Catchen még nem voltam ott, de mikor én ott voltam, akkor már sztem nem volt semmiféle bénázás. Amúgy mindegy is, így is jó volt a próba, koncerten meg nem volt hiba Jason részéről sem.
Bénázás > Mikor újra kellett kezdeni dalokat, mert Jason elrontotta. Pl. asszem a Catch-t említette, meg egy másikat is. (És egy másik ismerősöm is így emlékszik.) De én nem voltam ott, majd ha inyourroom hazajött Berlinből, és olvassa a topicot, talán beírja, hogy mit látott.
- Setlistet nagyjából sejteni lehetett, szal túl sok meglepetés nem volt. Nagyon tetszettek az utolsó albumos dalok is, kivéve talán Us or them lehetett volna másabb.
- Azért volt r'n'r-osabb sztem, mert fesztivál volt, nem single koncert.
Ha jól tudom, keverőpultnál is videóztak. Meg japcsik is...
Csak azért, hogy 1-2 negatív észrevétel is legyen:
- Azért a billentyű nagyon hiányzott, főleg a Lullaby-ban. És lehetett volna hangosabb is a koncert.
- A soundcheck alapján igéretesebb setlistre számítottam. Ha belegondolok, hogy miket lehetett volna játszani a 3 db , utolsó lemezes számok helyett..... Kár volt azokat erőltetni.
- A Szigetes buli jobb volt. Az maga volt a varázslat. Ez pedig egy r' n' r buli volt.
Ja, és egy jó hír:
- Jobb oldalt a fejek felett végig videózták a buli, 5 méterre a színpadtól.
Nálam sem volt toll, nem voltam felkészülve ilyesmire. Papírt is csak olyat sikerült előkotornom, aminek a másik felére volt már írva. Simon le is ejtette a papírom.
Sajnos azért voltak egyszerűek a kérdések és főleg a válaszok, mert nem volt többre idő, nem volt az több 5-6 percnél míg végigmentek a soron, és kiosztottak fejenként max 50 db aláírást. Kérdés: hány számot fogtok játszani este? Válasz: sokat. Az volt a legjobb mikor már volt vagy 5 aláírnivaló Simon kezében, csak tollat nem adott neki senki:)
Arra én is kíváncsi vagyok hogy ki mit ért bénázás alatt, mert délután és este is, teljesen magabiztosan nyomta a Jason gyerek, nyoma sem volt bénázásnak, ha meg a hangzás nem volt elég jó, akkor a technikusok bénáztak mert én a dobolásban semmi kivetnivalót nem találtam, sőt. Persze majd ha visszahallgatjuk kiderül, de ott nem vettem észre, pláne a próbán néhány méterről. A próbán egyszer Simon nyúlt mellé amikor még csak 3-an nyomták, azonnal abba is hagyta a számot és jót röhögött:)
akkor ezek szerint Simon első lejövetelénél még nem voltam ott. hát valóban egyszerű kérdések voltak, de az sztem nem jutott eszébe senkinek, hogy megkérdezze: hogy hivják a tengeri malacodat, Porl...
Simon többet volt lent, mint néhány perc, de nem is baj.:)
Beszélgetésre visszatérve: mikor Jason volt lent, akkor még nem jutottam szóhoz az örömtől, de később is csak annyit tudtam kinyögni, hogy: thank you, Porl és thank you, Simon, de asszem nem az angoltudásommal volt a legnagyobb baj.:)
Meg aláírogatás közben fényképeztem Simont, elég sokat, érdekes a tetkója.
Jason, Porl, Simon - ilyen sorrendben jöttek le, mmint aláírásozni. Simonnal volt beszélgetés, legalábbis én csak őt hallottam többet beszélni - egy srác megkérdezte, hogy 27 szám lesz-e, aztán Simon azt mondta: or maybe more.:) Hát asszem, tényleg több lett. Jó sok aláírást kiosztottak... Simon a favoritom, de Porl is nagyon szimpatikus volt, feltűnően barátságos, nyugodt és kedélyes volt, az ő aláírása sikeredett a legteljesebbre.:)
Én nem is hallottam, hogy Jason bénázott volna, nem volt jó a dob hangosítása, aztán mikor megjött Robert,( mert ő csak később jött), akkor ő meghallotta, aztán beállították, de egy próba erre való, nem? szóval sztem nem bénázás volt.
