Keresés

Részletes keresés

EAXX Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2776

Sziasztok !

Mi az "A" lépcsőházban vagyunk mégpedig a 6. emeleten.

Remélem már semmi baj nem lesz az átadásnál. Ti már ott laktok?

Ha igen akkor milyen?

Dr. Tomi

Előzmény: izmiri (2774)
central perk Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2775
E-A-X-X
Előzmény: izmiri (2774)
izmiri Creative Commons License 2004.09.15 0 0 2774

szia

semmi rendkívüli :o) mi is efféleképpen jártunk itt

de már költözés, éljen !!!!

üdv közöttünk !!!

melyik épület vagytok ? ja E ezt tudjuk. melyik lépcsőház ?

Előzmény: EAXX (2773)

EAXX Creative Commons License 2004.09.14 0 0 2773

Sziasztok Lakótársak!

Csak most találtuk meg ezt a fórumot, pedig ha az elejétől látogatom lehet, hogy sokkal könnyebb lett volna a dolgunk és lehet, hogy tudtunk volna segíteni másoknak.

A kálváriánkat nem írom le teljesen mert arra nem lenne elég egy 200 oldalas füzet sem, csak néhány dolgot említenék meg. Mi ketten a barátnőmmel vettünk a CP-ben lakást és ahogy meghirdették azonnal berobogtunk, le is foglaltunk egy szép és igéretes lakást. Benne voltunk az első 20-ban, akik vásároltak itt kéglit.

Nálunk eleinte nem a CP-vel voltak bajok, hanem a bankkal, nevezetesen az FHB-val. Azért onnan vettünk fel hitelt mert mikor mi vásároltunk a MKB még semmit sem tudott a dolgaikról és elég bénának tűntek, na gondoltuk megyünk máshová. Hát nem volt jó választás....... folyamatosan szivattak a bankban... küldözgettek mindenféle papírért, amikor beszereztük, akkor meg kiderült, hogy nem is kellett volna. Az adásvételi szerződést is sokszor kellet módosítani miattuk, de szerencsére a CP ügyvéd Úr partner volt ebben... rá egy rossz szót sem tudok mondani.

Mikor megvolt a hitel meg a szerződés és az első részletek átutalódtak kicsit megnyugodtunk, azt hittük már semmi sem történhet, de történt. Pl.: az első kivitelező kirugása, csúszások, a perrel történő fenyegetés az előző kivitelező részéről stb.

Amikor ezek is  elhárultak jött az ÉP-KER, na ez tette be a kaput.... 3-szor rendeltek be csempét kiválasztani de mikor bementünk a megbeszélt ídőre csak értetlenül álltak előttünk és nem értették mit keresünk ott, állítólag mindenkit lemondtak.... de ezt 3-szor játszották el.

Amikor végre bejutottunk kiválasztani az anyagokat jött az újabb horror... a választható csempék és egyéb felszerelések árai....... rettentő volt... máshol feleakkora árak vannak. De mindegy mindent kiválasztottunk volt benne egy kis plussz is.

A konyhába a falra 10x10 es csempe a bejárati ajtó elé nem parketta hanem alap padlólap stb.... Miután felhívtak egyeztetésre derült ki, hogy az alap csempét az ajtó elé a parketta helyére 3 m2 területre 30 ezerért rakják le... dobtam egy hátast.... inkább lemondtam.

Teltek múltak a hónapok, tologatták az ídőpontot az átadásra... nem mertünk még nyaralni sem elmenni nehogy akkor kelljen intézni a bankot. Aztán szeptemberben meguntuk és elmentünk egy hétre pihenni.. ekkor jött az újabb hidegzuhany felhívtak, hogy amit megrendeltük csempét a konyhába felárasat a falra nem azt rakták fel hanem a padlólapot a FALRA?...... mondtam megnézem és ha nem túl rossz akkor inkább maradjon.. nehogy ezzel húzodjon el a költözés. Megnéztük.... hát érdekesen néz ki de már belefáradtam a veszekedésbe... majd én kijavítom....maradjon. Persze megígérték, hogy az árát visszaadják... hát ajánlom is.

De költözésről szó sem esett.

Majd telefonálgatásunkra közölték 13-án átadás.... ezt 7 én...mikor a banknak 10 nap az átutalás... és ők is egy csomó papírt kértek amiket be kellett szerezni.

Na akkor megint módosítás.... de ekkor már sík ideg voltam végén 21-e lett, hogy legyen mindenre ídő. Egyébként a papír amit ők küldtek a költözésről 9 én érkezett.

A szerződésben egyébként 14 nap van, hogy ők ennyivel előbb értesítenek a költözésről... erről ennyit.

Most itt tartunk de már félek az átadástól, hogy vajon mit találnak ott ki már megint.

