Háááát, inkább akkor jöjjön, amikor már a régi önmagam leszek. Főleg így, hogy kb. úgy nézek ki, mint Moby Dick a fehér bálna. Persze ez csak vicc volt.
Itt ez a mánia. Szeméremcsont - fundus távolság, meg a haskörfogat. Ami nekem most 129 cm.
Á, nem húztam fel magam, csak egyszerűen nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Egyébként lehet, hogy én jobban értek már ezekhez a dolgokhoz, mint ő. Nem a semmiért üres a váró, ha ő rendel. Azóta már beszéltem a dokimmal, mikor elmeséltem neki a történteket, majdnem fetrengett a röhögéstől. Azt mondta, szerinte is nagy gyerek lesz, de nem sokkal lesz nagyobb, mint a 4280g-mal született lánykám.
Képzeljétek hogy jártam tegnap. Elfelejtettem, hogy a dokim csak 1-ig lesz a rendelőben (pedig előtte szólt is), a vele párban levő dokinő helyettesítette 5-ig. Persze fél 2-kor értem oda a rendelésre az nst miatt. Gondoltam mindegy, úgysem csinál velem semmit, max leméri a hasamat, meg megnézi az nst-t. Bementem hozzá. Nem kellett volna. Alapban úgy kezdte, hogy az aszisztenstől kérdezte meg, hogy akkor most mit is kell írnia a papírra, hogy jó a szívhang, meg minden. Aztán még azt is tőle kérdezte, hogy " Akkor most le kell mérnem a haskörfogatot?" Na itt már kezdte kiverni a biztosítékot nálam. Elég nagy erőfeszítésbe került, hogy ne szóljak be neki valamit. Erre azt mondja, megnézi a szívhangot. Nst után fél órával. 6 kiló zselét rányomott a hasamra, huzogatta jobbra balra az érzéklelőt, azt mondja nem találja. Nekem kellett megmutatnom neki, hogy merre is kéne keresnie. Heuréka, megtalálta. Azt mondja: " Ez nem jó, mert majdnem a köldök mellett van, már lejjebb kéne lennie. Ą Hozzáteszem, hogy a köldök alatt minimum 3 centivel járt akkor. Na szép, gondoltam. Levezetésként még megkérdezte, hogy nem akarok e még szülni, mert igen nagy a hasam. Meg hogy a dokim megvárja, amíg 5 kilós lesz ez a gyerek. Már meg kellett volna indítani neki a dolgokat. A 37. héten. Plusz még elmesélte, hogy neki is 4.70 volt a gyereke, és hogy mennyit szenvedett, mire megcsászározták, mert hogy nem fért ki a gyerek. Erre már csak annyit mondtam neki, hogy nem vagyunk egyformák, és kimentem a rendelőből. Hát ehhez sem megyek többet.
Nem tűntem el, csak időm nincs soha a gép elé ülni, mert vagy a nagy jön, hogy segítsek neki házit írni, vagy a kicsi, hogy menjünk sétálni. Estére meg általában kipurcanok. Továbbra is óriásbébit jósolnak a dokik, úgy 4,60 körüli kiscsajszit. Háááát, nem is tudom... Szerintem azért nem lesz akkora. Voltunk az első nst-n, minden rendben volt. Igaz még előtte a kocsiban bevágtam vagy 3 csokit, hogy ficánkoljon rendesen. 20 perc után így is ébresztgetni kellett, mert bealudt. Egyébként jól vagyunk, csak már nehéz cipelni, az alvás meglepően jól megy, enni is tudok, csak pihenni nem. Allia! Akartam is szólni, hogy a doki módosított október 8-ra, majd írd át légyszi. Köszi Jó éjt mindenkinek!