Mindannyian végigmosolyogták a próbát, talán Robert volt egy picit nyugtalanabb, mikor sokadszorra sikerült csak az énekes-mikrofon beállítása.
Jugó vagy horvát, nekem egyre megy, mert nem tudom megkülönböztetni őket.
A hangpróbáról nagy sajnálatomra lemaradtam, illetve a Jumping alatt épp a Tisza túlsó partján nézelődtünk, így abból hallottam egy kicsit. Utána hívott fel inyourroom, és beszámolt róla, miket játszottak, meg hogy Jason bénázott. Valahogy fel se merült benne, hogy lesz egy nyilvános hangpróba, holott elég nyilvánvaló.
Lökdösődésben (+ elém tolakodni próbáló törpékben) nekem is volt részem. Egyátalán nem vagyok agresszív alkat, de ez eléggé idegesített, jól visszalöktem magam, és reméltem, hogy akitől a lökdösődés indult, az a sárba taposva végzi. :)
Én próba alatt láttam két japán csajt, kamerázgattak.
Igazad van, intro, a fesztiváljelleg ügyben, én is így éreztem, de nem érdekelt igazán.
Sztem nem a horvátok jöttek 17 busszal, hanem jugok, de ez is mindegy.
Nekünk meg beszólt egy srác, angolul beszélt, hogy itt mögöttünk a fickó nem lát rendesen, nézzük már meg, szegény milyen alacsony (1,80 lehetett kb.) mondtam neki, hogy vannak itt még nála alacsonyabbak. Sokan annyira seggfejek, már bocsánat, nem érdekli őket a másik ember, széjjeltiporták meg löködték egymást és ez fájt nekem, szó szerint is. Egy csaj már koncert előtt, kb. fél tíz körül rosszullett, haverom vitte ki, de senki nem segített volna neki... Engem csak párszor könyöltek meg és igazából sokat sem láttam, de a lényeg nem is ez volt. Nagyon élvezetes volt a koncert, felejthetetlen élmény. Legjobban From the edge... és Grinding halt tetszett, érdekes megoldás volt a Never enough pl, alig ismertem fel első akkordokat.
waters: amúgy beugrott a fotósárokos dolog, mesélte lovecat.:)
Nem volt rossz a közönség, de azért érződött a fesztivál jelleg, hogy sok a felületesebb rajongó. Lehetett volna több taps és éneklés. Legalábbis én jobb oldalt, a 3-4. sorban így éreztem. Aminek nagyon örültem, hogy tök jól szólt az egész koncert (és az Anima is) az Us Or Them-en kívül. Ez utóbbi túl töményen zajos volt a fülemnek. Egyébként nagyon tetszett az egész. Mindenképp jobb, hogy itt léptek fel, mint a Szigeten, mégha utazni is kellett ezért pár órát. Kiváncsi leszek, lesz-e olyan idióta valamelyik újságnál, aki képes lesz rossz kritikát írni erről a koncertről.
Ti láttatok japánokat? (Az állítolagos 3 busz miatt kérdem.) Én 1 db-ot sem. Horvátok vagy valami hasonlók viszont álltak mellettem mondjuk 3-an. (Ők állítolag 17 busszal jöttek.)
Valaki, aki hátul volt, írja be, hogy szerinte kb. mennyien lehettünk a koncerten!
Szóval rendezünk egy bulit 3-án, ahol többnyire Cure fog szólni (a buli nevéből is lehet látni) - viszont írhatnátok, hogy mit szeretnétek még hallani.
A 101-es klubban többnyire a Depeche Mode zenéjét várják el - ezért csinálnánk ezt a másik bulit.
