Keresés

Részletes keresés

Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.04 0 0 418
Az az igazság, hogy a jogsimba mos sincs beírva ez a korlátozás, valahogy kimaradt belőle:-)
A vezetés megoldva, csak nagyon sűrgős esetekben megyek majd vidékre, ha a többiek nem tudják megoldani 2 napon belül:-)
Használnak a szemcseppek ZedlzDead?
Előzmény: banya (416)
Macika Creative Commons License 2000.11.03 0 0 417
Amióta visszaadták a látásomat, azóta semmi különbséget nem érzek a szemem teherbírásában. Csak annyit, hogy jobban látok, mint kontaktlencsével.

Ma voltam a fél éves vizsgálaton, a bal szemem 0,9-es, a jobb 1,0-ás. Nem ment a bal szememmel az 1,0 sor. Pedig amúgy megesküdtem volna, hogy a ballal látok jobban.

Mindenesetre ez így nagyon megfelel számomra. Nem hiszem, hogy ezt a minimális eltérést valaha is érezni fogom.

Előzmény: banya (416)
banya Creative Commons License 2000.11.03 0 0 416
Én 3 héttel a műtét után már vezettem, állati boldogan, mert a jogsimba belepecsételték, hogy szemüveg nélkül vezethet! (Ezt Te se felejtsd el!) Igaz, hogy én rövid távokat vezettem, nem is javasoltak hosszabb távot, mert az nagyon igénybe veszi a szemet (pl. kiszárad).
Előzmény: Bőrsárkány (414)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.03 0 0 415
Elvileg a műtét után 1-2 héttel már tudsz dolgozni, hogy konkrétan a vezetésre mit tanácsolnak, azt nem tudom. Valószínűleg egy kicsit több pihenést, mert gyorsabban el fog fáradni a szemed.
És ha engem kérdezel, akkor Optik-Med.

[ZedIzDead]

Előzmény: Bőrsárkány (414)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.03 0 0 414
Sziasztok!
Végigolvastam hozzászóllásaitokat ezért szeretném Én is feltenni kérdésemet.
Általában ahogy olvatam mindenkinek vagy+ vagypedig - -os szemüvetek volt a műtét előtt...
Viszont Nekem a természet fintorának köszönhetően +3.5 és -3.5 :-(
Ti mit javasoltok?
Most jelentkeztem be a Focushoz vizsgálatra jövő héten megyek:-)
Ha minden jól megy Dec. közepén szeretném megműtetni a szememet, hogy a jövő évet már tisztábban lássam:-)
Viszont meg tudná-e valaki mondani, hogy műtét után mennyi idővel lehet biztonságosan vezetni..
Ugyanis havi szinten kb 8-10 ezer km-t vezetek...
És még egy kérdés Focus vagypediglen Optik?

Előre is köszönöm:
Bőrsárkány

Előzmény: ZedIzDead (412)
Opti Zsolti Creative Commons License 2000.10.31 0 0 413
Koszi ZedlzDead :)

Rogton utana miutan beirtam az uzenetemet meg is neztem :) Csak elfelejtettem visszajonni, hogy ne faradjatok :)

Egyebkent mindenkinek tudom ajanlani az oldalt

www.optik-med.hu

akik ujkent jonnek ide, mert ott sok minden infot meg lehet tudni innen meg a mar mutottektol, hogy igaz-e ami oda van irva :)

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.30 0 0 412
A legkézenfekvőbb:
http://www.optik-med.hu/

[ZedIzDead]

Előzmény: Opti Zsolti (411)
Opti Zsolti Creative Commons License 2000.10.30 0 0 411
Sziasztok :)

Kosz mindenkinek a reszletes valaszt :)

Mikanak, ZedlzDead-nek, es Face-nek (akinek meg keresem a leirasat :))

En amugy 24 eves vagyok, de vannak nalam fiatalabb es idosebb ismeroseim akik gondolkodnak a dolgon, idosebb embereknel lehet nagyobb a kockazat? Mondjuk 55-60 eves emberkekre gondolok:)
Meg egy kerdes tud valaki www oldalt vagy konkret telszamot mondani a mutetet vegzo helyekhez? Koszi mindenkinek az odafigyelest :)

