Szóval elég ha bemutatom a nemzetközi zöldkártyát a mecadónoknak, és kész...
Oké.
Másik kérdésem:
Járt valaki Kavalában vagy mellette Philippiben?
Mit érdemes megnézni, mennyibe kerül? Esetleg képek?
Ja, és kb. milyen messze van (nem km-ben, mert azt ki bírom számolni, hanem időben...) Köszi minden választ!
Ja, és ez a GOA dolog érdekelne. Szíkia felé indulok, balra tábla : "Goa", ott letérek. A leírásban valami éjszakai bár szerepel valami szemközti sziklán. Nem értem, oda be kell úszni? Vagy mi van?
Megérkeztünk 20-án reggel! Visszaolvastam és most vettem észre, hogy Ti holnap indultok! A mázlisták!!!!!!!A Stelitsáról annyit tudok mondani, hogy most szereltek a szobákba légkondit, az ára 5 euro/nap! Mi kértük és mondhatom, nem bántuk meg! Ami negatív élmény volt az apartmannal kapcsolatban, hogy 7-től 8-ig akadozott a melegvíz, sőt időnként a víz is elment , konkrétan! A terasz szép és tágas, az ágy nekünk kényelmetlen volt! Minden reggel úgy ébrettünk mint két lunbágós! : ) Mindent összevetve jól és vidáman telt el ez az 1 hét! Gondolatban még mindig ott vagyunk!
Nem kell nemzetközi jogsi. Sokakat szivatnak a macedón határon ezzel, mondván ha nics akkor fizessen 10-20 eurót. Nem kell jogsi, tehát fizetni sem kell. Mások által is javasolt trükk: kérj számlát a pénzről! Nem tud adni, mérgelődve, de átenged a határon.
Az elhagyott város: Sykiát elhagyva a főút felett látsz egy felüljárót, ami a semmiből a semmibe vezet. Ez után nem sokkal egy nyíl mutat a tenger felé: valami beach vagy camping. Na ott kell balra fordulni és ott van. Nagyon érdekes tényleg.
Sziasztok! Mi júl.11-én pénteken indultunk Sartira, 13:30-kor voltunk Tiszaszigetnél. Tiszasziget nekünk akkor volt 1 perc, amikor Röszkén már kezdett sűrűsödni a hétvégi törökvész. A határátlépés után 4-5 településen keresztül vissza kellett menni Horgosig, ez kb. bő fél óra kitérő, de aztán simán lehetett haladni. Még itthon váltottunk 5500 szerb dínárt, ez elég volt az autópályadíjakra oda-vissza és tudtunk venni néhány szendvicset, kólát, cigit, rágcsálnivalót. A tankolásokat kártyával fizettük, SMS értesítést kértünk és minden korrekt volt. Elég nagy a rendőri jelenlét az utakon, a sebességre tényleg figyelni kell, de velük sincs gond. Belgrádnál, péntek délutáni csúcs, araszolgatás, legalább 1 óra kiesés. A szerb-macedón határ 2 perc, nem kértek semmi extra díjat, adtuk az útleveleket, kérés nélkül a zöldkártyát is és már mehettünk is. Az autópályadíjakat itt euroban fizettük, 1-2-1 euro volt, aprót adtunk, egy helyen nem adtak blokkot, a többi rendben volt. Este 10 körül léptünk be Macedoniába. Bennünket senki semmiért nem állított meg, a kilépés is 1 perc volt, aztán éjjel fél 2-kor már Görögországban álltunk meg tankolni. Ott is kártyával fizettünk. Sarti hangosabb lett, mint tavaly, de egyébként nagyon jó hely, szép nyaralásunk volt. Visszafelé júl. 19-én délelőtt fél 10-kor indultunk, még Görögországban teletankoltunk (kártyával fizettünk), visszafelé is sima utunk volt. Este 9-kor értünk Röszkére, sajnos Tiszasziget felé nem mehettünk, mert ilyenkor már zárva tartanak. Röszkén álltunk bő 1 órát, a határ 2 oldala dugig törökökkel, tényleg rengetegen voltak, de azért haladtak a sorok. Tehát nekünk sima utunk volt, de azt azért még leírom nektek, hogy annyi rossz tapasztalatról olvastam a kül. fórumokon az úttal kapcsolatban, hogy én végig szorongtam, csak akkor lélegeztem fel, amikor átértünk Macedónián. Mindenkinek szerencsés utat kívánok!
hát elég macerás, főleg azért mert borzasztó a közlekedés a városban, és elég nehéz parkolót is találni. attól függ ki milyen bevállalós. Kell hozzá helyismeret ism, vagy egy nagyon jó helyi térkép
Sziasztok! Mi aug.1-én indulunk Görögországba autóval. Tartunk a röszkei határátkeléstől a török vendégmunkások miatt (7 gyerekkel megyünk, nem szeretnék 4-5órát várakozni).Mit javasoltok? Érjünk a határhoz hajnal 4-5 órára, vagy használjuk inkább a tiszaszigeti átkelőt?
