Az ENSZ-főtitkár szóvivője azt mondta: a kórházban 70 halottat fogadtak és több mint 700 sérültet láttak el, akik közül körülbelül 200-an még mindig ápolásra szorultak. „Nagyszámú lőtt sebet” láttam – közölte Stephane Dujarric.
A meggyilkolt áldozatok kiontott vére festette vörösre a földet. Most vadvirágok pirosa virít a hamvak között.
A virágok természetesen idén is kinyíltak. Ám ebben az évben nincs vidám fesztivál és nem özönlenek a szépségre éhes turisták sem. A fesztivál szervezője, a támadások által rendkívüli mértékben sújtott kibucban, Kfár Ázában élő Vered Liebstein számára október hetedikén örökre megváltozott minden. Egy napon veszítette el férjét, Ofirt, 19 éves fiát, Nicánt, édesanyját, Bilha Epsteint és unokahúgát, Neta Epsteint. Ofir Liebstein a kibuc biztonsági szolgálatának tagja volt, és a támadássorozat egyik első azonosított áldozata. Nicán holtteste tizenkét nappal később került csak elő. A vörös virágok látványa felkavarta az asszonyt
bocs, de ez, ami kettőnk között folyik éppen, semmiképpen nem nevezhető beszélgetésnek. amúgy nem kötelező reagálni a hsz-eimre, ha véleményt mondok a szövegedről.
szerintem nem. szerintem megpróbálja előadni a világ lelkiismeretét, ami enyhén szólva komikus. igen, borzasztó és tragédia, ami gázában történik a gázaiakkal, de nem izrael kezdte, nem izrael akarta, nem izrael folytatja és nem izrael dolgozik minden erejével azon, hogy a konfliktus eszkalálódjon.
ezt már igen sokszor és igen sokan magyaráztuk, de aki a világ lelkiismerete, az ilyesmivel nem törődik. hát mondja, amit akar - nem igazán hat senkire.
a hamasz terrorszervezet több ezer ártatlan zsidót és annak kinéző embert gyilkolt le:(((((("
1. Szeretitek azt mondani, hogy véralgebra, de nem az. Nem több ezer zsidó halt meg.
2. Viszont legalább 20x annyi ártatlan, vagy annak kinéző palesztint ölt meg idáig az IDF. Nem mellesleg földig rombolt egy 2 milliós nagyvárost. 70 ezer tonna bombát lőttek ki 100 ezernél is több civil létesítményre, otthonra.