Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.29 0 0 538
Vagy hívd fel az Optik-Medet, van nekik egy kazettájuk, amin a már műtöttek mondják el a tapasztalataikat. Bár szerintem ennél a topiknál jobb ajánlólevél télleg nem kell, mivel itt aztán tényleg érdek nélkül írnak az emberek.

[ZedIzDead]

Előzmény: Slampio (535)
CICA Creative Commons License 2000.11.29 0 0 537
Slampio:

itt minden eddig műtött azt mondta, hogyha mégegyszer dönthetne, rohanna vissza a lézer alá...:) szerintem ez a döntő...utána pár napig szar, de egy életre (vagy legalábbis hosszú évekre) tisztán fogsz látni...:))))
Cica

Előzmény: Slampio (535)
CICA Creative Commons License 2000.11.29 0 0 536
hmm..nem tudom..nem az a normális, ha egy lencse csúszkál? elvégre a a szem és közötte van nedvesség, vagy könny, vagy valami....ezért is nem értettem igazán a terápiás kontaktlencsét..én ugyan sosem éreztem, hogy mozogna az enyém, de szinte lehetetlennek látszik, hogy ne mozogna...épp csak egy picit...
meg már itt mesélte valaki az elején, hogy neki szabályosan odatapadt a lencse a szemhéjához, ezért nem volt kontaktlencséje, aztán ugye a terápiás lencse is, és hogy milyen borzalmas volt, amikor hajnalban felhívta a dokit, hogy nem bírja tovább, és ki kellett szednie egyedül... gondolom, ez szélsőséges eset, de azért a csúszkálás szerintem minden lencsénél előfordul, nem?
attól függetlenül, hogy hordott-e az illető előtte lencsét, vagy nem...
vagy ez befolyásolná? és pont negatív irányban?

és ha szemem mozog (mert ugye REMben mozog eleve), akkor nem mindegy, hogy a szemhéjamhoz (ami laikusként elképzelve belülről szintén nedvesítve van), vagy egy kontaktlencse belső feléhez dörgölőznek a csupasz idegek?
szakkollégák, vélemény? :)))

ui.:NŐGYÓGYÁSZ, ÉLSZ MÉG?????????????? ADJ ÉLETJELET!! DIKTÁLD BE VALAKINEK!!!

C.

Előzmény: Pitzu (533)
Slampio Creative Commons License 2000.11.28 0 0 535
Sziasztok!
Skacok, erosen gondolkozom a lezeres kezelesen, sokat segitett ez a topic, koszi mindenkinek. DE meg egy pici lokes kellene, hogy feltehessem a szemuvegem a szekreny tetejere. Valaki meselte (sajnos csak hatterkent ment a TV), hogy szombaton a BP TV-ben (azt hiszem) nyilatkozott valaki akit nemreg mutottek es sok erdekesseget mondott. Hol tudnam megszerezni a lement musor anyagat? Avagy osszefoglalna valaki aki latta?
Előzmény: ZedIzDead (530)
Pitzu Creative Commons License 2000.11.27 0 0 534
Kedves fulildi!

szemdoktort köti az esküje, de én befolyásolhatlak. (De be ám...) A LASIK eljárást kitárgyaltuk itt a topicban néhány hete, és szerintem PRK rulez. (Azt hiszem, a többiek szerint is, de erről majd inkább ők...)
A lábadozási idő nem hosszú a PRK-nál sem, 1 hét múlva már azt csinálsz, amit akarsz, kivéve az úszást, amit nem szabad egy hónapig, illetve fél évig napszemüveget kell hordanod. (Nem tudja valaki, a LASIK után kell napszemüveget hordani?)
De hogy megerősítsem szemdoktort, olvasd végig a topicot. Érdemes.

Előzmény: fulildi (524)
Pitzu Creative Commons License 2000.11.27 0 0 533
CICA!

"én tuti egy hétig ki se nyitnám"
Erről eszembe jutott, hogy néhány hete kérdeztél valamit a védő-kontaktlencse elmozdulásáról. Erre akkor reagálni akartam, de aztán elfelejtődött.
Amikor engem műtöttek, volt ott egy lány, akit előttem műtöttek. A távozás után 5 perccel visszajött, hogy elmozdult a lencse. Visszaigazították neki. 5 perc múlva megint visszajött, hogy megint elmozdult. Megint visszaigazították, s azt mondták neki, ez lehet, hogy azért van, mert kontaktlencsét viselt. De semmi gond, ha esetleg megint elmozdulna a lencse, vegye ki, s a szemét 3 napig tartsa csukva... Szerintem én beleőrülnék, ha 3 napig nem nyithatnám ki a szememet.

Előzmény: CICA (527)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.26 0 0 532
Igazad van ZeldzDead:-)
Már nagyon rámférne hogy lézer alá feküdjek:-)
De ami késik nem múlik..
1 biztos az a hátránya a téli műtétnek, hogy alig találtam normális napszemüveget, ugyanis a régi egy szemüvegre csiptethető volt, ami már nem lesz az igazi:-)
banya Creative Commons License 2000.11.26 0 0 531
Azért nem nagyon örülnék, ha a nőgyógyászom a szemem kezdené vizslatni, illetve fordítva! :))))))))))
ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.26 0 0 530
Tényleg nem történhetett nagy baj, mert nem is őt műtötték, hanem Nőgyógyászt. Bár végül is orvos-orvos...

[ZedIzDead]

Előzmény: Bőrsárkány (529)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.26 0 0 529
Cica!
Úgy látom szemdoktor látja a monitort!
Akkor nagy baj nem történhetett:-)
Mielőbbi tökéletes látást kívánok szemdoki!
Előzmény: CICA (527)
szemdoktor Creative Commons License 2000.11.26 0 0 528
Kedves Fulildi !

Az tény, hogy gyorsabban gyógyul. Ennél többet nem mondanék most, nem akarlak befolyásolni. Nagyon kiváncsi lennék viszont arra, hogy pontosan milyen információkat kapsz a vizsgálaton. Kérdezz rá a potenciális szövődményekre, az intézmény és a műtó doktor tapasztalatára feltétlenül.
És mielőtt bbármi történik, feltétlenül olvasd végig a topicot, érdemes.
Tisztelettel: Szemdoktor

CICA Creative Commons License 2000.11.26 0 0 527
máááár hooolnap vaaaan! :))))))
de írta valaki, hogy külön műtötték a két szemét, és amelyiket jobban kímélte, egy hétig no tévé, net, stb, az 0-ás lett, a másik, amivel már 2 nap múlva netezett, az csak feles.. :) lehet, hogy Hölgyológus biztosra megy :)))))) én tuti egy hétig ki se nyitnám :DDDD najó..csak pár percre :)))) egy kis topikolásra..:)))))))
Előzmény: ZedIzDead (526)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.25 0 0 526
Ha tartja magát az előírásokhoz, akkor holnap már netezhet...

[ZedIzDead]

Előzmény: CICA (525)
CICA Creative Commons License 2000.11.25 0 0 525
Nőgyógyász kolléga?
látsz még?
látsz már?
ne hagyj minket ilyen bizonytalanságban!!!! :)))))))))))
C.
fulildi Creative Commons License 2000.11.25 0 0 524
Sziasztok!

Most kezdtem csak olvasni ezt a topicot, úgyhogy csak néhány hozzászólásig jutottam.
Csütörtökön megyek szemvizsgálatra és, ha mindent rendben találnak, akkor szombaton műtik is a szememet.
A Lesik klinikánál csinálják, mert én csak ezt a felhajtásos módszert szeretném. 230 000Ft a két szem. A Focus Medicalnál érdeklődtem, de ott csak nagy dioptriánál csinálják a Lasik műtétet. Tudja valaki, hogy miért? Bocs, ha már lejárt a téma.
Állítólag sokkal gyorsabban gyógyul, mint a másik módszer. Három gyerekem van, remélem nem kell sokat lábadoznom.
Majd írok a vizsgálat után.

