Keresés

Részletes keresés

Simple Creative Commons License 2006.03.27 0 0 929
Jó lett volna, ha arról is írsz valamit, hogy szinte végig csúszik a szinkron a dvd-n, mert akkor nem adtam volna ki 6ezret, és nem idegeskedtem volna! Számomra ez a legérthetetlenebb zenei hiba (filmeknél soha nem tapasztaltam ilyet) dvd-n. Ilyen például a Dream New York-i koncertje (legalábbis az először kiadott, és nekem az van meg) vagy a Metallica szimfónikusos dvd-je is, ott végig szinkronhiba van. De az, hogy például a Holy Wars klipjét megnézve az embernek nem örömérzete támad - mert igen intenzív, ó klip szerintem -, hanem idegessége a csúszások miatt, az túlzás 2006-ban, mikor megyünk Európa felé... 
Előzmény: mvyky (916)
St. Anger Creative Commons License 2006.03.26 0 0 928

Sziasztok!

Azt szeretném tudni, hogy mennyibe kerül a Cryptic writings eredetiben?

Ja és nem tud valamelyikőtök mp3-as cuccokat a neten?(Megadetht)

neal and jack and me Creative Commons License 2006.03.26 0 0 927
pink floyd lemezek
azok is remastererizálva lettek
1994-ben
Előzmény: vsiivz (925)
mvyky Creative Commons License 2006.03.24 0 0 926
igen, sztem is mustaine inkább elbaszta, mint javította a régi lemezek hangzását! sajnálom, hogy ezt kell mondani, de ami igaz, azt el kell ismerni. (persze minden szubjektív, mert valakinek lehet a remaster jön be. mondjuk annak, aki korábban nem hallotta az eredetiket.)
Előzmény: vsiivz (925)
vsiivz Creative Commons License 2006.03.24 0 0 925
az ac/dc lemezek nincsenek ujrakeverve
azok remasterek
nem szabad osszeteveszteni a ket muveletet
remaster: az eredeti aranyokat megtartva megtisztitjak a hanganyagot az oda nem illo "koszoktol" (zorejek, sercegesek, stb)
ujrakeveres: belenyulnak a zenebe (itt most nem a tuctuc valtozatokra kell gondolni; azert is nem a remix szot hasznaltam, ami megteveszto lehet)
peldak:
remaster - mondjuk az ac/dc lemezek (egyebkent azok nagyon jol sikerultek)
ujrakeveres - az elso 3 metallica lemez lett peldaul ujrakeverve amikor leszerzodtek az elektra-hoz (europaba vertigo)
lehet a ket folyamatot egyutt is csinalni: jimmy page ezt tette a led zep osszes lemezevel (kifogastalan munkat vegzett)
van meg egy remek pelda: deep purple - machine head dupla kiadvany; az egyik lemez remix, a masik remaster (itt lehet erzekelni a kulonbseget a legjobban)

na ami a megadeth lemezekkel tortent, az egyik sem: inkabb belenyulos-elrontos-kicserelos kontarmunkanak lehetne nevezni
rosszul is szolnak es zavaroak is a kicserelt szolok, enekek meg egyebek

amikor megjelentek ezek az ujra kiadott lemezek, gyorsan megvettem kettot, aztan jol abba is hagytam a tovabbi gyujtesuket
Előzmény: Törölt nick (923)
mvyky Creative Commons License 2006.03.24 0 0 924

"Különben is, minden albumnak megvan a maga hangzása, ami tükrözi az akkori csapatot és a színvonalat, kár ebbe belepiszkítani."

ezt én is így látom. abszolút igazad van!

egyébként a cryptic-et én is a megjelenés napján vettem meg! emlékszem, egy szép nyári napos idő volt. :-)

Előzmény: Törölt nick (923)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 923
Hát szerintem is tök felesleges volt a remasterizálás, leszámítva a Killinget, mert az nálam nagyon ott van. (ott csak a These boots-ot kaffantották el a sípolgatással)

Egy egyszerűbb portörléssel többet értek volna. Az ACDC is újrakeverte az összes albumát ha jól tudom, de nekik jobban sikerült. Különben is, minden albumnak megvan a maga hangzása, ami tükrözi az akkori csapatot és a színvonalat, kár ebbe belepiszkítani. A bonus track-ek engem jobban bosszantanak, de erről már írtam véleményt korábban...
Előzmény: mvyky (922)
mvyky Creative Commons License 2006.03.24 0 0 922

na, én a remasterekkel nem büszkélkedhetek. (és nem is anyagi okok miatt!) azt a mai napig nem értem, miért volt rá szükség. totál nem értem. ráadásul a 'back to the start' greatest hits lemezen remasterek vannak (kivéve egy-kettőt) de megmondom őszintén nekem nem is nagyon tetszenek. főleg  a dob nagyon furcsán szól, de pl. az is kurvára meglepett, hogy a tout le monde-nál a szólók sem ugyanazok, mint az eredeti verzión.

ha ezt a remaster dolgot egyszer mustaine megmagyarázná, tudnám értékelni. :)  (jó, persze a hivatalos magyarázat valami olyasmi volt, hogy utólag nem volt megelégedve bizonyos lemezek hangzásával, de nem hiszem, hogy ez lenne az összes érv.)

Előzmény: neal and jack and me (920)
mvyky Creative Commons License 2006.03.24 0 0 921
teccik a story" :-))))
Előzmény: Törölt nick (919)
neal and jack and me Creative Commons License 2006.03.24 0 0 920

nekem a remasteredek is megvannak.

eredetiben.

of course.

Előzmény: Törölt nick (919)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 919
Néha jobb megbizonyosodni arról, hogy mit is veszünk meg drágalóvéért. Amúgy is rengeteg komoly kiadásom volt az utóbbi időben, úgyhogy össze kell húznom magam... (építkezés, nősülés, nászút...stb)

Amúgy szégyenkezni nincs okom, mert nékem is megvan a teljes gyűjtemény, leszámítva a Remastered-eket. (Ha a Mustaine egyszer eljönne hozzám, még ő kérne kölcsön Megadeth cd-ket és mp3-akat, amikről azt hitte, hogy végérvényesen elvesztek...:)

Sőt anno, amikor főiskolás voltam, pont a fizika vizsgám napján jelent meg a Cryptic cd. Emlékszem, mikor végeztem az írásbeli vizsgával, a folyosón hallottam, hogy már lehet kapni a cd-boltban. Annyira megörültem, hogy ott is hagytam a francba az egészet, és kirohantam a boltba. Ott aztán pofátlanul végighallgattam az egészet. Megvenni nem tudtam, mert egy magamfajta suttyó műszakis kollégistának persze semmi pénze sem volt. Egy hét múlva mehettem UV-zni.
Előzmény: mvyky (918)
mvyky Creative Commons License 2006.03.23 0 0 918
megadethnél nálam szóba sem jöhet a kalóz cucc. csakis eredeti!
Előzmény: Törölt nick (917)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 917
szó...

a torrentz-pont-kom-on már fellelhető az arzenál...
mvyky Creative Commons License 2006.03.23 0 0 916
nem tudom melyikőtök vette már meg az arsenal of megadeth DVD-t, de azért a kurva anyjukat egy rohadt angol feliratot azért rádobhattak volna! egyébként nagyon raj, ahogy kinéz a dupla dvd. rust-os designja van.
mvyky Creative Commons License 2006.03.17 0 0 915

egyébként azt én nagyon nem szeretem, ha egy koncerten a frontember nem nagyon kommunikál a közönséggel.  ha meg dumál, akkor az egy kicsit olyan számomra, hogy tényleg csak ott, csak annak a közönségnek akar is valamit mondani és éreztetni velük, hogy fontosak egymásnak kölcsönösen. szóval, tetszik ha létrejön egy egészséges párbeszéd zenekar és közönsége között egy koncerten. amikor csak duma nélkül egymás nélkül tolják a dalokat, az olyan majdnem (mondjuk nagyon lesarkíva persze!) , mintha otthon egy koncert CD-t hallgatnék nulla átvezetőszöveggel! sajnálom, h Mustaine nem volt most beszédes kedvében... én a BTU turné során még Londonban láttam őket, de akkor legalább dumált a kezsérüléséből való felgyógyulásáról, egészen odáig, hogy elmesélte, hogy a doki azt mondta neki, hogy lehet, hogy soha többet nem fog tutni gitározni stb. stb. de hogy most itt van és láthatjuk, hogy még elég jól működik ez a kéz... :-)))) persze egyből óriási ováció tört ki!!!!! nagyon tetszett! tehát úgy érzem kellenek az ilyen kis átvezetések igenis a dalok előtt egy koncerten!

egyébként a "frankón" arab alatt én nem a fehér ruhásokat értettem, hanem azokat akik egyszerűen csak tényleg arabok, a tipikus arab arcvonásokkal, kinézettel. (az hogy igazából kinek milyen ruhája, meg haja van lényegtelen számomra. az alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni szerintem.  a metál zenéhez számomra nem elengedhetetlen a hosszú haj vagy a szakadt, vagy netán bőr öltözet!)

