Csak most találtuk meg ezt a fórumot, pedig ha az elejétől látogatom lehet, hogy sokkal könnyebb lett volna a dolgunk és lehet, hogy tudtunk volna segíteni másoknak.
A kálváriánkat nem írom le teljesen mert arra nem lenne elég egy 200 oldalas füzet sem, csak néhány dolgot említenék meg. Mi ketten a barátnőmmel vettünk a CP-ben lakást és ahogy meghirdették azonnal berobogtunk, le is foglaltunk egy szép és igéretes lakást. Benne voltunk az első 20-ban, akik vásároltak itt kéglit.
Nálunk eleinte nem a CP-vel voltak bajok, hanem a bankkal, nevezetesen az FHB-val. Azért onnan vettünk fel hitelt mert mikor mi vásároltunk a MKB még semmit sem tudott a dolgaikról és elég bénának tűntek, na gondoltuk megyünk máshová. Hát nem volt jó választás....... folyamatosan szivattak a bankban... küldözgettek mindenféle papírért, amikor beszereztük, akkor meg kiderült, hogy nem is kellett volna. Az adásvételi szerződést is sokszor kellet módosítani miattuk, de szerencsére a CP ügyvéd Úr partner volt ebben... rá egy rossz szót sem tudok mondani.
Mikor megvolt a hitel meg a szerződés és az első részletek átutalódtak kicsit megnyugodtunk, azt hittük már semmi sem történhet, de történt. Pl.: az első kivitelező kirugása, csúszások, a perrel történő fenyegetés az előző kivitelező részéről stb.
Amikor ezek is elhárultak jött az ÉP-KER, na ez tette be a kaput.... 3-szor rendeltek be csempét kiválasztani de mikor bementünk a megbeszélt ídőre csak értetlenül álltak előttünk és nem értették mit keresünk ott, állítólag mindenkit lemondtak.... de ezt 3-szor játszották el.
Amikor végre bejutottunk kiválasztani az anyagokat jött az újabb horror... a választható csempék és egyéb felszerelések árai....... rettentő volt... máshol feleakkora árak vannak. De mindegy mindent kiválasztottunk volt benne egy kis plussz is.
A konyhába a falra 10x10 es csempe a bejárati ajtó elé nem parketta hanem alap padlólap stb.... Miután felhívtak egyeztetésre derült ki, hogy az alap csempét az ajtó elé a parketta helyére 3 m2 területre 30 ezerért rakják le... dobtam egy hátast.... inkább lemondtam.
Teltek múltak a hónapok, tologatták az ídőpontot az átadásra... nem mertünk még nyaralni sem elmenni nehogy akkor kelljen intézni a bankot. Aztán szeptemberben meguntuk és elmentünk egy hétre pihenni.. ekkor jött az újabb hidegzuhany felhívtak, hogy amit megrendeltük csempét a konyhába felárasat a falra nem azt rakták fel hanem a padlólapot a FALRA?...... mondtam megnézem és ha nem túl rossz akkor inkább maradjon.. nehogy ezzel húzodjon el a költözés. Megnéztük.... hát érdekesen néz ki de már belefáradtam a veszekedésbe... majd én kijavítom....maradjon. Persze megígérték, hogy az árát visszaadják... hát ajánlom is.
De költözésről szó sem esett.
Majd telefonálgatásunkra közölték 13-án átadás.... ezt 7 én...mikor a banknak 10 nap az átutalás... és ők is egy csomó papírt kértek amiket be kellett szerezni.
Na akkor megint módosítás.... de ekkor már sík ideg voltam végén 21-e lett, hogy legyen mindenre ídő. Egyébként a papír amit ők küldtek a költözésről 9 én érkezett.
A szerződésben egyébként 14 nap van, hogy ők ennyivel előbb értesítenek a költözésről... erről ennyit.
Most itt tartunk de már félek az átadástól, hogy vajon mit találnak ott ki már megint.
Nyugi! Részemről ez csak játék volt. Egy "mi lenne ha..." játék. :-)
Az az igazság, hogy én semmi pénzért nem vállalnám el a közösképviselői munkát, egyrészt mert van munkám, másrészt mert nem nekem való, sokszor idegesítő munka (szerintem).
