Végre!
Nem érzem magam egyedül a Csomós-imádatomban, mert szerény véleményem baromira egyezik a Tieddel...
Az élvebonc-on ott lesznek:
Csomós :)
Bálint, Cserhalmi, Valló és Morcsányi Géza -ez esetben mint Csehov-újrafordító és nem mint a Magvető kiadó igazgatója...
A "kerekasztalt " valamelyik Színház-as kritikus vezeti általában (eddig még mindig így volt) de az általam színtén nagyon nagyra tartott főszertk. úr (Koltai T) is beleszól, ha a dolgok "elfajulnak" (magyarul:amikor már anyázás van...)
A társaság szerintem önmagáért beszél...
üdv!
F.
kicsit túloztam ezzel a Radnóti-dicsérettel, de vállalom az elfogultságot...
Akit érdekel az ott bemutatott Sirály "élve boncolása" (=az előadás ki- és belemagyarázása a rendezővel,színészekkel, valamint a Színház c. folyóirat házigazdaságával) az jöjjön el 16-án a StúdióK-ba 17 órára... Én már több ilyenen voltam, egyis sem volt unalmas... Az Alföldi-Vihar-boncolásán majdhogynem emberöléshez vezettek az elszabadult indulatok...
Énnékem az Animus és Anima volt maradandó emlék a Kamaraszínházban....ugyan a darab helyenként túl érzelmeskedő, de a főszerepet játszó Szávai egyszerűen zseniális benne...érdemes megnézni.
p.s. Taxamet> láttam a Radnóti honlapot, tényleg kiemelkedő...akárcsak maga a színház.
Kedves "petprints" (érdekes neved van... már bocs)
Ha mindent láttál Bp. legjobb színházában, remélem a Nem félünk a farkastól-t is, mert azt évad végén leveszik, és utána ilyet sehol, soha többet... Ha még nem, nos feltétlenül nézd meg Én 15-ször láttam. Ez meggyőző nem?
Kedves mindenkik!
KÖNYÖRGÖM NÉZZÉTEK MEG!!!!!!!
Gothár rendezte 4 éve az összeszedhető összes kritikusok díját összeszedték! (1995 óta megy teltházzal)
SZVSZ a Budapesti Kamara az a színház, ahol mindegy melyik előadásra mész be, nem nagyon tudsz mellényúlni!
Az Alföldi darabok egyedülállóak a maguk nemében (Hajlam, Haramiák, Sirály, Velencei kalmár), a Tivoli játszóhelyen most bemutatott Vágy Villamosa (r: Tordy G., fsz: Eszenyi, László Zsolt) pedig szerintem az utóbbi évek egyik legjobb előadása.
A konzervatív Várszínház is nagyot dobott most az Ifjúság édes madarával, Béres Ilona és Kaszás Attila hihetetlen jók. A darabot különösen Kentaur díszlete és projektor-megoldásai teszik különlegessé! Végre egy előadás, ahol az "ifjúság" is megjelenik a Várszínházban. Szerintem évek óta nem volt ilyen sikeres darabjuk...
Érdekes, hogy a város két legjobb darabja most Tenessee Williams, s érdekes a főszereplő-párosok is rímelnek egymásra:
Eszenyi Enikő - László Zsolt
vs.
Béres Ilona - Kaszás Attila
Akkor elméletileg láthattuk egymást, én és a barátnőm a baloldal 15 körül üldögéltünk. :-)
Na majd legközelebb előre szólok, mit nézek, s akkor talán találkozni is tudunk. :-)
Hetedik sor bal szélén ültem a szomszédasszonyommal. A színpadkép tényleg jó, az egyébként más daraboknál is tetszett, nem ez a gond, hanem néha az az érzésem, nem tudják, mit aakarnak a darabbal kezdeni, csak látványos legyen,
Én is ott voltam. Merre ültél?
