Keresés

Részletes keresés

Martin Vazquez Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9766

mert a japanese whispers 8 száma közül a the dream, és a just one kiss kibaszott nagy, míg a lament egyszerűen zseniális.

eközben a wms 14 cucca közül a want rendben van, míg a jupiter crash és a treasure hallgatható.

szerintem.

Előzmény: Szigi101 (9765)
Szigi101 Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9765
Mondjuk nem 2, hanem 3 szám volt az új albumról, de ettől még korrekt a cikk.

A Wild Mood Swingset én már eleget védtem itt, de azt azért ma sem értem, hogy a Cure-rajongók miért ezt a lemezt savazzák ezerrel, és miért nem mondjuk a Japanese Whisperst. Nos?
Siamese Twin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9764

Hello Chale,

köszi, hogy megörökítetted a feleségemet Roberttel a háttérben...

(a baloldali hölgy)

Nagyon büszke rá--- és én is.

Amúgy bocs minden topicostól, mivel koncert után búcsú nélkül leléptem, de a gyerekek már készen voltak teljesen és már régen köpött a maci.

Még majd hozzászólok. Nekem leírhatatlan volt az egész.

Örülök, hogy megismerhettem néhányatokat.

Üdv.

ST

Előzmény: chale (9740)
snakepit Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9763

Nem láttam, csak hallottam, hogy az egyik fotóst megütötték vállon, mert tovább tartott az előírt 10 másodpercnél a fényképezése.

Erre írtam, hogy Balkán, hát az is....

Előzmény: Törölt nick (9762)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9762

snakepit!

Ezeket láttátok:
17:45 Khoiba (CZ)
18:15 Zeraphine (DE)
19:00 Cranes (UK)
20:30 The Cure (UK)

Én azért irígyellek az előzenekarok miatt is. A Marilyn Manson koncert előtt szólt egy elég jónak tűnő zene, és egy nagyon jó hangú énekes énekelt. Egy barátom szerint ez a Zeraphine volt. A Cranes-t meg szeretem.

Nade mi volt ez a szegedi fotósverés, amit említettél Berlinből?

Closedown!
Én a topic indulása óta már 2x nevetváltottam, és még legalább 2 névváltó szokott írogatni a topicba, szóval lehet, hogy továbbra is itt lappanganak az ijesztő egyének. :)

Előzmény: snakepit (9761)
snakepit Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9761

Hahó!

Itthon vagyunk. Tök király volt Berlin.

Harrold a "szerencsemalacunk":-))

Hasraütős módszerrel talált egy motelt 500 mre a helyszíntől:-))

A hely gyönyörű volt, egy auditórium végül is.

3 előzenekar játszott, nem tudom mindegyik nevét, a harmadik a Cranes volt.

Az első, egy angol csapat, énekescsajjal. És nőci, lábán gumicsizmával lépett fel:-))

Kicsit mulatságos volt. Mindegy. Erika szerint csehek voltak.

A második egy egész profin kinéző mű gót csapat volt. Németek. Az énekes srác szoknyában lépett fel. Ízlések és pofonok.

A harmadik a Cranes, már bocsánat, de baromira unalmas volt.

Alig vártuk a Curet:-))

20:35 kor kezdték.

A setlistet tudjátok. A koncert nagyon pörgős volt, ugyanúgy mint Szegeden. A második sorban álltunk, végigszenvedtem a három órát játszó előzenekarokat.

Robert nagyon jó kedvű volt, végig élvezte. Számomra feltünően vidámabbak voltak mindanyian mint Szegeden.

Véleményem szerint a Cure Magyarországot finoman megfolgalmazva is a keleti blokk egyik országának tartja még mindíg. De ezt csak én gondolom így, nem biztos hogy igaz.

Snakepit

away alone Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9760

a WMS el kapcsolatosan igazad is van, meg nem is :)

Az tény, hogy a koncerten én is örültem a hiányának! Viszont ne feljtsük el, hogy jelentősége azért van neki, mivel én szerencsére ezt az akkor utolsó albumukat hallgattam meg elsőnek, mint album. viszont előtte egy pár héttel a barátomnál egy olyan kazit, melyen olyasmik voltak mint pl. az álltalad említett és hiányolt két szám, és a többi ilyen vidám ;) szám. Szóval egyből felütötte a fejem, hogy akkor hogy is van ez, milyen utat tett meg a Cure A-ból B-be? Mindíg úgy vagyok vele, hogy ilyen  szélsőséges esetekben azonnal megszeretném hallgatni a régi 3-4 albumát az együttesnek, és tulajdonképpen ez volt az ami megmozgatott. Azonnal beleszerettem a Cure-ba, és mai napig is a kedvenc albumaim a régi 4 album! Mindez viszont nem így történt volna a WMS nélkül.

