Keresés

Részletes keresés

ragusa. Creative Commons License 2008.11.06 0 0 1829

az AVAS teton Guran3 Atillanal,  az a fuge sem fa csak bokor ...regota nem jelentkezett nem tudom mi lett vele ... es a fugevel....akkor kaptam tole egy hajtast, nagy becsben orzom, most van rajta egy NAGY es par kicsi fuge .

Nagyon nehezen maradt meg azert vigyazok ra annyira . meg mindig kontenerben van .csak akkor ultetem ki ha megfelelo helyet talalok neki.

Biztosan nagyon regi fajta .. gondolom en ... 

Előzmény: Törölt nick (1820)
valila Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1828

Sziasztok!

Nino, gyönyörűséges a babérod, lassan fonhatsz belőle koszorút is.

ExtremEE, holnap lefotózom a fügémet, sajnos későn olvastalak,

vakuzni nem szeretek. Volt termése júniusban, (nem túl sok) és
volt bőven szeptember-október hónapokban folyamatosan. Ha
a bokron lévő fügécskék a másodtermés kései növekedésű változatai,

akkor valóban másodtermések.
Én csak úgy gondoltam, hogy a méretkülönbség és éretlenség miatt a

bokrom harmadik nekifutása lehet, de ezekszerint még mindig nem értek
hozzá.

Előzmény: Törölt nick (1810)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1827
Én mindig mindenkit arra biztatnék, hogy tegyen föl mindig mindent, amit jónak lát. A közönség szabad akarata szerint nézi meg, vagy nem. Miért kéne, hogy bármi bárkit is untasson. Ha valaki nem akarja, akkor nem nézi meg. Ez fórum, nem kötelező olvasmány.
Előzmény: Törölt nick (1825)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1826
Nem sérült. Még a virágbimbóiból is sok épen maradt. 2006 telét kevésbé szerette a hosszabban tartó fagy és talajfagyás miatt, de akkor is csak részleges levélpörkölődést szenvedett. Ez azt jelenti, hogy sokat kibír, de szerencsére a tűréshatárát még nem volt alkalmam kitapasztalni. Azért tudott megnőni ilyen hatalmasra. Az is igaz, hogy a terület legtetején van.
Előzmény: Törölt nick (1824)
ragusa. Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1819
Na holnap megmerem hany km -re van a miskolci dombon a fiam telke ,)))  Hozzank a Buzater 11 km onnan meg egy kicsit ODEBB van jocskan . Holnap megyunk, viszem a gepet es ha kint lesz a szomszed lesz foto is  a fugerol ami nem fa csak bokor , mert voltak evek mikor tovig fagyott neki a GONDOS takaras ellenere ,,,
Előzmény: Törölt nick (1818)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1817
Sajnos, a közönség úgy olvassa ezeket az ártalmatlannak tűnő, de a valóságban óriási tudatfertőzést és ítélőképességelfajulást okozó újságcikkeket, hogy sejteni sem meri, mennyire meghülyítik.
Előzmény: ninovarga (1816)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1816
Beszélnek ezek sokmindenről, csak általában azt nem tudják, hogy miről.
Tegnap az iskolában az összes hetedikes tanulóval meg tudtam értetni, hogy ha még igaz is esetleg az általános melegedés, egyetlen egy hidegbetörést követő szélcsendes, hótakarós éjszaka hogyan tud abszolút gátja lenni bizonyos, korlátozottan téltűrő növények meghonosításának szárazföldi viszonyok között, és hogy az örök időktől meglévő inverziós jelenségnek sokkal döntőbb szerepe lehet ebben, mint a következő nemtudmhányévtized nemtudomhánytizedfokos feltételezett ÁTLAGhőmérsékletemelkedésének.
Az idei ősz időjárását elemző cikkben nagyvonalúan odavetett +3 fokról is érdekes lenne tudni, hogy Tolna megyében ez melyik helyre vonatkozik. A bátaapáti völgyre, a teveli dombra, Paksra, Szekszárd bel-, vagy külvárosára?!
A cikkben megkérdezett óriási tudor el tudja képzelni, hogy a cseresznyerügyeknek baja eshessen egy átmeti enyhébb időszakkal tarkított őszt követő télen? Hát ilyen fokon már nem lenne szabad SZAGembernek lenni!
Előzmény: Papa360 (1814)
Papa360 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1814

Szerintetek ez igaz lehet?  Ennek tudatában is globális felmelegedésről beszélnek?

Az idén szeptember vége óta tart a kellemes idő, eddig a leghidegebb éjszakán plusz 3 fokot mértek. Nem egyedi az idei rendkívüli időjárás – mondta Németh Lajos, az Országos Meteorológiai Szolgálat szakembere. Feljegyezték, hogy 1182-ben olyan enyhe volt a tél, hogy márciusban az alma már dió nagyságúra nőtt, 1327-ben pedig pünkösd napján arattak, július 25-én kezdődött a szüret, 1902-ben pedig azt írták a szakemberek: megtévedt a természet, hazánk délre tolódott a térképen.

http://www.teol.hu/cikk/187886

ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1813
Mondhatom-e ezek után, hogy e Hazában számomra nem terem babér....? meg káki meg kivi... meg füge...
ninovarga Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1812
Ma leszedtem az kecskének piros csecsét (a Nagy O. Sz. F. évfordulója előtt két nappal), utolsó permetezés dátuma: július 21.
ragusa. Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1811

Szia Extreme NEM itt NEM volt vihar csodalkoztunk is mikor masnap hallgattuk a jelentest .

Egyebkent Bankut tolunk, JO!! 30 -35 km-re de lehet hogy 40 is .... Ényugatra van, mi lent a Sajo volgyeben lakunk.

Irjatok a napsuteses orak szamat ,,,Ékeleten . hat igen van ,,, De milyen napsutes az ami a jovastag ködpaplan felett van ??? Pl tegnap, elindultunk innen Sajopalfalarol ködben, es egészen Mezokovesd utan  a Bogacsra vezeto ut felenel kezdodott  csak napsutes .

Előzmény: Törölt nick (1802)
valila Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1809

Sziasztok!

Felénk, (Békés megyében) sincs most gomba, igaz, eső is régen esett.

A pöfeteg viszont nálunk egyáltalán nem büdös, kifejezetten kellemes

és remek íze van rántva.

A fügefa tele van még harmadterméssel, sajnos már nem fog beérni,

az 5 pirosló goji bogyóm talán igen.

Mi lesz a weblapunkkal, készül már? Jó kertészkedést mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (1794)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1806
Meg kellene próbálni. Csak nagyon pontosan kellene beállítani és mérni a hőmérsékleteket. Különböző kitettségi időtartamokat is lehetne szimulálni.
Előzmény: Törölt nick (1805)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1804
Ha nagyon közel van a parthoz, akkor könnyen előfordulhat, hogy (mint ahogy csekély túlzással mondani szoktam) lényegében a "víz" hőmérsékletét méri, különösen, ha onnan felöl fúj a szél. A köd feloszlása után is 100 %-ot közelítő páratartalom tud még maradni, ami fölemészti a napsugárzás hőjét és lényegében egy "átlátszó", Balaton vize által folyamatosan visszahűtött hidegpárna marad fenn, amiben a napsütés csupán egy diszítőelem.
Előzmény: Törölt nick (1768)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1803
Az olasz mikroszaporító laboratórium udvarának hatalmas fügefái alól szedtem ki sarjakat, azokat dugványoztam. Azokon kívül egy trevisoi ismerősömtől kaptam két dugványt, meg Zuccherelli proftól egy magnélküli, meg egy ismeretlen, de jónak mondott fajtát. Fejből nem tudnám megmondani, összesen mennyi. Sok. Helyük már nincs, egymás hegyén-hátán lesznek.
Előzmény: Törölt nick (1766)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1799
De a Te papásodásod is csak a 360 kedvéért van!
Előzmény: Papa360 (1797)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1798
Ma is jól "bebalatonodott".
Papa360 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1797

Köszönjük szépen! A dícséret Floo2-t illeti. Ő a fiatalosan lendületes füge felfedező.

Én már papásodok:)))  

Előzmény: ninovarga (1779)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1796
Hogyan lehet, hogy a Rédics és Lovászi között elterülő elég magas dombvidék (300-330 m) erdeiben minden enyhe év decemberében(!) jön tudósítás több talált vargányáról. A saját megfigyelésem az, hogy ha idejében megjelenik tömegesen, akkor a mostanihoz hasonló, sőt ennél jóval hűvösebb idő esetén is továbbtermelődik, amíg, ha valamilyen oknál fogva (holdállás(?), csapadékhiány) nem jött ki időben, akkor már nem is akaródzik.
Előzmény: beetee (1795)
beetee Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1795

:)

Bocs, ha Jozsotól vársz választ. A magam részéről: szerintem nagyon nincs papírforma idő a vargányának. Az a magasabb átlaghőmérsékletű napokon is 8-10 napra bújik elő a komoly, áztató esők után. Mostani őszön nem volt ilyen, az éjszakai hidegek pedig teljesen visszafogták a termőtestképzést.