Nekünk 2 autó, 2 sátor, 6 főre került fejenként 7,7 €-ba. Szerintem nekik sem lesz több 9-10 €/fő-nél a Platanitsiben, de sajnos a részletekre nem emlékszem pontosan (kb. 5€ volt per fő, 2-3€/sátor, 3€/áram, 2-3€/autó).
Ezeket a minihűtőket nem ismerem testközelből, csak azt tudom (leírásokból), hogy a környezeti hőmérsékletnek kb. 15-18 fokkal tudnak alámenni.
A sátor nappal nagyon felmelegszik, főleg ha nem teljes az árnyék, de úgysem lesznek ott, éjszaka pedig egy hálózsák bőven elég, sokszor még az sem kell.
A tengerparton éjszaka néha elkél a pulcsi, de van hogy nem kell, attól függ milyen szél fúj. Volt olyan, hogy egy ideig meleg szél fújt elég erősen, aztán hirtelen megváltozott a szélirány és hűvösebb lett, de egy vékony pulcsi akkor is elég volt.
Lidl-ről nem tudok, mi Sartiban, a supermarketekben vásároltunk (nagyjából egy árban vannak).
Mi este 5 után indultunk valamikor, de hogy Nis-t mikor értük el, nem tudom, mivel semmilyen részidőt nem figyeltünk. El kell indulni, aztán majd odaértek, nem kell ezen annyit agyalni szvsz. Macedónián éjszaka mentünk át vagy aludtam (?), úgyhogy a szakadékokról nem tudok nyilatkozni.
Köszi a gyors választ! Persze hogy van még kérdésem.
A kölyköm tegnap este bújta a kempingek listáját, és elkeseredve számolt be arról, hogy valamennyi kempingbe a barátnőjével együtt kb. 28-30 euroba kerül egy éjszaka.
Ha jól értelmeztem a hazaérkezésed utáni első beszámolód, akkor ti fejenként7,7 euro-t fizettetek egy éjszakára úgy, hogy a két kocsi, gondolom két sátor + áram használatot elosztottátok 6-al.
Kérdezem, amíg "friss" a memóriád (nem sértésképp, csak az emberi agy kapacitását ismerve), a Platanitsi kemping mennyibe kerül én fiataljaimnak:
2 fő (ebből az egyik, a nőci 16 éves), 1 sátor, 1 gépkocsi és áramhasználat mennyibe kerül egy éjszakára?
És érdekelne a véleményed a hideg üdítőről is az aláábiak szerint:
Szóval az egyik internetes kereskedő oldalon találtam egy minihűtőt (220 V-ról is működik), amibe 4 db fél literes üdítős üveg fér bele. Ennek ára 7.990,- forint. Új. Gondoltam, jól jöhet máskor is. Szóval megvenném a gyerkőcöknek, mert a hideg üdítő a dög melegben biztos "fél siker". vagy talán nincs is rá szükség?
Én 1992-ben voltam Pralián. tengerparti teraszunk és augusztus volt. Ennek ellenére esténként takaróba bújva ültem a teraszon - a tenger felőli sós és hűvös levegő "enyhén szólva érdekes volt". Mindig berekedtem.
Ezzel kapcsolatban érdeklődöm, hogy a sátor nem melegszik-e fel nagyon nappal?
Vagy pl. éjszaka nem hűl le a tengerpart közelsége (szélfújás) miatt?
Mennyire volt reggel "hideg"?
És az is érdekelne /mert nő, anya stb. vagyok/, hogy valahol egy korábbi leírásban olvastam azt, hogy a közelben van egy Lidl? Tényleg? vagy ti hova jártatok bevásárolni? Mert kaját nem nagyon vinnék (mondjuk a szerbek miatt sem).
A 16 órás út szörnyű. Ennyire számítok én is. Felváltva vezettetek? Hány órakor indultatok? Hol van szakadékos útszakasz? Nis-t hány órakor hagytátok el. Úgy emlékszem, hogy a macedón rész a "húzósabb". Tényleg? Emlékeim szerint mintegy 1,5 órát "bolyongtunk a szakadékok szélén. De ekkor éjszaka volt - sok mindent nem láttam. Most viszont reggel keverednénk arra.
neked mi a tapasztalatod?
Őrület sokat írtam.
Elnézést.
Köszönöm, hogy válaszolsz - örülök, hogy Rád találtam, pont ilyen beszámolókra van szükségem!!!
A kempingben van bolt, de drága, mi csak kenyeret vettünk ott reggelenként (az kb. annyi, mint máshol), mert amúgy is mindig mentünk vhova.
Sartiban ajánlom a tengerparttal párhuzamos második utcában a kék korlátos éttermet, jól főznek. A fetával töltött tintahal isteni, de nagyon finom a töltött cukkinivirág is, ja, és az előételek közül a 3 (vagy 4?) sajtos csípős valamit is érdemes kipróbálni. Gyümölcslében az Amita márkájú nagyon finom, főleg a banános, meg a dinnyés. Mazsolabor: Mavrodaphni (édes, ütős).
