Vagy hívd fel az Optik-Medet, van nekik egy kazettájuk, amin a már műtöttek mondják el a tapasztalataikat. Bár szerintem ennél a topiknál jobb ajánlólevél télleg nem kell, mivel itt aztán tényleg érdek nélkül írnak az emberek.
itt minden eddig műtött azt mondta, hogyha mégegyszer dönthetne, rohanna vissza a lézer alá...:) szerintem ez a döntő...utána pár napig szar, de egy életre (vagy legalábbis hosszú évekre) tisztán fogsz látni...:))))
Cica
hmm..nem tudom..nem az a normális, ha egy lencse csúszkál? elvégre a a szem és közötte van nedvesség, vagy könny, vagy valami....ezért is nem értettem igazán a terápiás kontaktlencsét..én ugyan sosem éreztem, hogy mozogna az enyém, de szinte lehetetlennek látszik, hogy ne mozogna...épp csak egy picit...
meg már itt mesélte valaki az elején, hogy neki szabályosan odatapadt a lencse a szemhéjához, ezért nem volt kontaktlencséje, aztán ugye a terápiás lencse is, és hogy milyen borzalmas volt, amikor hajnalban felhívta a dokit, hogy nem bírja tovább, és ki kellett szednie egyedül... gondolom, ez szélsőséges eset, de azért a csúszkálás szerintem minden lencsénél előfordul, nem?
attól függetlenül, hogy hordott-e az illető előtte lencsét, vagy nem...
vagy ez befolyásolná? és pont negatív irányban?
és ha szemem mozog (mert ugye REMben mozog eleve), akkor nem mindegy, hogy a szemhéjamhoz (ami laikusként elképzelve belülről szintén nedvesítve van), vagy egy kontaktlencse belső feléhez dörgölőznek a csupasz idegek?
szakkollégák, vélemény? :)))
ui.:NŐGYÓGYÁSZ, ÉLSZ MÉG?????????????? ADJ ÉLETJELET!! DIKTÁLD BE VALAKINEK!!!
Sziasztok!
Skacok, erosen gondolkozom a lezeres kezelesen, sokat segitett ez a topic, koszi mindenkinek. DE meg egy pici lokes kellene, hogy feltehessem a szemuvegem a szekreny tetejere. Valaki meselte (sajnos csak hatterkent ment a TV), hogy szombaton a BP TV-ben (azt hiszem) nyilatkozott valaki akit nemreg mutottek es sok erdekesseget mondott. Hol tudnam megszerezni a lement musor anyagat? Avagy osszefoglalna valaki aki latta?
szemdoktort köti az esküje, de én befolyásolhatlak. (De be ám...) A LASIK eljárást kitárgyaltuk itt a topicban néhány hete, és szerintem PRK rulez. (Azt hiszem, a többiek szerint is, de erről majd inkább ők...)
A lábadozási idő nem hosszú a PRK-nál sem, 1 hét múlva már azt csinálsz, amit akarsz, kivéve az úszást, amit nem szabad egy hónapig, illetve fél évig napszemüveget kell hordanod. (Nem tudja valaki, a LASIK után kell napszemüveget hordani?)
De hogy megerősítsem szemdoktort, olvasd végig a topicot. Érdemes.
"én tuti egy hétig ki se nyitnám"
Erről eszembe jutott, hogy néhány hete kérdeztél valamit a védő-kontaktlencse elmozdulásáról. Erre akkor reagálni akartam, de aztán elfelejtődött.
Amikor engem műtöttek, volt ott egy lány, akit előttem műtöttek. A távozás után 5 perccel visszajött, hogy elmozdult a lencse. Visszaigazították neki. 5 perc múlva megint visszajött, hogy megint elmozdult. Megint visszaigazították, s azt mondták neki, ez lehet, hogy azért van, mert kontaktlencsét viselt. De semmi gond, ha esetleg megint elmozdulna a lencse, vegye ki, s a szemét 3 napig tartsa csukva... Szerintem én beleőrülnék, ha 3 napig nem nyithatnám ki a szememet.
Igazad van ZeldzDead:-)
Már nagyon rámférne hogy lézer alá feküdjek:-)
De ami késik nem múlik..
1 biztos az a hátránya a téli műtétnek, hogy alig találtam normális napszemüveget, ugyanis a régi egy szemüvegre csiptethető volt, ami már nem lesz az igazi:-)
Az tény, hogy gyorsabban gyógyul. Ennél többet nem mondanék most, nem akarlak befolyásolni. Nagyon kiváncsi lennék viszont arra, hogy pontosan milyen információkat kapsz a vizsgálaton. Kérdezz rá a potenciális szövődményekre, az intézmény és a műtó doktor tapasztalatára feltétlenül.
És mielőtt bbármi történik, feltétlenül olvasd végig a topicot, érdemes.
Tisztelettel: Szemdoktor
máááár hooolnap vaaaan! :))))))
de írta valaki, hogy külön műtötték a két szemét, és amelyiket jobban kímélte, egy hétig no tévé, net, stb, az 0-ás lett, a másik, amivel már 2 nap múlva netezett, az csak feles.. :) lehet, hogy Hölgyológus biztosra megy :)))))) én tuti egy hétig ki se nyitnám :DDDD najó..csak pár percre :)))) egy kis topikolásra..:)))))))
Most kezdtem csak olvasni ezt a topicot, úgyhogy csak néhány hozzászólásig jutottam.
Csütörtökön megyek szemvizsgálatra és, ha mindent rendben találnak, akkor szombaton műtik is a szememet.
A Lesik klinikánál csinálják, mert én csak ezt a felhajtásos módszert szeretném. 230 000Ft a két szem. A Focus Medicalnál érdeklődtem, de ott csak nagy dioptriánál csinálják a Lasik műtétet. Tudja valaki, hogy miért? Bocs, ha már lejárt a téma.
Állítólag sokkal gyorsabban gyógyul, mint a másik módszer. Három gyerekem van, remélem nem kell sokat lábadoznom.
Majd írok a vizsgálat után.
Csinálták valakinek ezt a módszert, esetleg ezen a klinikán.
na igen..:)))) megjegyzem halkan, hogy nyáron a Művészetek Völgye rendezvénysorozat alatt Kapolcson zuhogott az eső és sár volt...még jó, hogy kontaktlencse volt rajtam.:)))) szal eső bármikor jöhet sajna. :))
Az igaz ,hogy így "tél" fele már nem olyan mint tavasszal LÁTNI :-(
1 példa Tavasszal jönnek a gólyák, fészek, feketecsőrök,piroscsőrök,repülnek, és máris itt az ősz és üres a fészek. De legközelebb már szemüveg nélkül nézem ezt a folyamatot végig:-)
dehogy uncsi!! gyönyörű helyek vannak!! és alig ismerjük őket! :((( csak az ilyesmit nyáron jó, nem latyakban, esőben mászni a kapolcsi völgyben...(mily rímek...:)))
jéééé..minusz 2-nél kisebb betűt nem bír a topik. :) ejnye :))) pedig olyan szépen kitaláltam.. :((
úgy láccik, az index eldöntötte, hogy ennél kisebb betűt nem kell látnia senkinek sem! :DDDD
C.
Szerintem is jó, mondtam is az ügyfeleknek, legközelebb már valaki más jön, de mindenképpen
a szervízt hívják Én úgyis odahajtom Őket:-)
Bent + mondtam a többieknek ,hogy 1-2 hónap múlva jelentkezem-)