Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.19 0 0 608
Hehh...akár össze is futhattunk volna, én is ma voltam kontrollon :-)
Nekem 1,0 (bal) és 0,75 (jobb :-((((((( ) még mindig...pedig már 4 hónap telt el. Rohadék Ultracortenol nem dógozik...

[ZedIzDead]

Előzmény: Bőrsárkány (607)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.12.19 0 0 607
Meg tudjátok mondani ,hány hét kell ,hogy ne zargassa a nap a szememet?8 nap után vezetgettem, ha a nap nem süt elég jól viselem,még este is amikor szembejönnek az autók..
Voltam kontrolon 0.7 és 0.8:-)
Előzmény: optika.hu (606)
optika.hu Creative Commons License 2000.12.14 0 0 606
Dr.W.Gy.: köszi!
Előzmény: Dr.W.Gy. (605)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.14 0 0 605
Dehogynem, evek ota tagja vagyok :-) Bar en az Akusztikai Szakosztalynak. Fo utca 3 azt hiszem, a Tudomanyok Haza, 3. emelet, tel: 202 0452
Előzmény: optika.hu (604)
optika.hu Creative Commons License 2000.12.14 0 0 604
Dr.W.Gy.: kösz, nem tudod hogy lehet megtalálni őket?

Tóth János: azt írtad, a lézer a legfontosabb. Stimmel. A Ferrarinak is mindegy, Schumi vezeti, vagy én, megy, mint a rakéta. Egy gyerek is tudja működtetni a lézert. De ÉN nem feküdnék alá, ha nem olyan van a túlsó oldalon, aki igazán ügyes. Persze akkor sem, ha szuperprofesszor, de gagyi lézerágyúja van.

Tóth János Creative Commons License 2000.12.14 0 0 603
Kedves :(( :))!

Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy nem szeretem az Optik Medet, hagy mentsem ki magam azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy lézeres szemműtétekben -szerintem - a lézer a legfontosabb, az orvos inkább csak "asszisztál", akár csak a klinikák.
Persze most meg a beavatkozást végző orvosokat haragítom magamra...:))

Az árkérdésre visszatérve, egy betegtársam, akit ecximerrel műtöttek azt mondta, hogy azért tud akciózni a Focus, mert nem lízingeli a gépeket már kifizette, ezért néha engedhet az árból mert nem szorítják annyira a lízingdíjak, ellentétben az Optikkal, persze erről sincsnek papírjaim....(tévedhetünk)
A szemvizsgálat díja tényleg olcsóbb az Optiknál, ott is voltam...

A kozmetikai lézer alatt pedig a bőrlézert értettem amit egy társasházban üzemeltetnek az Optikkal a Bécsi úton, és együtt is hirdetik.

Egyébként tudjátok, hogy jön ki az ember a lézeres szemkezelés után a műtőből?
Szemlesütve.:))

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.14 0 0 602
Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület.
Azert gondoltam, hogy lehet koze a dolgoknak egymashoz, de az OPAKFI inkabb mernoki, fizikai odalrol "optikus", nem szemeszeti oldalrol. Talan ezert nem tudtok egymasrol.
Előzmény: optika.hu (601)
optika.hu Creative Commons License 2000.12.14 0 0 601
Nem hinném, hogy azonosak lennénk. Nem is tudjuk, mi az. Viszont mostmár kíváncsi lennék.
Előzmény: Dr.W.Gy. (600)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.14 0 0 600
Ez az Optikai Egyesület nem azonos az OPAKFI-val ugye?
Előzmény: optika.hu (599)
optika.hu Creative Commons License 2000.12.14 0 0 599
Sziasztok!

