Keresés

Részletes keresés

Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 151
Igen. Ezért nem értem, hogy miért akad ki valaki ezektől.

Fido

Előzmény: satine (150)
satine Creative Commons License 2003.07.09 0 0 150
Nem értek a légkondikhoz, csak próbáltam magyarázatot találni,
nálunk működött, csendes volt, állítható,
észre sem vettük, hogy van. Volt.

A növényeket én sem irtanám ki,
de velünk is volt egy pár,
az ifjú hölgy nagyon háklis volt a part miatt,
el is költöztek,
de nem tudom, máshol milyen volt a part...

A szállodák között lehet ki-be járni,
tehát ha itt nem jó, át lehert menni simán,
de a Menzelben is több partrész volt,
több móló, 2 biztosan... Volt homokos partszakasz, szóval bennünket nem zavart.

De ettől már
láttam durvább partot is, igazán koszosat, köveset,
persze ez nem mentség.

A "mi időnkben" jó volt, tisztították, napozni rengeteg hely volt, beljebb a víz okés.
Néhol a Balaton ezerszer vacakabb, nem?

Előzmény: Fido Dido (149)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 149
Nem hiszem, hogy a légkondival nagy melegben gond lenne. Minden szobában külön redszer van, függetlenek egymástól, nem lesz "túlterhelt rendszer".

A tengeri növények már csak ilyenek. Kár lenne kiírtani őket emiatt.:-)

Tényleg nem a legszebb tengerpart, de kicsit beljebb úszva nagyon jókat lehet sznorizni. Vannak halak, rákok, kagylók, nem úgy, mint a horvátoknál vagy a görögöknél.

Fido

Előzmény: satine (148)
satine Creative Commons License 2003.07.09 0 0 148
Sziasztok, rémülten olvasom a hozzászólásokat,
de be kell vallanom, hogy mi 13 éve nem "nyaralunk", a fenti okok miatt,
a ynári tumultust, "idegbajt", zajt, tömeget kerüljük, tehát a nyári kellemetlenségek miatti dolgokra nem tudok válaszolni - sajnos vagy szerencsére.

Mi a Melia Menzelben májusban voltunk, akkor szuper volt a légkondi,
de 33 fok volt, nem tudom, hogy a 43-45 fokban is működik-e, ill. amikor teljes (valszeg) a szálloda kihasználtsága.

A Menzelben 2 hatalmas étterem működött,
tehát nyáron is ez a minima, de lehet, hogy több van, csak fel kell fedezni,
tehát a tumultust próbálják csökkenteni.

Nekünk ezzel sem volt gondunk,
de hangsúlyozom, nem volt tele a szálloda.

A Menzelben 3 nagy medence van, és több partszakasz,
azt tudom tanácsolni, hogy ne ragadjatok le egy helyen, hanem az első nap járjátok be az egész területet, aztán döntsetek, hol fogtok pihenni.
Mi pl. többnyire a hátsó medencénél voltunk, közel a parthoz, egyszerre láttam a tengert és a medencét is.
Ne ragadjatok le a központi helyen, kicsit arrébb menve nyugisabb, esetleg tisztább.

A partszakasz a "mi időnkben" is "koszos" volt, nem tudom, mi a neve annak a tengeri növénynek, tengeri sás, hínár, ilyesmi,amit a partra vet a dagály,
de ez máshol is van.

Finesznek meséltem ma épp, hogy sajnos hiába jön a kis traktor, én le is fényképeztem, másnap jön a dagály vagy mi, és kihozza újra a növényeket, és ezek a napon száradva, aszalódva eléggé rondák, a kőre csapódva, száradva nagyon rossz, rothadt szag is tud lenni.
De ez máshol is így van,
úgy értem, más parton, más országban,
de azért annyira nem volt vészes.

Arrébb lehet menni napozni.

A légkondi nálunk szuper volt, halk volt, működött,
de hogy a nyári hőséget hogy bírja, nem tudom.
Ezzel azért számolnotok kell...

Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 147
Asx!

Képzeld, tetszett!
Mondjuk én nem úgy indultam neki, mint Te!
Szerintem Te kicsit el vagy tévedve! Ez egy arab ország, nem várhatod el, hogy európai szinvonalú legyen!
Én felkészültem rá, hogy arabok. Teljesen OK volt minden a helyi viszonyok szerint.
Kis ablakok? Ki nem szarja le????? Alvással együtt napi 5 órát voltam a szobában! Nekem elég, ha klíma van, az is 27foktól volt elviselhető a kinti 40-hez képest. Börtöncella????? Én elég sok filmet forgattam börtönökben, és elárulom, hogy azok nem egészen így néznek ki! Nagyon rendben voltak a szobák! Tiszta volt minden, naponta csrélték a törölközőket, még azokat is, amiket a strandra vihettünk le. Naponta takarítottak, stb. Az étterem is rendben volt, jó kaják, bőséges választék, a bárban is mindent kaptunk. Ha én nyaralni megyek, akkor nem görcsölöm végig a dolgot, főleg, ha ilyen helyre megyek. Ilyen roncsmerülési lehetőséget a világon nagyon kevés helyen (szinte sehol nem) lehet találni.
Az hogy nincs minibár a szobában, ki nem szarja le???? Alváshoz nem kell, egész nap pedig kint vagyunk valahol. Ha pedig tényleg hideg italra vágyom, akkor odabattyogok valamelyik bárhoz, vagy a teraszra, vagy az étterembe, és kérek. Nem várom el, hogy egy 4 csillagos all inclusive szállodában pincérek hozzák ki az italt. Valamivel keverheted a dolgot!
A medence is megfelelő volt helyi szinten. Tisztított, hűtött vizű. Mi kell még? A Karthago kifejezetten családosoknak van kitalálva, rengeteg sportolási és szórakozási lehetőséggel. Minden nap 12 animátor szervezte a programokat. Nem tudom mit vársz Tunéziától, de ha ez nem felel meg, akkor javaslom, hogy kerüld Afrikát és az 5 csillag alatti hoteleket!

Fido

Előzmény: asx (145)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 146
Szia Asx!
Teljesen le vagyok döbbenve, hogy ennyi pénzt fizettetek rá. Nem tudom, hogy tőlem kérdezed-e, hogy a Karthagóban voltunk-e, de mi még nem voltunk Djerbán, majd csak megyünk és a Mélia Djerba Menzelbe foglaltunk szállást.
Azért, ha nem titok, mennyit fizettetek be az utazási irodánál, mert amit Ti ráfizettetek, mi majdnem annyiért megyünk ketten 2 hétre aug.ban
Szia:krampi
Előzmény: asx (144)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 145
Ti a Karthago Hotelben voltatok? És tetszett???
Előzmény: Fido Dido (139)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 144
Szia krampi,

nem elírás, pontosan 772,- Eurot kellett ráfizetni. Ehhez még hozzájött, hogy nem All-inklusive hanem csak félpanzió volt.

Előzmény: krampi (135)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 143
Nagyon szívesen!
Jó nyaralást!

Fido

Előzmény: krampi (142)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 142
Köszi, hogy ennyi időt szántál rám és válaszoltál a kérdéseimre. Két évvel ezelőtt már voltam Tunéziában, de akkor Sousse-ban. Így az alkudozás, a rámenősség, az olcsó taxi nem ismeretlenek előttem.
Mégegyszer köszi: krampi
Előzmény: Fido Dido (141)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 141
Upsz, bocsánat! Valóban Mélia. Reflexből elírtam.:-)

Fakultatív programok: Sajnos a mi idegenvezetőnk a legtöketlenebb fajtából való volt. Nem is foglalkoztunk vele. Szerveztünk magunknak programot, bár minket leginkább a búvárkodás érdekelt, abban pedig a hölgy teljes tudatlanságról adott bizonyosságot. Nekünk a búvárbázis szervezett egy kis szigeten sütögetést is, ami kifejezetten hangulatosra sikeredett, bár a 14 emberből a végére 4en maradtunk, a többiek közül sokan kaptak tengeri betegséget.

Van rengeteg fakultatív program, egy és kétnaposok is. Általában a kétnaposok első napját egynaposként is lehet kérni. A sivatag (II. világháborús tankokkal) és a "odulakók" érdekesek, de a flamingó szigetre nem menjetek, mert ott fogtok megfőni a lakatlan, koszos, poros szigeten. A szállodáknek általában vannak csoportoktól független ajánlataik is, érdemes azokat is megnézegetni. A bazárlátogatásokat csak erős idegzetűeknek ajánlom. Nehéz lerázni az arab árusokat, bár ez is egy helyi jellegzetesség. A taxi viszont baromi olcsó! 3-4 km-re vitt minket 1 dínárért (kb. 186Ft). Azzal érdemes közlekedni.

Jó utat és kelemes időtöltést Remélem, hogy nagyon jó emlék marad!

Fido

Előzmény: krampi (140)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 140
Szia Fido Dido!
Köszönöm a tájékoztatást, már csak egy kérdésem és egy kérésem lenne. A kérdésem, Te folyamatosan Merlia nevű szállodát emlegetsz, mi a Mélia Djerba Menzelbe mennénk. Ez a kettő egy?
A kérésem pedig a fakultatív programokon voltatok-e, ha igen melyik milyen, mire érdemes elmenni?
Köszi: krapmi
Előzmény: Fido Dido (139)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 139
Mi most jötünk haza. A Karthagóban szálltunk meg, a szomszér szálló a Merlia. Ott egy búvártársam lakott.
Teljesen más stílusú a két szálloda. A Merlia inkább szálloda jellegű, nagy, világos, erkélyes szobákkal, a Karthago pedig különálló kis, a helyi stílust tükröző épületekből állt (kis ablakokkal). Bár ilyen melegben a kisablakos megoldás a jobb.
A Merlia reggeliztetésénél és a vacsoránál is hatalmas tumultus volt.Néha fél óra alatt jutottak ételhez, ami a fix merülések miatt baromi hátrányos volt. Volt, hogy reggeli nélkül jött, vagy azt evett, amit mindenki utált és nem kellett sorbanállni érte.:-) Az éttermet egyébként dícsérte, allítása szerint nagyon jól főznek.
A légkondival többször is baja volt. Az első éjszaka ne működött, kénytelenek volta 32fokban forgolódni. Kaptak egy másik szobát, ahol szintén nem működött, itt négyszer szólt, hogy csinálják meg, aztán végül ő megoldotta. Kitámasztotta az erkélyajtó kapcsolóját, és így folyamatosan ment.

Medence: a Merlia medencéje 3szor akkora, mint a Karthagoé, de nem hűtött, és a nagy melegekben volt, hogy 37-38 fokra melegedett fel. Utolsó elötti napon közölték velük, hogy van éd3esvizű medence is, hátul, a golfpályák mögött.
(Egyébként érdekes ez a fedett medence dolog. A Karthagoban is van, de egyetlen egyszer láttam, hogy használta valaki.)
Mindent egybevéve elégedetten jöttek haza, azért az árért nem panaszkodhattak.

Fido

Előzmény: krampi (138)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 138
Szia Fido Dido!
Köszi, hogy ilyen hamar reagáltál üzenetemre. Mitől nehézkes az étkezés és miért csúnya a tengerpart? Mindkettőben voltál már? A Méliában úgy tudom több medence (fedett)is van. Mindegyikben sós a víz?
Krampi
Előzmény: Fido Dido (137)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 137
Szia Krampi!

A Merlia nem a legjobb választás. A szálloda szép, a szobák légkondisak, de az étkezés nehézkes, a medence SÓS vizű(!!!!!) és minimum 35 fokos, a tengerpart pedig most kifejezetten csúnya. Akkor inkább a Karthago, ami all inkl., szintén klímás szobák, tiszta, és édesvizű hűtött medence, stb.

Fido

Előzmény: krampi (136)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 136
Szia Horndorfer!

Teljesen véletlenül keveredtem ma ide, de bevallom őszintén nagyon tetszik a fórum. Azért írok személyesen Neked, mert mi tegnap foglaltunk szállást a Mélia Djerba Menzelbe aug. 6-tól, tehát szerintem találkozni fogunk.

Akik viszont addig hazaérkeznek onnan, kérem írják meg a véleményüket minden szempontból.

Köszi: kiskrampi

Előzmény: horndorfer (134)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 135
Szia ASX!

Elnézést a zavarásért, de teljesen új vagyok a fórumon. Olvastam a djerbai nyaralásodról szóló írásodat és szeretném megkérdezni, 800 eurót kellett ráfizetnetek a szállásra vagy csak elírtad? Mert, ha igen, az nagyon húzós ár. Várom válaszod. Üdv: krampi

Előzmény: asx (108)
horndorfer Creative Commons License 2003.07.09 0 0 134
Kedves Satine!

Néhány napja olvasgatom a Fórumot, és láttam, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezel a Tunéziai ill. Djerba-i utazásokról, nyaralásról.

Terveink szerint július 30.-án indulunk Djerbára, a Menzelbe****! (FP.+rep.)

Azt szeretném kérdezni tőled, hogy két fő részére, mennyi az a minimum költőpénz, amire feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az ember jól érezze magát 7 napig...

Válaszodat köszönöm,

Horndorfer

satine Creative Commons License 2003.07.08 0 0 133
Szia, Finesz,
ne felejtsd el, mi májusban voltunk,
akkor megírtam, hogy 30?40?%-osan működött a szálloda,
most már nem emlékszem.
De oroszok, bulgárok stb. nem voltak.
Az utastársaink nagy része román volt, sajnos nem romániai magyar,
ez annyiból érdekes, hogy a magyarul értők bizonyára csöndben hallgatták volna az idegenvezetőt a buszban,
de a romániai románok hangoskodtak,
szerintem bunkók voltak,
de ez maradjon köztünk,
én többször rájuk pisszegtem,
de nem hatott.
Szerencsére ők a nagyon drága és a nagyon olcsó szállodát választották, így a Menzelben alig 5-6 pár voltunk,
nem okozott gondot.
A német hangoskodás sem volt jellemző,
semmi duhaj sörözés, kivagyiság,
volt 1-2 németül beszélő pár,
de nem tudtam néhány szóból megítélni, hogy honnan érkeztek,
de tök norik voltak,
ráadásul jót mosolyogtunk, mert életkorban, fizikumban, karakterben is hasonlók voltak, és esténként is hasonlóan dorbézoltak, na jó, szóval megittak egy üveg bort, mint mi is... én őrájuk például szeretettel gondolok, bár egy szót sem váltottunk...

Majd jövök még.
Amúgy hívj, ha tudsz,
de ne éjjel, lécccccci...

Előzmény: fineszpest (132)
fineszpest Creative Commons License 2003.07.08 0 0 132
Szia Satine,

Nemhogy nem haragszom hanem kimondottan hálás vagyok!!! Köszi hogy válaszolsz.Teljesen megnyugodtam. Olaszok, franciák,svájciak? Király!! Nincs orosz!!!És buta német se!!Király!!!

A következő adag választ izgatottan várva maradok tisztelettel,

Finesz

Előzmény: satine (131)
satine Creative Commons License 2003.07.08 0 0 131
Szia, Fineszpest,
most írtam Nked privát levelet,
de igyekszem itt is válaszolni,
hogy a többiek is hasznosíthassák esetleg a levelezésünket.
De nem fog egyszerre menni,
elnézést ezért.

Továbbá elnézést azért is, ha valamit most, így utólag másképp értékelek, mint hetekkel ezelőtt,
nem fogom visszaolvasni az akkori írásaimat,
ami mostanra letisztult, az lesz a jelenlegi válaszaimban.

Nos, a Menzel nem 5*_os szálloda,
nem tudok arról, hogy fölértékelték volna,
májusban még 4*-os volt,
viszont a 4* kivételesen egyezett az ottani és az európai mércével is.
Azzaz a szálloda is 4*-nak titulálta önmagát, és mi is, azaz itthon is.
Mi a Medinával voltunk,
aakkor a 4*-os kategórián belül is volt több javaslat, más árakon,
a korábbi nyaralásunk keserűségéből kiindulva, amikor is nem igazán jó szállodát fogtunk ki,
úgy gondoltuk, hogy nem érdekes, hogy 10 ezerrel többe kerül, a jobbat választjuk.
Az internet alapján ugyan nekem már akkor is a Menzel tetszett jobban,
de az eltökélt szándékunk egy másik volt,
a neve nem jut az eszembe,
de ha fontos,
kikeresem, írtam róla, láttuk a távolból.

Az irodában a nagyon kedves ügyintéző is a Menzelt javasolta, így kerültünk oda.

Szóval ez 4*-os, akkor is, ha felértékelték.
Azért az 5*-ban kicsit luxusabb körülmények szoktak lenni.

Nem tudom, megérné-e az all.i., mert mi nem próbáltuk.
Asszem ez egyéniség kérdése is,
és az ártól is függ.
A mi időpontukban ez nem volt lehetőség, nem is kérdeztünk rá, igazából nem is láttunk all.i-s karszalagosokat.

A kajáról írtam, szerintem a 4*-nak megfelel, tökéletes, elegendő, választékos, bőséges.
Az ebédet nem tudom,
mi napközben elvoltunk ezzel-azzal.

Szerintem végezz némi számítást, ásványvíz és üdítőárakat írtam, asszem mi ketten úgy 40 ezer ft körül költöttünk, de söröztünk, koktéloztunk, boroztunk napközben, ha az all.i. arányaiban kevesebb, biztosan megéri.
Mi is kacérkodunk 1x ezzel,
de azokban az időpontokban, amikor mi szeretünk utazni, ez épp nem aktuális...

Amúgy olcsó a kaja, már ha nem snassz beülni egy egyszerű kis étterembe, ami ott mondjuk 2 asztalból áll...

A Menzelben akkor néhány magyaron kívül sok olasz (jó csajok, komolyan), franciák (szintén jó csajok, hapsikban nekem az arabok tetszettek, elvétve akad 1-2..., de a párom meresztgette a szemét...)
svájciak voltak többnyire,
a tavaszi időszak azonban más, mint a nyári, ne feledd,
gyermektelen fiatalok, kisgyerekes fiatalok és idősek voltak, az iskolás gyermekes családok most lesznek ott - szerintem...

A társaság szolíd, inteligens, nyugis volt,
voltak bulik, rendezvények, lehetett csatlakozni a motoros fiatalokhoz, az aerobicozó közepesekhez, a kalandvágyó idősebbekhez,
de nem harsány, nem ordibáló, söröző, duhaj német, a leghangosabbak az olaszok voltak, temperamentumuknál fogva.
Őket csak hallgattuk,
valahogy természetesnek tűnt.
Ha nyugalora vágysz, el lehet szeparálni magad a parton is, a kertben is, de mehetsz a zajos medencepartra is.

Rengeteg sportpálya van, mindenféle,
tenisz, foci, kézi, kosár, van, sportprogramok is.

nem haragszol, ha most dolgozom egy kicsit, és holnap folytatom???

Előzmény: fineszpest (117)
fineszpest Creative Commons License 2003.07.08 0 0 130
"Fakultatív programok voltak, de mi nem mentünk el egyre sem, mert sajnáltuk rá az időt, amit a strandon is eltölthetünk."

Ezt mintha csak én mondtam volna...:)))))

Nem tudja valaki Satine telefonszámát?

Kösz

Előzmény: asx (125)
fineszpest Creative Commons License 2003.07.08 0 0 129
Hát ezek szerint mégsem utazunk együtt...:(((
Hagyjátok otthon a gyerekeket a nagyinál Ti meg csapjatok egy görbe hetet az asszonnyal:))))).

Viccet félretéve sajnálom....

Előzmény: Éhesló (127)
tamburmajor Creative Commons License 2003.07.08 0 0 128
Szia!

Gyerekekre nagyon sok helyen csak 2 éves korig adnak kedvezményt, ha már nagyobbak, kapnak egyszeri 3000 Ft engedményt, vagy maximum 30 százalékot.
Kivétel a saját szállodájuk Monastirban, a Dino Club, ami 50 százalék kedvezményt ad az első hétre, a másodikra ingyenes. Ezt már próbáltátok?
De ne add fel, keresgélj más utazási irodáknál is!

Előzmény: Éhesló (127)
Éhesló Creative Commons License 2003.07.08 0 0 127
Helló,
az utunknak annyi, a Medina a srácokat (8+11) csak felnőtt áron akarja vinni.
Nem baj, majd legközelebb......
Minden vakációzónak jó pihenést kívánok!

Éhesló

Éhesló Creative Commons License 2003.07.07 0 0 126
Helló kedves topiklakók,
ma fizettük be (2 felnőtt + 2gy.) a Medinánál, Djerbán a 07.23.-tól 12 napra induló Vincci Alkantara Thalassa (5*) szállóba, FP-ra.
Sajnos nem nagyon olvastam senkitől erről a szállóról, de azért reménykedek, hátha valaki tud valamit erről is.....
Szóval ha van valami friss infó csak bátran adjátok közre!

Kedves fineszpest, úgy tűnik együtt utazunk (legalábbis oda) drukkolok mindnyájunknak!

Üdv, Éhesló

asx Creative Commons License 2003.07.06 0 0 125
Hellooo,

az utazási iroda a Gulet Touristik. Nem először mentük velük, eddig mindig minden rendben volt, és most is megtettek mindent amit tehettek. Nem biztos, hogy tudtak az építkezésről és a strand állapotáról.
Utólag miért reklamálnék mikor végül is több szállodát is felajánlottak.

A Hotel Royal Gardenben találkoztunk egy magyar házaspárral akik 2 kisgyerekkel voltak ott. Ők eleve 5*-os szállodába fizettek be. (hogy milyen igazuk volt)

Fakultatív programok voltak, de mi nem mentünk el egyre sem, mert sajnáltuk rá az időt, amit a strandon is eltölthetünk.

Előzmény: tamburmajor (124)
tamburmajor Creative Commons License 2003.07.06 0 0 124
Szia!

Csak most olvastam el a beszámolódat. Nem ismerem ezt az utazási irodát. És most naiv leszek:
Itthon nem reklamáltál?
Voltak még magyarok rajtatok kívül, akik esetleg belenyugodtak a szolgáltatás "minőségébe"?
Van egy topic valahol lent a negatív utazási irodákról. Nem írod meg oda is?

Felháborított a történet. Elmégy nyaralni, azt hiszed, két hét nyugalom, pihenés, ehelyett bosszúság bosszúság hátán. Az irodában nyilván tudták, hogy felújítás van ott, és mégis ugyanúgy kínálták az utat, mintha minden a prospektus szerint lenne! Nekem kinyílik a bicska a zsebemben ilyenkor, ugyanis ez szándékos tönkretevése a nyaralásnak!

Voltatok fakt. programon? Ha igen, az is ilyen volt?
Szia

Előzmény: asx (123)
asx Creative Commons License 2003.07.06 0 0 123
Minden jó, ha jó a vége!
Csak az első két nap volt ilyen eseménydús. De ettől függetlenül Djerbára többet nem megyek...
Amennyibe ez került a végén azért elmehettünk volna akár a Dominikai Köztársaságba is. Vagy valamelyik másik Karib-tengeri szigetre.
Előzmény: fineszpest (121)
fineszpest Creative Commons License 2003.07.05 0 0 122
Szia Tamburmajor,

KÖsz a megerősítést..Én is néztem neten jónak tűnik, de hát láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni....Sokkal többet adok(bár ezzel nem vagyok egyedül gondolom) személyes véleményekre. Remélem válaszol Satine ( elküldtem az email címére is)és akkor megnyugszom....

Mindenjót,

Előzmény: tamburmajor (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!