Keresés

Részletes keresés

tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.08 -1 0 8085

HOgy sarkosítsam: tehát 10M bevételnél 600k adó az pontosan 6% közteher

Ezzel áll szemben az alkalmazott 35% levonása

értjük...ugye...

Előzmény: tadadadaaaam (8084)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.07.08 -1 0 8084

Pedig én is azt gondolom, hogy kiszámlázni éves szinten 10-12-16-18 millákat majd azt csacsogni, hogy 600k adóval "keményen" kivette a részét az illető a közteherviselésből...

háááá.tttttt...na

Nem láttam ugyan számot, hány katás volt és abból mennyi maradt a jogszabály megváltozása után...érdekes lenne..

Azon felül, ha reálisan nézzük, és mondjuk felvitték volna a katások adózását, mondjuk 5m bevételig 100e/hó, 10m bevételig 150ezer és 10m felett 200 e adó/hó összegre, akkor nagyjából kilyukadtunk az arányos közteherviselésnél és kb az átalányadózásnál összegszerűleg...

Akkor meg hol is van a probléma...

Továbbra is tartom: egy alkalmazott elvonása kb 35% (most a munkáltatót nem nézzük)....akkor meg több mint méltányos, hogy ne lehessen a katával pofátlanul keveset adózni pont a jólfizető szakmákban (fordító, könyvelő, informatikus)...

Ennyi...

Előzmény: búvár-halász (8065)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8083

Vidnyánszky az ATv-n, azt hittem, nem nyilatkozik többet. Én nekem erről az emberről annyira rossz a a véleményem, hogy inkább nem írom le, lényegében minősíthetetlen. Ő lett a kicsi Főnök a színház világában, a szemeit, a gesztusait kell nézni, ez tényleg az a lelki horror, amikor Kárpátaljáról elindul egy őstehetség, és ez lesz belőle a végére a hatalom által kiváltott triggerek miatt ( Felcsút 2).

https://www.youtube.com/watch?v=JZfnEbYPHmM

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8082

Szerintem ez összképileg a Robit nézve sokkal szétesettebb és fenyegetőbb scenáriókat is magában foglal, ne legyen igazam.

Előzmény: Törölt nick (8075)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.08 -3 1 8081

Egyszerűen a képi világa, a kamera használata.. Maga a főszereplő hitelessége.. és a nem főszereplőké is.. 

Ilyen az, amikor a látvány többé tehet egy írást. Nagyon ritka. 

Előzmény: pákosztos cica (8080)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.08 -3 1 8080

Abból a novellából készült, de túlnőtt rajta. 

Előzmény: Törölt nick (8078)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.08 -3 1 8079

Tényleg pótold! 

Előzmény: Törölt nick (8076)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 1 8078

Van novella is, az nem ugyanolyan?

Előzmény: In Lak'ech (8077)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8077

Gyorsan pótolni ezt a hiányosságot. :-)

Tényleg. Nem fogod megbánni.

Előzmény: Törölt nick (8076)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 1 8076

Szerintem azt én nem is láttam, mert elsőre az Ámbár tanár úr ugrott be.

Előzmény: pákosztos cica (8070)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8075

Á! Ez sima "alkohol+bejön a csaj" viselkedésnek tűnik nekem. :) Nagy mozdulatok, mint amikor a páva pipiskedik és le akar nyűgözni, de a humán tyúkoknál az nem elég, ezért azt csinálja, amihez ért: előad. És arról beszél, amihez ért, amiben benne van, ami lehetne egy kicsit szakbarbárkodás, de a csajnak vagy bejön, mert bólogatással bátorítja, vagy jobb híján bólogat, csak legyen már túl a randin.

Előzmény: búvár-halász (8069)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8074

Én is erre utaltam. :-)

Előzmény: Törölt nick (8073)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8073

Hangosan felröhögtem. Imádom ezeket a pontos hasonlataidat. :D

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8072

Én is többször láttam.

Urai tekintetes egy az egyben Orbán.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8071

Elképesztően jó film.

pákosztos cica Creative Commons License 2024.07.08 -3 2 8070

Húúú! Most lett vége a Magyar Mozi TV-n a Hannibál tanár úrnak. 

Felújított kópia, tökéletes kép és hang... és dermesztő felimerése a tényeknek, hogy semmit nem ment előre a világ. 

Többször láttam már, mindig katartikus volt, de arra gondoltam, hogy hát, ez van, régen ilyen hülyíthető volt a nép. 

Hát kérem, most még hülyíthetőbb.. Szavak nincsenek rá. 

Nézzétek újra! 

Je suis Nyúl Béla! 