Sziasztok :)

mika waltari Creative Commons License 2000.10.30 0 0 410
"Beleolvastam a családias hozzászólásaitokba, de egy pár dologra nem láttam a választ!? :) Lehet, hogy rossz a szemem?? :)
En -1.5;-1.5 szemű vagyok és lehet-e így műttetni magam illetve mitől függ kinek lehet kinek nem? :)
Ami leginkább érdekelne, hogy mivel akadályozzák meg, hogy elmozdítsam a szemem műtét közben? Ha sportolok, nagyobb-e a veszélye annak, hogy műtét után elpattannak az erek az erőfeszítéstől? Lehet-e végleges szemkárosodás a műtét hatására? Van-e korhatár? És melyiket javasolnátok inkább a kaszabolást vagy a zseblámpát? (bemetszés, lézer) :) Kösz mindenkinek és jobbulás a bátraknak :) "

Nekem 98-ban volt szemműtétem a Focus-nál.

EGy ott lévő pácienst -1,5 -ös szemmel műtötték. Tehát ez megy, csak pénzed legyen.
A szemed nem tudud elmozdítani műtét közben mert speciális felületen fekszel, a szemhéj meg ki van támasztva mint A Tom és Jerry-ben aTom szeme_:))
+érzéstelenítés.
Ennek ellenére , ha a számítógép a legkisebb elmozdulást érzékeli-ugyanis végig ez vezérli a műtétet- azonal leáll!! ( Én is rákérdeztem)
VÉgleges szemkárosodásról én nem hallottama lézeres műtéteknél a szikés módszert én hazárdírozásnak tartom, itt félévig mindennel vigyázni kell és visszaromolhat, a lézeressel egy hét múlva vezettem, bár mindkettő fajtánál beszéltem elégedett pácienssel, ugyanis egy évig készültem a műtétre, előtte végigkérdeztem vagy 5 műtöttet, volt olyan akinek a szikés visszaromlott, utána helyrehozták lézerrel.
Korhatár alsó van 18 alatt nem igen műtenek, csak ha már megállt a szemromlás.

Előzmény: Opti Zsolti (407)
Fece Creative Commons License 2000.10.30 0 0 409
Pedig elsőre leírtam (bár lehet, hogy nem van magyarul:-)))
Előzmény: ZedIzDead (406)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.30 0 0 408
Néhányra tudok válaszolni, főként a topik alapján.

A 1,5 dioptria elvileg már műthető (1 dioptria alatt nem szokták javasolni). Az, hogy lehet-e, egy vizsgálaton derül ki, egy csomó kizáró ok van, de ezekről a szakembereket kérdezd :-)
A szemedet a műtétkor kiterpesztik, és egy vákuumos maszkot raknak a szemgolyódra, így nem mozdul el. Kicsit durván hangzik, de az érzéstelenítőtől nemigen érzed.
Szemkárosodásról még nem hallottam, korhatár van, nagyon fiatal korban nem javasolt, mert akkor még változhat a szemed.
Egyértelműen a lézert javasoljuk, szerintem itt mindannyian.

[ZedIzDead]

Előzmény: Opti Zsolti (407)
Opti Zsolti Creative Commons License 2000.10.30 0 0 407
Sziasztok! :)

Teleszkópot kerestem és szemműtétre leltem :) ilyen ez az internet :)

Beleolvastam a családias hozzászólásaitokba, de egy pár dologra nem láttam a választ!? :) Lehet, hogy rossz a szemem?? :)
En -1.5;-1.5 szemű vagyok és lehet-e így műttetni magam illetve mitől függ kinek lehet kinek nem? :)
Ami leginkább érdekelne, hogy mivel akadályozzák meg, hogy elmozdítsam a szemem műtét közben? Ha sportolok, nagyobb-e a veszélye annak, hogy műtét után elpattannak az erek az erőfeszítéstől? Lehet-e végleges szemkárosodás a műtét hatására? Van-e korhatár? És melyiket javasolnátok inkább a kaszabolást vagy a zseblámpát? (bemetszés, lézer) :) Kösz mindenkinek és jobbulás a bátraknak :)

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.30 0 0 406
reverzibilizálódott