Dr Tomi

BC22 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 2772

Nyugi! Részemről ez csak játék volt. Egy "mi lenne ha..." játék. :-)

Az az igazság, hogy én semmi pénzért nem vállalnám el a közösképviselői munkát, egyrészt mert van munkám, másrészt mert nem nekem való, sokszor idegesítő munka (szerintem).

De a beszélgetés agymenésnek jó volt! :-))

Elnézést kérek attól, akit ez esetleg zavart!

Van aki átvette már a lakását és még nem számolt be róla? Neki is csak jó élménye volt a lakásátvétellel kapcsolatban? Van valami egyéb, amiről a még csak reménykedő D épületeseknek tudni kéne?

Előzmény: Gmc78 (2771)
Gmc78 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 2771

Srácok, ha komolyan gondoljátok, akkor egészségetekre, legalább nem nekünk kell tépni a szánkat, meg 2-3 havonta idegklinikára rohangászni.

Illetve nem nekünk kell a fél életünket rááldozni a hivatalos ügyek intézésére, és behajtani néha maffia módszerekkel azt a lóvét, amit esetleg egyesek nem fizetnek be!!

Úgyhogy éncsak jó turkálást kívánok a papírhegyek között, és türelmes sorbanállást a hivatalokban, ja meg jó kapcsolatokat verőemverekkel!!!

Amíg ti ezzel foglalkoztok, addig mi majd pihizünk, meg mozizunk és élvezzük az életet!! :)))

kreko Creative Commons License 2004.09.13 0 0 2770
Ez igy fasza. :))
Előzmény: BC22 (2769)
BC22 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 2769
Hát jó... aztán majd néha egyeztetünk egy konferancián, ahol ugye az világ történései és a technika újdonságai megbeszélhetők közösképviselői szempontból. :-)) Jó lesz így? Vagy egyéb ötlet? :-)
Előzmény: kreko (2768)
kreko Creative Commons License 2004.09.13 0 0 2768

Na akkor az epuleteket el is osztottuk. :))

En az E-ben leszek a fonok. :))

Előzmény: BC22 (2767)
BC22 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2767

Így már egészen más! Feltéve, ha lehet találni olyan embert, aki hajlandó beosztott közös képviselőként dolgozni, míg a főnök közös képviselők csak a lábukat lógázzák... Ez egyre jobb lesz. Mondd csak, te melyik épületben fogsz lakni? Csak azért kérdezem, nehogy halálra kelljen főnökösködnöm magam egyedül a D épületben. :-))

Előzmény: kreko (2765)
central perk Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2766

Van valami friss infótok az uszoda elkészültéről és használati díjáról??

Köszi

cp

kreko Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2765

Munkas?

Mi lennenk a fonokok, a beosztottak dolgoznanak. :))

Előzmény: BC22 (2764)
BC22 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2764

Nem túl munkás közös képviselőnek lenni? :-)) Mit kell tudnia egy közös képviselőnek: rendet, szabályokat betartatni, pénzt behajtani... vagy ez már a maffiózó munkakör? :-))

Előzmény: kreko (2763)
kreko Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2763

mit szolsz elvallaljuk ennyiert a haz kozos kepviseletet?

Szerintem biztos nem kopna fel az allunk, es a tarsashaz is jobban megbizna egy ottani lakoban mint egy Kft-ben nem?

Hmm? :))

Előzmény: BC22 (2761)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2762
A társasház alapító okiratában van pár szó arról, hogy az üzletek mennyi közös költséget fizetnek. Egyébként meg a közös költség meghatározása a közgyűlés hatásköre, tehát az átadások/beköltözések lezárultával mi lakók dönthetjük majd el, hogy mennyi legyen. Persze ésszerű keretek között.
Előzmény: tgabika11 (2760)
BC22 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2761
Ez a 200 Ft/nm komoly???? Tényleg ez lesz a ktg a normál hónapokban is, vagy csak most sokkolnak vele? Válaszoljatok légyszi, mert kiszámoltam eszerint a ktg-t és majdnem leestem a székről!!!
Előzmény: tgabika11 (2760)
tgabika11 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2760

A 200 Ft-ban semmi nincs benne!

Se uszi, se kondi. Szerintem is egy kicsit magas, ennyi lakásra.

Kérdeztem, hogy mi lesz akkor, ha az üzletek is megnyílnak, és sok pénzt tejelnek, de erre senki nem tudott válaszolni.

Szóval az sem tisztázott, hogy a házé lesz -e a bevétel, vagy valaki zsebre teszi. 

bkelemen Creative Commons License 2004.09.10 0 0 2759

Én úgy tudom az uszoda nincs benne a közös költségben.

Milyen hibákat találtatok, és ezeket mikor javítják ki?

Mi a helyzet a tárolókkal? Azokat is most adják át?

