A màsik dolog amitol mèg eldurrant az agyam! Hogy itt vagyok 7 honapja! Sajnos mèg a mai napig nem kuldtek a carte vitalomat..... Mert lusta trehàny banda az egèsz! Nem tudom, ki hol van de itt Rhone Alpes-on igen is lehet àlltalànositani... Mert undoritoak az emberek lustàk ès trehànyak! A sok arab meg Nèger szàmàra minden van(nem fajgyulolès!!!!!).... A tobbi ember meg vàrjon a soràra! Nekem egy fillert nem fizet az àllam a szuleim tartanak el! Igen is jogosnak làtom a felhàborodàsomat, hogy ne tegyenek màr be egy olyan not onèletrajz kèszito trèningre aki mèg a nyomtatohoz sem èrt ès gèpelni sem tud! Ràadàsul 15 percenkènt cigarettàzott ès kàvèzott mikozben èn segitettem a tàrsaimnak! Mert az 5 fos csoportbol egeydul èn èrtettem a szàmitogèphez! Ha ezèrt fizetnek neki havonta 1500eurot akkor Gratulàlok ehhez az orszàghoz is!!!
Nem szoktam vitàzni! De veled leàllok szivesen! Itt ahol èn lakom! Bourg en Bress-ben nagyon kevesen èrtenek a szàmitogèphez! fiatal lànyok, nem tudjàk hasznàlni a flancos laptopjukat! Csak a facebookhoz èrtenek meg a voila-hoz!
33 èves fèrfi a szomszèdom! Ps2-zik! Nincs nete ès gèpe sem! èn jàrok àt zenèt letolteni neki! Szoval.... Ez van!
Kivàncsi leszek a holnapi eloado tanàrra aki a motivàcios levèl kèszitèsèben fog segiteni!
Képzelem jött egy ilyen egyszálbelű emberutánzat, meg a pocakos (szélesebb mint magas) társa és osztotta az észt, miközben egy gugolást sem tudott csinálni, nem hogy fekvőtámaszt...
Te meg még le se lőhetted, mindez messze egy jó kis felgyújtani-valótól.... Borzasztó lehetett szegény Billy-nek... De azért legaláb egy tockost lekentél néha remélem:-)
Annyit fűznék még hozzá, hogy a hivatalos levelezésben Fo.-ban rettentő sokat számít a forma, sokkal jobban, mint Mo.-on.
Nagyon nem mindegy, hogyan adod elő ugyanazt a tartalmat. Az álláskeresésnél az első rosta bíztos, hogy ez ( no meg a név. Az Attilák kifejezett hendikeppel indulnak. )
Elég undorító magatartának tartom, hogy valaki, elfogadva egy olyan juttatást, amiért nem dolgozott meg, nem tett semmit, kiröhögi, lehülyézi a juttatást adót.
Persze, lehet, hogy ez csak egy személyes ellenszenv a "metalité d'assisté" -val szemben
Lehet, hogy nem a legjobb szisztéma, de próbálják a delivenst motíválni, és alkalmassá tenni egyáltalán a munkakeresésre.
Megtanítani ,hogyan kell önéletrajzot írni, hogy érdemes keresni, hogyan kell "eladnia magát". No meg kicsit felügyelik is, hogy tényleg megtesz-e mindent ahhoz, hogy munkát találjon, és nem csak a segélyen akar "tengődni".
A káoszról meg trehányságról úgy nézem más elképzeléseink vannak.
Azt màr ne is tegyem hozzà, hogy voltam egy olyan tanfolyamon is, ahol még olyan gyakorlatok is voltak, amiket kameràra rôgzitett az elôado, és utàna csoportosan kielemeztük minden emberke viselkedését, mondatait, gestusait, hogy làssuk sajàt magunkon, és màsokon is az elkerülendö hibàkat, vagy épp a megfelelô gesztusokat.....
Billy
Ps : Nekem, ugye ez elég szokatlan volt, a "faluégetések utàn"...... LOL ;-)))))
Maximálisan egyetértek. Elég sokat dolgoztam Önéletrajzokkal, amiket az emberek írnak annyira szarok, hogy gyakran rossz kézbevenni. A motivációs levél detto. Amivel semmi baj, mindenkinek megvan a saját szakmája, de főleg irodai munkánál esélye sincs a HRs szűrőn átjuni manapság (az 50-100szoros túljelentkezésnél), ha nincs egy jó önéletrajz és motivációs levél. Ez egy külön szaktudás, amit meg kéne szerezni, enélkül nincs esélyed jó állásra (kb olyan, hogy nem fogod megvenni a rosszul kinéző almát a piacon, hiába baromi jó az ize). Szóval tök rendben van, ha megtanítják a népet önéletrajzot írni, motivációs levelet alkotni. Sőt az is rendbe van, ha interjúkat csinálnak vele, hogy gyakorolja az interjú helyzetet, megtanulja saját erősségeit, gyengeségeit, prezentálni saját magát.
"Mindenképpen jól mutatja a kááoszt, érdektelenséget és trehányságot ami lezen a területen felllelhető."