Amint Bobka is írta, én még 2in1, tegnap voltam dokinál, méhszáj C1000 majdnem teljesen elsimult, de fájások nincsenek, holnap CTG, majd meglátjuk :) Lassan szülnék már szívem szerint :)))
Allia, ide is bejelentkezem, ne halódjon már ez a topik kifelé, vagy legalábbis ne miattam :))
Febr 26, jelenleg 17 hetes vagyok, nemet még nem tudunk, nevet sem, tesók Emma 2003, Blanka 2006, és mit szépítsem, 34 éves vagyok :) szülni meg külföldön szülök. Kell még valami?
A 2008/2009 téli babás topikból írok. Anzán hozzánk is szokott írni, és pont tegnap írta, hogy gond van a veséjével. Nyomja a baba nagyon, ezért nagyon fáj az egyik veséje, és gond is van vele. Ma megy urulógushoz konzultálni, és ha úgy értékelik a dokik, akkor lehet, hogy még ma megindítják a szülést nála, mert nem akarják Anzánt tovább kínozni. A baba egyébként teljesen jól van.
Frissítettem a táblát, iriccnek kisfia lesz, és az eddigi első helyen várakozó esheenan-t kivettem, mert utoljára márciusban szólt hozzá az index bármely topikjához.
Egyúttal kérdezném, hogy mi újság az aktuális finiselőkkel? KisTiggrincs, ingi001, Anzán? De akár a többiek is írhatnak, és lehet ám bejelentkezni újaknak is a táblába. :-)
ahogy a kollega irja mi is Faktum butort vettunk (most a masodiknak is), nekem az IKEA-sok nem annyira jonnek be (amugy sok ikeas butorunk van, talan a konyhabutor meg a mi agyunk kivetelevel minden). nem tartom olcsonak a Faktumot, de nem is luxus, viszont kivalo minoseg, remekul lehet valogatni a szuksegleteknek megfeleloen, 4 het alatt kesz es nalunk is mindket racsosagy heverove alakithato kesobbre.
innen vettük három éve Marci bútorait, én meg vagyok elégedve velük, semmi extra, semmi csicsa, és elég jól bírják a strapát. Az ágy pedig gyerekággyá is átalakítható, most is abban alszik, szereti.
Janka, mi akkor, amikor Marcit vártuk, apukámtól és nagymamámtól kaptunk segítséget, jól is jött. De egy kis fifikával+utánajárással rengeteg mindent meg lehet kapni töredék áron. Itt az indexen is van felesleges gyerekholmik és felesleges mamaholmik topik, ahol újszülötteknek való dolgokat, babakocsit, mellszívót elég jó áron lehet kapni. A második gyerek pedig sokkal kevesebb kiadással jár majd ;)
Aiiaiiyo: kösz a tippet, ez remek módszer, épp tegnap mondtam az apának hogy 4 hónap és itt a baba, d még nincs neve :-(
RéCica: nekem is konkrét elképzelésem volt lány/fiú név terén, a párom bele is egyezet, de aztán lefújtuk mindkettőt, mert a top5-ben vannak, és mégse akarunk a gyereknek sablon nevet adni. Na meg az is gáz lenne, hogy megkülönböztetési céllal az iskolában, ovodában olyan becenevet adnának neki, amit utálnánk. De azok annyira tetszettek, hogy most feladtuk magunknak a leckét!
Shiro: annyira örülök, hogy más is így van a lakással, azt hittem ufó vagyok. Én se akartam modern lakást, s ahogy berendeztünk egyre inkább lett otthonos kuckó jellege. Épp ezért vagyok bajban a gyerekbútorral is, annyi drága , rossz minőségű egyszerű bátort láttam, hogy teljesen kétségbe estem, hogy hol fogok találni valamit, ami minőségi, nem csicsás, nem is bútorlapos, de elfogadható árban van. mégis ufó vagyok????
Nemlajos: nekünk is a lánynevek könyebbek, van pár, ami mindkettőnknek tetszik, de a fiú nevek kifognak rajtunk, egyikünknek sincs No1, inkább több talán, esetleg név van, amit ha a másik megvétóz nem megyünk a falnak. A sors fintora ugye hogy úgy néz ki inkább fiú nevet kellene találnunk.