Én azt javaslom , hogy - mivel minden óvodában van nyílt nap - szerintem ezen a napon , vagy esetleg (nem tudom mennyire nyitott , de) kérj tőle egy órácskányi , vagy pár perces délelőtti időpontot ( jó lenne akkor , amikor csoportban van ) és győződj meg róla . De sajnos az ember csak lakva ismeri meg egymást - így szól a közmondás. A másik: ami jó az egyiknek , nem biztos , hogy jó a másiknak !
Valójában nem értem,miért csak e-mailben lehetne egy "valósághű" véleményt leírni egy óvodavezető helyettesről, aki közfeladatot ellátó személy. Életének egyes darabjai úgyis a köz előtt zajlanak és én nem a magánéletének esetleges pikáns részleteire vagyok kíváncsi, hanem a munkájára. Ám, legyen Önnek igaza, ha csak így megy. Így is megköszönöm, ha valaki tud információt adni az óvó néniről.
Nem ismerem az illetőt, - mint ahogy a többi óvónőt sem, - de azt kérném, hogy a választ lehetőleg privát e-mailben adja, aki segíteni szeretne a tájékozódásban. Akár dícséri, akár fenntartásokat fogalmaz meg benne!
A jelenlegi finanszírozási helyzetben az egészségügyben vannak olyan tevékenységek, amelyeket "megéri" folytatni, s vannak amelyek kifejezetten ráfizetésesek. Az eddigi "funkcionális privatizáció" tapasztalata, hogy azokat óhajtják kimazsolázni amelyek nyereségesek. Így az önkormányzat finanszírozása még rosszabb is lehet egy kellően megfontolatlan privatizáció során. A jelenlegi város vezetés, nem a szakmai hozzáértéséről híres. Azt hiszem megalapozottan lehetünk velük szemben bizalmatlanok.
Egyetértünk: senki nem is akarja eladni. Arról szól a történet, hogy a normális működtetés egészségügyi szolgáltató bevonásával történjen (illetve sajnos nem szól semmiről, csak beszéd van, intézkedés semmi)!
A Szakrendelőt és a háziorvosi rendelőket nem eladni kell, hanem normálisan működtetni. Egyébb iránt a funkcionális privatizáció az épületek problémáját nem oldja meg, hiszen az az önkormányzat tulajdonában marad(na).
Éppen 3 éves évfordulójához ért el a Szakorvosi Rendelő funkcionális privatizációjáról hozott döntés. A lépés szükségességét és ütemezését a következőképpen taglalta az előterjesztés:
"A város nehéz gazdasági helyzete nem teszi lehetővé, hogy a közeljövőben több százmilliós, vagy milliárdos beruházással biztosítsa azokat a működési feltételeket (épület korszerűsítés, lift, új rendelők kialakítása, műszerek pótlása, felújítása, informatikai hálózat korszerűsítésére) amelyeket a jogszabályok meghatároznak minimum feltételként a betegellátás érdekében.
Abban az esetben, ha a képviselő-testület az előterjesztést támogatja, az önkormányzat kezében marad – vállalkozói szerződésen keresztül – a Szakorvosi Rendelőintézet kezelése, illetve az ingatlan tulajdonjoga, s nem kell az intézetet megyei kezelésbe adnunk.
A funkcionális privatizáció során törekedni kell a leghosszabb távú szerződés megkötésére, egyrészt azért, hogy az önkormányzat a betegellátás szintjén a legnagyobb biztonságban maradjon, másrészt a vállalkozó által a Rendelőintézet fejlesztésére fordított tőke megtérüljön.
A képviselő-testület támogató döntése esetén a városnak lehetősége nyílna arra, hogy 2003. júliusában nyílt közbeszerzési pályázat útján megtalálja azt a működtetőt, aki 2004. január 01-től már vállalkozási formában üzemeltetné az Érdi Szakorvosi Rendelőintézetet."
A javaslatot a képviselő-testület elfogadta, a határozatát egyhangú szavazással hozta meg. A Szakorvosi Rendelő egészségügyi szolgáltató általi működtetéséről azóta újabb testületi határozat is született, szakmai konferencia is volt, konkrét lépés azonban nem történt.
"... a te talpasaid viccet csináltak abból amit Bércesi Tibor elmondott."
Arról nem is beszélve, hogy folyamatos közbeszólásaikkal (élen a vezérükkel) nem is hagyták, hogy normálisan elmondhassa azt amit akart. Ha nem hiszed nézd vissza a TV felvételt, vagy kérd ki és hallgasd meg a hivatalos hangfelvételt! Bár még az is lehet, hogy a helyszínen megtapasztalhattad. :)
Ha jólértem a talpas jelzőt a civil frakció jelenlegi tagjaira értetted.
Ismerős ez a gondolkodás amit itt a topicon képviselsz.
Én nem sértődtem meg, ez egy símogató megjegyzés volt a polgármesterünk fájdalmasan gyenge, cinikus megjegyzéseihez képest.
