képzeljétek, az egyik barátom lánya szerzett egy ösztöndíjat IZLANDRA. most jött haza fél év után, ill. ment tovább nem is tudom hova a második félévre.
Hihetetlen dolgokat mesél... mindenkinak laptopja van az előadásokon, azon jegyzetelnek. Őrület...én tisztára le vagyok maradva. Ja, rá vannak csatlakozva az oktatóra, vagy mi, a nem helyieknek simán angolul írja a gép, óra közben, amit a tanár mond, mellé lehet magyarul (vagyis mindenkinek a saját nyelvén) jegyzetelni. Nem semmi...(ha csak nekem volt ez uj, ne kövezzetek meg... :)))
Ági! Emlékszel? Zakopaneban csináltak ilyen lapcsánkához hasonló valamiket, az utcán árulták, de azok nagyobbak voltak. Mi kipróbáltuk, olcsó is volt, csak nagyon olajos.... :((
Ja én is úgy ismerem, lapcsánkáak, régen elég sokszor csináltunk. Meg külföldi útjaimon, hazai íznek... De én borsot, és fokhagymát tettem bele, ill. rá, úgyhogy általában péntek este ettem, ha másnap biztos nem mentem sehova, max. kirándulni:)
Biztos nem az ütemmel volt baj, csak már nem éreztétek a régi, jó, megszokott hangulatot, ezért váltottatok. Mivel mi nem a hangulatért megyünk, csak a kajáért, ezért mindegy, hogy hány emeletes:-))) amíg a kaja minősége nem változik:-))) Jót nevettem a fogszabályzón, merthogy vizuális típus vagyok és elképzeltem, amint az asztaltársaság utánakap a szalvétának:-)))
Detty21
Tényleg sok neve van, egyik kedvenc kajám. Nálunk lapcsánkának hívják, reszelt krumpli, liszt, só, palacsinta nagyságúra sütve, jó vastagon! Eredetileg így, üresen szeretem (de nagyon), itt az étteremben kedveltem meg különböző ízesítéssel - főleg hússal:-)))
Dettyke... ezek mind -mind nyersen reszelt kolompérból készülnek.Ettem annó NDK-ban natur szeletet tócsnival ( lepcsánka Borsod-Abaúj megyében ) és áfonyalekvárral,ugyebár szlováloknák és itthon dívik a sztrapacska amire juhtúrot tesznek és bőven meghintik jóféle szalonapörccel.Én a cicegét másnak ismerem,egy édestészta féle amit szaggatni kell és kisütni mint a fánkot,de ez ahány ház annyi név és szokás???????