Igen a soundcheck. No ne csak sírás rívás jellemezze már a topicot.
Én kb. egy óra körül érkeztem a fesztivál területére, rögtön megcsapott a The Cure, az egyik kimérésnél szólt a ZENE. Persze csak CD-ről. Körbejártam a fesztivált, vártam a barátaimat akik sajnos késtek és lemaradtak a soundcheck-ről.
A színpad mellett volt egy kényelmes foteles hely, oda letelepdtem, némi olvasnivalóval és sörrel boldogítottam magam, majd amikor bejöttek a fiúk odaballagtam a színpadhoz és a korláton támaszkodva meghallgattam Robert nélkül a beállást, majd pár autogramm, Simon pacsi után megérkezett a Zseni, és tovább hallgattam őket. Porl elkezdte alárni valaki papírját, majd belezavarodott hajtott egyet a paíron és újrakezdte. Már-már azt hittem mindenki aláírja a jegyemet, de Robert nem jött le visszaszállt a szürke mikrobuszba és ennyi.
Nagyon jó volt a beállás is, a koncert pedig leírhatatlan, ezért meg sem próbálom idepötyögni.
Souncheckkel mi is megjártuk. Borozunk az óvárost árvíztől védelmező bástyán, mikor meghallottuk a Fascination Street-et, kb 16 óra lehetett. Ááá ez nem az... Jó egy óra múlva már a színpad előtt kapartam az arcomat, hogy miért nem előbb mentünk át. Koncert nagyon rendben volt. Egy újabb felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb.
Én is kb. úgy voltam, mint Te a soundchekkel. Épp akkor értem vissza a városból, oda se néztem a színpadra, pedig akkor már biztos ők játszottak, de nem hallottam, nem figyeltem annyira, mentem vissza a sátramhoz. Aztán meghallottam a Forestet asszem, mondom biztos valami kutyaütők poénból játszanak Cure-t, aztán egyre kiváncsibb lettem és odaballagtam a színpadhoz.:) Még jó, hogy nem mindig hiszek a megérzéseimnek. Akkor most nem lenne aláírásom.
Én a soundcheck-nek csak a végét hallottam. Éppen a családdal sétáltunk városnézés után a hídon, mikor hallottam, hogy az If only... szól. Azt hittem, hogy valami feldolgozás zenekar nyomja, de mikor meghallottam Robert hangját akkor esett le a tantusz. Így visszaolvasva kicsit sajnálom a dolgot, dehát így jártam :-(
Ha mar ennyire porog a forum: ha valakinek meglenne az mtv-s unplugged bedigizve, es bedobna a kozosbe, nagyon megkoszonnem! Mar videokazin sem talalom...
Es marha halas tudnek lenni, ha a szegedi koncert felvetelet is vki kozkezen forgatna. Plane ha videon.
replikáns! Szóról-szóra nem emlékszem, mit mondott a Drowning Man előtt Robert, de a lényeg az volt, hogy idén nyáron most játszták először ezt a számot.
Sajnálom, hogy nem tudtam lemenni. De ahogyan az ember öregszik, a prioritások között a Cure elkezd csúszni hátrafelé. Azért irigyellek. És ha már itt vagyok, hadd kötekedjek: a The Cure első albuma a Three Imaginary Boys. Csak ez után jött ki a Boys Don't Cry. Bár tökmindegy.
Sziasztok! Eddig csak lelkes olvasója voltam a topiknak, de most megérett az idő :)
Soundcheck: a második felére értünk oda, de megérte. Az It's not you után mondtam asszonynak, hogy nem hiszem, hogy lesz az esti koncerten bármi is, ami ehhez mérhető (tévedtem). Egyébként már itt is feltűnt, hogy milyen jó "passzban" vannak a fiúk, őszintén rosszabbra számítottam... Energia, pozitív kisugárzás, meg minden.
Szinti hiánya: nekem őszintén nem nagyon hiányzott. Egyrészt eleve jobban szeretem a rockosabb dolgaikat (kövessetek meg, de szvsz ők egy rockzenekar, ebben a felállásban pedig egy "ütős kis" rockzenekar), másrészt a dalok erejét mutatja, hogy másképp hangszerelve is legalább olyan jók.
Porl: a gitáros félisten :) Hála Neki, még a Never Enough is tetszett, pedig egyébként az csak-csak. És rettentően szimpi.
Setlist: A gerincére számíthattunk, én rövidebbre számítottam, szerencsére nem jött be. Nekem személy szerint a második ráadás (The Drowning Man / Faith) jelentette a csúcspontot, a Faith-ért cserébe elígértem fele királyságomat...
Lökdösődés: sajnos felénk is volt (valahol félúton álltunk a keverő és a színpad között). Általában inkább kerülöm, mint keresem a bajt, de itt sajnos időnként be kellett támasztani erősen.
