Én nem láttam idén Opálszoknyást, meg több mást sem, jövőre meg másokat nem fogok látni, de egyszer csak véget érnek a metszések. Ha minden jól megy, a Sárgagyöngyömnek nagyon szépnek kell jövőre lennie, szép a levélzete. Azt nem, de sokakat nyár végén csak elkapott az atka..., azért elég fárasztó ez a leanderezés:-(
Nekem a Habos gyerekből 1 szimpla rózsaszín lett az idén a többi jövőre vagy kitudja mikorra várható..
Felcímkézés ügyileg kicsit bajban vagyok, a nap kifakította az eső lemosta a lakkfilcet a jó pár rekeszről így sokukat nem tudom milyen fajtáról vetettem.
Két év után virágzott a Dottorém az idén, de teljesen odáig voltam érte. Aztán ami a nagy kedvencem az Opálszoknyás, Judit dupla sárgája, Glória, Thalia,Helena, VV. Bársony....
Szerintem biztos nem lesz mindig ilyen szép, sőt..., úgyhogy légyszi a lehető leghamarabb küldd el nekem, majd én figyelgetem a továbbiakban!:-) Na jó, csak vicceltem! Hanem tényleg gyönyörű, nehogy kárt tegyél benne!:-)
Szia! Ha van helyed, időd, vesd el nyugodtan! Vagy lesz belőle valami, vagy nem?!? Veszteni valód? Lilikéhez hasonlóak a tapasztalataim, annyival kiegészítve, hogy vetettem már tavasszal, friss télen beérett magot és semmi sem kelt ki. Vetettem a teámból is, jócskán, EGY db kelt ki, érdekes még mindig megvan, már 4 éves, és most bimbózik...
Nálam eddig a Provence magokból lettek a legváltozatosabb színű és formájú magoncok, szimpla rózsaszínek, ciklámenek, dupla fehér,dupla barack és ez a dupla rózsaszín szélű fehér.
Remélhetőleg a többi magonc jövőre megmutatja magát!
Nálam virág már egyáltalán nincs (legalábbis leander), viszont hoztam két tavalyi magoncot, a nagyobbik Simie-ről való, a kisebbik csak mix néven fut, azért mindenesetre érdekes:
Annyira uuutálom, hogy 3x kell lekicsinyíteni egy képet mire feltölthető!!!
Akkor majd a virágzás megmutatja, hogy milyen színűek lesznek! A magokat jövőre azért el fogom vetni minél korábban, úgy január végén, február elején, van egy növény keltetőm. Úgy látom érdemes időben vetni, mert a később vetett leandereim rosszabbul is keltek(többször kiszáradt a földjük, hiába öntöztem napi szinten), és le is vannak maradva jócskán a képen láthatóaktól, kb 15-20 cm-esek!
Bokrosodás serkentése végett mikor érdemes visszavágni a vezér hajtást, tavasszal vagy ősszel?
Szerintem a közelben növő fügebokor a felelős a virágzás elmaradásáért, eléggé el kezdte uralni a területet, ami kicsit az "Atlas" és a "Villa Romaine" leanderek rovására történt, jövőre a ház melletti járdacsíkot szeretném eltávolítani, így szélesedik a kert a leanderek át lesznek ültetve egy naposabb helyre, idén már nem bolygatom a töveket, mert félő megzavarná a telelésüket, majd csak tavasszal nyúlok hozzájuk!
Lehet következtetni de nem lehet 100%ra rámondani..
Vetettem már egyéves, másfél éves magokat is, volt ami kikelt nagyon jó arányban, aztán volt ami nagyon gyéren, és volt amiből nem kelt ki egy szem sem. Pedig ez utóbbi frissen nagyon jó arányban kelt.
Nagyon sokat nőttek az "atlas" leander magoncok most kb 50-70 cm magasak a legkorábbi vetésből származók. Ezek a télen kint lesznek, hogy kiszelektálódjanak a rossz fagytűrők közülük!
A szár színéből lehet-e következtetni a virágszínre? Pl ha bordós árnyalatú akkor a virág rózsaszín vagy piros lesz-e, ha meg zöld akkor a fehér vagy netalán sárga-e?
Meddig életképes a mag? Maradt még a tavalyi magból(ami 0 2014-es virágzás után idén januárra érett meg), idén meg elmaradt a virágzás.
Balerina-feltételezem,ő a narancsszoknyás...,Éjkirálynő....Chopin...Márványos-le se merem írni,eszméletlen magonc...Gyönyörű mind,jó,hogy van hová tenned,hogy gyönyörködhetünk még kicsit!:-)