Úgy veszem észre, kisebb vita alakult ki (persze ez nem baj) Szerintem nehezen fogtok dűlőre jutni, mert mindannyian érdekeltek vagytok a kérdésben, vagy mert paciensként a lézer egyik oldalán voltatok, vagy lesztek, vagy mert a másik oldalán, mint operáló.
Persze egy orvos sokkal többet tud az összes eljárásról, még akkor is, ha ő személyesen csak egyet, vagy néhányat hasznnál közülük. A paciensnek az tetszik, amelyik olcsóbb, ahol jobb a körítés, szőkébbek a vörösek :) A szemorvosnak az tetszik jobban, amelyiket a műszergyártó cégek jobbnak mutatnak be. Ez nem gond, így van ez máshol is. Egy optikus is arra a szemüveglencsére esküszik, amelyikről elhitették, hogy jobb, mint a másik, ami nyilván igaz is lehet.
Mi most arra vállalkozunk, hogy körüljárjuk a témát, és mivel az Optika Egyesület tényleg független, mert nem végez mütéteket, és látásjavításra sincs szükségünk (ez mázli:) megpróbálunk hiteles képet alkotni. Az egyik ilyen intézményben már jártunk, szeretnénk máshol is körülnézni, tanulmányokat átböngészni. Már sokan hiányolták a site-unkról az ilyen témájú anyagot, de kapcsolatok híján semmink nem volt, amit közölhettünk volna.
De beindult egy folyamat...

Macika Creative Commons License 2000.12.14 0 0 598
> 2/ Nem tudom mit ért az Optikmed bőrlézer részlege alatt, ha arra gondol, hogy szemészeti kozmetikai műtéteket végeznének, azt tudtommal nem teszik, csak a Focusnál. De utána járok.

Szia doki!

Segítek.

Az Optik Med másik ?lába? a Bársony szépészeti klinika, ahol szemölcseltávolítást, meg minden hasonló dolgot művelnek, szintén lézerrel. Tóth úr erre gondolt - gondolom.

Szerintem szó sincs arról, hogy tönkremenne az Optik-Med. Nagyon jól működik, sok a ?beteg?. Az meg hogy a legdrágább lenne, az csak októbertől igaz, mert addig fillérre megegyezett a beavatkozás ára a Focuséval. Sőt, az előzetes vizsgálat díja a Focusnál magasabb.

Előzmény: szemdoktor (597)
szemdoktor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 597
Kedves Tóth úr !

1/ Több helyről is lehet tudni, hogy egy szemészeti intézmény milyen kezelésszámot produkál. Legbiztosabban azoktól a gyártóktól, akik a kezelésekhez szükséges fogyóanyagokkal ellátják az intézményeket.
2/ Nem tudom mit ért az Optikmed bőrlézer részlege alatt, ha arra gondol, hogy szemészeti kozmetikai műtéteket végeznének, azt tudtommal nem teszik, csak a Focusnál. De utána járok.
3/ Az árverseny kérdése: Ez szerintem az igazán izgalmas kérdés. Az Optikmed valóban stabilan a legdágább az összes közül, a Focus pedig gyakran tart akciókat. Nagyon kiváncsi lennék a hölgyek-urak véleményére, hogy mi a véleményük, miért lehet ez az árkülömbség ? Vajon a Focus puszta emberbarátságból tart akciókat, a reális ár alatt kínálva szolgáltatásait, vagy az Optikmed pénzéhes, hazudik az Europa legnagyobb lézercentruma minősítéssel /sőt akkor már valószínűleg a többi magáról állított pozitívummal, garanciával is/, és lényegesen a reális ár fölött kínálja a szolgáltatását ? Takar-e az árkülömbség minőségkülömbséget ? Nem értek a közgazdasághoz, lehet az, hogy a két cég közül a nagyobb nem bírja az árversenyt ?
PS: Az Optikmed egy hónapja hirdetett orvosfelvételt a kamara lapjában, nem gondolnám, hogy létszámleépít, de erről is tájékozódom.

Tóth János Creative Commons License 2000.12.13 0 0 596
Kedves Szemdoktor!

