtam, nekem ugyanez van. A cső Karkus féle, a vezetőülés széle nagyon szét van ülve, ebben nem ennyi van szvsz. Amúgy ha nem tér eszéhez árban akkor 1 év múlva is árulgatni fogja. 1 nél többet ez sem ér. A 6 os cd tár nem gond ugyanez van a mondeóban és a focusban is RDS 5000 rádióhoz.

Menj, nézd majd alku. Volt itt nemrég egy ilyen történet ( nagyobb suvba szeretett bele, lehet, hogy ez az )olvass vissza. Amúgy meg, ha ilyet nem vezettél még akkor nem tudod, hogy a próbaút alatt mit kell nézni, nincs viszonytási alap, az biztos, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie, semmi mese nem jöhet.

Előzmény: hermo (1292)
murkel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1294

Lehet tulaj se tudja mi van benne.... de szeretném megnézni minél hamarabb, képeken jól néz ki. Lehetőleg olyat akarok venni ami azért belülről nem egy malteros vödörrel telihajigált szar volt.

Kereskedőkről még annyit, hogy náluk legalább lehet menni próbakört, legalábbis nekem eddig sose volt ezzel gond. Magánszemélyként persze én se engedném, hogy minden majom beüljön és széttolja a kocsimat.

Előzmény: hermo (1292)
murkel Creative Commons License 2009.07.23 0 0 1293

De ez való nekem:D

Napi autózásom (átlag 100 km/nap) javarésze országút, jó közepes forgalomban, sok helyen haladni csak átlag 70-el lehet, olyankor egyáltalán nem nyomom, ha van értelme akkor előzök és megyek annyival amennyit jónak látok.

Ha durvulni támad kedvem, kimegyek a havas parkolóba stb. télen és nyomom fél órát kb. 1x egy évben, vagy keresek jó kis kanyargós utat ahol nincs forgalom, és tolom neki 50 km-t és kész... Az, hogy rizsrakétám van jelenleg, ne tévesszen meg senkit, nem vagyok lámpás gyorsulós versenyes, csipptuning+kályhacső+félelmetes matrica-combo nálam sose volt, szeretek haladni, de nem akarok mindenáron megdögleni. Egyszerűen jó autónak tűnt mikor megvettem, és most is az.

Az meg hogy eszeget, hát ez van, amíg fussa rá addig hadd szóljon, elvégre nagy motort akarok, nem fűnyírót. Az automata váltó meg már kifejezetten álmaim netovábbja, egyszerűen kurvára unom már a váltást, és ha be kell mennem valamiért undorító Pestre is, a dugóban állandóan az automatán jár az eszem :D

Simán el tudom képzelni, ahogy pöfögök az úton 100-al, és jól látom az utat, nem világít a szemembe minden 3. kocsi, kényelmesen pöffeszkedek és hallgatom a V6 duruzsolását, és ha valami ökör belémszáll, nem mi döglünk meg.

Ha száguldozni akarok majd félrerakok egy használt kb. 2006-os v8 mustangra.

Hondámat kereskedőtől vettem, de mégsem basztam rá. Mákom volt...

Azért majd igyekszem betartani az 1. alapszabályt

hermo Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1292
http://www.hasznaltauto.hu/3101907_ford_explorer_1999
én nem tudom sztem nincsen a 4.0v6 motorban vezérmű szíj
mert ebben 35000van a vezérmű szíjban vagy láncban ? nem tudni mi?
Előzmény: murkel (1284)
hermo Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1291
kereskedőtől ill neki semmit hiénák meg játszák az agyukat csak magánszemély
4.0V6 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1290

Az explorerrel nem jön rá az emberre semmi, csak a béke, és a nyugalom. szerintem neked még nem ez való. Ha esetleg mégis veszel akkor le fogja eszegetni a gatyádat is, mert " baromkodós " stílusban ez bizony 20-at bekap, aztán fikázni fogod, hogy milyen szar az autómata váltó, mert még ezt sem bírta ki.

Gondold át még egyszer. A használtautó vásárlás 1. sz. alapszabályát tartsd szem előtt : Kereskedőtől soha nem veszünk, neki soha nem adunk el.

Előzmény: murkel (1289)
murkel Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1289

Jeep-eket csak futólag néztem, csábító is a höngyöröngyö hangú vényóc, pont ma akartam bemenni egy kereskedésbe megnézni egyet csak már bezárt mire végeztem a melóval :D

De gondolom a v8 többet kajál, meg a jeep formája annyira nem jön be (még)

Amúgy a kocsi amiket mutattam: 1.6 makiért csak irányár, egy másik 1.6 milliósat megnéztem élőben, még meg se kérdeztem, már mondta az ürge, hogy 1.1 M-ért vihetem :D

Talán a hétvégén eljutok végre megnézni 1-2 kocsit, akkor majd összehasonlítom a jeep-el is....

