Keresés

Részletes keresés

Képkupa Creative Commons License 2007.11.25 0 0 519
Szia Licika!
Megtennéd, hogy töltesz fel képet a ketrecről?
Úgy néz ki, nekünk is csak az a lehetőség maradt, hogy megcsináljuk magunknak, ha szállítani szeretnénk Áfit, mert az állatkereskedésben kapható vagy kicsi Áfinak, vagy nem fér be a kocsiba (sportkombiról lévén szó annyira nem nagy a csomagtartója).
Érdekelne, hogy hogy néz ki, és hogy milyen kocsiba csináltátok.
Köszi!
Előzmény: licika (518)
licika Creative Commons License 2007.11.25 0 0 518

Halihó!

Nagy a csend erre...

Jelentem elkészült a Bagi-box!Valójában ez egy nagy acélketrec, aminek a nagyobbik oldala nyílik felfelé, és kis zárral csukható. Nagyon jó lett, a fiúk sokat dolgoztak vele.

Be is lett próbálva a kocsiba, Bagi is bele lett cincálva és nagyon meglepődött, mert még soha nem volt bezárva sehová. Meg sem mert benne mozdulni egy darabig:).

Mivel kicsit félt tőle, idetettük a boxot a helyére,meg beleraktuk a kedvenc kutyusos szőnyegét. Ma éjjel már a boxban aludt!!

Szóval szerintem remek lett, de majd az utazások során kiderül!

lici

dadly70 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 517
Na ezt el......am, a gépelés sem az erősségem újra próbálkozom
Dadly gazdi
dadly70 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 516
Szia Képkupa!

Örülök, hogy tudtunk telefonon beszélni, Áfi Gyönyörű, kár , hogy rokon és igy Dadlynek barátnőkénnt nem jöhet szóba, sebaj tovább folytagtom a kerítést hátha valaki beleszeret Dadlybe, Bővebbet a http://www.tar.hu/dadly weblapomon, de azért küldök egy két képet
Dadly gazdi
Előzmény: Képkupa (513)
Johhn Creative Commons License 2007.11.22 0 0 515
Egyszerűen szóhoz sem jutottunk, hogy milyen szép nagyra megnőttetek. Mindketten.
licika Creative Commons License 2007.11.22 0 0 514

jaaj, ne mááá!

Azt is meg akartam dícsérni, de mire oda kerültem már minden más iromány is beérkezett és elterelődtem!Na, most jól megmagyaráztam a bizonyítványomat!!

Baxxika éppen sétálni van a sógorommal. Nagyon csípi,mert szép, csajozós kutya.

Képkupa Creative Commons License 2007.11.22 0 0 513
Na, mi meg hiába töltünk fel fotókat, mintha azok ott se lennének... :)
Szépen vagyunk! :)
licika Creative Commons License 2007.11.21 0 0 512

Hát ez a srác egyszerűen fantasztikus!!

Ilyen tündéri egy pofit!!!!Milyen komoly szemecskéje van:))!

Nálunk semmi új kép, csak a szokásos hátak és éppen elrohanó "ebdarabkák".

De majd igyexem!

Bagi is ma kapott egy teniszlabdát, nagyon tetszik neki!Cipelte egész délután, még a vizesvödörbe is betette. Tündér bébi!

Szépen megmutatta ma nekem a pociját, már nem is látszik a műtét helye!Csak a sok sár, meg szutyok a hasán:).

Fésülted Chubit, vagy mindig ilyen menő a sérója?

Baxx ma kapott egy új hajkefét, de nem hagyta magát megfésülni, csak rágni akarta a fésűt. Majd talán holnap!!

Előzmény: Moya72 (511)
Moya72 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 511

Hali!

Sikerült egy-két haláli képet csinálnom! :-) Nálatok mi a helyzet fotóügyileg?

Előzmény: licika (510)
licika Creative Commons License 2007.11.21 0 0 510

Gratu az új törpemedvéhez!Nagyon szép!!!