Mit érdemes megnézni:
Narancspart, Vourvourounál a Karidi Beach és Lagonisi (bár valami "K" betűs néven találtuk meg, lehet, hogy nem is az volt?:-)), Goa Beach (hangulatos, zenével), az "elhagyott" város is érdekes, jó kis útvesztő van ott és szép a partja (csak az egyiket találtuk meg, nem voltunk túl türelmesek a nagy melegben). A kék-lagúna túra is jó volt. Kalamitsi is szép.
Mi 6-an 2 autóval (WV Bora és Fiat Marea) mentünk, nem gyorsan, a korlátozásokat betartva, kb. 2-3 óránként rövid időre megállva, kb. 16 óra alatt jártuk meg az utat (oda és vissza is). A határokon is simán átjutottunk (Tompa felé mentünk).
Én speciell most kempingeztem életemben harmadszor és abból egy gyerekkoromban, egy pedig Szlovákiában a hegyekben volt, ezért nincs nagy összehasonlítási alapom, de leírom a tapasztaltakat.
A Platanitsi kemping fő erőssége a partja. Az nagyon király! A kemping is közvetlenül a parton van és elég hosszan húzódik a partja a Narancspart irányába, ahol előbb utóbb átalakul vadkempinggé és már ott is van a Narancspart. Szóval a part mentén el lehet odáig sétálni, nincs túl messze (kb 1-2 km). Tehát, éjszakai csillagnézés nem probléma.
A női fürdőben nem voltam, de takarítás után mindig tiszta minden, azután pedig emberfüggő. A WC-k jól működtek végig, csak szombaton volt kisebb fennakadás a zuhanyzókban (abból kevés van) a sok ember miatt (alig volt nyomás). Azt tudni kell, hogy van egy AfriCafe nevű hely a kempingben, ahol minden szombaton nagy buli van.
Szúnyog, bogár csak annyi mint máshol (pl. Sartiban), mi nem találkoztunk nagyobb dolgokkal, kígyó nincs. A part közepesen mélyülős. Magyar kempingezővel nem találkoztunk, csak olyannal, aki oda jött strandolni, vagy bulizni.
Közös hűtő nincs, főzési lehetőség, amit magaddal viszel. Az Armenistis vagy a Lacara kempingek északabbra ilyen szempontból biztosan jobbak, viszont drágábbak is (kb. 30-40%-kal).
Mi is Sarti-ra megyünk, de kisgyerek miatt a Hotel Phillys-be. Viszont a nagyfiam (19 éves) és kedvese sarti mellett egy kempingbe mennének - gondolom, hogy közel, de mégis messze legyenek tőlünk:-)).
Szóval kérdésem - látva amit írtál - hogy a sartitól északra lévő Platanitsi kemping női fürdője, női WC-je mennyire tiszta (ezt a kisnőci miatt kérdezem). Van-e saját partja? Esténként oda le lehet-e menni (pl. "csillagokat nézni")?
Szúnyogok? Bogarak (ezt a drága "kisfiam" miatt kérdezem)? Esetleg kígyó?
nem rémüldözök, csak olvastam, hogy a hegyekbe ne kószáljunk szandálban...
Mennyire mélyülős a kemping tengerpartja. Sok a magyar?
Van-e közös hűtő? Főzési lehetőség?
Ha van közös hűtő, abból nem csórnak?
Szóval én már igen régen kempingeztem, amikor a fenti kérdésekre csak pozitív hangú válaszokat adtam volna. Remélem, a világ és a "betyárbecsület" azóta sem változott...
Ha nem terhellek a kérdéseimmel, akkor kérhetem, hogy egyéb subjektív benyomásokat is elárulnál? Mit érdemes megnézni, enni, inni?
Van-e kempingben pl. kisbolt?
Köszönöm előre is!
Mi augusztus 4-én este indulunk. Másnap délre tervezem a megérkezést.
Ti hogyan és milyen kocsival mentetek. Bár tudom, ez utóbbi nem sokat számít, mert nem lehet gyorsan menni....
Én sem tudok még semmit, ismerősömék voltak Sartin nemrég, kívülről megnézték, azt mondták, hogy jól néz ki, és közel a tenger. A többit majd meglátjuk!
Tudna valaki informácioval szolgálni a Spanos apartmanról???????? Volt esetleg valaki Ibusz szervezéssel Sartin mostanában? Szeptember végén milyen ott az időjárás????????? Válaszokat köszenettel veszem.
Sajnos nem tudunk később indulni, mert nekünk 26-tól van a szállás, tehát el kell indulni 25-én. Pedig jó lett volna együtt menni lefelé. Kicsit tartunk Szerbiától...
Látom feltetted a nyaralást a nyaraljunkegyutt.hu-ra, írtam ott a Meteorákról. Mi is szeretnénk megnézni, egyeztessünk!
Mi Toroniba megyünk 26-án, ha halasztotok egy napot, mehetünk együtt.
Kint mi a programterv? Nekünk Meteorák mindenképpen, már régóta meg szeretnénk nézni. A többi inkább csak strand a gyerekek miatt, ők még nem nagyon bírják a sok kirándulást, főleg melegben.