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8069

Én olvasok időnként jobboldali sajtót is, itt Puzsér MP iránti lelkesedését nem tudom másképp magyarázni, mint hogy nyugtató+alkohol kombó, esetlegesen egyéb tudatmódosítók, vagy netán az érezhetően skizoid hajlamai, minden esetre nyugtalanító róla ilyesmiket látni, elgondolkodtatja az embert vele kapcsolatban::/

https://mandiner.hu/belfold/2024/07/furcsa-video-terjed-puzser-robertrol-az-utcan-magyarazza-a-magyar-peter-jelenseget#google_vignette

búvár-halász Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8068

Kösz.:))

Előzmény: In Lak'ech (8067)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8067

Ez király volt!!! :-DDD

In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8066

Ez Macseknak ment volna nem? :-)

Előzmény: Nyaky Z. (8064)
búvár-halász Creative Commons License 2024.07.08 0 4 8065

Lassan ez lesz a sínen a magyar gazdaság 2, de majd csak túljutunk ezen is. Mindenesetre Béla magyarázata arról, hogy a Katát miért kellett kivezetni (amúgy év közben asszem 6 hét átállási idővel), és továbbra is milyen remek lehetőség azoknak, akik nem számláznak cégeknek (ez ugye  olyan 10-15%-a az eredeti katásoknak), a többi tolja be a most már 200-250 ezret, és hogy ezt így előadja, és úgy tesz, mintha nem értené a problémát, mindez engem arra emlékeztet, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kiherélsz egy lovat, majd elkezded magyarázni, hogy az amúgy egy fedezőmén. *legyint*

:)

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.08 -2 1 8064

Dehogy. Az eva a nemcsináltunksemmit módszer volt. 

Előzmény: In Lak'ech (8060)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 2 8063

Erről már nem is beszélve. :-)

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (8062)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.07.08 -1 2 8062

a Kata arra volt kitalálva, hogy a fekete és szürkegazdaságból megindítsa az embereket és a vállakozásokat a tisztes adóalanyiság felé

az az EVA volt, csak a jegyzőkönyv kedvéért

Előzmény: Nyaky Z. (8059)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.07.08 -1 5 8061

Melyik nyuggernek jobb, mint az aktívaknak?

A nyugdíjak reálértéke folyamatosan szakad el az aktívak bérétől. Ráadásul 65 év felett már majd' mindenkinek van valami szervi baja.

Előzmény: Lelkis Béla (8029)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8060

No akkor sorjában:

4-5 millió számla ellenőrzése? Tudod te (dehogy tudod, honnan tudnád), hogy mi egy éjszaka alatt hányszáz terabájtnyi adatot dolgozunk fel?

Ahhoz képest, hogy "nem erre találták ki" elég sokáig eldöcörgött a szekér. És csak halkan mondom, a KATA megszüntetésétől kiherélésétől várt bevételnövekedés helyett bevételcsökkenés lett. Csak ezt nem publikálják melldöngetve.

Megnyugtatlak, az izlésemmel semmi gond.

Maradok a vesszőparipámnál, nézd el nekem, érintettségem okán. Egy könyvelő nehezen tudja kikerülni, hogy ne könyveljen cégeknek. Ki tudja, de nem célszerű.

Előzmény: Lelkis Béla (8056)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.07.08 -2 1 8059

Akkor ismét leírom: a Kata arra volt kitalálva, hogy a fekete és szürkegazdaságból megindítsa az embereket és a vállakozásokat a tisztes adóalanyiság felé.

Betöltötte szerepét, elvégre a vállakozóknál költségszámlaként jelentkezett az az összeg (vagyis nagyon nagy része) amit addig zsebbe adtak a dolgozóiknak és számlagyárkonglomerátumok segítették az álcázást. (tehát a haszon kettős, elvégre a kamuszámlázók aránya is durván csökkent)

Namost mindkét oldalnál ugye volt jópár, hivatkozható év, bevallásokkal. Abból túl sokat letagadni nem életszerű.

Minden katás és katást alkalmazó besétált a csapdába. 

Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8058

A munkanélküliségi statisztikák adott időpontra/időszakra vonatkoznak, nem úgy működik, hogy decemberben nem számoljuk be az ellátottak közé, aki januárban öt napot dolgozott. Amúgy is, itt fel lehet mondani a betegállomány ideje alatt is. Olyan betegünk is volt, akinek a kórházba bement látogatóba a főnöke és ott mondott fel neki. Honnan szedsz ilyen hülyeségeket? :)

Előzmény: Lelkis Béla (8052)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.08 0 3 8057

És szerinted ez normális? Ez rendben van? Ez a jól működik az egészségügy? :) Amikor én az Ars medicában jártam, akkor annyi volt, hogy jó drágán lézerrel levágták a vírusos szemölcsöket a fiúkról, amiket az úszáson szedtek össze, fel nem merült, hogy tb-fizetőként ott operáltassam a vakbelem, baszki.

A statisztikáidat meg hagyjuk, ezek a random per has 75%-nyi nyuggerköltségek meg 99%-nyi labor és képalkotó dumák nem kellenek. Amúgy is a fogorvosra költik leginkább, mert az tényleg kibírhatatlan, ha valakinek fáj a foga.

Különben, mi van? Hiányoztam, hogy kivettél X alól? ;P

Előzmény: Lelkis Béla (8051)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.07.08 -5 1 8056

Nem azt írtam, hogy a párod okosba' csinálja vagy sem.

Az általad vágyott ellenőrzés meg lehetetlen. Évente kb. 4-5 millió darab, 500.000 Ft körüli számlának a valós teljesítés tartalmát kéne ellenőrizni. Fizikai képtelenség.

Eleve nem erre volt kitalálva a KATA, hogy cégeknek számlázzanak vele. A fogyasztók felé történő számlázást akarták így kifehéríteni, egyszerűsíteni.

De arra még mindig nem válaszoltál, hogy ebben, az eredeti formájában, hogy a lakossági fogyasztókat továbbra is ki lehet szolgálni KATÁs vállalkozóként, ez miért nem felel meg a kényes ízlésednek?

Előzmény: In Lak'ech (8054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!