Oóóózás (PFT): már-már Iron Maiden koncerten éreztem magam (ott kb. minden második szám erre épít), de szombaton hazafelé az autóban hazafele asszonnyal önkéntelenül is ezt dúdolgattuk, nem ment ki a fükünkből :)
Szeged: gyönyörű (utoljára általános iskolás koromban jártam itt Tudományos Technikai Úttörőszemlén he-he), nálunk elnyerte Pécstől a legszebb magyar város vándorkupát...
Sziasztok! Rendkivül restellem de én elfelejtettem hogy pontosan hol is lesz a topictali:-(( Ott álltam egy Lombard sátornál és fogalmam nem volt hová is menjek....
Szépen visszabattyogtam az Animára. Számomra csalódás volt. Régen /még a Jucis időkben/ kedveltem az Animát de most fel sem ismertem hogy ők azok....
A számok tényleg el voltak húzva és már unalamsak voltak.
Viszont mindenért kárpótolt az a varázslat amit a Cure-tól kaptam.
Eddig sajna csak a szigeti koncertjükön voltam, ami nagyon tetszett, de ez a Szegedi messze elviszi a pálmát. Fantasztikus, káprázatos egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb. Már párszor leirtam hogy nekem főleg a régi számok jöttek be igazán. Ezt a tracklistát nekem találták ki.:-)
A 3 legnagyobb kedvencem is volt /ha ugyan ki lehet emelni hármat/ a Lullaby,a forest, és a FAITH... Nagyon hiányoltam a Strange dayt de sebaj majd legközelebb:-)
Brutál hangulat volt. A szinpad közepétől kicsit balra álltam a 2.-7. sor között a hömpölygéstől változóan:-) Nem irigyeltem az alacsonyabb embereket, hiszen nekem a 190 centimmel és komoly feladat volt néha megállnom a lábamon:-)))Mindent összevetve csodálatos egy perc volt csak sajnos gyorsan eltelt....
Esetleg ha Vaalaki betenné hogy idén merre lesz még koncert esetleg itt a szomszédos országokban azt nagyon megköszönném.
Üdv! NAGYON NAGY VOLT A KONCERT! Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz szinti nélkül, de nekem iszonyatosan tetszett! Nyers, lendületes, igazi rock'n'roll koncert volt. Én két ismerősömmel kicsit hátrébb (nem tudom hányadik sor) középen álltunk. Ott nem volt túl nagy őrjöngés (pl elöttem két csaj végig egyhelyben állt ohne taps...), de én ettől függetlenül végig pörögtem. A Shiver and Shake-en szétdöngöltem a földet magam alatt. Látván a körülöttem állókat kicsit izgultam is, hogy nem lesz a Forest amit nagyon vártam illetve azért, hogy nagyon rövid lesz a koncert. Arra meg nem is mertem gondolni, hogy a következő ráadásban lenyomják a Faith-t plusz elötte a Drowning man-t. Mellékesen értette valaki mit mondot a Drowning man elött Robert? Ez az utolsó blokk pedig .....hihetetlen jó volt. Nem vagyok oda az első lemezért de állat volt a végén ez az öt szám.
Egyébként ahol mi álltunk ott is kamerázott valaki.
Ezek szerint voltak még hiányzók rajtam kívül is, de majd a köv. hazai Cure-koncertnél talán mindenki pótolja. Remélem erre még 2006-ban sor kerül, és végre önálló koncert lesz, ahogy Robert mondta Szegeden.
én ennyire nem is figyeltem animán, pedig azért elvagyok vele. bár régi animát jobban kedveltem.
nem voltunk sokat. először a TVNetworkos szinpadhoz mentünk, lovecat, snakepit és én, oda egyedül chale jött plusz ugyebár Vilmos Borisz, de ő el sem jött aztán onnan, mi viszont tovaballagtunk, Borsodi sátor fele, összefutottunk tojással, aztán odamentünk waters-ékhez is, aztán csatlakozott Harrold és at night is majd leültünk a Borsodi sátor környékén egy piáldához. odacsatlakozott flamenquita és cliftony, aztán átmentünk egy másik piáldához, ahol még valaki jött, de sajnos csak a polgári nevére emlékszem, a kisfiával meg a kislányával volt, akiknek Cure-os polojuk volt. Anima közben meg mégegy valakivel találkoztam, szintén nem emlékszem a topikos nevére sajnos. Hát nagyjából ennyi.
Nem voltál egyedül vele, láttam olyanokat, akik ugrándoztak rá. Szerintem profi volt, tehetségesek is, jól is szólt, de nekem minden szám elnyújtott volt, és kb. 2 perc után unalmas. Főleg az a reggae-s szám. Utálom a reggae-t, fantáziátlan egy stílus.
Ahogy korábban már írtam, nem voltam ott, mert nem vagyok az a topictalis típus. Akarom mondani nem vagyok az a közvetlen, könnyen barátkozós típus, tisztelet a ritka kivételnek, amikor mégis. De pl. Snakepittel sikerült beszélni egy kicsit az unalmas Anima alatt.