Párom nagy Megadeth rajongó. Szeretném születésnapjára meglepni egy szentéllyel, ahol mindenféle Megadeth-es dolgok lennének ( póló..... ). Sajnos egyetlen egy dolgot nem tudtam beszerezni és azt hiszem talán ennek örülne a legjobban: Dave Mustaine poszter.
igen, Samuelsont én sem véletlenül nem írtam. sajnos ő már végleg kispados...
Colaiuta-t meg nem igazán sorolnám ide, mert valójában ő soha nem volt hivatalos tagja a zenekarnak. ha ide vennénk, akkor ennyi erővel Jimmie Lee Sloas-t is ide lehetne sorolni, de ők csak vendégzenészek voltak, ráadásul turnén sem vettek részt.
de még lehetne sorolni a neveket jócskán, hogy ki mindenki vett részt a System album munkálatai során... viszont egyen nagyon megakadt a szemem. Justis Mustaine, aki ugye Dave fia és már esett róla szó nem is olyan régen. pl. a "Somethin That I'm Not" c. számnál fel van sorolva a neve, mint additional musicans!!!!!!
Ezt észre vette már valaki????? Én csak most, de nagyon meglep!!!
így igaz! bár a végén már annyi kiírúgott Megadeth tag lesz, hogy lassan létrejöhetne egy Megadeth 2. vagy Megadeth 3. nevű zenekar is! :-))) muhahaha!
hát, az írja, hogy sok minden történik a zenekar körül, de a legfontosabb a tagcsere, azán elkezdik "összerakni" az új albumot, befejezi az ez évi DVD-k munkálatait és közeleg Vic re-designing verseny végeredméye. a többi ilyen hivatalos James-el kapcsolatban, hogy reméli barátok maradnak, meg, hogy a lgjobbakat kívánja neki, meg, h elváltak útjaik stb. semmi rosszat nem akar róla mondani az ég világon. Az új James-ről meg elmondja, h ő is részt fog venni az új album készítésében.
szóval, nem olyan biztos még Jr. visszavétele, de nem zárom ki természetesen. most már nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége. ;-)
"Örülnék neki én is, de valahogy nagyon kicsi esélyt látok rá. Miért nem most vette vissza egyből? Miért van szükség akkor LoMenzo közjátékára?"
talán pont azért, mert ha egyből visszavenné, akkor kapásból ellentmondana önmagának és ennek sok rajongó sem örülne. így meg kimagyarázható lesz valahogy azzal, hogy "nagyon sok" megoldást "megvizsgált" az elmúlt hetekben és arra jutott, hogy tényleg Junior a legjobb megoldás.
de egyébként a fórumra ezt írta be,Mustaine:
Droogs and She-Wolves,
Its been a long time since I posted (yet prolly shorter than most) and a lot of things have been going on in Megaland. Most notably a shift in personnel, a new record starting to be assembled, the finalization of the DVDs for this year, and the nearing of a new label for Megs.
It would be unctuous of me to slide past what a lot of you are evidently wondering; and that is what happened with Jimmy MacDonough? Let me first say that I hope to remain friends with Jimmy (a least longer than the last two Jims I have played with) and I wish him the very best We have parted ways and I have nothing even remotely bad to say about him. Nothing.
Megadeth has hired James LoMenzo to play bass, and while preparing for the next record, we are going to work James into the fold here, rehearsing somewhere in So. Cal. next week.
I am off to LA to finish the edit for the Gigantour DVD and besides mainly trying to balance out the entire backstage footage, everything else is done.
Lastly, I should have news before we leave for Dubai (hopefully sooner) about where Megadeth has decided to sign to. We are down to the final three and it won't be long before we notify you.
Nekem sehogy sem jött be. De ezt nagyon szeretem a Megadeth-be, hogy minden albumuk más és más, így az ember kedvére tud mazsolázni. Ezért szeretem a Risk-et is. Ha nyugodt, békés hangulatban vagyok, akkor azt hallgatom a legszívesebben.
Igazából nem biztos, hogy nekünk azt tudnunk kell. Szerintem az új ötletek lesznek vegyítve a system-ről lemaradtakkal. Én mindenesetre (kivételesen) optimista vagyok az új albummal kapcsolatban.
Örülnék neki én is, de valahogy nagyon kicsi esélyt látok rá. Miért nem most vette vissza egyből? Miért van szükség akkor LoMenzo közjátékára? Nem tudom, mi lehetett a valódi ok, de mindenesetre furcsállom ezt a hirtelen váltást, ami már eleve nem hoz végsőnek tekinthető megoldást. (bár a "végső" szó a Megadeth-nél teljesen értelmetlen)
Mindenesetre a Drover-fivérek is biztos most gondolkodóba estek a saját -biztosnak vélt- pozíciójukon.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a tagcsere miatt csúszna az új album, hiszen (ahogy az eddigieket is) ezt is egyedül "írja" Dave. Az alábbiakban belinkelt interjúban azt mondta, hogy a System-re 22 nótát írt, aminek csak a felét használta fel az albumon. (ha ez így van, akkor az már 1 jó pont az új albumot illetően)
Találtam egy nagyon hosszú és tömény interjút Dave-el, a System album megjelenésével kapcsolatban 2004-ből:
http://www.hardradio.com/frameshockwaves.html
Érdemes átfutni, bár az angol tudásom csak kb 60%-ot engedett megérteni, de mindenkiről szó van benne: Marty, Nick, David, Metallica (mint mindig), Jason (!)...stb.
Dave már csak ilyen... :-))))) elvégre ő a motor, az agy, a mozdony stb. sorolhatnám még a hasonlatokat. ja, és alapítótag! Ő írja a szövegeket, zenét. a többiek csak hozzátesznek vmit, ami ha az tetszik neki is, akkor hagyja érvényesülni a figurát, de amúgy itt a Megadeth-ben nincs sok demokrácia és abban igaza van, hogy az ő csapata, akármennyire is durva ezt megemészteni. Mondjuk a Metallicánál ugyanez van. csak ott Hetfield/Ulrich duónak hívják a "dudásokat a csárdában".
az meg valóban nem derül ki, hogy csak bérenc az új basszer vagy le is akarja Mustaine igazolni. bár nem hiszem, mert ez a figura, elnézve a honlapját, vérbeli vendégzenész. nem hiszem, hogy vhol is meg tudna állapodni.
de arra számítottam, h vmi nagyon hivatalos pár soros szart fognak csak kommentként felrakni a Megadeth.com-ra.
Lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de nekem úgy tűnt, hogy egyelőre csak a dubai koncertre "bérelték ki" a srácot.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még további tagcsere, mert Dave 2-3 tagig nem nagyon szokott megállni (kivéve Nick és Marty esetében). Jól tudom, hogy Marty volt az egyetlen, aki saját akaratból lépett le?
A jómúltkort olvastam egy régi interjút Nick-el. Feltették a kérdést, hogy miként került ki a csapatból. Azt válaszolta, hogy kórházban volt a térdével (daganat), amikor Mustaine rácsörgött és közölte vele a hírt, miszerint többé nem tagja a csapatnak. Nick erre azt válaszolta, hogy de hiszen ez az ő csapata is! Erre Dave megvígasztalta, hogy: "nem, ez csak az én csapatom!" ...Kedves srác. Nick helyében simán leköptem volna a legközelebbi alkalommalm, amikor szembe jön.