Remélem rendeződik majd a helyzet és Pollyka is megszereti az új havert!

Nálunk nem ennyire fényes a helyzet, de hozzá kell tenni, hogy itt egy 11 éves német juhász kan utálja a kiskutyát és nem egy jól nevelt kislány!

Szóval mi nem is nagyon remélhetünk változást, sajnos!Nagyon hangos az öreg kutya, azonnal ugat, ha valaki be akar jönni vagy kimenni. Szóval nem valami kedves tőle!!

Szerintem nálatok szebben megoldódik a dolog, bár mi sem gondoltuk, hogy ez lesz, mert az öreg minden kutyát szeret. Kivéve persze Bagit...

Moya tanácsa a nagykutya babusgatásáról szerintem jó 5let, hiszen a kicsi ahhoz alkalmaszkodik, amilyen feltételek közé kerül, Pollyka meg már "régi bútordarab":).

Előzmény: pollybaba (506)
Képkupa Creative Commons License 2007.11.21 0 0 509
Szia Moya!

Egyelőre még az itthoni sk módszer van, több-kevesebb eredménnyel, bár nem panaszkodunk, mert Áfi nagyon okos, és amíg nem fárad el, figyel is rendesen, az apportírozás is működik nála. Aztán ha elfárad, vagy ha kaját lát, akkor se lát-se hall, de gondolom ez majd egyszer elmúlik nála.

Majd aztán egyszer eljutunk vele a suliba is, reméljük :)
Előzmény: Moya72 (508)
Moya72 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 508

Sziasztok!

Pollybaba: Gratulálunk az új macihoz!

Sztem is fura,hogy a szuka kutyu nem fogadja el a kölyköt,nem lehet,hogy egyszerűen csak irtó féltékeny és lehet,hogy csak idő kell neki? Nekem nincs tapasztalatom ez ügyben,csak józan eszemre hallgatva ( és gyakorló anyukaként:-) ) az jutott eszembe,hogy sztem se a kicsit próbáld "védeni" a nagytól, mert ha féltékeny,akkor annál inkább az lesz,mert érzi, hogy a kicsi most a fontosabb, hanem a nagyra koncentrálva próbáld bevezetni az ő világába az újonnan érkezettet,hiszen a kicsivel nem lesz baj alkalmazkodás terén sztem, a nagynak nagyobb a változás,vagyis nehezebben emészthető. Én is aggódtam egy kicsit,mi lesz nálunk,mert anyuéknál-akik a szomszédban laknak- van egy 3 éves kan kutya,aki eléggé kajla ugyan,de erős egyéniség, de egész jól összebarátkoztak már,bár nem laknak együtt,nem esznek együtt és ha nincsenek összeengedve,csak kerítésen keresztül kommunikálnak, de jól megvannak,sokat vannak együtt, nagyokat játszanak. Chubi is kan kutyus és gondolom,azért biztosan lesznek nézeteltérések,meg más,ha igazából nem egy "családban" laknak. Remélem,az idő azért megoldja a problémát,nagyon szép Puximackó ! :-)

Képkupa: mi lett végül a sulival? Ti akartatok menni,ugye? Vagy otthoni sk lett a vége?

odorgabi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 507
Szia Pollybaba!
Nagyon örülök, hogy meg vagy elégedve a kiskutyával. Elég furcsa, hogy nem fogadja el a szuka a kiskutyát. Remélem hamar megbarátkozik vele.
Ha gondolod akkor email-en felvennénk a kapcsolatot, csak az a gond, hogy nem tudom az email címedet.
Az enyém: odorgabi@citromail.hu
Küldök még több képet a szülőkről is.

Üdv: Ódor Gabi
pollybaba Creative Commons License 2007.11.20 0 0 506

Igen Johhn fura hogy nemfogadja el, a nyakunkat rámertük volna tenni hogy elanyáskodik majd felette, polly természetéből adodóan,,és mégse néha fura a természet..