Előzmény: goldilox (914)
goldilox Creative Commons License 2006.03.17 0 0 914
Új lemezről nem mondott semmit Mustaine, amúgy is keveset beszélt. Nagyon vegyes közönség volt, fehér, indiai, filippinó, arab egyaránt.  Ha a "frankón" arab alatt a fehér hagyományos ruhaviseleteseket érted, akkor olyan nem volt:-) Akik voltak, azok farmerben, pólóban nyomultak.  Nyomulás az első sorokban volt, de pl. a headbang, nem megy annyira, annál inkább a circle pit, pogo meg egyéb durvulatok:-)
Előzmény: mvyky (912)
mvyky Creative Commons License 2006.03.17 0 0 913
azért, hogy kicsit kritikus is legyek, sajnálom, hogy annyi sok jó számot válogathatna be Mustaine a setlistbe, de nem, helyette a már-már előre könnyen megjósolható "kötelező" dalokat játsszák már folyamatosan. kicsit "update-elhetné" már setlist-et!
mvyky Creative Commons License 2006.03.16 0 0 912
jaj és még egy kérdés. milyen összetételű volt a publikum? azaz mennyi "frankón" arab rajongó volt? ill. milyen volt a közönség reakciója? nyugisak voltak?
Előzmény: goldilox (909)
mvyky Creative Commons License 2006.03.16 0 0 911

a setlist meg ahogy nézem igazából nem tartalmaz sok meglepetést, de azért tuti! talán a reckoning day, amit mostanában ritkábban játszanak, de a többi, szinte masszív eleme volt a BTU turnénak.

semmit nem említett Mustaine az új lemezzel kapcsolatban?

mvyky Creative Commons License 2006.03.16 0 0 910

köszi a villámgyors infókat!!!!!!!!!!

és egyébként Mustaine beszédes volt a közönséghez vagy csak tolták egymás után?

(írod, hogy nem tudtál fényklépezőt bevinni. ez akkor azt jelenti, hogy nem is engedték??? mondjuk ez geciség.)

goldilox Creative Commons License 2006.03.16 0 0 909

Másfél órája lett vége a bulinak, úgyhogy még nagyjából emlékszem a setlistre:-)

Blackmail

Skin

Scorpion

Wake Up

Darkest Hour

Dead Enough

She-Wolf

Reckoning

Tout Le Monde

Angry

Trust

Hangar

Sweating

Tornado

System

Symphony

Peace Sells

Holy Wars

Új basszeros jó, vokálokban még jobb mint Mustaine:-)  A kanadai tesók is nagyon állat zenészek. Jól is szóltak, király buli volt! Fényképezőt sajna nem tudtam bevinni.

Előzmény: mvyky (908)
mvyky Creative Commons License 2006.03.16 0 0 908
goldilox! milyen volt a dubai koncert? az új bass-gitáros stb.??? a 'kötelező' számok mellett volt-e vmilyen meglepetés, ritkán játszott nóta a setlistben? köszi! ja, és ha vannak képeid is a koncertről és beszúrod, azért külön köszönet!
goldilox Creative Commons License 2006.03.13 0 0 907

Nem kozvetlenul 'deth hir, de erdekes. Nem engedik fellepni a Saxon-t a dubai Desert Rock Festivalon, egy 1984-es nota, a Crusader nota szovege miatt, derult ki harom nappal a buli elott.  Itt egy cikk alabb.  Megadeth es Testament egyelore meg maradhat. 

Dubai: A rock band that sparked controversy over its song lyrics has been axed from the Dubai Desert Rock Festival.

Saxon was due to play alongside five other bands at Thursday's festival, which is expected to attract 8,000 fans.

However, following publicity over the 1984 song Crusader the band has been taken off the line-up.

Organisers said it was "regrettable" that Saxon would not be at the event but said security concerns forced the move.

As reported in Gulf News, Crusader was written from the point of view of those involved in the controversial campaigns of the 11th to 13th centuries when Christians tried to wrest land from Arab Muslims.

The song described the Crusaders who were trying to displace the "Saracen heathen" and has a warning that they would "soon taste our steel".

It also includes the sentence: "For Christendom's sake, we'll take our revenge on the pagan out of the East."

Crusader appeared on Saxon's album of the same name and was included in the group's live shows in the 1980s.

It was not part of the band's set list for Desert Rock, which is being held at Dubai Country Club and is now in its third year.