Előzmény: central perk (2758)
central perk Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2758

Tegnap én is átvettem, rövid hibalistával. Ahogy láttam, nem sorban haladnak, bár én 'A'-s vagyok. Valszeg a kötbérek ill. az ügyfelek erőszakossága alapján súlyozták a sorrendet. A közös ktg. szerintem is húzós (200 Ft/nm). (Költői) kérdésem, hogy benne foglaltatik e az uszoda/konditerem használat pl.

Cserébe viszont a közös képviselő hölgy jó fej volt..

Bekötési díjak:

Kábel TV: 12.500 Ft

Internet: 0 Ft (korlátlan hozzáférés havi kb. 8.600 Ft)

Telefon: 0 Ft

Előzmény: Gmc78 (2755)
izmiri Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2757

szóval lelaktátok mire mi bemegyünk :(

viccen kívül: remélem ez a helyzet változik. ugyanis olyan szép, hogy azt nem kellene romba dönteni rögtön az elején. gondolom még nincs megszervezve a takarítás, pedig az a  titka annak, hogy jól érezzük magunkat a házban is ne csak a lakásban

Előzmény: tgabika11 (2756)
tgabika11 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2756

Leírom ide is, hátha olvassák!

Felháborító, hogy 2 havi közös költséget kifizetek előre, de a házban a folyosón akkora szemét, kosz és por van, hogy nem lehet eljutni az ajtóig.

A lift már most úgy néz ki és úgy működik, mintha a Lenini lakótelep 20 éves liftje volna.

szóltam...

Gmc78 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 2755

Sziasztok,

Nos örömmel olvasom, hogy adják át a lakásokat.

SZeptember közepéig az E összes lakását adják át?? Mert olvasom, hogy már a B lépcsőházat adják át!?

Remélem akkor utánna gőzerővel rástartolnak a D-re is!!!

edsgabi Creative Commons License 2004.09.08 0 0 2754

Már átvettem.:))

EB1/3:)) Alig találtam hibát, már a kulcsot is megkaptam annak ellenére, hogy az utolsó 500-at a bank még nem utalta. Az elműs cuccot a CP számlájára kell fizetni, gondolom nagyobb villanyórát kértél, csak hívjad fel a révay utcát a szlaszámért.

Átvételnél az a csekket is elkérik. Üdv Gabi

Előzmény: E_donduck (2746)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.09.08 0 0 2753

Akik eddig átvették a lakást azok aláírták, szerintetek a tulajdonosok hány % kell aláírni, hogy beengedhessenek idegeneket? Mert ha csak kevesen állunk ellen a ZSAROLÁSNAK az lehet, hogy kevés.

Ha nem adják át a lakást akkor azért magukkal is kiszurnak pl nem kapják meg az utolsó 500000ft-ot, nem kezdhetik el a jelzálogosítást stb.

E_donduck Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2752

Pedig mi is úgy hallottuk, hogy nem kapjuk meg a kulcsot, ha nem írjuk alá.

A szerződést átfutva nem találtam benne, hogy a birtokba adást -a szerződésben nem szereplő- bármi feltételhez köthetnék.

És ki állja az átjárásból adódó költséget?

Tehát, mi sem írjuk alá...

Előzmény: Szomszéd E ép (2751)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2751

Én akkor se írom alá ha megpukkadnak, ez nem feltétele a kulcs átadásának!

Ha ők azt hiszik, hogy igen akkor nem veszem át. Én zárt kertes lakást vettem. Akkor fizetnek kötbért, mert nem teljesítik a szerződésben vállaltakat?

A portást mi fizetjük, nem? Akkor azt engedjen be akit mi akarunk! Különben elküldjük.

tgabika11 Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2750

Az sem megoldás, ha nem írjátok alá, mert akkor nem kaptok kulcsot.

Eddig ez volt laglábbis.

A csempét nálam nagyon szépen rakták le, SEMMI hibát nem találtam.

A parketta is szép!

izmiri Creative Commons License 2004.09.07 0 0 2749

még nem kaptunk levelet

nem hivatalos információim szerint 16-án kapunk kulcsot

az EA 3 1 a befelé néző félkör ? azaz tükörlakásunk ?

Előzmény: P.D. (2739)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.09.06 0 0 2748
Szerintem az udvarról bármelyik lph megközelíthető a portaszolgálat kihagyásával! Ez nagyon rossz lenne,ha igaz lenne!!
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.09.06 0 0 2747

Azért írtam ide, hogy minél több lakó tudjon rola és ne írja alá! Így remélhetőleg nem tudják megvalósítani!

(Én nem tudom, hogy alá kell e írni ilyet én csak hallottam ilyen infót! Lehet meg se kérdeznek róla ha látják, hogy nagy az ellenállás!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!