Szomat óta azzal próbálkozunk hogy vagy beengedjük pollyt  a kicsihez, meg  kivisszük hozzá szagmintára hogy szokja meg érezze mindenhol hogy már puxi is ottvan :-)

Sajna még nemsok sikerrel..

De reméljük mielőbb megtörik a jég..

Johhn Creative Commons License 2007.11.20 0 0 505
Ritka, hogy egy fundi nem fogad el másik kutyát! Főleg egy ilyen pici kölyköt! Egész biztos bántani akarja? Bár nyílván tudjátok milyen amikor játszik...
Szerintem ilyenkor érdemes pár napig csak a szagához hozzászoktatni, az is jó, ha kerítésen át ismerkednek.
Amikor összeengeded őket, a picit hagyd egyedül, csak Pollyval foglalkozz. Pollyt, ha kell, kösd pórázra és folyamatosan beszélgess vele, símogasd, játsszál vele. A pici ezalatt legyen egy térben vele, Polly is lássa, hogy felfedezi a környezetet. Ezt általában párszor el kell játszani. Az a legjobb, ha a kölyök odamegy Pollyhoz, de ezalatt persze nagyon kell figyelni eleinte és Polly figyelmét elvonni. Ha nem nagy a nézeteltérés pár nap alatt össze lehet így szoktatni.
Előzmény: pollybaba (504)
pollybaba Creative Commons License 2007.11.20 0 0 504

Fundis Társak!

Tanácsot szeretnénk kérni,,

van egy 1,5éves szukánk (polly) akihez a hétvégén hoztunk egy 7hetes kan (puszi)fundibabaát...

Polly nagyon aranyos barátkozó mindenkivel, de ez a kis fundi nemigen teccik neki..

Nemtudjuk hogy lehetne őket összeszoktatni..

Egyenlőre még lese merjük rakni a kicsit a pollyhoz,mert egyik pillanatba örül csóválja a farkát aztán hirtelen megfeszül támadó állásba áll..

A kicsi nagyon aranyos megnyaldossa pollyt ő már biztos elfogadta!, csak fordítva nem működik a dolog..

Szoval ha valaki tudja mi ilyenkor a teendő,vagy vane erre valami trükk???

vagy csak várjunk foglalkozzunk velük sokat aztán egyszer..??

Képkupa Creative Commons License 2007.11.20 0 0 503
Már ilyen nagyok vagyunk és szeretjük egymást! :)

Képkupa Creative Commons License 2007.11.20 0 0 502
Sziasztok!

Áfi a mai déli foglalkozás és tutujgatás után :)

Kutyaszállító box ügyében van már valami tuti tipp? Mi is akarunk venni, de még nem sikerült kitalálni, hogy melyik lenne a megfelelő.

Üdv az régi és az újdonsült fundiknak és gazdiknak :)

pollybaba Creative Commons License 2007.11.20 0 0 501

Köszönet Ódor Gabriellának Ácsra az Egézséges és Gyönyörű Fundi Babáért! ! !

Ajánlom Mindenkinek! ! !

Bemutatom az új babánkat.: Ő  PUXI :-)

puxi alukázik :-)

alukázik szépen

kismackó :-)

a mackók :-)

Manolika Creative Commons License 2007.11.19 0 0 500

Ugyanaz! Egész nyáron retkeltem a medencét, mert addig tartott a tiszta víz, amíg beletettem. Ő is ivott is belőle, de attól féltem baja lesz attól a sáros víztől...

Az eső-ügy is dettó! Szomszéd nénink mondja, nem érti milyen kutyánk van... ugyanis amikor nem vagyunk itthon, esőben Zoda mintha élvezkedne hogy ráömlik a  víz, kinn ácsorog, jön-megy csurom vizesen (mert ha itthon vagyunk, el nem mozdul az ajtó elöl). Be nem jöhet, mert nagyon kajla! Az elődje, utolsó éveiben többet volt a lakásban, mint az udvaron.. Párom azt mondta Zodának: "Nem jöhetsz be, még nem vagy abban a korban." - édi, nem?!