Köszönöm a kérdést, majd elolvasom és válaszolok, most nincs sok időm mert a szemüvegtelen tévézés jobban leköt:), annyit azonban elmondok, hogy három céget "versenyeztettem" (Optik, Focus, Lasik) és a FOcus nyert az áraival, a "tömeggel", a tíz éves múlttal és azzal, hogy többféle eljárást is végeznek. Minden kérdésre válaszoltak és kiszolgálva érzetem magam a pénzemért!

Egyébként honnan tudják, hogy az Optik Európa legnagyobb lézercentruma? Hol van ez publikálva vagy regisztrálva? Én azt hallottam - persze ez tsak pletyka - hogy az Optik inkább csak a bőrlézer részlegét nyomja, a szemészetről már több orvost elküldtek, mert nem bírják az árversenyt?!

Dr. W.Gy-nak üzenem,
hogy az ízlések és a pofonok ugyan változnak, és így a nők megítélésében is lehetnek különbségek, azonban és vörössel nem is találkoztam!? Lehet, hogy már nem dogozik ott? Legközeleebb megnézem (ha látom).

optika.hu Creative Commons License 2000.12.13 0 0 595
Megtörtént!
optika.hu átesett egy (sőt két) PRK-n. Nem fájt, kifejezetten élvezte, a látása nem homályos, és mostmár sokkal többet tud a dologról :)

optika.hu nem paciens volt, hanem látogató.
Egyik szemsebészeti központban voltunk hivatalosak, végignéztük a folyamatot a bejelentkezéstől a kontrollig, és tetszett a dolog. Persze magáról a refraktív sebészetről a véleményünk nem változott - igaz eddig sem ítéltük el, mint sok kolléga, akik nem is tudnak róla semmit.
Tanulságul azt szűrtük le, amit eddig is tudtunk: nem csodaszer, hanem egy remek alternatívája a szemüvegnek és a kontaktlencsének. Az ellenjavallatok? Kontaktlencsét sem hordhat mindenki, a műtét sem jó mindenkinek. Ez van.

Most, hogy a közeledés elkezdődött, az oldalunkon lesznek majd a látásjavító szemműtétekről is cikkek (tudom, CICÁnak nem tetszik, de lesz szebb is:) és nem reklámozni szeretnénk, vagy lehúzni bármelyik céget (www.optika.hu még mindig független) hanem tényleg objektívek akarunk lenni.
Persze még a cikkek nem készültek el. Ha érdekel valakit, majd itt jelentkezünk.

Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 594
Akárhonnan érheti nem steril kosz. Már a kifejezés is picit abszurd.
Egyébként állitólag az is látszik a kontaktlencsén, hogyha az ember vonattal utazik rendszeresen.
B
Előzmény: SZem (593)
SZem Creative Commons License 2000.12.13 0 0 593
off:
Kajaktúrás kontaktlencsés pacienseknek: híd alatt átevezéskor szemet becsukni! A hídról mindenféle nem steril kosz érheti a szemet.
on
Előzmény: Beebite (592)
Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 592
Nekem 3 éve volt egy ilyen fájdalmas, ömlő könnyes kötöhártya gyulladásom. El is mentem a szemészhez, aki felirt egy kis antibiotiukumot (Brulamycin, Neomycin), és utána 2 naponta jártam vissza, és semmi sem változott. Előzőleg kajaktúrán voltam, elég nomád körülmények közt, igy lehetett gyanakodni a bacikra.
Amikor már a szaruhártyámra is rendesen átterjedt a gyulladás, és szinte semmit se javult a szemcseppektől, akkor gyanakodni kezdett virusra. Felirt egy Vitacic (?) nevű szemcseppet, amitől 3 nap alatt rendbejött minden, és azóta sem tért vissza. Igaz utána 1 hónapig nem hordtam a lencsét, és az ujra visszaszokás is 2 háétig folyamatosan zajlott.
Bee
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.13 0 0 591
Ja ertem. Nekem anno, amikor eloszor begyulladt a szemem a lencsetol (belement valami porszem, raragadt, es nem tudtam kivenni, csak otthon, addigr a begyulladt tole). EZ valoszinuleg nem fertozes eredetu, hanem mechanikai serzles volt (vagy nem?), de azutan mindig csepegtettem, ha ilyesmi tortent. Bar szerintem az en szemem nem volt alklamas lencsezesre, allergias lettem volna ra? Halistennek mindez a multe.
Előzmény: szemdoktor (590)
szemdoktor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 590
Dr. W.Gy. részére.

