ha korrekt választ szeretnél akkor a Janihoz kell fordulni... Különben sajnos mindig csak a jövő hetet hallgathatod. (Ő a főépítésvezető az 1-es és a 2-es épületen)
Ezek után úgy érzem jól tettük, hogy nem voltunk hajlandóak aláírni az eredeti formájában a Murus szerződést. Aaz igényeink következményeképpen a Murus jogászai lassan két hónapja nem mondanak nemet vagy igent a következő változtatási igényre:
Vagy beleírjuk a szerződésbe, hogy az átadás elhúzódásakor vagy nem megfelelő minőségű teljesítéskor a kötbér a plusz rendelésekre is vonatkozik és nincs garanciális javítás, hanem akkor vesszük át amikor hibátlan, vagy pedig "50% az előleg, és 50% csak a hibátlan átadáskor" a fizetési ütemezés.
Az alábbi és korábbi hozzászólások meggyőztek, hogy érdemes ennek a két választásnak valamelyikéért harcolni, különben sosem lesz teljes értékű a lakás - csak ha én fejezem be.
Ezek után úgy érzem jól tettük, hogy nem voltunk hajlandóak aláírni az eredeti formájában a Murus szerződést. Aaz igényeink következményeképpen a Murus jogászai lassan két hónapja nem mondanak nemet vagy igent a következő változtatási igényre:
Vagy beleírjuk a szerződésbe, hogy az átadás elhúzódásakor vagy nem megfelelő minőségű teljesítéskor a kötbér a plusz rendelésekre is vonatkozik és nincs garanciális javítás, hanem akkor vesszük át amikor hibátlan, vagy pedig "50% az előleg, és 50% csak a hibátlan átadáskor" a fizetési ütemezés.
Az alábbi és korábbi hozzászólások meggyőztek, hogy érdemes ennek a két választásnak valamelyikéért harcolni, különben sosem lesz teljes értékű a lakás - csak ha én fejezem be.
Ezúton is szeretném megköszönni a liliomdombosok szerintem végig korrekt hozzállását, és az új lakást. Ilyenkor már nem számít, hogy mennyit vártunk, mert azt kaptam amire számítottam, és a garázsba is simán be tudok állni. :)
Almaszirom, én vagyok az egyik szerencsés, aki a napokban már elkezdte a költözést a II. épületbe, és ha ez segít az épületben folyamatosan dolgoznak, hétvégén is. Úgy látom, hogy igyekeznek, persze ettől még tarthat sokáig. Ha tényleg itt szeretnétek lakni, lehet, hogy még érdemes lenne várni, de ez csak az én véleményem, és abban sem vagyok biztos, hogy más helyen gyorsabban lakáshoz jutnátok... Egyébként én jóval többet vártam mint ti, de nem találtam ennél jobb helyet, persze ez elég szubjektív. :)
hát őszintén: nekem fogalmam sincs... igazából szerintem hiába kérdeztük volna, hogy miért, meg mikorra lesz kész, megkaptuk volna, hogy "hamarosan"
egyszer kérdeztem telefonban gyula bácsit, hogy mikor várható a műszaki átadás, azt kaptuk, lehet már a jövő héten...
hát ilyen válaszokra nincs szükségünk, akármilyen szimpatikusak is a liliomdombosok... mert mindig el kezdünk reménykedni, aztán meg hiába... kinek kell ez?
már azt sem tudom, reménykedjünk-e a februárban vagy a márciusban? vagy hogy alakítsuk az életünket? mert tudjuk mi, meg megértjük, hogy sok a munka... csak már mi ketten összaraktunk volna egy ilyen lakást... konyha, csempe hiányzik, a radiátor is fel van "rakva"... ha minden héten egy napot a mi lakásunkra szánnának, már kész lenne márc. 1-re...
hát nem tudom... én néha már nem is hiszem, hogy az életben kész lesz:(
A szerződést májusban talán (régen volt, nem is emlékszem) írtuk alá a 2. épületes lakásunkhoz. Átadás: augusztus 31.