Azért azt remélem elhiszed, hogy az a frakció ahol minden más helyi frakcióvalellentétben ninsc kötelező szavazás,- szabadon bármilyen témában interpellálhat, azonnali kérdést tehet fel a képviselő- nem talpasokból áll.
Az a frakció amely a négy év alatt egyetlen egyszer sem támogatott a város érdekeivel szemben politikai színezetű döntéseket.
Érden utazgatásra, testvérvárosi kapcsolatokra közel
húszmiliót költöttek ebben az évben, és láss csodát a talpasok soha egyetlenegyszer sem vettek részt ilyen utazásokon.
Egyetlen egy talpas sem került a tiszteletdíjnál többe, pedig tudod lehet itt tüntetőleg a tiszteletdíj körül politizálni, a lényeg nem ott van. Az előbb említett utazgatáson kívül számtalan eszköz van arra, hogy "megcsapolja " a T. képviselőcsoport a költségvetést.
Nem hinném, hogy ez a "talpasmagatartás "nem lenne követhető.
Az említett interpeláció pedig ott a helyszínen nagyon jó volt, arról az interpelláló nem tehet, hogy a te talpasaid viccet csináltak abból amit Bércesi Tibor elmondott.
Pár éve még csak matróna korú ámerikai sosemvolt sztárocskák igyekeztek a feledés homályát letörölni hírnevükről avval, hogy felpofozták a sarki rendőrt. Így ha negatív felhanggal, de legalább ideig-óráig ismét szóbeszéd tárgya lettek. Ez a felfogás nálunk is gyökeret vert. Éppen ezért az etikusnak közel sem nevezhető hangnemmel, amivel pellengérre álítottál tegnap a képviselők közül valakit, nem biztos, hogy totál ellene tettél.
1. A cikizésből legalább az kiderült, hogy az illető tenni próbált valamilyen ügyben. Szemben azokkal az elköljárókkal, akik neve az egész ciklus alatt nem került szóba, mert max., mint többségi massza, nyomkodták a szavazógépet.
2. Nem vagyunk egyformák. Így nem tudom, hogyan makognád el a mondanivalódat azok után, hogy egy korábbi testületi ülésen a város első ember édesapád altestét emlegette, miközben felszólaltál. Jó magam biztos, hogy még Kossuthot is összekeverném a vasúttal, nem csak a szezont és a fazont.
3. Biztos, hogy az interpelláció műfajának megvannak az írott és íratlan szabályai. De elárulom, hogy a kultúrált emberi magatartásnak is.
4. Lehet, hogy az általad támogatott örök túlélő nagyobb showman, de annyian azért nem szeretik és fogadják el Ófaluban, mint ahány rajongót képzel/állít magáról.
tehát szerinted választás volt ez? (igazad van, ez valamiért elkerülte a figyelmemet, bocs, tényleg nem szándékos volt, valóban fel sem merült, hogy ez választás is lehetne, mert választani több dolog közül szoktak-általában, itt meg egyetlen egy előterjesztett személy volt)
az általánosítást azonnal pontosítottam, mert több személy is van akire illik, de van szerencsére kivétel is-sajnos ő hallgat és hallgatásával legizimálja azokat akikre céloztam. Ha félreérthető voltam, elnézést kérek.
Sajnos érdemi válaszokot nem akarsz adni kérdéseimre-ez is egyfajta válasz
én nem mondtam hogy pályázni kellene FB tagságra! Sőt, éppenhogy azt mondtam, hogy ha nincs pályázat és nincs önkormányzati üzleti érdek, akkor mi indokolta a zárt ülést? (persze, ha ki akarod forgatni amit írok, nem tudlak megakadályozni)
kis.mártának igaza van abban, hogy jogos volt a zárt ülés, mert az érintett személy kérte. Gondolom, előre értesült róla, hogy nem fog simán menni minden.
Mindenesetre nagy hiba volt ismét ezt az embert megválasztani erre a posztra szerintem.
Az általánosító, rosszindulatú, az SZDSZ-t lejárató hozzászólásod téged minősít, mint az, hogy az itt olvasókat félrevezeted azzal is, hogy a felügyelő bizottsági tagságra pályázni kell. Szó sincs pályázatról.
A cégadatok úgy is nyílvánosak... Itt csak a lehetséges vita miatt volt indokolt a zárt ülés. Aki akar utána úgy is meg tudja nézni, hogy kikből áll az FB....
nem tartod furcsának, hogy Érden az SZDSZ képviseletében megjelenő személyek, a polgármesterrel karöltve úgy írtóznak a nyilvánosságtól és a versenytől, mint az ördög a keresztvíztől?
szerinted az, hogy Érd Város Képviselő-testülete javasolja az ÉTV Kft taggyülésének azt a személyt, akit szeretne látni az FB-ben, melyik kategóriába tartozik az alábbiak közül?
a. kinevezés b. felmentés c. vezetői megbízatás adása, illetőleg visszavonása d. fegyelmi eljárás megindítása e. fegyelmi büntetés kiszabása :) f. állásfoglalást igénylő személyi ügy g. önkormányzati hatósági ügy h. összeférhetetlenségi és kitüntetési ügy i. vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás