Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vwopel Creative Commons License 2011.10.28 0 0 454

Ha magyarhonban készülsz a télre akkor 10w40, ha az egyenlítőnél keringsz akkor jó a 15 is,)

Előzmény: dusan77 (453)
dusan77 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 453

Hali,

Td gépbe, amibe 260.000 km, a szaki 15W 40-es Fina Kappa olajat kínál. Jó lesz az? Miért nem 10W40? Ez jó olaj? Ismeri valaki? it kaptam már ajánlatot egy olajra, de nálunk nem lehet kapni.

vismajor77 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 452

ilyet  csinált nekem is a zy17dt-m  ha  rájössza  megoldásra  ird meg nekem is mit kell lekötni,a  jo  fogyasztáshoz:))

lehet az agr  hibája a  turbo  vékony kis  vákumcsövei is elérnek eddigre  már én 2003 ason cswréltem az összeset métere  párezer de ha  autósboltban  veszel régi lada  vákumcsövetr  az is jo 300ft /métere

nekem jellemzően 2000f/percnél rángatott be eddig,a turbo szabályozóját is nézd meg nem csaka  turbón hanem a hengerfejen hátul az adagoló irányában van egy gomba  alaku szelep annak a   csövei is esélyesek.diohéjjban ennyi

Előzmény: robibi (451)
robibi Creative Commons License 2011.10.19 0 0 451

Sziasztok!

Opel Combo 1,7 Isuzu (motorkód YDTL) gázadás közben időnként berángat az autó, mintha elvennék tőle az üzemanyagot. Hibaüzenetet nem tárol, nem fullad le. Menet közben lett mérve, ami mérhető, egy Megamacs műszerrel, semmilyen hibát nem mutat. Viszont a fogyasztása irreálisan megjavult, bár eddíg se volt rossz, de ilyen keveset sose evett. Az adagolón lévő elektronika kétszer volt javítva, akkor megállt, azt se kép se hang. Üzemanyagszűrőt cseréltünk, nem változott semmi, kúton tankolok.

Tud valaki valami alternatívát, merre induljak?

Előre köszönöm!

vwopel Creative Commons License 2011.10.16 0 0 450

...lehet, elég sok ,,remegett,, annó mikor még futottak:-)

A kipufogó gumikat is cseréld ki, és méresd be a motort

Előzmény: kónusz (449)
kónusz Creative Commons License 2011.10.16 0 0 449

Szakemberek szerelték össze drágáért Mahle dugattyúkkal stb. Én laikusként arra dondolok, hogy az urángyártott bakok gumija kemény lehet és nem csillapít rendesen. Valahol olvastam, hogy az elsőkerekes dízel opelek indíttáskor amiatt rángathatnak, mert túl lágy a motorfelfüggesztés és emiatt keresztben beszerelt motorok esetén lengésbe jön az egész erőátvitel. A baj csak az, hogy gyári bakot már nem kapni. Lehet, hogy vissza tetetem a régit. De vissza gondolva mióta nálam van a kocsi mindig nagyon remegett alapjáraton a hátsó kipufogó is. Lehet, minden 1.6-os ilyen, ennyit tud.

Előzmény: vwopel (448)
vwopel Creative Commons License 2011.10.16 0 0 448

kompresszió?

pcsúcsok?

hajtókarok-dugók súlya?

Előzmény: kónusz (447)
kónusz Creative Commons License 2011.10.16 0 0 447

Sziasztok!

Egy 1984-es 1.6 dízel D Kadett amúgy elégedett gazája vagyok. Néhány éve teljes motorfelújítás történt és minden jól is működik, de nagyon átadódik a rezonancia a karosszériára ami a motor bemelegedése után javul, de nem kielégítő. A kormány remeg és meg-meg szólal a műszerfal is. Ezen az alapjárat megemelése is csak részben segített. A vezérlés felőli bakot még a generál előtt cserélték gyári tartóval. Ami akkor sokat javított is. A váltó felőlit utángyártottra cseréltettem, de a régi kivett alkatrész sem volt szakad, összeült, legalábbis apró, az öregedésből eredő kis repedezéseken kívül más baja nem volt. Ez sem hozott a konyhára, sőt talán még rosszabb lett. A középső hátsó bakot is kicseréltettem, úgy hogy már nincs ötletem mit lehetne tenni. Bár 10 évesen vettem a kocsit akkor nem rezonált így. Magasabb fordutaton, vagyis autózva már nem jelentkezik a hiba, csak ha alapjáraton várakozokVan ötletetek arra, hogy mit lehetne tenni ? Én állítási lehetőséget nem látok sehol.