Egy viszonylag friss őszi napsütéses kép a korai télben (a fején még van egy kis barna kölyökszőr):

Előzmény: licika (499)
licika Creative Commons License 2007.11.18 0 0 499

Hajszál pontosan ez a medence, csak kék!!!!!

Nemtom jövő nyáron hogyan szuszakolja bele a méretes popóját, de majd kiderül!

Nagyon szerette, minden nap pancsolt benne egy kicsit, megvárta míg utcai ruhába öltözünk, majd lelkesen megrohant és összeugrált minket!!Cukipofa!

A medence minden nap egy merő retek volt, mert Bagi visszament bele pancsolni és belehordta a sarat. De azért is jó, mert tudott belőle inni, ha "valaki" kiborította a vizét!

A nagy hóesésből meg a fényképezkedésből nem lett semmi, mert hó helyett reggel óta már csak az ónos eső esik. A kutyák meg persze kint állnak az esőben és merengnek az élet dolgain...

Készítek majd képeket mindkét fiúról!Nagyon szép a juhász is, velünk egy angyal, de a Bagival nagyon genya!Vén morcos medve.

Előzmény: Manolika (498)
Manolika Creative Commons License 2007.11.18 0 0 498

Ilyen medencéje van Baginak is?

Előzmény: licika (480)
Manolika Creative Commons License 2007.11.18 0 0 497

Nagyon édi Chubi-baby!!!

Előzmény: Moya72 (483)
Manolika Creative Commons License 2007.11.18 0 0 496

A Dodó házát télre fel szoktuk vinni a teraszra (különben nem ment bele, csak ha felvittük), de Zoda abban már nem férne el. A terasznak van egy zártabb, szél és hóvédett része, ahova kis kaput is tettünk. Nyáron néhányszor bezártam oda addig, amíg kocsival beálltam az udvarba, hogy nehogy kimenjen az utcára. Azóta nem tudom oda becsalni. Hiába tettük be a kosarát összes játékával, nem feküdt bele, inkább guborgott az ajtó előtt a lábtörlőn. Akkor a férjem visszatette a kosarát az ajtó elé, mert sajnálta a hideg kövön a parányi lábtörlőn a kutyikát... Most ha nagyobb hideg, vagy hófúvás lesz, szegény kicsikémmel mi lesz az ajtó előtt??!!

Előzmény: licika (480)
Moya72 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 495

Látod,most nálatok esik,nálunk meg csak az eső! :-( Örülök,hogy minden okés volt a doktor bácsinál és Baginak már csak egy furcsa emlék az egész!

Normális képet nekem is igen nehéz csinálnom az ebekről,csak néha,ha Chubi leül és hajlandó pont akkor felém nézni,de ahogy elnézem,szinte csak ilyen "normális" képei vannak.:-))) Nem baj,legalább látszik,mekkorát nőtt,amióta itt van! :-)

Várom a képeket a másik kuttyról,no meg Bagiról is,tényleg,talán még nem is láttam őt "egészben" :-))) ? Hajrá lici!

Előzmény: licika (494)
licika Creative Commons License 2007.11.18 0 0 494

Hóhahó!

Leesett a hó!Mindjárt megyek is a kutyákhoz hógolyózni, csak be kell öltöznöm a tappancsnyomos, koszos rucimba!

Ja, új állattal bővült a készletünk!Van egy szép fekete-fehér szemtelen szarkánk, aki minden reggel az udvaron bosszantja a kutyákat!Egyáltalán nem fél tőlük, elveszi a csontjaikat!

Ma teljes válságba kergette a német juhászt, mert el a karta venni a hatalmas csontját, amit tegnap kapott a kocsonyafőzés után. Szegény kutya hurcolta ide-oda a nagy csontot, a szarka meg repült utána!

Szemtelen egy madár!

Ismét megpróbálom lefényképezni a kutyákat.Nagyon sok képem van, amin rohanó fundi hátak látszanak!Most talán valami művészibbet sikerül...