Ez mennyire szép szó! Harmadik nekifutásra bírtam kimondani :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Fece (405)
Fece Creative Commons License 2000.10.29 0 0 405
Én nem tudom, hogy heg, vagy nem heg, de a cimborámnak két éve csinálták, sima lézeressel. Azóta nem szeret este vezetni, mert azt mondja, olyanok a lámpák, mintha üstököst nézne szemből. Mondom neki, hogy ez hülyeség, szemből még sose látott üstököst :))) Szóval, ilyen csóvát húz, de körbe. (ő nem internetezik,azért én írok. Ő tul.képp egy inter-nyet :))) Na, megnézték ilyen biomikroszkóppal, van egy "felhőcske" a szaruhártyáján ahol műtötték. Na, most az a kérdés, hogyha az reverzibilis, akkor miért nem reverzibilizálódott két év alatt? És nem is fog?
Előzmény: optika.hu (401)
Macika Creative Commons License 2000.10.27 0 0 404
Zavarba hoztok, de jólesik! :o))))
Előzmény: szemdoktor (402)
optika.hu Creative Commons License 2000.10.27 0 0 403
Megvan! Neked van igazad! Bocs, mindenkitől!
Előzmény: szemdoktor (402)
szemdoktor Creative Commons License 2000.10.26 0 0 402
Sziasztok !

Örömmel látom, hogy a fórum továbbra is aktívan működik. Macikának csak gratulálni tudok ahhoz a hatalmas információmennyiséghez, amit az excimer műtétekről összegyűjtött, mielőtt rászánta magát. Különösen Optika.hu-nak üzenem, hogy szakemberek részéről nagyon fontos az objektív tájékoztatás, még ha esetleg kicsit ellenérdekeltek is a lézeres kezelésben. Konkrétan: A hagyományos excimer műtét után /PRK/ a szaruhártya NEM hegesedik. A szaruhártyában megjelenhet egy mucoprotein /bocs :)/ anyag, ami a haze nevű állapotot okozhatja, de ez még véletlenül sem heg. (Mielőtt vitatkozni kezdenénk a heg per definiciónem irreverzibilis, a haze per definicionem reverzibilis) elváltozás. /mégnagyobb bocs :)/ Talán az optikmedesek tartottak valaha egy előadást nekünk ennek előfordulásáról, próbálj meg kérni tőlük irodalmat, vagy ha nem ők voltak, biztos megmondják hol lelhetsz.

Többieknek: A kezelést végző intézményeknek kutya kötelességük ezekre a kérdésekre kimerítő választ adni, ne restelljetek kérdezni.
Tisztességes helyen ezek az infók irásban is meg kell legyenek, az ismert FAQ, vizsgálati, kezelési leírás stb. formájában.

optika.hu Creative Commons License 2000.10.26 0 0 401
Azt írtad, a Bowman hártya eltűnik, mégsem hegesedik a szem. De hegesedik! Csak egy finom, egyenletes felhő lesz, nem egy masszív, durva heg. Mert a behatás is egyenletes. De ez csak szőrözés, lényegében igazad van.
Előzmény: Macika (399)
bggy Creative Commons License 2000.10.26 0 0 400
Mondom, hogy rámijesztettek.

Meg jól is áll B-)))

bggy

Előzmény: ZedIzDead (397)
Macika Creative Commons License 2000.10.26 0 0 399
Érdekes, hogy a Lasik eljárásból mindenki csak a jót szűri ki.

Legyünk pártatlanok. Még a szakemberek között is megoszlanak a vélemények. A Lasik után ugyanis forradás marad a szaruhártyában, csakúgy, mint az átkos orosz eljárás után, hiszen „zsebet” vágnak bele, és azon belül végzik el a szaruhártya fénytörésének szabályzását. Ezek után visszahajtják a „kivágott” darabkát, és az visszagyógyul.
Vagy nem.
De az igaz, hogy gyakorlatilag fájdalommentes.
És erre építenek a módszer lelkes hívei.
Pedig a „hagyományos” lézeres eljárás gyakorlatilag forradás nélkül gyógyul. Csak az ún. Bauchman hártya tűnik el a szemről, amiről azt tanítják, hogy ha az megsérül, akkor hegesen gyógyul a szem. Persze a tankönyvek a lézeres szemműtétek előtt íródtak. Merthogy ez esetben mégsem hegesedik a szem.

Legyünk megelégedve – szerintem – a hagyományos módszerrel, (bár a Lasik után másnap akár mehetünk is dolgozni) nem árt az a pár nap pihenés a mai rohanó világban.