Szerződésben fogalt +90 nap késés megvolt, újabb határidőnk nov. 29 volt. Szintén a szerződés miatt + 30 nap "üresjárat", utána dec. 29-től kapjuk a kötbért a mai napig.
Lassan eljutunk ahhoz a "részhez", amikor egyoldalúan felmondhatjuk a szerződést, és ha ez megtörténik, vissza minden pénz + a foglaló kétszerese.
És persze augusztustól fizetjük a havi majdnem 100.000 törlesztőrészletet.
Ideiglenesen lakunk valahol, ahonnan el kellene lassan jönnünk.
Hát erősen gondolkozunk, hogy elkezdünk újra "majdnem új" lakást keresni, ezt visszamondjuk és vissza a hitelt és újat felvenni... újra mindent.
Tanulság: határidő új lakás vásárlásnál nincs
így gondolja meg mindenki, hogy új lakást vesz... ha van hol laknia és van végtelen türelme, akkor hajrá... de különben nagy szívás az egész...
(Persze ha kész lesz, van némi esélye, hogy nagyon jó lesz ott lakni, de annak is, hogy nem...)
bocsánat, de ennyi idő után nincs már kedvem pozitívnak lenni a lakással kapcsolatban... merthogy a tapasztalat minden pozitív hozzáállást lerombol...
Köszi Paco, ez már megnyugtatóbb! Szóval ezek szerint ne arra gondoljak, ami pl. sok lakótelepi lakásban van, hogy mondjuk 1-5-ig állíthatok egy szelepet, azt annyi.
Ha jól értem, inkább úgy képzeljem el, mintha a lakásban egy kis dobozka helyett minden szobában (radiátoron) lenne egy dobozka, ami a szoba hőmérsékletétől függően ki-be kapcsolja a fűtőtestet.
Ez már csak egy esetben rosszabb, mint a központi termosztát a lakásban: ha mondjuk nap közben le akarom venni a fűtést (hogy ne fűtsön feleslegesen, amíg nem vagyok otthon) akkor végig kell járnom a fűtőtesteket. Este meg újra, ha hazajöttem.
Szerintem valamit félreértesz. Az, hogy mi a gagyi mindenképp szemlélet kérdése. Lehet hogy neked cirkod van és egy helyen beállítod (és egy helyen mérsz hőfokot, mondjuk az előszobában), de ez azt jelenti, hogy a lakás különböző helységeiben TŐLED FÜGGETLENÜL pár fokot el fog térni a hőmérséklet. A tervezéstől, széliránytól, külső hőmérséklettől függően mindig máshol lesz egy kicsit hidegebb vagy melegebb mint amit mérsz és amihez viszonyítasz. Ez a pár fok szélsőséges esetben akár 3-4 fok is lehet, de tuti biztos, hogy nem ott lesz mindig melegebb ahol te akarod, hanem a külső körülményektől függ.
A liliomdombos egy egészen más rendszer. A központi kazán a külső hőmérséklettől függően felfűti a vizet 60-80 fokra és keringteti Minden radiátoron van egy termosztatikus szelep ami általában 12-28 fok között állítható. Mindegyiket külön be tudod álítani, hogy hány fok legyen a szobában (egy szobában több radiátor esetén érdemes azonosra állítani) Ha a szoba eléri a beállított hőfokot akkor lezár, ha lehűl fél-egy fokot akkor kinyit. Így minden szobában olyan meleg lesz amennyit te akarsz. Ha úgy gondolod akkor a konyhában 16 fok lesz a fürdőben meg 26.
A hőmennyiségmérő meg azt méri, hogy a bejövő melegvized milyen meleg a kimenő milyen hideg, és mennyi melegvíz folyt át a radiátorokon. Ebből ad egy kilwatt vagy kilojoule értéket tipustól függően, ez az a hőmennyiség amit fűtésre használtál.