Johhn Creative Commons License 2007.11.17 0 0 493
Nem tenyésztési probléma, csak nekem nem olyan praktikus. Ha májusban tüzel, júliusban szül, és a kölykök 2 hónapig itt vannak. A vemhesség végefelé már nem szívesen hagyom magára sokáig, kölykökkel meg egyátalán nem lehet. Szóval, ha jól időzít, kilőtte az egész nyarat. De persze nem kéne még ezen filóznom, egyelőre a mostanin legyünk túl.
Kiskutyákkal nálunk az első 2 hét volt nagyon húzós, mert nem mertük anyucival hagyni őket, így éjszaka is 2-3 óránként "szoptattunk". Aztán 2 hétig szinte semmi teendő nem volt, csak gyönyörködtünk bennük. Aztán elindultak, elkezdtek enni, kiváncsiskodni, játszani, és rettentő aranyosak voltak, de akkor már figyelni kellett rájuk, takarítani, stb.
Aztán meg elvitték őket :-( Persze tudtam, hogy Aida családban marad, így jobb volt, mert könnyen megtartottunk volna apróságokat...
Előzmény: licika (492)
licika Creative Commons License 2007.11.17 0 0 492

Miért nem jó a májusi tüzelés? Jelzem, nem értek a tenyésztéshez.

Igen, mi is - többek között - a szélvédő megkímélése érdekében akarunk boxot csinálni! Bagi nagggyon izgága, főleg a kocsiban, mert imád autózni. Nagyon furcsa lesz, ha nem nyalogatja a nyakamat és nem sikítozik a fülembe egész úton, de asszem túl fogom élni:).

Tegnap, amikor utaztunk vele a dokitól haza, álltunk a lámpánál és a járdán egy kislány ugrabugrált. Bagi olyan izgalomba jött, ugatott még 5 percig és nem értette, hogy ő miért nem szállhat ki játszani egyet ezzel az aranyos gyerekkel. Tündéri volt!

Szóval a box ötlete még csak körvonalalzódik, még meg kell találnunk a megfelelő rácsot, stb.

Nagyon szuper lehet,amikor annyi tündéri kölyök szaladgál az ember körül, bár Bagitapasztalataim alapján nem vállalnám!! Na meg az lehet rossz, amikor elviszik valamelyiket, amelyik éppen a kedvenced lett!

Bagit is annyira szerették a tenyésztői, szomorkodtak is egy kicsit, amikor elhoztuk.

Előzmény: Johhn (491)
Johhn Creative Commons License 2007.11.17 0 0 491
Igen, igen nagyon szeretnénk még kiskutyusokat!
Persze nem most, mert nyáron volt az előző alom. Pedig egyszerűbb lenne, odavisszük a fiúhoz, és ott vigyáznak rá. Az a baj, hogy akárhogy számolom, a következő tüzelés májusra jön ki és az eléggé szívás lenne, lehet, hogy marad a következő tél? No majd meglátjuk, ez úgyis Maci dolga én legfeljebb besegítek :-)

Hátsó szélvédőt egyszer nekem is kinyomták a drágák. Persze még fiatalok voltak meg izgágák. Szóval lehet, hogy tényleg jobb a box, csak jó nagy legyen!
Előzmény: licika (490)
licika Creative Commons License 2007.11.17 0 0 490

Mindenképp a csomagtartóba akarjuk rakni, csak Bagika nem az a nyugodt típus és szétszedi az ablakot, meg miegyebet, ha van rá módja. Persze nem szándékosan rombol, egyszerűen csak lelkes. Szóval őkelmét hermetikusan el kell zárni minden mozdítható - és szerintünk nem mozdítható - dologtól.

Boxot neki!!

Jó a Macidnak, hogy kivételes helyzetben van!Lesznek kölykei, szóval tervezitek?Már úgy értem, egy megfelelő, kiválasztott kutyitól.

Előzmény: Johhn (489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!