No hahó mindenkinek, most értem internetközelbe:)))
Topiktali meddig tartott? mert tulajdonképpen 6.45-kor már csak Boriszt találtuk meg....:)) Nem volt valami türelmes a csapat... Még jó, hogy előtte pár emberrel összefutottunk;) Egyébként is rettentő arcmemóriám van, úgyhogy bocsi, aki mellett elmentem....:) Még magamon is meglepődtem, hogy Escargotot megismertem, bár segített azzal, hogy rámmosolygott:))
Persze azt sem tudtuk, hogy lesz beállás délután, valszeg épp akkor söröztünk a belvárosban...
A koncert valami fergeteges volt!!!! Mindent összevetve nálam is viszi a prímet. :))) Volt hangulata. Kezdve a "szijja"-tól a folyamatosan, lüktetően összeállított set listig... Néha úgy éreztem, hogy a zúzósabb számok után direkt hagynak egy kis pihit, hogy magunkhoz térjünk:)) Volt dagonyázás is rendesen.... Igazából az zavart, hogy folyton gödröt ugráltam magamnak, aztán meg nem láttam ki belőle... Csúszott, ragadt. Már vártam, mikor zúgok el, és leszek nyakig sáros... De megúsztam, csak térdig sikerült;))) Pontosan a 14. sorban kezdtünk. (itt jegyzem meg, hogy birdmedboyéktól lemaradtam kint, ahol megbeszélhettük volna a menekülési útvonalat, és egyedül sikerült megtalálnom őket:P), pontosan, ugyanis megszámoltuk. Semmi csúsztatás;))És pont középen, tökéletes volt. Persze látni nem lehetett tökéletesen, mert nem nőttem 180 centisre, mint egyesek, akik előttem álltak...:) Meg volt rendes zúzda is. Tökrészeg emberkék melletünk azzal szórakoztak, hogy lökdösődtek, az meg jó műsor, ha az ember valamelyik lába lemarad közben a sárban.... Persze egy fedett arénában ez nem zavart volna, de itt igencsak be kellett támasztani üvöltve, hogy ne préseljenek össze:))) Na ez volt a Fascination Street alatt végig:)) Aztán lehiggadtak idővel, meg elsodródtak mögülünk. Masszív tömeg volt végig, gondolom ti is láttátok, hogy vagy 4-5 embert adogattak ki előre az árokba rosszullét miatt. Stage Diving is volt, láttátok?
Lőjetek le, de szerintem ez a kocert szélesebb tömegeknek szólt, több volt benne az ismert, slágeres dal, s szerintem ezért volt ilyen sikeres is:)) Persze nem albumkoncert volt.....
A never enough sosem tartozott a kedvenceim közé, de itt most jól szólt:))
Tetszett a forest tapsja (hmmmmm:), hogy sikerült a Grinding halt-ot kióóózni, hogy hallottam az arabot kissing-el:))
S az utsó ráadásnál azért előrefurakodtam néhány sort ugrálni, és annyira jólesett, hogy nem volt rövid.... egyszerűen el sem hittem, hogy lehet 5 számot 3. ráadásként kapni:))))))))
Ami hiányzott: Prayers for rain, meg a Disintegration. DE tökéletes volt:)))))))))) Különben is, így kibírta az időjárás a koncert végéig:)
Igencsak elmondható, hogy örömmel játszottak. Én ezt láttam. Nem volt nagy a színpad, mosolyogtam is, amikor Robert balra kisétált (ugye meg kell mutatnia magát minden oldalra) és az 10 lépés a színpadon balra.... De épp ez volt a jó, mert azért ennek a röpke pár ezres "nagyszínpadnak" fenomenális hangulata volt!!!!!!!
Nagyon jó volt a közönség is, mostmár ne mondja nekem senki, hogy halvérű magyarok!:))) Egyébként Bécsben is mi (magyarok) csináltuk a műsor:P
s koncerten milyen közel voltál? én kb. 5-6 sorban, ha lehet soroknak nevezni ezt a tömeget... nem tudtam fényképezni koncerten sajna:( annál jobbak lettek a próbás képek.
Szerintem nagyon jól pótolták a gitárokkal a szintit. Volt szerencsém a színpad mögül nézni a beállást és ekkora effekterdőket még nem láttam! Háromemeletes 50 kapcsolós pedálkomplexumok aahhhh...