Mi pedig még nem lakunk ott, bár most is ilyen rendszerű a lakásunk.
Hmmm... Ez elsőre elég gagyinak hangzik... Vagy hozzá lehet szokni? (Nekem világéletemben cirkó fűtésem volt) Egyébként nektek ez úgy működik, hogy egyszer beállítottátok aztán kész, vagy állítgatni kell folyamatosan?
Sziasztok, a Liliomdombon gondolkodunk a párommal mi is, és felmerült bennem egy kérdés. A műszaki leírásban a fűtésről ezt írják:
"Központi fűtőberendezés, mely a melegvíz előállítását is magába foglalja, lakásonkénti egyedi hőmennyiségmérovel. A fűtés központilag előszabályozott, helyi szabályozás: valamennyi radiátoron termosztatikus szeleppel."
Ez azt jelenti, hogy nincs a lakáson belül egy központi termosztát (értsd: dobozka a falon), hanem fűtőtestenként kell csavargatni a szelepeket? Köszi a választ!
Gabek, ez a gyules ez mar egy tarsashazi kozgyules lesz? Ott lesz a Liliomdomb kepviselete is illetve a majdani "hazkezelo" is (vagy hogy is hivjak az ilyet)?
Módszer az nincs, most egyelőre várakozó állásponton vagyunk.
Lehet, hogy optimista vagyok, de reménykedem, hogy a február 7-i gyűlésen végre válaszokat kapok és nem csak ígéreteket.
A konyhabútor probléma mellett pl arra is, hogy miért romlik el állandóan a garázsajtó, a kiírás ellenére miért jöhetnek be és parkolhatna a garázsajtó elé a munkások ( és persze ha szólunk, akkor az őr max, egy vállrándítással elintézi ), miért kell nekem elpakolnom 2 nap várakozás után a parkolóhelyünkről a munkások által ott hagyott szemetet.....meg ilyenek.
nekem sem fejezték még be a konyhámat, de azért még reménykedem, mert elég csúnyák a lezáratlan részek. Szeretném végre befejezetten látni a lakásomat, de szeptember óta nem sikerül dűlőre jutni a javításokkal. Gabek, ha megtalálod a módszert, hogy elcsípd a konyhásokat, áruld el, kérlek:)
Csempet, egyeb burkolatot ill. belso nyilaszarot meg mi sem valaszthattunk. Ugyszinten szaniter cuccokat sem. Viszont - mint azt mar korabban irtam - nalunk a belso kialakitas, az eros- es gyengearam, a viz es a futes mar lezsirozva. Ugye nyivakoltam is a klima kialakitasanak elpasszolasan... Visszaterve a belso burkolatokhoz, valaki tudja azt, hogy ki lesz majd azoknak a beszallitoja? Lehet, hogy ezt meg nem dontottek el?
na, az már aggaszt, hogy a harmadik ütem sem halad, de legalább némi értelmet nyert az, hogy minket még kutya nem zaklat ilyesmivel a konyhásoknál tett látogatásunk is saját szakállra ment, nem hívtak még hivatalosan ők sem
well...mar amennyire nem aggaszt, hogy az elotted levo utem munkalatai allnak. Raadasul ez pont az a szakasz, amikor "tudjuk", hogy all, hiszen reszben a mi donteseink kellenenek a haladashoz.
Belabatyo, mi meg nem valasztottunk furdoszoba csempeket, belso burkolatokat, ajtokat, konyhacsempet, stb... ezek miatt teljesen lemondtam az aprilisrol is. De varjuk meg Varga ur tippjet is, multkor kerte tolunk, hogy ne legyunk rosszindulatuak itt a forumon.
Nekem ma lesz kesz a konyhabutor beepitese gepek nelkul, szoval most peldaul ot dolgoznak a 2-es epuletben. Azt tudom hogy kevesen vannak, lehet hogy tul sok project munkat vallaltak be mashol is... Kerdezz ra naluk is, ha meg nem tetted meg, hatha segit.