Keresés

Részletes keresés

Áfaanti Creative Commons License 2006.05.31 0 0 4000
Mint "régi motoros" néha rendet vághatnál, néha teljesen szétdumálnak egyesek topicokat. Hány topic van? KB 60, mindenki találhat megfelelőt.
Árpi Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3999
A vonatkozó szaktopik:
Bölcsi, ovi, iskola
Előzmény: Áfaanti (3997)
csicsergo Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3998
Én azt javaslom , hogy - mivel minden óvodában van nyílt nap - szerintem ezen a napon , vagy esetleg (nem tudom mennyire nyitott , de) kérj tőle egy órácskányi , vagy pár perces délelőtti időpontot ( jó lenne akkor , amikor csoportban van ) és győződj meg róla . De sajnos az ember csak lakva ismeri meg egymást - így szól a közmondás. A másik: ami jó az egyiknek , nem biztos , hogy jó a másiknak !
Áfaanti Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3997
Ez a topic másról szól, minimális figyelem kéretik. Az "Érdiek fórumán " menjenek a hasonló témák, ha lehetne!
Előzmény: bujdos (3996)
bujdos Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3996
Valójában nem értem,miért csak e-mailben lehetne egy "valósághű" véleményt leírni egy óvodavezető helyettesről, aki közfeladatot ellátó személy. Életének egyes darabjai úgyis a köz előtt zajlanak és én nem a magánéletének esetleges pikáns részleteire vagyok kíváncsi, hanem a munkájára. Ám, legyen Önnek igaza, ha csak így megy.
Így is megköszönöm, ha valaki tud információt adni az óvó néniről.
Előzmény: otterlo (3994)
T. Mészáros Creative Commons License 2006.05.31 0 0 3995
Nem hiszem, eddig még az elmúlt 16 év alatt ilyet (jól átgondolt privatizáció) nem tapasztaltam az egészségügyben.
Előzmény: kiscowboy (3992)
otterlo Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3994
Nem ismerem az illetőt, - mint ahogy a többi óvónőt sem, - de azt kérném, hogy a választ lehetőleg privát e-mailben adja, aki segíteni szeretne a tájékozódásban. Akár dícséri, akár fenntartásokat fogalmaz meg benne!
Előzmény: bujdos (3993)
bujdos Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3993
Ismeri valaki Budai Máriát a Béke téri óvodából. Milyen óvónő?
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3992
tehát egy jól és átláthatóan megszervezett, átgondolt, szakmailag megalapozott funkcionális privatizációt támogatni tudnál?
Előzmény: T. Mészáros (3991)
T. Mészáros Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3991
A jelenlegi finanszírozási helyzetben az egészségügyben vannak olyan tevékenységek, amelyeket "megéri" folytatni, s vannak amelyek kifejezetten ráfizetésesek. Az eddigi "funkcionális privatizáció" tapasztalata, hogy azokat óhajtják kimazsolázni amelyek nyereségesek. Így az önkormányzat finanszírozása még rosszabb is lehet egy kellően megfontolatlan privatizáció során. A jelenlegi város vezetés, nem a szakmai hozzáértéséről híres. Azt hiszem megalapozottan lehetünk velük szemben bizalmatlanok.
Előzmény: otterlo (3989)
Árpi Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3990
Igen! Nem kell semmit eladni! Mindent vissza kell államosítani! Nem számítanak a költségek! Éljen Kun Béla!
Előzmény: T. Mészáros (3988)
otterlo Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3989
Egyetértünk: senki nem is akarja eladni. Arról szól a történet, hogy a normális működtetés egészségügyi szolgáltató bevonásával történjen (illetve sajnos nem szól semmiről, csak beszéd van, intézkedés semmi)!
Előzmény: T. Mészáros (3988)
T. Mészáros Creative Commons License 2006.05.30 0 0 3988
A Szakrendelőt és a háziorvosi rendelőket nem eladni kell, hanem normálisan működtetni. Egyébb iránt a funkcionális privatizáció az épületek problémáját nem oldja meg, hiszen az az önkormányzat tulajdonában marad(na).
Előzmény: otterlo (3987)
otterlo Creative Commons License 2006.05.29 0 0 3987

Éppen 3 éves évfordulójához ért el a Szakorvosi Rendelő funkcionális privatizációjáról hozott döntés. A lépés szükségességét és ütemezését a következőképpen taglalta az előterjesztés:

"A város nehéz gazdasági helyzete nem teszi lehetővé, hogy a közeljövőben több százmilliós, vagy milliárdos beruházással biztosítsa azokat a működési feltételeket (épület korszerűsítés, lift, új rendelők kialakítása, műszerek pótlása, felújítása, informatikai hálózat korszerűsítésére) amelyeket a jogszabályok meghatároznak minimum feltételként a betegellátás érdekében.