Semmi baj az Ultracortenollal, kiváló gyógyszer. Az allergiás eredetű panaszokat kiválóan gyógyítja, egyes esetekben a lézerkezelés után is adják. Kfejezetten káros azonban fertőzéses eredetű kórképekben, Daliának v.s. az van. Ezért óvtam attól, hogy ötletszerűen csepegtetni kezdjen egy potenciálisan veszélyes szert.

Bőrsárkány Creative Commons License 2000.12.12 0 0 589
Aludni tudtam:-)csak 3 óránként felkeltem és ki kellett nyitnom a szemem,egy csomó könny távozott, majd lefeküdtem és szünyáltam tovább.
Igaz a három első napban 16 óra alvás volt az átlagom:-)Úgy vettem észre az a legkényelmesebb szunyálási mód, ha a homlokod alá teszel valamit ,és arcal az ágy felé alszol:-)(CICA itt biztos + fog jegyezni valamit)
Nekem egymás után 5 kontrolom volt,percek alatt sorra kerültem,és végeztem. Ugy néz ki szépen javul a szemem:-)
Elvileg ha kérsz az Optiknál telefonon egy prospektust akkor küldenek 1 ingyenes vizsgálati kártyát...
Legközelebb szombaton kell menni ,ha minden igaz kocsival:-)
Előzmény: CICA (588)
CICA Creative Commons License 2000.12.12 0 0 588
Pitzu: jujj, ez a vakon télleg morbid vót :)) nem is gondoltam rá :))))))))
Bőrsárki: mit mondtak a kontrollon? :) és tudtál aludni a műtét után, nem ébredtél fel, amikor mozgott a szemed REMben? :)))

akit érdekel: a decemberi Patika Tükörben az Otik-medhez ingyenes vizsgálati kupon van; jan 31-ig érvényes :))

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.12 0 0 587
Na tessek, mas is a dekoltazs miatt megy oda? :-)
Violetta kisasszony...? En tovabbra is a hosszuhaju voros, magas holgyre szavazaok. Ize, szavaznek...

Mi a baj a az ultracortenollal? Nekem mindig segitett. Ket nap alatt szinte teljesen rendbeszedte a gyulladt, konnyezo, szuro szememet.

Előzmény: Tóth János (585)
szemdoktor Creative Commons License 2000.12.11 0 0 586
Tisztelt Tóth Úr !

Kérem olvassa el az 557-es hozzászólásomban feltett kérdéseket, ha ideje engedi válaszolja meg a Focus vonatkozásában, mert ilyen információnk még nincs.

PS: az Optikmed valóban Európa legnagyobb lézercentruma, /legalább is 1999-ben még az volt/ na persze nem alapterületre, hanem az évenként kezelt paciens-szám vonatkozásában. A 2000-es Európai számok még nem ismertek.
Önnek amúgy igaza van, szerintem sem kellene mondaniuk, sokan nem hiszik el nekik.

Tóth János Creative Commons License 2000.12.11 0 0 585
Sziasztok mindenkinek!

Kár, hogy csak most találtam meg ezt a szófolyamot, ha előbb olvasom, hát nem is tudom aláfexem-e a "szemgyalunak" de hát ez van.
Engem a Focusnál műtöttek Lasikkal, egy hónapja most volt/van nekik 10% kedvezményük, persze a pénz nem számít...
-4-es volt mindkét szemem, mostmár két nagy nulla. Pár napig volt ugyan kettőslátásom, de az elmúlt így aztán optimistán tekintek a jövőbe:)
Az Optikkal csak az volt a bajom - majdnem ott csináltattam -, hogy Európa legnagyobb centrumának hirdette magát, ehhez képest egy társasházi lakás a Bécsi úton, kicsit erős, de ők tudják...
A szemeimmel viszont LÁTOK, hála focusnak és a doktornőknek. A műtősnőjük egészen kiváló, illetve a szőke hosstessnek elég mélyen volt a dekoltázsa. Van hozzászóló?
A tömeg a műtét napján viszont nem tetszett...

szemdoktor Creative Commons License 2000.12.11 0 0 584
Kedves Dalia !