Nekem amúgy kicsit fárasztó darab volt, de ebben azért közrejátszott az is, hogy betegen mentem oda. Azért a színpadi effektek nagyon ott voltak... :-)
Tegnap a Tavasz ébredését láttam a Pesti színházban, bizony sokan elmentek a szünetben, nekem se tetszett. Néhány főiskolás gyerek tehetséges, de megint azt az erőlködést éreztem végig, hogy legyünk baromira érdekesek.
Na hát ha már örvendetes módon visszatért a topic, visszatérek magam is.
Szomorúan jelentem, hogy a mi színtársulatunk, az Egyetem színpad játékhely, idő és pénz hiányában feloszlott. Hiányozni fog a színházcsinálás, még kurjongatnék is itt valami társulat után, de remélhetőleg a jövő színházi szezonben a Comédie Franciase programját nézegetem majd a kakasülőről. Az ám komoly dolog, már kétszer leteszteltük! :)))
Na de most már lesz időm magamnak színházba járni! A Nagy szemérmetlenség (Pesti) pótlásával kezdtem, ami nagyon is rendjén levő dolog, néhány kifejezetten nagy pillanattal. Jó a szövegösszeállítás is, Alföldinek meg illik a dekadens póz.
Ne haragudjatok, hogy megint ilyen off vagyok, de másként nem tudok kapcsolatba lépni vecserosszal (pedig fontosj).
Szóval, vecserosz, drága!
Az elmúlt néhány napban a dpg-s, illetve a matavnetes címedre is megpróbáltam írni (freemailről, hotmailről, illetve netpostáról), de állandóan sikertelenül jön vissza. Segítséget várok!!!!!!!!
De ha már a színháznál járok, annyit hagy mondjak el, hogy Schwajda György iszonyú pusztítást vitt végbe az elmúlt néhány évben Szolnokon.
Sziasztok!
Mit gondoltok a székesfehérvári színházról?
pl. műsorpolitika,színészek,táncosok... Volt e már valaki közületek a fehérvári színházban?Esetleg ismerősök??
Kiváncsian várom a hozzászólásaitokat:
Vecserosz- társulati tag
Igen, nagy kedvencem, az tutti. Szívesen megyek bármilyen darabra, amiben játszik, mert akkor garantált, hogy profi játékot kapok. Nagyon tud az a nő. :-)Köszi az ajánlatokat, még egyiket sem láttam (sajnos).
Mostanában amúgy a Pletykát néztem a Madách Kamarában, nekem nagyon tetszett. Olyan kis könnyed, vidám darab, remek színészekkel.
Jövőhéten a Kurázsi mama lesz terítéken a Vígben. Láttátok már?
Planney!
Te Enci rajongo vagy? Én igen. Már egy éve ismerem, és nem ordit,hanem normálisan beszél életben.(ezt azoknak írom, akik ripacskodónak tartják)
Február 19-én mutatja be a Pesti Színház A macska a forró bátogtetőn című darabot Eszenyi Enikő főszereplésével.
A vágy villamosában is ő a főszereplő(Tivoli)
Ha ezeket még nem láttad nézd meg őket!
Mivel látom, hogy nagyon lankad a topic, megosztom veletek a legutóbbi élményeimet:
- Black Comedy (Játékszín)
...frenetikus vígjáték a sötétben. Darvas, Rudolf Péter, Tordy Géza, Tóth Auguszta, Bertalan Ági (húúúúha... : ), igazi örömjáték. Mindenkinek NAGYON ajánlom (...sajna elég nehéz rá jegyet kapni, de megéri küzdeni :)
- Sok hűhó semmiért (Vígszínház)
...hát fene tudja... nem vagyok túlságosan oda az Eszenyi féle "faszozásért", valószínűleg ezért nem is tetszett nekem. Ennek ellenére a Hegyi Barbara tényleg nagyon-nagyon jó volt ... no, de szegény Kállai Feri bácsira osztani Bunkó szerepét ??!