Abban az esetben, ha a képviselő-testület az előterjesztést támogatja, az önkormányzat kezében marad – vállalkozói szerződésen keresztül – a Szakorvosi Rendelőintézet kezelése, illetve az ingatlan tulajdonjoga, s nem kell az intézetet megyei kezelésbe adnunk.

A funkcionális privatizáció során törekedni kell a leghosszabb távú szerződés megkötésére, egyrészt azért, hogy az önkormányzat a betegellátás szintjén a legnagyobb biztonságban maradjon, másrészt a vállalkozó által a Rendelőintézet fejlesztésére fordított tőke megtérüljön.

A képviselő-testület támogató döntése esetén a városnak lehetősége nyílna arra, hogy 2003. júliusában nyílt közbeszerzési pályázat útján megtalálja azt a működtetőt, aki 2004. január 01-től már vállalkozási formában üzemeltetné az Érdi Szakorvosi Rendelőintézetet."

A javaslatot a képviselő-testület elfogadta, a határozatát egyhangú szavazással hozta meg. A Szakorvosi Rendelő egészségügyi szolgáltató általi működtetéséről azóta újabb testületi határozat is született, szakmai konferencia is volt, konkrét lépés azonban nem történt.

otterlo Creative Commons License 2006.05.26 0 0 3986

Ahogy jeleztem, a Vagyongazdálkodási Irányelvek magvas tartalmú irománya immár megismerhető a város honlapján: http://195.56.110.181/doc/szervezes/elot.nsf/04c4e1ea56e0ce3500256f7f001820c6/b10873ab16f86ba80025717300121a87?OpenDocument

Előzmény: otterlo (3919)
T. Mészáros Creative Commons License 2006.05.26 0 0 3985
Az ördög a tömjénfüsttől irtózik!
Előzmény: kiscowboy (3972)
otterlo Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3984

"... a te talpasaid viccet csináltak abból amit Bércesi Tibor elmondott."

Arról nem is beszélve, hogy folyamatos közbeszólásaikkal (élen a vezérükkel) nem is hagyták, hogy normálisan elmondhassa azt amit akart. Ha nem hiszed nézd vissza a TV felvételt, vagy kérd ki és hallgasd meg a hivatalos hangfelvételt! Bár még az is lehet, hogy a helyszínen megtapasztalhattad. :)

Előzmény: egy simabőrű (3982)
egy simabőrű Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3983

Igen vannak eredmények is, de minden pénzbe kerül.

A kérdés mindig az mennyibe és melyik fejlesztés az előnyösebb.

Az általad talpasoknak nevezett csapat az "eredmények" közül többet támogatott mint amit ellenzett.

PL aluljáróépítés, hulladékkezelés, Stop-Shop /a telek eladási árát kivéve/ Tesco, útfelújítások, műfüves pályák, sorolhatnám az apróbb dolgokat, de nem teszem...

Előzmény: nyugis kertesz (3955)
egy simabőrű Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3982

Ha jólértem a talpas jelzőt a civil frakció jelenlegi tagjaira értetted.

Ismerős ez a gondolkodás amit itt a topicon képviselsz.

Én nem sértődtem meg, ez egy símogató megjegyzés volt a polgármesterünk fájdalmasan gyenge, cinikus megjegyzéseihez képest.

Azért azt remélem elhiszed, hogy az a frakció ahol minden más helyi frakcióval ellentétben ninsc kötelező szavazás,- szabadon bármilyen témában interpellálhat, azonnali kérdést tehet fel a képviselő- nem talpasokból áll.

Az a frakció amely a négy év alatt egyetlen egyszer sem támogatott a város érdekeivel szemben politikai színezetű döntéseket. 

Érden  utazgatásra, testvérvárosi kapcsolatokra közel

húszmiliót költöttek ebben az évben, és láss csodát a talpasok soha egyetlenegyszer sem vettek részt ilyen utazásokon.

Egyetlen egy talpas sem került a tiszteletdíjnál többe, pedig tudod lehet itt tüntetőleg a tiszteletdíj körül politizálni, a lényeg nem ott van. Az előbb említett utazgatáson kívül számtalan eszköz van arra, hogy "megcsapolja " a T. képviselőcsoport a költségvetést.

Nem hinném, hogy ez a "talpasmagatartás "nem lenne követhető.

Az említett interpeláció pedig ott a helyszínen nagyon jó volt, arról az interpelláló nem tehet, hogy a te talpasaid viccet csináltak abból amit Bércesi Tibor elmondott.

Előzmény: nyugis kertesz (3951)
Ró-Ka Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3981

Kedves nyugis kertész!

