Bmeg, fejezzétek már be ezt a baromságot, hogy balkáni közönség meg ilyenek. Ilyet csak az mond, aki nem volt még a "kultúrált" nyugaton koncerten.
És azt sem elfelejteni, hogy emberek is CSAK nyugaton haltak meg koncerten, mert az általatok szuperembereknek hitt külföldi közönség agyontaposta őket. Guns n Roses, Pearl Jam - például. A Guns ráadásul Angliában volt, Doningtonban.
én speciell nagyon szeretem az alt.endet, az us or them nem a szivem csücske, de meghallgatom. többit annyira nem szeretem. jól szólt end of the world is a koncerten, korrekt volt.
na jóvan, örülök, hogy mindenki így örül, tudtam én, hogy kivívom a népharagot, de az új lemezről játszott számok annyira semmitmondó, unalmas, populáris gagyi rockszámok, hogy semmi szeretnivalót nem találok bennük, nem tetszik, az albumon se, és attól még hogy történetesen a The Cure adta elő nem lettek jobbak semmivel, az egész lemezen úgy ahogy van alig találni normális dalt, de ha már játszani akartak róla miért nem az Anniversary-t vagy a Before Three-t adták elő, vagy leginkább a The Promise-t?
Ja, és tényleg bunkók vagyunk,egymást gyilkoltuk egész végig,ahelyett hogy élveztük volna a pillanatot.. Mondta is R., hogy nem érezte egyáltalán a tömeget...Szégyellhetjük magunkat.Kész hányinger. Mindenhol elől voltam kivéve ezt a rohadt szegedit.De élve akartam maradni.Az első sorból kivetettem magam még az elején....
Teljesen egyetértek, abszolút balkán.... Ahogy én láttam a dolgokat: A barátaimmal péntek du. 7 körül mentünk be. Sajnos az Animát is végig kellett szenvednünk a tömegben, mert jó helyre akartam kerülni, az Anima végén kis furakodás után a 2. (!!!) sorba kerültem, 2 embernyire introspective-től és az ő barátaitól balra, a barátom mögöttem, igaz, hogy csak a színpad jobb oldalán nem középen, de ez 23 óra körül inkább előny volt mint hátrány, ugyanis könnyebb volt kijönnöm, egy órát hősiesen végigszenvedtem ott elöl, ez alatt azt értem, hogy amint elkezdődött a koncert még az Open alatt nem annyira, de a Fascination Street alatt már olyan szintű nyomás kezdődött meg minden irányból, hogy egyszerűen tényleg a gyomromat és a tüdőmet nyomták össze levegőt alig kaptam, párás és meleg volt, és 50 perc után végképp elfogyott az oxigén a szabadtér ellenére, melegem volt, és klausztrofóbiám, és hátrébb kellett mennem mert már szédültem, és nem tudtam a produkcióra koncentrálni :-( egyébként a keverőpultig mentem, és onnan - ez sok év tapasztalata - mindig jobb a hangzás, elöl vhogy annyira külön szól minden hangszer, és hátrébb tökéletes, magyarán: vagy látni vagy hallani akarod őket, választhatsz :-) Ja amúgy nem vagyok kezdő koncertjáró, vagy 50 koncerten biztos megfordultam már, és engem a sár, az eső,..stb nem zavarnak, csak az zavar, amikor már mozdulni sem tudok, azt miért nem értik meg az emberek hogy 1. sor csak egy van, és ott 30 ember fér el?? nem lehet mindenki az első sorban....amúgy az első sorban előttem egy anyuka volt 2 db 8-10 év körüli lurkóval, akiket már az első szám alatt ki kellett menekíteni a securityknek a kordonon átemelve őket....
A playlisttel csak 40-50%-ig voltam megelégedve, ha én állítom össze,akkor a Lettert to Elise helyett az Upstairs Room-ot teszem bele, az összes (3) 'új' számot (alt.end, TEOTW, Us or Them) kihagyom, úgy ahogy van, a Shake Dog Shake helyett a Seventeen Seconds-ot, a Shiver and Shake helyett pedig a Kyoto Songot kértem volna és a Never Enough-ot pedig egyenesen száműztem volna a repertoárból, mert utálom :-( amiknek nagyon örültem: The Edge of......, One Hundred Years, A night like this, Lullaby, ráadások közül majdnem mind, kivéve az M.
Egyébként nagyon tetszett a koncert, kihagyhatatlan volt, nekem a Szigetnél most jobban tetszett, bár a szinti azért hiányzott rendesen.... És ha áprilisban jön az új lemez, akkor ahogy Robert mondta búcsúzóul, jövőre is találkozunk velük, remélem addigra begyűjtenek egy billentyűst :-)
Én utána reggelig a New wave sátorban voltam, a Black Factory (ál-depesmódos) buliján, és tiszta pecsa feelingem volt :-)
Szegedi közönség: körülöttünk is volt pár vadparaszt, aki szemlátomást nem ismerte a Cure-t, csak bebaszva lökdösődni jött oda, miattuk ki is jöttünk az Us Or Them alatt hátra, a keverők mögé egy kis dombszerűségre. Onnan aztán tökéletesen láttunk és hallottunk mindent :-)
Persze hogy semmi gond a kirohanásért!! Az a TE véleményed. Ez meg az enyém. Ennyi az egész. Sajna balkán vagyunk, ezt pedig az eddigi tapasztalat mondatja velem.Sorry.