Csinálták valakinek ezt a módszert, esetleg ezen a klinikán.

Üdv

fulildi

Macika Creative Commons License 2000.11.24 0 0 523
:o))))
Előzmény: Pitzu (522)
Pitzu Creative Commons License 2000.11.24 0 0 522
"2 hét alatt utazgatok majd vagy 7000 km-t"
Hadd dicsekedjek... en most Stockholmban vagyok. Hat mit mondjak, hasznat vettem a sasszememnek.

Macika! Hany ujjamat mutatom most?

Előzmény: Bőrsárkány (507)
Fece Creative Commons License 2000.11.23 0 0 521
off:
Én meleget és napsütést többet tapasztaltam...
on
Előzmény: CICA (520)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 520
na igen..:)))) megjegyzem halkan, hogy nyáron a Művészetek Völgye rendezvénysorozat alatt Kapolcson zuhogott az eső és sár volt...még jó, hogy kontaktlencse volt rajtam.:)))) szal eső bármikor jöhet sajna. :))
Előzmény: Pitzu (519)
Pitzu Creative Commons License 2000.11.23 0 0 519
"nem latyakban, esőben mászni a kapolcsi völgyben..."
ha az embernek vizes lesz a szemuvege, es nem lat semmit...
Előzmény: CICA (516)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 518
akkor majd neked is drukkolunk, utána meg irígykedünk! :DDDDD legalábbis én..:)))
Előzmény: Bőrsárkány (517)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.23 0 0 517
Az igaz ,hogy így "tél" fele már nem olyan mint tavasszal LÁTNI :-(
1 példa Tavasszal jönnek a gólyák, fészek, feketecsőrök,piroscsőrök,repülnek, és máris itt az ősz és üres a fészek. De legközelebb már szemüveg nélkül nézem ezt a folyamatot végig:-)
Előzmény: CICA (516)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 516
dehogy uncsi!! gyönyörű helyek vannak!! és alig ismerjük őket! :((( csak az ilyesmit nyáron jó, nem latyakban, esőben mászni a kapolcsi völgyben...(mily rímek...:)))
Előzmény: Bőrsárkány (515)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.23 0 0 515
Csak Magyarországkörútat tudok biztosítani, de az egy idő után 1 kicsit uncsi:-)
Előzmény: CICA (514)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 514
ez jóóóó :))ha minden műtét elé jár egy világ körüli út, akkor rohanok!! :)))))
Előzmény: Bőrsárkány (512)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 513
jéééé..minusz 2-nél kisebb betűt nem bír a topik. :) ejnye :))) pedig olyan szépen kitaláltam.. :((
úgy láccik, az index eldöntötte, hogy ennél kisebb betűt nem kell látnia senkinek sem! :DDDD
C.
Előzmény: CICA (511)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.11.23 0 0 512
Szerintem is jó, mondtam is az ügyfeleknek, legközelebb már valaki más jön, de mindenképpen
a szervízt hívják Én úgyis odahajtom Őket:-)
Bent + mondtam a többieknek ,hogy 1-2 hónap múlva jelentkezem-)

Láss csodát Nőgyógyász:-DD!

Előzmény: CICA (510)
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 511
Hölgyológusnak sok szeretettel!!! :)))))))))
0 h

3 k i

p i d q

h f a d u

g k a i s ű

9 t é 4 z p 8

ű e w i p s u r

3 z f h i p k é t ű Ő

w h u r 1 ö ó q ő á k d ű

6 Ö Ő 8 O H L F D G Ű H N

:)))))))))))
CICA Creative Commons License 2000.11.23 0 0 510
elvileg már túlvan rajta!! én tökre izgulok! komolyan! :)))))))

Bőrsárki: de jó neked! :))))) gyorsan megnézed a világot, biztos, ami biztos? :DDDDDD

Fece Creative Commons License 2000.11.22 0 0 509
Hajrá Nőhajhász! Mindenki drukkol! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!