csatlakozom az előttem szólókhoz, bár én úgy tanultam, hogy kellemes csak a lábvíz, a karácsony meg legyen boldog, áldott, békés, szeretetteljes...:)))))))))) De mindenkinek olyan legyen, amilyet szeretne :DDD
És hallottam egy gyönyörű újévi jókívánságot is:
Adjon Isten, ami nincs! :)))))))
Szóval éleslátást mindenkinek az új esztendőre! :DDDDD
ui.:Hölgyológus kolléga ugye azért hanyagolja a topikot, mert úgy megjavult a látása, hogy már el is feletkezett a tortúráról? :D
Ma éjszaka vezettem vissza vidékről, tök sötétben. Mindenki ijesztgetett, hogy majd jól nem fogok látni sötétben, meg árnyak ugrálnak előttem, miegyebek.
Szerencsére ebből semmi sem jött be, teljesen jól látok, nincs káprázás, ha a szembe jövő balf@sz nem veszi le a reflektorát, nincs semmi zavaró....
Nekem + matricám nincs:-(
Igaz az autóm is most csak cégautó,de legalább egy kanyimba sem kerül:-)
Szereztem vezetéshez 1 búvárszemüveg kinézetü napszemüveget:-)
Csak még nem tudtam kipróbálni,mert amikor megvettem már lement a nap:-(
Majd holnap Szolnok felé....
Biztos kapsz te is...a látás nem volt, de van benne két autómatrica is, tudod, ha el tudod olvasni, túl közel jöttél stb. meg a telefonszámuk.
Már csak egy autó kéne, amit ráragaszthatok a matrica hátuljára :-)
Hát, nem is tudom...nem nagyon emlékszem rá, tehát biztosan hamar. Egyetlen esetre emlékszem, amikor nagyon szenvedtem miatta, de az a műtét utáni második nap volt. Taxival kellett bemennem kontrollra, mert alig bírtam nyitva tartani a kukucskálómat :-)
Én elkeztem dolgozni,a kolegák megértőek ,hogy nem nagyon megyek vidékre (a héten csak Nagykátára és Szarvasra az bőven elég lesz...
Közelre még kis homály távolra sokkal jobb mint régen szemü nélkül (ég és föld),de még javulni fog:-)
Neked mikor mult el a fényérzékenység?
Nekem meg nem akar mászni semerre se :-( És egyre kevésbé biztatnak, a múltkor még 0,95 volt írva a leletre legjobb korrekciónak, ma a szemdoktor néni azt mondta, hogy 80%-osra saccolja. A mostani 75-höz képest? - kérdeztem én, mivel ez azért nem tűnik valami túl nagy javulásnak a mostani látásomhoz képest. Akkor megmutatta, hogy melyik sort fogom látni a táblán jobb szemmel (két szemmel már okés, mert a bal éles, mint a penge), illetve mutatott egy statisztikát, miszerint az ilyen típusú betegek (ekkora dioptriával, cylinderrel, mifenével) átlagos gyógyulása 0,96, ennek jelenleg a legalsó szélén tanyázok. És már csak 2 hónap van hátra az ígért teljes gyógyulásig...
Nekem azt mondták 2 hétig most ne csöpögtessek ,csak műkönnyet,ha igényeli a szemem.
Nekem most a másik diopria felé ment el egy kicsit..-ból egy kicsit+ és fordítva
Hehh...akár össze is futhattunk volna, én is ma voltam kontrollon :-)
Nekem 1,0 (bal) és 0,75 (jobb :-((((((( ) még mindig...pedig már 4 hónap telt el. Rohadék Ultracortenol nem dógozik...
Meg tudjátok mondani ,hány hét kell ,hogy ne zargassa a nap a szememet?8 nap után vezetgettem, ha a nap nem süt elég jól viselem,még este is amikor szembejönnek az autók..
Voltam kontrolon 0.7 és 0.8:-)
Dr.W.Gy.: kösz, nem tudod hogy lehet megtalálni őket?
Tóth János: azt írtad, a lézer a legfontosabb. Stimmel. A Ferrarinak is mindegy, Schumi vezeti, vagy én, megy, mint a rakéta. Egy gyerek is tudja működtetni a lézert. De ÉN nem feküdnék alá, ha nem olyan van a túlsó oldalon, aki igazán ügyes. Persze akkor sem, ha szuperprofesszor, de gagyi lézerágyúja van.
Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy nem szeretem az Optik Medet, hagy mentsem ki magam azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy lézeres szemműtétekben -szerintem - a lézer a legfontosabb, az orvos inkább csak "asszisztál", akár csak a klinikák.
Persze most meg a beavatkozást végző orvosokat haragítom magamra...:))
Az árkérdésre visszatérve, egy betegtársam, akit ecximerrel műtöttek azt mondta, hogy azért tud akciózni a Focus, mert nem lízingeli a gépeket már kifizette, ezért néha engedhet az árból mert nem szorítják annyira a lízingdíjak, ellentétben az Optikkal, persze erről sincsnek papírjaim....(tévedhetünk)
A szemvizsgálat díja tényleg olcsóbb az Optiknál, ott is voltam...
A kozmetikai lézer alatt pedig a bőrlézert értettem amit egy társasházban üzemeltetnek az Optikkal a Bécsi úton, és együtt is hirdetik.
Egyébként tudjátok, hogy jön ki az ember a lézeres szemkezelés után a műtőből?
Szemlesütve.:))
Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület.
Azert gondoltam, hogy lehet koze a dolgoknak egymashoz, de az OPAKFI inkabb mernoki, fizikai odalrol "optikus", nem szemeszeti oldalrol. Talan ezert nem tudtok egymasrol.
Úgy veszem észre, kisebb vita alakult ki (persze ez nem baj) Szerintem nehezen fogtok dűlőre jutni, mert mindannyian érdekeltek vagytok a kérdésben, vagy mert paciensként a lézer egyik oldalán voltatok, vagy lesztek, vagy mert a másik oldalán, mint operáló.
Persze egy orvos sokkal többet tud az összes eljárásról, még akkor is, ha ő személyesen csak egyet, vagy néhányat hasznnál közülük. A paciensnek az tetszik, amelyik olcsóbb, ahol jobb a körítés, szőkébbek a vörösek :) A szemorvosnak az tetszik jobban, amelyiket a műszergyártó cégek jobbnak mutatnak be. Ez nem gond, így van ez máshol is. Egy optikus is arra a szemüveglencsére esküszik, amelyikről elhitették, hogy jobb, mint a másik, ami nyilván igaz is lehet.
Mi most arra vállalkozunk, hogy körüljárjuk a témát, és mivel az Optika Egyesület tényleg független, mert nem végez mütéteket, és látásjavításra sincs szükségünk (ez mázli:) megpróbálunk hiteles képet alkotni. Az egyik ilyen intézményben már jártunk, szeretnénk máshol is körülnézni, tanulmányokat átböngészni. Már sokan hiányolták a site-unkról az ilyen témájú anyagot, de kapcsolatok híján semmink nem volt, amit közölhettünk volna.
De beindult egy folyamat...