Gratula! egy nap kétszer összefutni Jasonnel véletlenül már több mint mázli! :-D Pár év múlva már Kristóf is jönni akar majd velünk. Majd együtt tombol a te kiskorú palántáiddal :-D
Hát igen, ez voltam én és a family. Mi fergetegesen éreztük magunkat, csodálatos élmény volt. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek azóta folyamatosan kjúr koncertre akarnak menni. Sajnos a végére már taccson voltak, úgyhogy SOS ágybavitel volt. Remélem legközelebb a topicosokkal tudok tölteni több idöt. Mindenki nagyon kedves és barátságos volt.
Nekem összehasonlíthatatlanul fantasztikusabb volt mint a Sziget 3 éve, annak ellenére hogy hiányoltam a sötétebb oldalt (be is kiabáltam azt a bizonyos get it fuckin' darkert") . Lehet persze, hogy ez a Soundcheck miatt volt. Igazából csak ott tudatosodott bennem, hogy lesz beállás és óriási élmény volt. Aláírások, kézfogás Porllal és Simonnal... Jason sajnos akkor nem jött oda, Porl is csak hangos kérésemre, miszerint jöjjön át a jobb oldalra is. Robert ugyan nem jött le, de miután lement a színpadról, az oldalsó magas kerítés fölé emeltem a lányomat, aki fejhangján rákiáltott mire megrémülve (tán ismerös volt neki vhonnan) hátra kapta a fejét és szendén integetett. Én mindezt a nájlonba az ujjammal vájt lukon keresztül láttam.
Ezek után én már teljesen kész voltam. A koncert nagyon állat volt, annak ellenére hogy valóban a lightos téma volt a fö vonal. Én topicosokkal voltam, At Night, Harold és jómagam kb. 25 méterre a színpadtól, Anyegin, Chale, Flare és a többiek elvesztek a tömegben. Az nagyon gáz volt, hogy térdig álltunk a dzsuvában és folyamatosan mászkáltak át rajtunk, úgyhogy a magyar közönséget illetöen egyet kell értenem. De kit érdekelt mindez akkor. Királyság volt. A Cof mendemondái, miszerint baj van Robert hangjával egyáltalán nem bizonyultak igaznak. Állat volt minden.
Egyébként másnap a családdal szegedi városnézés volt a terv. Éppen a Dómban ültünk mikor a feleségem megemlitette, hogy az a srác hátul a padban pont olyan mint a dobos. Én mondtam, hogy nem olyan, hanem ö az. Ott ült és hallgatta az orgonát. Kifelé menet elkaptuk. Elég mogorva volt, még a prospektusát is elejtette. Azért adott aláírást és beszélgettünk pár percet. Mondta, hogy jól érezték magukat és nemsokára indulnak tovább (kb egy óra volt du.). Miután csatlakoztunk a többiekhez, a barátom felkiáltott, hogy miért nem csináltatok vele fotót marhák?
Én teljesen kész voltam, ez eszembe sem jutott abban a pillanatban. A sors azonban kegyes volt ezen a hétvégén a Cure fanokhoz Szegeden. Visszafelé menet a feleségem kiszúrta egy pubban, ahol egyedül ücsörgött. Odamentem hozzá és elnézést kérve az ismételt zavarásért kértem fotót. Ekkor már sokkal barátságosabb volt (gondolta, ez a marha itt van megint) és boldogan rendelkezésünkre állt. Ime a kép, amin a kistestüek is rajta vannak (a két kicsi az enyém). Örültek, mint majom a farkának, de az én fejem is dagad nem kicsit. Ime, bár belátom hogy Love Cat-ék trófeáival nem vetekedhet, de azért szép emlék:
Szal Porlos műsor nagyon de nagyon rendben volt, úgy szólalt meg a zkr. ahogy azt elképzeltem:) Még Jázon gyerek se málnázott annyit mint a svejci koncerten:)))) Tökös rockos! Porl egyszerűen pontosan, sallangmentesen, tökéletesen, gecijól(bocsi) gitározik!!!!!!
Klemmék L Acoustic-jával azé nehezen barátkoztak össze a Britanniás csákók. Ami viszont kedvem vette: a túlságos para, óvintézkedések, megközelíthetetlenség, a Britanniás crew (a backline-t szállító cég, roadik, hangmérnökök, biztonságiak, stb.) túlzásba vitt profiskodása, amit úgy reagáltak le a promoterek és a sajtó részéről is, hogy ezekkel a felesleges intézkedésekkel magát a zenekart járatták le...
Nem akkora sztárok Ők mint 89-ben a Lullaby idején... hajnalban szánalmas volt a Novotelnél, ahogy az Úr asztalához:)))) szólították a kiváltságosokat. Itt jegyzem meg, hogy abszolut nem az irígység beszél belőlem, de két embert kurvára sajnáltam!
Szóval marad a külföld, ahol általában maradéktalanul jól működik minden, és nem álmodozom extrákról. Ergo inkább utazok kvázi 1000 kilométert a következő élményért:))))))))))))))))))))))))))))))))))))