Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Pedig én is azt gondolom, hogy kiszámlázni éves szinten 10-12-16-18 millákat majd azt csacsogni, hogy 600k adóval "keményen" kivette a részét az illető a közteherviselésből...
háááá.tttttt...na
Nem láttam ugyan számot, hány katás volt és abból mennyi maradt a jogszabály megváltozása után...érdekes lenne..
Azon felül, ha reálisan nézzük, és mondjuk felvitték volna a katások adózását, mondjuk 5m bevételig 100e/hó, 10m bevételig 150ezer és 10m felett 200 e adó/hó összegre, akkor nagyjából kilyukadtunk az arányos közteherviselésnél és kb az átalányadózásnál összegszerűleg...
Akkor meg hol is van a probléma...
Továbbra is tartom: egy alkalmazott elvonása kb 35% (most a munkáltatót nem nézzük)....akkor meg több mint méltányos, hogy ne lehessen a katával pofátlanul keveset adózni pont a jólfizető szakmákban (fordító, könyvelő, informatikus)...
Vidnyánszky az ATv-n, azt hittem, nem nyilatkozik többet. Én nekem erről az emberről annyira rossz a a véleményem, hogy inkább nem írom le, lényegében minősíthetetlen. Ő lett a kicsi Főnök a színház világában, a szemeit, a gesztusait kell nézni, ez tényleg az a lelki horror, amikor Kárpátaljáról elindul egy őstehetség, és ez lesz belőle a végére a hatalom által kiváltott triggerek miatt ( Felcsút 2).
Á! Ez sima "alkohol+bejön a csaj" viselkedésnek tűnik nekem. :) Nagy mozdulatok, mint amikor a páva pipiskedik és le akar nyűgözni, de a humán tyúkoknál az nem elég, ezért azt csinálja, amihez ért: előad. És arról beszél, amihez ért, amiben benne van, ami lehetne egy kicsit szakbarbárkodás, de a csajnak vagy bejön, mert bólogatással bátorítja, vagy jobb híján bólogat, csak legyen már túl a randin.
Én olvasok időnként jobboldali sajtót is, itt Puzsér MP iránti lelkesedését nem tudom másképp magyarázni, mint hogy nyugtató+alkohol kombó, esetlegesen egyéb tudatmódosítók, vagy netán az érezhetően skizoid hajlamai, minden esetre nyugtalanító róla ilyesmiket látni, elgondolkodtatja az embert vele kapcsolatban::/
Lassan ez lesz a sínen a magyar gazdaság 2, de majd csak túljutunk ezen is. Mindenesetre Béla magyarázata arról, hogy a Katát miért kellett kivezetni (amúgy év közben asszem 6 hét átállási idővel), és továbbra is milyen remek lehetőség azoknak, akik nem számláznak cégeknek (ez ugye olyan 10-15%-a az eredeti katásoknak), a többi tolja be a most már 200-250 ezret, és hogy ezt így előadja, és úgy tesz, mintha nem értené a problémát, mindez engem arra emlékeztet, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kiherélsz egy lovat, majd elkezded magyarázni, hogy az amúgy egy fedezőmén. *legyint*
4-5 millió számla ellenőrzése? Tudod te (dehogy tudod, honnan tudnád), hogy mi egy éjszaka alatt hányszáz terabájtnyi adatot dolgozunk fel?
Ahhoz képest, hogy "nem erre találták ki" elég sokáig eldöcörgött a szekér. És csak halkan mondom, a KATA megszüntetésétől kiherélésétől várt bevételnövekedés helyett bevételcsökkenés lett. Csak ezt nem publikálják melldöngetve.
Megnyugtatlak, az izlésemmel semmi gond.
Maradok a vesszőparipámnál, nézd el nekem, érintettségem okán. Egy könyvelő nehezen tudja kikerülni, hogy ne könyveljen cégeknek. Ki tudja, de nem célszerű.
Akkor ismét leírom: a Kata arra volt kitalálva, hogy a fekete és szürkegazdaságból megindítsa az embereket és a vállakozásokat a tisztes adóalanyiság felé.
Betöltötte szerepét, elvégre a vállakozóknál költségszámlaként jelentkezett az az összeg (vagyis nagyon nagy része) amit addig zsebbe adtak a dolgozóiknak és számlagyárkonglomerátumok segítették az álcázást. (tehát a haszon kettős, elvégre a kamuszámlázók aránya is durván csökkent)
Namost mindkét oldalnál ugye volt jópár, hivatkozható év, bevallásokkal. Abból túl sokat letagadni nem életszerű.
Minden katás és katást alkalmazó besétált a csapdába.
A munkanélküliségi statisztikák adott időpontra/időszakra vonatkoznak, nem úgy működik, hogy decemberben nem számoljuk be az ellátottak közé, aki januárban öt napot dolgozott. Amúgy is, itt fel lehet mondani a betegállomány ideje alatt is. Olyan betegünk is volt, akinek a kórházba bement látogatóba a főnöke és ott mondott fel neki. Honnan szedsz ilyen hülyeségeket? :)
És szerinted ez normális? Ez rendben van? Ez a jól működik az egészségügy? :) Amikor én az Ars medicában jártam, akkor annyi volt, hogy jó drágán lézerrel levágták a vírusos szemölcsöket a fiúkról, amiket az úszáson szedtek össze, fel nem merült, hogy tb-fizetőként ott operáltassam a vakbelem, baszki.
A statisztikáidat meg hagyjuk, ezek a random per has 75%-nyi nyuggerköltségek meg 99%-nyi labor és képalkotó dumák nem kellenek. Amúgy is a fogorvosra költik leginkább, mert az tényleg kibírhatatlan, ha valakinek fáj a foga.
Különben, mi van? Hiányoztam, hogy kivettél X alól? ;P
Nem azt írtam, hogy a párod okosba' csinálja vagy sem.
Az általad vágyott ellenőrzés meg lehetetlen. Évente kb. 4-5 millió darab, 500.000 Ft körüli számlának a valós teljesítés tartalmát kéne ellenőrizni. Fizikai képtelenség.
Eleve nem erre volt kitalálva a KATA, hogy cégeknek számlázzanak vele. A fogyasztók felé történő számlázást akarták így kifehéríteni, egyszerűsíteni.
De arra még mindig nem válaszoltál, hogy ebben, az eredeti formájában, hogy a lakossági fogyasztókat továbbra is ki lehet szolgálni KATÁs vállalkozóként, ez miért nem felel meg a kényes ízlésednek?