Persze lehet találni (helyismeret, szerencsés körülmények...), de nagy terméshullámot kár elvárni.

Előzmény: ninovarga (1793)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1793
Arra adj magyarázatot Jozsókám, hogy az abszolút kedvezőnek tűnő időjárás mellett miért ez a gombaszegénység. Papírforma szerint vargányaőrületnek kellene lenni!
Előzmény: jozso48 (1792)
jozso48 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1792

Ez a gomba a repedéses széteső pöfeteg.Nem tartozik a jóízű gombák közé,

különösen a kellemetlen szaga miatt(ami főzéskor még erősödik)nem szoktuk

ajánlani a fogyasztását.Azonban ha ennek ellenére meg akarod kóstolni, tudni

kell,hogy a pöfetegek csak addig fogyaszthatóak amíg a metszésfelületen a

hús teljesen fehér.Ahogy elkezdd sárgulni már a legfinomabb pöfeteg is megárt,

ugyanis hashajtó hatásúvá válik.

Egyébként az óriás pöfeteg és a bimbós pöfeteg árusítható is, és ezeket bátran ajánlom fogyasztásra is a többivel nem érdemes kisérletezni.

Előzmény: Törölt nick (1722)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1791
Legyünk bizakodóak. Kimondottan diadalként élném meg, ha ott jól viselkedne ez a faj. Nagyon szorítok neki. Magában az, hogy nemigen elterjedt, még semmit sem bizonyít, se pro, se kontra.
Előzmény: Törölt nick (1787)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1789
Most már nyugodtan leszedheted. Az érettség fokát jól lehet érzékelni azzal, hogy a gyümölcs mennyire könnyen válik el a szárától. Ha könnyedén "kipattan" belőle, a termés szedésre érettnek minősíthető. Akkor nem szabad még leszedni, amikor erőltetni kell és a szár egy kis része bennemarad az izületben.
Előzmény: sbubu (1784)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1786
Nem lenne szerencsés belőlem ez a mennyiség, mert ebben az esetben bárki azt mondhatná, hogy én sem vagyok különb a szagmáknál, mert azok 19, én meg egy hiján 20.
Előzmény: Törölt nick (1783)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1785
"Más megyékben" ott vagy Te, és 20 év múlva, ha a Mecsek oldalában keres valaki fügét, megkérdezve egy öregembert, hogy nem tud-e ilyenről, az automatikusan a Tokaj-hegyet fogja megemlíteni, mint a legbiztosabb lelőhelyet.
Előzmény: Törölt nick (1780)
sbubu Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1784

Sziasztok !

A véleménytek szerint kivit le kellene már szüretelnem vagy amíg ilyen enyhe fagymentes az idő jobb ha fenn van még a bokron amíg lehet ? 

Floo2 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1781
Á, az kizárt!
Itt nincs tenger :))))
Előzmény: Törölt nick (1780)
ninovarga Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1779
Imádom Bennetek ezt a fiatalos hevületet és boldog vagyok, hogy a segítségetekkel, egy jó ügyet szolgálva, lehetséges lesz egy mozgalmat elindítani.
Nem állunk túl rosszul a saját (szűkebb) hazánkban történő "prófétává" válásban. (Pedig a mondás szerint ez lehetetlen).
Most fejeztem be az iskolában egy hetedik osztályban tartott interaktív földrajz-biológia-fizika-kémia előadást a korlátozottan téltűrő növények honi termeszthetőségéről és óriási aktivitást és érdeklődést sikerült kiváltanom az érdektelennek tudott kamaszokból. Elképesztően aktívvá váltak, amikor feltártam nekik, hogy egyenként (a különböző tantárgyakból) minden olyan ismeretelem birtokában vannak, amelyek összekapcsolásával teljességgel értelmezhetővé és érthetővé válik számukra minden olyan összefüggés, amit ehhez tudni kell.
Mindent ők maguk találtak ki, miután végigvezettem őket a konklúziókhoz vezető logikai ösvényeken. Boldognak és diadalittasnak láttam őket. A végén jutalomként mindenki megkapta a maga korlátozottan téltűrő gyümölcs-jutalmát.
Előzmény: Papa360 (1778)
Papa360 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1778

Mielőtt körűl arasz nézni a környéken jelezd. Tudok kiwit, minikiwit, fügét is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!