De a beszélgetés agymenésnek jó volt! :-))
Elnézést kérek attól, akit ez esetleg zavart!
Van aki átvette már a lakását és még nem számolt be róla? Neki is csak jó élménye volt a lakásátvétellel kapcsolatban? Van valami egyéb, amiről a még csak reménykedő D épületeseknek tudni kéne?
Srácok, ha komolyan gondoljátok, akkor egészségetekre, legalább nem nekünk kell tépni a szánkat, meg 2-3 havonta idegklinikára rohangászni.
Illetve nem nekünk kell a fél életünket rááldozni a hivatalos ügyek intézésére, és behajtani néha maffia módszerekkel azt a lóvét, amit esetleg egyesek nem fizetnek be!!
Úgyhogy éncsak jó turkálást kívánok a papírhegyek között, és türelmes sorbanállást a hivatalokban, ja meg jó kapcsolatokat verőemverekkel!!!
Amíg ti ezzel foglalkoztok, addig mi majd pihizünk, meg mozizunk és élvezzük az életet!! :)))
Hát jó... aztán majd néha egyeztetünk egy konferancián, ahol ugye az világ történései és a technika újdonságai megbeszélhetők közösképviselői szempontból. :-)) Jó lesz így? Vagy egyéb ötlet? :-)
Így már egészen más! Feltéve, ha lehet találni olyan embert, aki hajlandó beosztott közös képviselőként dolgozni, míg a főnök közös képviselők csak a lábukat lógázzák... Ez egyre jobb lesz. Mondd csak, te melyik épületben fogsz lakni? Csak azért kérdezem, nehogy halálra kelljen főnökösködnöm magam egyedül a D épületben. :-))
Nem túl munkás közös képviselőnek lenni? :-)) Mit kell tudnia egy közös képviselőnek: rendet, szabályokat betartatni, pénzt behajtani... vagy ez már a maffiózó munkakör? :-))
A társasház alapító okiratában van pár szó arról, hogy az üzletek mennyi közös költséget fizetnek. Egyébként meg a közös költség meghatározása a közgyűlés hatásköre, tehát az átadások/beköltözések lezárultával mi lakók dönthetjük majd el, hogy mennyi legyen. Persze ésszerű keretek között.
Ez a 200 Ft/nm komoly???? Tényleg ez lesz a ktg a normál hónapokban is, vagy csak most sokkolnak vele? Válaszoljatok légyszi, mert kiszámoltam eszerint a ktg-t és majdnem leestem a székről!!!
Tegnap én is átvettem, rövid hibalistával. Ahogy láttam, nem sorban haladnak, bár én 'A'-s vagyok. Valszeg a kötbérek ill. az ügyfelek erőszakossága alapján súlyozták a sorrendet. A közös ktg. szerintem is húzós (200 Ft/nm). (Költői) kérdésem, hogy benne foglaltatik e az uszoda/konditerem használat pl.
Cserébe viszont a közös képviselő hölgy jó fej volt..
Bekötési díjak:
Kábel TV: 12.500 Ft
Internet: 0 Ft (korlátlan hozzáférés havi kb. 8.600 Ft)
viccen kívül: remélem ez a helyzet változik. ugyanis olyan szép, hogy azt nem kellene romba dönteni rögtön az elején. gondolom még nincs megszervezve a takarítás, pedig az a titka annak, hogy jól érezzük magunkat a házban is ne csak a lakásban
EB1/3:)) Alig találtam hibát, már a kulcsot is megkaptam annak ellenére, hogy az utolsó 500-at a bank még nem utalta. Az elműs cuccot a CP számlájára kell fizetni, gondolom nagyobb villanyórát kértél, csak hívjad fel a révay utcát a szlaszámért.
Akik eddig átvették a lakást azok aláírták, szerintetek a tulajdonosok hány % kell aláírni, hogy beengedhessenek idegeneket? Mert ha csak kevesen állunk ellen a ZSAROLÁSNAK az lehet, hogy kevés.
Ha nem adják át a lakást akkor azért magukkal is kiszurnak pl nem kapják meg az utolsó 500000ft-ot, nem kezdhetik el a jelzálogosítást stb.