.

csepelesgyu Creative Commons License 2011.10.14 0 0 446

sziasztok van egy 82 es b asconám 2.0d fékrásegitő kéne hozzá de manta használt kilőve mert nem jo a bontott tudtok segiteni?fékrásegitő+főfékhenger kéne.....

vismajor77 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 445

sziasztok.Z17DTH  denso injektorfejet keresek 1 db ot. köszönettel.

revi77 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 444

Tisztelt fórumozók!Sürgősen keresek jó állapotú vezérműburkolatot(2 fedél+alsórész),opel astra 96 os (x17dtl)autómra.Ha valaki tud,kérem segítsen!Nagyon sürgős lenne!!!!Előre is köszi!

mormogi76 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 443

Üdv. S.O.S segítséget kérek. Ki lett cserélve a 22 éves 1.7 diesel kadettomba a generátor. Töltés nagy fordulaton indul el csak, de viszont nem működnek a csek lámpák. A töltés jelző lámpa viszont csak a nagy gáz adásakor kezd világítani, menetközbe világít folyamatosan, ha a kézifék be van húzva halványan,ha kivan engedve normálisan világít. Erre ötlete van valakinek esetleg tudja valaki a gyógymódot? Kábel nincs megsülve egy sem köszi

vismajor77 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 442

apropó a multkori szervizes hozzászólásomhoz  ahol "lefikáztam " a  tassy  szervizt kecskeméten, ma leesett a  turbo  csöve,mert a  bilincs  nem volt   meghúzva és  visszatéve,,,

szerintetek??

opel  combo c  hez  z 17 dth  motorhoz keresek  bontott  dugattyút,mert  vagy a  dugo vagy a  csapszeg hidegen kopog,,

köszi sziasztok

mikibá63 Creative Commons License 2011.09.27 0 0 441

Bocsi a cím: spigo63@gmail.com

Előzmény: vismajor77 (435)
mikibá63 Creative Commons License 2011.09.27 0 0 440

Helló.

Légyszi irj erre a cimre valószinüleg tudnak segiteni. Jó lenne ha tudnád az injektor számát.

üdv

Előzmény: vismajor77 (435)
klmngabi Creative Commons License 2011.09.27 0 0 439

Sziasztok Fórumozók!

Van a családban egy Opel astra G caravan x20dtl-es motorkóddal 99-es évjárat. Ez az autó már 210 ezer km-t tett meg nálunk,  8évesen vettük kb 60ezerrel (német import) valószínűleg visszatekert órával. :) főleg autópályán jár, München és Kecskemét között. 
volt már adagolócsere turbófelújítás 207 ezerrel ezelőtt (egyszerre). Turbó megint generál előtt áll, ereszti a motorolajat amit beküld a motorba az meg elégeti.

Ezenkívül van még egy visszatérő hibám amiért végülis beregisztráltam az oldalra. Gyönyörűen jár a motor 2000 rpm felett húz mint a disznó, a turbó is fütyül rendesen. de viszont tartós 2000 rpm alatt azonos fordulaton tartva kigyullad a check engine, ilyenkor semmi erő nincs benne. ilyenkor kuplungolás közben 2000 fölé pörgetem és a lámpa kialszik. már mehetünk is. Ez a hiba igazából az adagoló és a turbó csere után kezdődött kb 2hónappal, jártunk vele szerelőhöz kiolvasták a hibakódot több helyen is de csak a vállát rángatta mind. Senki nem foglalkozott vele, azt mondták használjuk 2000 felett. :)

E hibán kívül minden problémája azonnal orvosolva lett. mindig gyári vagy gyári minőségű alkatrészeket kapott, castrol 10w40 es olaj, manfilter szűrők, adac top10 listáról kap 2évente abroncsot, nagyon megvagyunk elégedve a géppel. 5 emberrel (hentesek, mázsa felettiek) meg fullra megrakott csomagtartóval átlag 130-140-es tempóval 6,5 a fogyasztása, ha kell akkor megy, csak 2000 alatt ne várjál tőle semmit. 

Elnézést a kisregényért, de a pontosabb diagnosztika érdekében találtom fontosnak az autó előéletét részletezni.  

Egr-szelepet már takarítottam, kentem, a vákum gázadásra felhúzza a tányérkáját, vákum csökkenésével visszaugrik a helyére. 
mindenki hozzászólását szívesen várom! köszönöm a figgyelmet! Tisztelettel: klmngabi! 

bolyongo77 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 438

Sziasztok!

Van egy 2000-es évj. dízel x20dth vectrám, most hogy hidegebbek a reggelek indítás után / ami tökéletes elsőre indul / olyat csinál hogy el kezd ingadozni az alapjárat . Kb. 2 perc alatt kisimul a járása, nem füstöl nem dadog minden henger megy , ha valaki tud valami okosat szívesen venném

tel 0670 371 8586 viszahívlak!!

Lui83 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 437

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy X17DTL F Astra motor, ami egy sima szívó Vectra-ba lett beépítve. Az adagolón lévő három polusú csatlakozó lábkiosztására lennék kíváncsi, mert amíg nem lesz bekötve, nem tudjuk használni az autót. Elvileg van valami elktromos elzáró szelep plussz fordulatszám jelet kér. Legalábbis ezt sikerűlt idáig kiderítenem, de nem biztos hogy ezt így jóltudom. Melyik kábel micsoda?