Azért nem bánnám, ha az explorerrel lehetne helyben fordulgatni is, néha rájön az emberre a baromkodás

Előzmény: cmena (1287)
GrG Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1288

Szerintem én ezt láttam. A Bitó Józsi nézte át és valamennyi lengéscsillapító el van rohadva, az első kutyacsont ki van szakadva a helyéről (jobb első kerék), ereszti egy kicsit az olajat. Belül és kivül vigyázva van, csak valszeg sokat állt fűvön, ahol az alja folyamatba kapta a nedvességet. Onnan derül ki, hogy az-e amit én néztem, hogy egy fiatal srác mutatja meg és az apja használta lószállításnál (ja és a két első ülés közt egy kistévé van, amin az apja a lószállító belsejét figyelte.

Meg kell nézni, mer az alját leszámítva a legszebb volt az összes között.

Viszont a vizsga is most esedékes!

G

Előzmény: hermo (1285)
cmena Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1287
Hatsokerekesek, meg lehet csusztani ha nagyon allat vagy de egybol kapcsol az elso hajtas..

kozepen nem difi van hanem zarodo hajtas ha fixre zarod akkor elore hatra is kuld kanyarba gaz..
ezt zarja nyitja automatan ha megszuszik a hatsokerek (qrva jol mukodik csak nyomod a gezt azt megy gep a zsdinzsdaba...)

jeepeket neztel? :-)
1.6M er szerintem qrva draga azer ma' nagyon fullosnak jo gumisnak kell lennie...

lanccsorges: a 4L SOHC-okat (205Le) erinti a feszitoket kell cserelni azt jo lesz ha meg nem nagy a baj ha nagyon csorog akkor ki kell szedni a motort!! olvass vissza!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Explorer

C
Előzmény: murkel (1284)
murkel Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1286
és ez mitől 255 lovas? :D jóféle matricától? amúgy jól néz ki
Előzmény: hermo (1285)
hermo Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1285
http://www.hasznaltauto.com/auto_print.jsp?id=110235

szerintem ez is jóén rámennék ennek legalább jó a szine
murkel Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1284

Az automata összkerék ez esetben mit is jelent? Megpördülnek a hátsók (remélem hátsókerekesek ezek a verdák), és besegítenek az elsők?

Az, hogy fixre zárás, azt hogy értsem? Nincs központi diffi(zár)?

Bocs, hogy ilyen nyomi vagyok a témában, de honda civic vti-m van most még, elég nagy váltás ez, de már tök más autó kell, nem mintha a honda szar lenne, csak mint mondtam költözünk és mások az igények, hegymenet, kell a hely a kocsiban, lesz kiccsalád, apuci majdan öblös nyomatékos motort akar meg kényelmet, a vti-ben kiszáguldoztam magam (amúgy tényleg kurva jó és totál megbízható kis autó, csak ajánlani tudom az enyémet is :D)...

És hát az a helyzet, hogy ültem már mitsubishi Lakárhány100-ban, és rohadtul nem tetszett, mert kényelmetlen fos, és a divatterepjárók hidegen hagynak, de nemrég beültem egy explorerbe, és basszus úgy éreztem én vagyok a kihaénnem... Amúgy is egyre jobban izgatnak a lesajnált usa verdák, egyszer majd emellé jól megy egy v8 mustang oszt kész :D

Mit szóltok ehhez:

http://www.hasznaltauto.hu/3101907_ford_explorer_1999

kamu vagy alkalmi vétel (igen, van ilyen.... vti-t egy öreg nőgyógyásztól :D vettem alig használtan) ?

http://www.hasznaltauto.hu/2831000_ford_explorer_2000

na ezeket szeretném mielőbb megkukucskálni...

Ez a csörgő láncos dolog ez melyik évjáratot sújtja?

Előzmény: cmena (1276)
GrG Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1283

Szia

Én ránéztem most a használtautóra: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?start=0&command=keres&rendezes=1&data=YToyMTp7czo3OiJyZXN1bHRzIjtzOjI6IjEwIjtzOjExOiJzY3JlZW53aWR0aCI7czo0OiIxMjgwIjtzOjk6ImthdGVnb3JpYSI7czoxMToic3plbWVseWF1dG8iO3M6NDoia19oYSI7aToxO3M6NToia19zemEiO2k6MTtzOjU6ImtfZ2hhIjtpOjE7czo2OiJleHRyYTEiO047czo2OiJleHRyYTIiO047czo2OiJleHRyYTMiO047czo2OiJleHRyYTQiO047czo2OiJleHRyYTUiO047czo2OiJleHRyYTYiO047czo2OiJleHRyYTciO047czo2OiJleHRyYTgiO047czo2OiJleHRyYTkiO047czo3OiJleHRyYTEwIjtOO3M6MjoicTIiO3M6ODoiZXhwbG9yZXIiO3M6MTA6ImV2amFyYXRtaW4iO3M6NDoiMTk5OCI7czoxMzoib3JzemFnX2tlcmVzbyI7czoxOiJIIjtzOjY6InRlbGplcyI7czoyOiJrdyI7czo1OiJ2YWx0byI7czoxOiIyIjt9

Viccesnek tartom. Van két viszonylag olcsó 98-as (sötétzöldet nem ismerem), a bordót igen. Tényleg szép mssziről, közelről úgy tűnt, hogy picit más a B oszlop előtt az szinárnyalat, és ez egybevág azzal, hogy a lufik miért nem működnek. De mondom, amúgy elég pattentül néz ki a gép.