Azért nem csak ilyen magamista okok miatt védeném meg a WMS-t :) rettentően precíz, nagyon megszerkesztett, és néha mégis szétszórt szabad, vad, ide-oda rángató album, és még egy fontos dolog, hogy itt a zenekar minden tagja szerző is egyben, nemcsak Robert. Természetesen ebből kifolyólag sokan mondják, hogy emiatt ez nem is Cure, viszont ne felejtsük el, hogy itt mindenki érvényesülni tudott, és összességében véve itt mutatkozik meg, hogy bármilyen stílusban és esetben iszonyatosan profi a zenekar.

Kicsit talán sokat dolgoztak vele, talán túl sokat is, és emiatt megszűnt a spontán érzete, és ehhez képest valóban nem lett valami nagy durranás, azonban ilyen album is kell. Összességében véve jó album volt akkortájt számomra, viszont tény, hogy ma már ritkán hallgatom, mivel nekem is jobban teszenek a régebbiek.

"(mondjuk az end of the world és az us or them helyett meg elhallgattam volna a berlini setlist figurehead-jét és strange day-ét.)"

ahogy mondod úgy igaz!

plusszban jó lett volna még a B-Side-ok közül néhány, és szerintem a játszottból sem ezt kellett volna betenni, van ettől sokkal jobb is.

A Disintegration-ről lehetett volna még egy jó (bár nehéz lett volna szinti nélkül).

Az új albumról meg lehetett volna a Going Nowhere :)

Előzmény: Martin Vazquez (9753)
Closedown Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9759
"szólokhoz" = szólókhoz...
Előzmény: Closedown (9758)
Closedown Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9758

Csatlakozom az előttem szólokhoz, a koncert fantasztikus volt, a helyszínt el tudtam volna máshol is képzelni, de nem vont le az értékéből semmit. Visszahozta a fiatalságunkat a nejemnek is és nekem is. '89-ben még egyetemistaként láttuk őket Bp-en. :)

Én is elolvastam a topic-ot az első bejegyzéstől kezdve, igen "tanulságos" volt.

Egy-két megnyilvánulás kifejezetten hátborzongató volt, ezek az ijesztő egyének szerencsére eltűntek erről a topic-ról (vagy megjavultak). Érdekes pszichológiai tanulmányt lehetne írni a hozzászólásukból... :)

A legtöbb embert szimpatikus, intelligens embernek képzelem el, szerencsére ők vannak többségben.

Bocsánat az OFF-ért.

anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9757
elég pontatlanra sikeredett ez a cikk, de mindegy, gondolom, ti is olvastátok. kicsit elszomorít.
Előzmény: anyegin (9756)
anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9756

nem lett volna rossz egy kis wms azért.

Na azért az érett Dave-vel is vitatkoznék a következő cikkben: http://pecs.index.hu/index.php?id=5797.

Előzmény: chale (9754)
anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9755
Hát azért ez így erős, hogy visszatapsolta, itt e: http://pecs.index.hu/index.php?id=5797, visszajöttek ők maguktól is. Én nem hallottam olyan hűdenagy tapsolást, ti igen?
chale Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9754

csatlakozom a wms-t illetően ;)

(no ezért mit fogunk kapni?! ;)

Előzmény: Martin Vazquez (9753)
Martin Vazquez Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9753

hamár az egész topic kart karba öltve együtt integet a naplementében, hagy jegyezzem meg a másik örömöm, miszerint a wild mood swings jelentőségéhez mérten képviseltette magát a szegedi eseményen.

(mondjuk az end of the world és az us or them helyett meg elhallgattam volna a berlini setlist figurehead-jét és strange day-ét.)

CharoN Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9752
Nem is lett :), de megelőztél...
Előzmény: Martin Vazquez (9748)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9751
Korrekt.
Előzmény: Martin Vazquez (9748)
CharoN Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9750
Talán még nem volt:

away alone Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9749

Csak pénteken voltál?

Akkor lemaradtál még legalább 40 percről :)

Pedig onnantól volt "csak" igazán jó... :-)

Előzmény: yloz (9745)
Martin Vazquez Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9748
away alone Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9747

igen, én is ezt hiszem, mivel, ha megnézed a SZIN.org-os képeket, akkor ott elégge megszámlálhatóan állunk!

Ettől egyébként egy kicsivel többel számoltam én is, viszont valahogyan sejtettem, hogy kevesebben leszünk.

Egyrészt a nagy távolság, az időjárás, a nyári szabadságok, és vakációk vége, pénzhiány a hónap végére ilyesmik :(

A Borsodi SZÍNpad előtti tér sem vlt valami hűde nagy, de szerintem nagyon családias volt a légkör!

Előzmény: Variola Vera (9746)
Variola Vera Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9746
Szerintem nem aznap, hanem az egész fesztiválon (3-4 nap alatt) voltak 30 ezren.
Előzmény: away alone (9742)
yloz Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9745
!

képzeljétek, pénteken este voltam egy koncerten és nagyon tetszett...

enny
chale Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9744

Egy forrás "mintegy tizenkétezer" emberről szól - de szerintem ez az aznapi összlátogató szám...