Az igaz, hogy itt nàlunk francia orszàgban sincs kolbàszbol a kerités, és nem minden megy olajozottan, de azért a kàosz, érdektelenség, trehànysàg szerintm fellelhetô otthon is böven !
Munkaûgyi hivatal : lehet, hogy Nektek rossz tapasztalataitok vannak, de ezért nem kéne àlltalànositani !
Amikor nekem szükségem volt ràjuk, akkor én is "àtestem" ezen a kôtelezö "alkalmassàgi randevuk" soràn, meformàlodott egy szép önéletrajz (addig volt màr 3 fajta is, de ott elmagyaràztàk, hogy a munkàltatok màst vàrnak tölem - màst akarnak leirva làtni...) egy motivàcios levél, etc.....
13 honapig voltam munkanélküli segélyen (havi 1250 euro !!!!) Minden honapbn kaptam vagy emilben, vagy postàn a külômbféle ajànlatokat, kikôzvetitettek 3 munkaerökôzvetitöhöz, és meghivot kaptam 2 àllàsbörzére !
Az csak rajtam mult, hogy nekem "kényelmesebb volt" maradni munkanélkûlinek (és màs kontinens felé kacsingattam akkortàjt), ugyanis màr a legelsö àllàsrandevun elfogadhattam volna egy kôzépvezetöi àllast arànylag korekt fizetéssel !!!!!
No és ahhoz mit szól, hogy a munkaügyi hívatal átirányít valakit egy privát céghez, aki a munkaügyivel szerződésben van (gondoolom jó pénzért), majd ez a cég kb. 4-5 hónapos, rendszeres randevúkat bonyolít le a delikvenssel, hogy megállapítsa, mire is alkalmas. Annak megállpítáésára, amihez elég lenne 1 alkalom is. Aztán születik egy életrajz, meg egy motivációs levél. A számtech ismeretek hiánya, nem tudom mennyire tipikus, de talán csak valami extrém példa lehet. Mindenképpen jól mutatja a kááoszt, érdektelenséget és trehányságot ami lezen a területen felllelhető.
Nem hagyhatom ki, hogy ne osszam meg veletek a mai èlmènyemet! :D
Màr regisztràltam a munkaugyi kozpontba, ès ma dèlutàn egy 4 oràs trèningen kelett rèszt vennem ahol az onèletrajzomat "elkèszitettuk"!
Hoppàààà Vagy is èn magamnak ès mindenkinek! Mivel gèpelni mèg az elo ado tanàr sem tudott! Nem ismerte a sima office world-ot sem... ez hagyàn, hogy magamon kivul mèg 5 ember onèletrajzàt megirtam! De mèg a nyomtatàst sem tudta a tanàr megcsinàlni! 2 oràn keresztul kereste a kàbeljèt a nyomtatonak! Aztàn szoltam neki, hogy ne keresse! Mert Wifis a nyomtato! Nincs szuksèg kàbelre! :D Kèsz voltam a mai dèlutàn! Sajnos itt nem nagyon èrtenek a szàmitogèphez! Itt nem tartozik a fontos tantàrgyak kozè mint nàlunk!
Utàna olvastam egy francia forumon, ott azt irjàk, hogy szinte az összes müve megvan angolul, viszont az egyetlen franciàra forditott müve a "Vesztegzàr a Grand Hotelban"
Köszi. Most kpatam tippet, állitolag leledznek, ilyemsik idegen nyelvű könyvek boltja/könyvtára terén. De gondoltam hátha itt valakinek kapásból van. :D
Utálnám, ha Franciaország lezuhanna a szakadékba, agyonnyomná Magyarországot:-(
komolyra fordítva a szót engem semmi nem vonz Franciaországban a fizetésemet leszámítva. És ha találnék melót már mennék is haza, akár holnap. De hiába pályázom az állásokat otthon, a legtöbb helyről még arról se írnak emailt, hogy nem kellek. Emellett tudom, hogy most vagy leépítenek, vagy a meglévő emberek helyett keresnek olcsóbbat, szóval a piaci se az igazi otthon. itt meg alkalmaznak, fizetést adnak és 2 gyerekkel ez elég fontos szempont. Nem szeretnék azzal ismerkedni, hogy 28.500ból vagy 47000ből lehet-e jobban megélni, szerintem az nem lenne felelősségteljes szülői hozzáállás. Bár lehet, hogy ez túl ódivatú nézet
nem az ország.hanem europa áll a csöd szélén.hogy mi vonz oda talán ha sikerül elég messze mennem ,kevesebb a konkurencia és nagyobb az esély munkát találnom és életben maradni
Bevándorlók! Mi az ami vonz titeket ide Franciaországba? Nem, vagy rosszul beszélitek a nyelvet. Állítólag angolul könnyebben boldogultok. Sok európai országban az életszínvonal magasabb mint itt. A legtöbb közgazdász és politikus szerint az ország a csőd szélén áll. A legtöbb francia nem szereti a külföldieket, és ennek ellenére mégis ide akartok jönni. Mi ennek az oka ? Ki tudna megfejteni ezt a rejtélyt ?
Szeretnél Te csak fele annyira buta liba lenni, mint én! Már nem csak a billentyűhuszárkodásnál tartanál és trollkodnál itt. Savanyú a szőlő öcsitojás?