Előzmény: Leonóri (398)
Leonóri Creative Commons License 2000.10.25 0 0 398
Szia Miz!
Meg szeretnélek nyugtatni. Én 3 és fél éve csináltattam meg Debrecenben az excimer lézeres műtétet. Nekem sem mondták, hogy a gyógyulás nem 1-2 nap lesz ( és nem is 1-2 hét). Az én látásom kb. 3 hónap múlva lett tökéletes és azóta sincs semmi problémám. Már el is felejtettem, milyen volt több mint 10 évig szemüvegesnek lenni. A most használatos (Lasik) technika még ennél is jobb, igaz drágább is. Ott tényleg napok tökéletes lesz a látás, igaz én csak egy olyan embert isemerek, akit így műtöttek. A másik is jó, csak hosszabb, bár van akinél itt is hamarabb megy, mint nálam. Szóval, NE FÉLJ!
Előzmény: Mlz (392)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.25 0 0 397
Bocs, de esőben minek a napszecsó? Azt csak éles napsütésben kell hordani, nem?

[ZedIzDead]

Előzmény: bggy (395)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.10.25 0 0 396
Szeretném novemberben megcsináltatni..Sajnos elég rossz a szemem,sőt,nagyon az.:( Elvileg csak jobb lehet utána.:)Jó,hogy van ez a topic,kicsit fel lehet készülni rá.:)
bggy Creative Commons License 2000.10.25 0 0 395
kb 2 hónapja volt a műtétem ( engem műtöttek :)).

A csöpögtetést én sem vettem komolyan. Az egy hónapos ell.-ésen jelezték, hogy homály és vegyem komolyan.
Na, azóta egyfolytába' nedvesek a szemeim :)

Amúgy megérte (Optik-Med 150kFt)

A napszemüveg esőben rulZ :)))

bggy

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.25 0 0 394
Üdv a Fórumon!
Kicsit nem értettem, most az a gond, hogy nem látsz jól, vagy az, hogy kettősen látsz? Kettőslátásom nekem is volt egy darabig, az elmúlt, és a jobb szememre még mindig homályosabban látok, mint a balra, ez tehát előfordul. Azért csöpögtetek ezerrel. Bár nekem se mondták előtte, hogy ez előfordulhat.

[ZedIzDead]

Előzmény: Mlz (392)
Mlz Creative Commons License 2000.10.25 0 0 393
Kis önkorrekció:

több. mint = több, mint
mennyiven = mennyivel
let = lett

Mlz Creative Commons License 2000.10.25 0 0 392
Sziasztok !

Többnyire ennek a topic-nak a hatására október 7-én megműtettem mindkét (-4-es) szememet az Optik-Mednél. Azóta eltelt több. mint 2 hét és még mindig homályosan látok, távolra és közelre egyaránt. Érdeklődnék, hogy Ti, akik már előbb átestetek ezen a beavatkozáson, szintén ilyesmiket tapasztaltatok-e.
Ha igen, mennyiven a beavatkozás után let teljesen éles a látásotok?
A 10. napi kontrollon azt a felvilágosítást kaptam, hogy a kettőslátásom kb. fél éven belül fog elmúlni, akkor majd kiélesedik a világ.
Ezzel nem is lenne baj, kivárom, csak tényleg javul-e, ez a kérdés. Meg az, hogy ezt műtét előtt miért nem mondták?

Bocs, ha túl hosszúra sikeredett. :))

SZem Creative Commons License 2000.10.20 0 0 391
Igazából az a baj, hogy a bemetszéseknél könnyen beereződés indulhat. Tehát az oxigénáteresztés a legfontosabb tényező. Az USA-ban az excimer lézer előtt ú.n. mini-cut technikát csináltak, ami rövid metszéseket jelent, hogy a lencseviselés lehetőleg ne okozzon problémát a műtét után. Keleti nagy testvéreink kitűnő professzorai viszont úgy kaszaboltak, mint az olimpiai karddöntőn :-) Láttam már olyant, ami biciklikerékhez hasonlított, úgy meg volt szabva. Hát, az ilyenre tényleg nem tennék sem keményet, sem lágyat.
Előzmény: Macika (390)
Macika Creative Commons License 2000.10.20 0 0 390
:o))))

Vagy csak keményet nem?

Előzmény: SZem (389)
SZem Creative Commons License 2000.10.19 0 0 389
De lehet! Csak nem az igazi. De egy szemorvos kísérletezhet nem?
Előzmény: Macika (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!