Egy kivételes egyéniség kivételes munkásságának megtárgyalására hozom létre ezt a topikot. Legyen az bármelyik cégének bármilyen terméke, múltjának és jövőképének kritizálása, illetve azzal való szimpatizálás. Beszéljenek a tények helyettem!
alacsony bazisrol nem egy nagy mutatvany, teljesen ertelmetlen ezeket a szamokat ide citalni, raadasul a BMWvel osszevetni... Es persze teljesen komolytalan is.
Majd akkor kezdek el aggodni, ha rosszul fog menni az uzlet. Az iden pedig orulni fogok a rekordosszegu bonuszomnak, amit a tavalyi rekordprofit miatt fogok kapni.
"mellesleg a német piacon 157% növekedést ért el ebben az évben."
Ja, eladott 3 honap alatt 1000 autot. A BMW meg 66 ezret....
Amikor a gyartast felfuttatjak, ne felejtsuk el azt a nagyszamu problemat, ami a szervizek hianya es az alkatreszutanpotlasuk körul van. Ha csak az autogyartast futtatjak fel, es eladni akarnak, akkor az alkatreszes resz meg rosszabb is lehet, mint most, marpedig tömegmodell (Model 3) eseten az emberek minden kicsit jobb varosban elerhetö szervizt, es max parnapos autonelkuliseget varnak. A szervizhatter pedig csak kiadas, föleg az auto araba beepitett sokeves garanciaidö alatt.
Eddig cca 30.000 re volt kapacitás Q1 ben innen interpolálva 120 ezer körüli éves kapacitás várható. De tegyük fel összejön a 170 ezer kapacitásban.. Negyedévenként a mostani rekord számmal számolva is csak 100 ezer eladott autónál járunk. Márpedig ebben az iparban ha jól tudom (@shadowbull: Jól tudom?) mindig csak annyit gyártanak le, amire megrendelés van.
35k-ért egy másik autót adnak, más a célközönsége.Ebben az évben legalább 170 ezer autót le fog gyártani a Tesla, szóval az első negyedéves 69% növekedésük még fokozódni fog, több mint 100% felé.
Csak kissé árnyékolja be a dolgot, hogy mivel 2400 unit/week kapacitásuk van (2016 Q4 es adat, és azóta állítólag - ők állítják - még növelték is) ez a 12 hetes negyedévvel számolva 28800 legyártott autó, azaz lehet tovább növelni a gyártó kapacitást, de egyenlőre azt sem tudják eladni, amit most legyártanak.
Pedig ez egy különlegesen erős negyedév volt, mert 6450 darab autó valójában még Q4 megrendelés volt. Ha kivonjuk belőle a Q2 re csúszó 4,650 akkor 23200 körüli negyedéves értékesítést kapunk szemben a 28800 gyártási kapacitással. Miközben ez volt az utolsó negyedév amikor még kapható volt a legolcsóbb Model S ami ilyenkor jelentősen megdobja a vásárlásokat mert aki teheti előrehozza hogy még meg tudja venni az olcsó modellt, ami amúgy is a legjobban fogyó verzió volt.
Innentől most elég lefele fognak menni a számok a fentiek miatt, no meg a Model 3 belengetése miatt a potenciális vásárló közönség egy jó része kivárásra fog szerintem berendezkedni, mert minek adjon 70K-t ha 35K ért is megveheti?
A magánéletben is "tempós" a barátunk, és gyerekekkel sem spórolt:
"Musk has been married twice. He had six sons with his first wife, Justine Wilson, before the pair separated in 2008 after eight years. Musk married English actress Talulah Riley in 2010, remarried her in in 2013 after the pair briefly divorced in 2012, and then finally divorced for a second time in October 2016."
Most Amber Heard-del, Johnny Depp exével randizgat.