Lui83 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 436

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy X17DTL F Astra motor (idáig üzemelt) ami egy sima szívó Vectra-ba lett beépítve. Az adagolón lévő három polusú csatlakozó lábkiosztására lennék kíváncsi, mert amíg nem lesz bekötve, nem tudjuk használni az autót. Elvileg van valami elktromos elzáró szelep plussz fordulatszám jelet kér. Legalábbis ezt sikerűlt idáig kiderítenem, de nem biztos hogy ezt így jóltudom. Melyik kábel micsoda?

vismajor77 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 435

sziasztok,z17dth motorom  van hidegen nagyon fura  kopogó hang  van ami melegen csökken kicsit,  elsőre  a  szelepekre  gyanakodtam,mostanra  az injektorfej  a    sanszos.van valakinek ötlete  egy jo szervizzel vagy  denso  tipusú injektorfejjjel kapcsolatban? árak  cimek  telefonszámok?  help meeeeee

vismajor77 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 434

csodaszer nincs.

amit lehet az extrém esetben a  fékolaj, vagy a  sima  rozsdaoldó,hagyni hatni,látni kellene,mert a   szerviz  igazat is mondhat és  füllenthet is, a  fékolajjal  vigyázni,mindent  mar, müanyag  festék, stb stb ezt  szoktuk megpróbálni mi is, irh  ha  sikerül,injekcios  tűvel pont  oda lehet spriccelni utána meg ha megmozdul 1-2 menet után sok vizzel lemosni levegővel kifujni,de  ezt a  szervizes  tudni fogja

Előzmény: éá (433)
éá Creative Commons License 2011.09.14 0 0 433

Üdvözlet!

A segítségeteket szeretném kérni.

1,3 cdti 2. henger izzítógyertyája berohadt, a szerviz 3 db-ot tudott csak tavaly októberben kicserélni. Ismét jelentkezett az izzítógyertya hibakód , a szerviz a hengerfej leszerelésével és új menet fúrásával ijesztget. Tudtok valamilyen "csodaszert" a probléma külső megoldására?

Köszönöm

üdv.

Z.

mormogi76 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 432

Üdv urak

22 éves diesel 1.7 kadettom van tudna valaki ajánlani egy hozzá értő szerelőt Budapesten vagy vonzás körzetébe köszi

vwopel Creative Commons License 2011.09.13 0 0 431

Lehet bármi, de a szűrő ha gagyi akkor nem tartja meg az olajat. Nyomásmérés, nem találgatás.

Előzmény: dusan77 (430)
dusan77 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 430

Köszi szépen.

Ha nem olajgomba, akkor olajszivattyú lesz? Melegen amúgy rögtön kialszik.

Előzmény: vwopel (429)
vwopel Creative Commons License 2011.09.13 0 0 429

http://www.alkatreszmarket.hu/alkatreszmarket/eshop/2-1-Kenoanyagok/0/5/2479-Valvoline-Maxlife-Diesel-10W40-5-liter

Ez jó neki. Jó még sok minden más is, de én erre szavazok.

7,5 E km vagy 1 év

Lehet gomba gond is, de érdemes órával megmérni az olajnyomást.

Előzmény: dusan77 (427)
dusan77 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 428

Ja, és mennyit mehetek egy olajcserével?

dusan77 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 427

Sziasztok,

Vettem egy Isuzu motoros Vectrát. 95-ös, egész szép bőrben van. Óra szerint 264000 km-rel. Abban kérném a segytségeteket, hogy mi a legjobb olaj a gépnek, ezzel a km-rel?

Továbbá indítás után 2-2.5 mp-ig ég az olajnyoás lámpa. Van ennek jelentősége? Szépen indul, szépen megy, enm füstől, nem köhög....

Dusán

vismajor77 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 426

mivel a kormány  szivatja a dizeleseket ,megkérdezném milyen motorkoddal  mivel érdemes  próbálkozbni??pl: a  lángossütő ilatát melyik autó birja ki gond  nélkül s  mondjuk  az ujjabbakkal mit  lehet megtenni  büntetlenül? Pl a német   biodizel  rakható e  bele? mert  az opelnél ettől elzárkóztak:)))vajon miért?:O)

Birdpix Creative Commons License 2011.09.09 0 0 425

Szia!

Többnyire városi forgalomban használom, 40-50km naponta. Most kijöttünk a családdal, Hollandiába 140-160Km/h-val (meghajtva) semmi gond, másnap bekrepált!:-(

382 000 van a vasban, ilyen problémám még nem volt. Féltem, hogy az adagoló lesz a probléma. Lehet az is eljön egyszer?

Minden esetre holnap, ahogy írtad meghajtom, hátha lesz változás.

Köszönöm, hogy ídőt fordítottál rám, nagyon hálás vagyok!

Előzmény: vismajor77 (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!