Én májusban vettem egyet, 1Mért (azt gondolom picit áron felül, mert van rajta némi roszda a küszöbnél).

Szerintem 1 felé ne menj 1998-asnál, a 1999-nél meg normál esetben idén valamikor vizsgáztatni kell (számold bele, alkudj stb).

A gumit is nézd meg, ebben a méretben elég drága már.

A legviccess az 1.799ért az 1998-as az komoly önbizalomra vall.

Boarder001 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1282

Ja nagyjából ennyi. Meg aminél a többi autóvételnél is figyelnél.

Sok szerencsét!

4.0V6 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1281

Én nemrég vettem pont 99es, kerek 1 volt, drágábban ne is nézz, azok hónapok évek óta fent vannak. Nézd meg minden nap de csak a frisseket. Szervízkönyv sérülésmentes( rétegvastagság mérő legyen nálad), összhatásra hibátlan állapot. Ha pesti vagy ne menj érte sehova, hozza fel, ha el akarja adni. Válság van.

Vásárlás előtt szervízben átvizsgálás, majd brutál alku. Ne legyen AF-es semmije.

Aztán fülig érő szájjal adj neki.

Előzmény: murkel (1274)
cmena Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1280
USA-ban megy a szarragas ( vagy inkabb brutlais arverseny) ami 10USD-nel dragabb azt mar qrva nehez eladni...
gondolom ez a "meztelen explorer" qrva olcson. mint na,unk a feher 996 ccm es suzuki

volt egy cikk nemreg a totalcaron hogy egy ML350 be 60 USD volt az olajcsere!!!!
full extras merci szalonban. a Lexust meg hozzak viszik olajcserenel, szarer hugyer.

C
Előzmény: materover (1278)
materover Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1279
Sracok akinek fix hatso teloja van szolok hogy nekem meg mindig megvan dobozban vadiuj, ughoy ezt vigye akinek kell.......
materover Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1278
Amerikaban tele van hatsokerekessel, fix hatso lengescsillapitoval, mondjuk en sem ertem miert...
materover Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1277
UDV :D
cmena Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1276
hali murkel !
ezeket olvasd at
http://totalcar.hu/nepitelet/?op=modell&cat_id=1112

a V6 -ba automata 4kerek van alapbol de fixre is zarhato a hajtas kozepen. ( nincs kozponti difi )

olvass visszafele a formuba ha nem folyik nem csopog sehol a gep akkor max a motorban a lanc csoroghet arra kell figyelni !!

Udv.:
C
hermo Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1275
Három ajtóshoz kellene nekem a jobb középső üveg segitsetek mert nincsen
murkel Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1274

Sziasztok!

Szeretnék V6 Explorert venni. De nagyon... Kell a terepjáró képesség, nagy ccm, erő, usa kényelem, automata, fasza hang, megbízhatóság, kb. 2 millióig. Már kinéztem magamnak az explorert, nagyon tetszik, 99-es évjárat minimum.

Viszont elég csíra vagyok a terepjárók terén, talán soha nem is vettem volna, ha nem költözöm a hegyre... Szóval szeretnélek Titeket faggatni, gondolom tudtok mondani sok újat. Terepre sokat (egyelőre, bár ki tudja) nem járnék, viszont télen havas-jeges kaptatón nincs más választás csak összkerék.

Mit érdemes venni? Mit kell tudni erről a kocsiról?

Összkerékhajtás az állandó vagy kapcsolható? Típustól függ?

Differenciálzár van rajta, és ha van milyen típusú?

Mire figyeljek autókereséskor nézegetéskor?

Mik lehetnek azok a hibák amiket egy vásárló keressen explorer kocsinézésnél..

Nézegetem állandóan a hasznaltauto-n a kínálatot, ismeritek valamelyiket a fent levők közül?

Ha tudtok esetleg eladót, jó műszaki állapotban, írjatok...

Mindenképp explorer kell, tuareg, ML diszkómerci, x3x5x6 bömci szóba sem jöhetne még ha annyi pénzt áldoznék is rá, mint amennyibe azok kerülnek... a japán turbódízelektől meg behányok

Előre is köszönöm a segítséget!

hermo Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1272
megnézem de tök mindegy elmegyek a fordhoz és megmondják mi a baja mert a fordnál lett vásárolva tök mindegy hogy itthon vagy kint.
majd megoldom a számlám megvan ugyhogy meg lesz oldva ennyi
nem csapom be magam inkább a drága megoldást keresem
hermo Creative Commons License 2009.07.17 0 0 1270
ja és a ford adta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!