Kérlek nagyon sürgősen keress fel egy szemorvost azon a környéken ahol laksz, ha eddig nem tetted volna. Ultracortenolt semmiképp ne cseppents a szemedbe, mert az Neked akár nagyon nagy bajt is okozhat jelen szituációban.

A tervezett baba előtt nem ellenjavalt elvégeztetni a lézeres kezelést, de a kezelés és a terhesség kezdete között javasolt a 6 hónap szünet betartása.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.12.11 0 0 583
Dalia kedves,
en 4 evig voltam kontaktlencses, de nekem allandoan piros es ve'reres volt a szemem, volt, hogy hetekig nem tudtam hordani, es Ultracortenol szemcseppen eltem. Nem tudom, neked van-e, de egy szuper keszitmeny, ket nap alatt elmult a fajas, es egy het alatt szepen kifeheritette a szemem. Se a fustot nem birtam, se a port, es velem is elofodult, hogy hibas volt a lencse. Mihelyst meg tudtam fizetni a mutetet, azonnal megcsinaltattam, es bar nem tokeletes a jobb szemem, es bar nagyon szar volt az elso het, megerte.
Előzmény: dalia (582)
dalia Creative Commons License 2000.12.11 0 0 582
Egy pro érv a szemműtét mellett:
sokévi kontaktlencse visekés után a mult héten kaptam egy szemgyulladást tőle... állítólag hibás lehettt a lencse, szemmel nem látható hajszálrepedés vagy ilyesmi. Eszmélertlen fájdalmas, napok óta ömlika könny a szememből, és alig bírok ki napi egy-két óráta monitor elött, pedig dolgoznom muszáj:(
Ahogy megszületett az első baba megyek megmütetni. Most már biztos.
(talán volt róla szó a topicban, szülés elött nem ajáljáka műtétet, ha jól tudom...)
Pitzu Creative Commons License 2000.12.11 0 0 581
"vagy vakon gépelsz"
vakon?!?!?!
Előzmény: CICA (578)
Bőrsárkány Creative Commons License 2000.12.10 0 0 580
Atyám gépelt Én mondtam:-)
De oda is volt írva ,hogy idomított:-)
400*600-ban már tudok valamelyest olvasni.
KIvették a lencsét ,csak az volt a bibi,hogy a bal szememben olyan érzés volt mintha belülről smirglivel "birizgálbák",de hogy most estig nem is próbáltam kinyitni nagyjából megszünt:-D
De fél szemmel már sikerált egy filmet végignézni..
Az a falkaparás efektus nem volt nagyon érezhető,de lehet,hogy a jó alvókám miatt..
Nekem holnap lessz a negyedik kontrol kiváncsi leszek mit mondanak...
A tevém mégse ment a frigóba ,tegnapelőt beszéd útján tanítottam,de tegnap valahogy este sikerált megetetnem:-)
1 szerencsém van,hogycsak 1 fejem van és így töbször nem kell végigcsinálni.Mármint mert alapjában társas lény vagyok,és egyedül gubbasztani:-( Szerencsére mindíg volt kivel dumálni:-)Mert az a kis kellemetlenség amivel a műtét jár mindenképpen megéri,csak láncrazárva érzed magad...
Most zárom saját soraimat a műtétről majd bővebben...
Köszi a lélektartást:-)
Bőrsüsü
Előzmény: ZedIzDead (579)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.10 0 0 579
Vakon gépelni OK, de vakon kattintani? :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: CICA (578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!