- Holdfogyatkozás (Játékszín)
...no EZ AZ, amit MINDEKINEK látnia kell. Darvas Iván fantasztikus jutalomjátéka az életről, az elmúlásról. Azonban mindenkinek felhívom előre a figyelmét, hogy senki se számítson könnyű kikapcsolódásra. Jómagamnak alig-alig volt erőm tapsonli a végén...
Ha már az oroszoknál tartunk, a Radnótiba sose jártok? Csupa Vig-rajongó van itt?
A Sirály nagyon tetszett, de ilyen színészekkel
lehet is. Mindenki telitalálat.
A többi előadás is nagyon jó, bár a Lángarc
kicsit ütős. Demagóg.
Sziasztok!
Ennyire nem járunk színházba? Én megpróbálok havonta 3-4-szer eljutni, és ilyenkor döbbenten látom, hogy a színházbajárók 18 év alattiak (szülőkkel, iskolával), vagy 35 év felettiek.Legutóbbi igen kellemes élményem Madách Kamararában A pillangók szabadok című előadás volt.
Hi Mindenki!
Én minden héten legalább egyszer megfordulok a Vígben. Láttam a Sok hűhót is 8-szor, a Karamazovot, a Körútat 2-szer.
A Sok hűhó szerintem nagyon jó, persze engem befolyásolnak a színészek is(Hegyi Barbara, Kolovratnik Krisztián), De mindenkinek tudom ajánlani, mert jól lehet rajta szórakozni.
A Karamazovnak 2 napig a hatása alatt voltam, az is tetszett, bár a kedvenceim nem játszanak benne és kicsit nyomasztó is.
A Szent István körút úgy ahogy van tök jó.
Nagyon szeretem a számokat belőle, és megértettem annak ellenére, hogy nem ismerem a régi darabokat.
tulajdonképp én sem tartom rossznak a darabot, talán csak többet vártam tőle. A kedvenc jelenetem nekem is a Három Nővéres, (de a trabantos is jól sikerült) és én is nagyon szeretem Kernt (ezért mentem el). Számomra az rontott a dolog élvezeti értékéből, hogy sok színészt/darabot (amiket kivetítettek) nem láthattam élőben, így nem mindig tudtam, kiről/miről van szó.
Nos én is aznap láttam a Szt. I. krt. 14-et, amikor kedves JAn. Nem azt mondom, hogy egy hu de marha jo darab, de szerintem rossz sem volt. (Konnyu esti szorakozas, mint ahogy a darabban jatszokbol alakult is egy "Konnyu esti sertes" nevu zenekar). A Kern irt magának egy darabot , amibol a Marton szerintem egy egesz jo valamit rendezett. Nekem egyik kedvencem benne, amikor a Három nővér megy kivetitve, és a háttérben élőben is eljátsszák a jelenetet. (Három nővér körbe körbe). Tetszett az is, hogy néhány szám teljesen élőben ment (az Oberfrank dobolt, a Fesztbaum gitározott, ...), az pedig, hogy a Kern nem tanult meg énekelni, a Zámbó tud, de ha lehetne, én mégis inkább a Kernt választanám. A dalok amugy sem a Kern énektudását vették célba. Az ujsag sem volt rossz es kivancsi lennek, hogy a Varkonyi es a Presser tenyleg beragadtak e anno a liftbe. (Bocs az ekezetekert).
A kozelmultban lattam a Thalia Regi Studioban a "Koponyeg"-et Rudolf Peter egyszemelyes eloadasaban. Ez azert mar nem volt olyan konnyed valami, de jo volt. Azt hiszem embert probalo egyedul masfel oran at lekotni kb 60 ember figyelmet egy ekkora helyen, es azt gondolom neki sikerult. Gimisek ultek mogottunk, akiknek fogalmuk sem volt ki az a Rudolf Peter, es persze magyar ora kereteben latogattak az eloadast, de kb. tiz perccel a kezdes utan az egyik srac mogottunk megszolalt, "birom a pasas stilusat".