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=57872

Előzmény: SAP2 (9741)
anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9743

szija chale! jó tudni, hogy te szerkeszted cure.lap.hu-t.:) ha gondolod, pár képet még dobhatok át, csak akkor jelezd igényedet ide a forumra.

SAP2: nekem fogalmam nincs, mert elöl álltam.

Előzmény: chale (9740)
away alone Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9742

ezen a linken elolvashat(od)játok a remélhetőleg pontos választ:

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=57872

Közel 30e ember volt aznap, és ebből kb. 12e volt kiványcsi a Cure-ra.

A készült képeket nézve (ajánlom a SZIN-en készülteket lehet is látni, hogy nem állnak ettől többen.

Persze lehet, hogy ez a koncert eleje felé készült, illetve a vége felé, un. is én úgy tapasztaltam, hogy pont ebben az időben lett egy kicsivel több hely mindenfelé.

Ettől persze valószínűleg többen voltak ott, akik a The Cure-ra jöttek, csak lehet, hogy már nem jutottak el a SZINpadig :)))))

Egyébként borzasztóan koncert volt !

Mindenkitől kérek egy-két perc néma csöndet!

one...two...three...four...stopped...short

Gondoljunk csak bele :oááá... 2 óra 40 percen keresztül zenélni!

Hihetetlen!, hogy mekkora erő van még mindíg a zenekarban (hála Istennek, szinte teljesen meg vannak fiatalodva!), és hogy milyen minőségben és mennyiségben játszották azt le! (még szinti nélkül is, melyet ráadásul Robert és Porl is igyekezett gitárral pótolni, és meg kell, hogy mondjam, hogy igen jól sikerült nekik! Persze azért remélem a kövi albumon lesz ismét, sőtt remélem Robert fogja azt szerezni, és feljátszani, mint pl. a FAIT-en vagy a PGraphy-n)

Ha jól emlékszem a számok többsége szinte alig volt hosszabb az albumokon szereplőktől (kivéve a FAITH-et, meg még vagy kettőt), ezt csak azért említem, mert ez azt jelenti, amit a setlist is mutat, hogy elég sok szám volt, és tulajdonképpen szinte minden albumről játszottak, bemutatva ezzel is, hogy milyen SZÍNes is a Cure.

Ez már majdnem A Half Hundred Years !!! Iszonyatosak, és kegyetlenek és még mondhatnák egy csomó jelzőt, de mindjárt sírok örömömben, és bánatomban, pedig a BD'ntC.

Szóval borzasztóan boldog vagyok :))))) én és a barátaim is, szóhoz sem jutottunk egy ideig, pláne, mikor az órára néztünk.

Figyelem mindenki nézze meg az este 19:30-kor kezdődő (a fórumban már említett)

TV2-n sugározandó Aktív cimű műsort (remélem valóban lesz benne róla "valami" elég sok! Aki fel tudná venni, és bedigizni, és feltenni valahová, és beírni ide a fórumra, az mindenkinek jót tenne :)

egyenlőre ennyi, ha tetszett lesz folytatása, ha nem kövezhettek, még úgyis új vagyok itt...de a Cure az meg számomra mondjuk úgy, hogy Örök, de egyáltalán nem csak a slágerei miatt.

Előzmény: SAP2 (9741)
SAP2 Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9741
Hahó, lehet tudni, hogy kb. mennyien voltak a koncerten?
chale Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9740

Némileg frissítettem a cure.lap.hu-t, ha már egy ilyen jeles eseményen vagyunk túl: setlist (a CoF-ról), cikkek (mindenféle) és képek (anyeginé és a szin-é) :-)

Ezek pedig sajátok:

http://cure.lap.hu

anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9739
amúgy tök jó, hogy ennyien ott voltunk topicosok a koncerten, de speckó a topicosok felét nem láttam. miért nem jöttetek oda? ti sem vagytok barátkozósak? <ez szólt minden topicosnak aki ott volt, de nem jött oda. Azért nem olyan nagy baj, az élmény megvolt, ez a lényeg.:)
anyegin Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9738

Köszi a képeket, BySoft, nagyon jó lett, ami koncerten készült, másik is, de olyan nekem is van. Elég jó géped lehet, ha ilyen jó képet sikerült csinálni...

Aztán eszembe jutott, hogy én is a fascination streetet hallottam meg először.

Nem jönnek mégegyszer Szegedre, mert veszteséges volt a koncert, legalábbis az aznapi bevétel szempontjából. De máshova jöhetnek attól még. Ha ezt az információt más szerette volna közölni, szorri, hogy megelőztem, de én internet-közelben vagyok már.:)) Amúgy meg üdv itthon, berlini csapat!!<--ha nem lennék gépközelben, mikor bejelentkeztek topicra.

replikáns Creative Commons License 2005.08.29 0 0 9737

Lehet tudni, hogy mennyit kért a Cure a fellépésért? "Csak" azért mert felmerült egy jövő évi koncert megszervezésének a gondolata. Na nem bennem, úgyhogy ne hívogassatok:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!