In a statement, festival organisers Centre Stage Management (CSM) said: "Due to the controversy which has arisen over the meaning of a song written and performed by Saxon in the 1980s, DTCM [Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing] has withdrawn the permission for Saxon to perform at the Dubai Desert Rock Festival 2006 and CSM has agreed not to put Saxon on stage.

"It is regrettable that it has come to this, but as is the case in all events, concerns for health, safety and security must prevail."

Saxon had been due to play at last year's Dubai Desert Rock Festival as well, but the group pulled out after the house of one band member burned down.

The band leader recorded a short video in which he explained why Saxon had pulled out and this was played to fans at the 2005 show.

Joann Shams, Business Development Manager for CSM, said: "We agreed we would bring back Saxon for the fans. We didn't know it would come to this."

Shams said that tickets would not be refunded following Saxon's removal from the festival.

"It does say on the front of the ticket that the line-up is subject to change and there will be no refunds. That's generally how festivals are run.

"Last year, Saxon cancelled and we didn't have any requests for refunds. I am sure the fans will be disappointed, especially as this has happened two years in a row but I hope they will understand. There are lots of other bands from different genres for them to enjoy," Shams added.

Gulf News contacted DTCM but officials refused to comment.

Bands such as Reel Big Fish, Testament, 3 Doors Down and Megadeth are all still due to perform at Desert Rock.

mvyky Creative Commons License 2006.03.06 0 0 906

fúú, rettenet! nekem is egy van, ami elfogadható (amelyiken meg van Vic szabadítva az összes béklyójától), de a többi vmi iszonyú ormótlan! sokkal többet vártam tőle!!

Mustaine is csak annyit írt kommentárként a fórumon, hogy igazából most csak kíváncsiak voltak a rajongók kreativitására és nagyon ki akartak osztani egy gitárt ajándékba. vajójában ezért volt ez a kiírás. meg azért is, hogy reméli ezáltal sikerül olyan tehetségekre bukkanni, akik tagjai lehetnek ill. segíthetik a jövőben azt a stábot, amelyik a koncertek ill. Gigantour design-olásában vesznek részt.

egyébként a 2006-os megadeth fanclub t-shirt is sztem nagyon gagyin néz ki (meg lehet tekinteni ezen a linken: http://www.anthemwebservices.com/fanclub/2006_Fan_Club_Shirt.jpg). nem a Vic logo, hanem a betűtípus a pólon. iszonyatosan egyszerű, hétköznapi. egy sima MS-word fontkészletből választhatták ki. gondolom jóval olcsóbb így az előállítás, mintha a klasszikus betűtípust választották volna vagy valalmi még design-osabbat. Nem akarom dicsérni a Metallica-t de azért az ő klub pólói klasszisokkal jobbak. főleg az idei nagyon fain. (maga Hetfield tervezte, rajzolta! tényleg van tehetsége az ilyen art-work-hez.)

Előzmény: Törölt nick (904)
BlackMailer Creative Commons License 2006.03.04 0 0 905
Szerintem az ~icarosteel féle az egyetlen, ami komolyabb.
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.04 0 0 904
A hivatalos oldalon fent vannak a Vic-design-pályázat első 10 helyezettjének rajzai. Véleményeket kérek!

(én össz-vissz kettőt tartok elfogadhatónak)
mvyky Creative Commons License 2006.03.03 0 0 903
nem nagyon...
Előzmény: Törölt nick (902)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.02 0 0 902
Kezd porosodni a fórum. Valaki törölgesse már le!

Van valami újdonság a hivatalos fórumon mvyky? Én elveszek abban a kavalkádban...
Előzmény: mvyky (901)
mvyky Creative Commons License 2006.02.23 0 0 901

bocs' tudom, hogy nem ez megadeth topic, de nem találtam sem sepulturát, sem soulfly-t.

Volt valaki közületek itt tegnap soulfly-on a pecsában? nekem nagyon tetszett, főleg, hogy elég sok sepu nótát lenyomott max! territory, inner self, roots, arise, dead embrionic cells! csak kár, hogy kibaszott 1 óra 10 perc volt a koncert...  a koncert atmoszférája elég "családias" volt és igen kultúrált, leszámítva a pecsa előtt önkívületlen részegségében fetrengő egy szál fickót/vagy nőt, aki talán még most is ott fekszik és kezd végre magához térni. :-))

neal and jack and me Creative Commons License 2006.02.23 0 0 900

a 684. beszólásomban már írtam ezt.

mármint, hogy meghalt.

Előzmény: BlackMailer (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!