Pár éve még csak matróna korú ámerikai sosemvolt sztárocskák igyekeztek a feledés homályát letörölni hírnevükről avval, hogy felpofozták a sarki rendőrt. Így ha negatív felhanggal, de legalább ideig-óráig ismét szóbeszéd tárgya lettek. Ez a felfogás nálunk is gyökeret vert. Éppen ezért az etikusnak közel sem nevezhető hangnemmel, amivel pellengérre álítottál tegnap a képviselők közül valakit, nem biztos, hogy  totál ellene tettél.

1. A cikizésből legalább az kiderült, hogy az illető tenni próbált valamilyen ügyben. Szemben azokkal az elköljárókkal, akik neve az egész ciklus alatt nem került szóba, mert max., mint többségi massza, nyomkodták a szavazógépet.

2. Nem vagyunk egyformák. Így nem tudom, hogyan makognád el a mondanivalódat azok után, hogy egy korábbi testületi ülésen a város első ember édesapád altestét emlegette, miközben felszólaltál. Jó magam biztos, hogy még Kossuthot is összekeverném a vasúttal, nem csak a szezont és a fazont.

3. Biztos, hogy az interpelláció műfajának megvannak az írott és íratlan szabályai. De elárulom, hogy a kultúrált emberi magatartásnak is.

4. Lehet, hogy az általad támogatott örök túlélő nagyobb showman, de annyian azért nem szeretik és fogadják el Ófaluban, mint ahány rajongót képzel/állít magáról.

Előzmény: nyugis kertesz (3957)
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3980
Kérlek, olvasd el az Adatvédelmi Biztos állásfoglalását egy másik önkormányzati ügyben
Ott sem nagyon akarta a polgármester a nyílt ülést, de az érdemes elolvasni erről mit írt az ombudsman.
Előzmény: T9 (3976)
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3979
szerintem minimum kérdéses a zárt ülés jogossága-de ez az én egyéni véleményem

(egyébként kis.márta volt ezen a fórumon az elsők között, aki elismerte, ha tévedett)
Előzmény: T9 (3976)
T9 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3978

Végre!

Valaki azt mondta: bocs, neked volt igazad.

kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3977
tehát szerinted választás volt ez?
(igazad van, ez valamiért elkerülte a figyelmemet, bocs, tényleg nem szándékos volt, valóban fel sem merült, hogy ez választás is lehetne, mert választani több dolog közül szoktak-általában, itt meg egyetlen egy előterjesztett személy volt)

az általánosítást azonnal pontosítottam, mert több személy is van akire illik, de van szerencsére kivétel is-sajnos ő hallgat és hallgatásával legizimálja azokat akikre céloztam. Ha félreérthető voltam, elnézést kérek.

Sajnos érdemi válaszokot nem akarsz adni kérdéseimre-ez is egyfajta válasz

én nem mondtam hogy pályázni kellene FB tagságra!
Sőt, éppenhogy azt mondtam, hogy ha nincs pályázat és nincs önkormányzati üzleti érdek, akkor mi indokolta a zárt ülést? (persze, ha ki akarod forgatni amit írok, nem tudlak megakadályozni)
Előzmény: kis.márta (3975)
T9 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3976

kis.mártának igaza van abban, hogy jogos volt a zárt ülés, mert az érintett személy kérte. Gondolom, előre értesült róla, hogy nem fog simán menni minden.

Mindenesetre nagy hiba volt ismét ezt az embert megválasztani erre a posztra szerintem.

kis.márta Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3975

"Valamiért" kifelejtetted a választást

Az általánosító, rosszindulatú, az SZDSZ-t lejárató hozzászólásod téged minősít, mint az, hogy az itt olvasókat félrevezeted azzal is, hogy a felügyelő bizottsági tagságra pályázni kell. Szó sincs pályázatról.

Előzmény: kiscowboy (3971)
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3974
pontosítás:
képviseletében megjelenő=elnök
Előzmény: kiscowboy (3972)
tomorrow Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3973
A cégadatok úgy is nyílvánosak... Itt csak a lehetséges vita miatt volt indokolt a zárt ülés. Aki akar utána úgy is meg tudja nézni, hogy kikből áll az FB....
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3972
nem tartod furcsának, hogy Érden az SZDSZ képviseletében megjelenő személyek, a polgármesterrel karöltve úgy írtóznak a nyilvánosságtól és a versenytől, mint az ördög a keresztvíztől?
Előzmény: kis.márta (3970)
kiscowboy Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3971
szerinted az, hogy Érd Város Képviselő-testülete javasolja az ÉTV Kft taggyülésének azt a személyt, akit szeretne látni az FB-ben, melyik kategóriába tartozik az alábbiak közül?

a. kinevezés
b. felmentés
c. vezetői megbízatás adása, illetőleg visszavonása
d. fegyelmi eljárás megindítása
e. fegyelmi büntetés kiszabása :)
f. állásfoglalást igénylő személyi ügy
g. önkormányzati hatósági ügy
h. összeférhetetlenségi és kitüntetési ügy
i. vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás
Előzmény: kis.márta (3970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!