Keresés

Részletes keresés

Gabek7 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 509

Nem értem, hogy mi a bajod a rózsaszínnel?

Az a kiegyensúlyozottság színe.:-)

Amúgy bármely kettőből remek kis pepita mintát kihozhattatok volna.:-))

Előzmény: Belabatyo (508)
Belabatyo Creative Commons License 2008.02.04 0 0 508
En a Zalakeramianak igenis orultem volna. Tenyleg lattam nagyon szepeket es a Palatinusban bizony segitokeszek voltak. Sajnos, az alaparas csempek egyszeruen undoritoak voltak. Vilagos zold, bugyikek, meg rozsaszin. 70-es evekben valszeg Istencsaszar lettem volna, ha olyat valasztok. Konyhaba valo csempekkel semmi bajom!
Jah, Palatinuszban mosolyogva mondtak, hogy bizony eddig senki sem valasztotta az alapot.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.02.04 0 0 507
Mondjuk, a Palatinusban nagyon segítőkészek voltak, és tény, hogy van egy irányszámunk, nagyjából mennyibe fog kerülni a csempe, kőlap, tehát örülhetünk :)

Egyébként a Zalakerámiával semmi baj, gyönyörűek voltak, és szerintem semmivel sem rosszabbak, mint a normális áru olasz-spanyol csempék. De talán nem a 19.000 ft/nm-eshez kellene hasonlítani...
Előzmény: sancarlosp (506)
sancarlosp Creative Commons License 2008.02.04 0 0 506
Sziasztok,

Csak, hogy ne érezzétek az, hogy nektek a legrosszabb :), elmesélem, hogy nálunk (1-es épület), ez hogy is ment.
Megmutatták az alap csempéket, amik, hát nem a legszebbek, igaz ez szubjektív (az már talán nem, hogy a minőségük se a legjobb).
Miután szerettünk volna más csempét, elirányítottak az Erőshöz, hogy válasszunk, ott majd segítenek.
Elmentünk, nem segítettek, nem tudtuk, hogy mennyi az alapár, tehát nem tudtuk kiszámolni, hogy ha egy 6000 Ft-os csempét kérünk, akkor abból mennyi jön le. Magyarul úgy KELLETT vásárolni, hogy nem tudtuk mennyit fogunk fizetni. Nálatok eggyel jobb a helyzet, mert nektek megmondták az alapárat.
Az már egy külön sztori, hogy az Erős elrontotta a rendelést (nem tudtak értelmesen megrendelni kb. 20 lakásnyi csempét), így futhattunk csempét venni, kb nemsokkal átadás előtt, hogy át tudják adni a lakást.

De már minden szép, és örülünk, hogy bent lakhatunk!
Ne adjátok fel, megéri!
Többször írtam, ismerek más lakóparkoknál sokkal durvább sztorikat.
Sajnos el kell fogadni, hogy Magyarországon, ha az ember új lakást akar venni, akkor fel kell kötnie a gatyáját. Kifizetsz 30 millát, amiért elvárnád, hogy egy kényelmes bőrfotelből ülve, mindent flottul elintéznek neked, ehelyett jön 1 év kényszer lakás, idegeskedés, rohangálás, összes szabi kivevés, összeveszés a családtagokkal, és még sorolhatnám.
De utána legalább jó!
Előzmény: hupm (496)
Paco155 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 505
Érdemes lenne tudni, hogy az alapárat a Liliomdomb, vagy a Murus határozza meg? Szerintem a Murus, hiszen a különbözetet nekik fizetjük, így érdekük hogy pofátlanul alacsonyra tegyék. Erre az is utal, hogy amit ők bruttó 1400 forintért "számítanak be" annak köze sincs a piaci árhoz (ami a márkaboltban is 1790 forint, máshol meg még drágább).
Azt meg nem tudjuk, hogy a Liliomdomb mennyit fizet a Murusnak négyzetméterenként.
Előzmény: ptf (501)
Paco155 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 504
Azt azért hozzá kell tennni, hogy a konyhacsempe pont olyan színben és mintázatban is mint amilyet amúgy is választottunk volna. Az a tény meg, hogy nem olasz vagy spanyol hanem zalakerámia? Egye fene. :-D
Előzmény: Kiállhatatlan maca (503)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.02.04 0 0 503
A konyhacsempén mi nem akadtunk ki, valami ilyesmi belefért, na de a fürdőszobai csempék... jézusom... szerintem nagyon ocsmányak voltak, már elnézést :)
Előzmény: Belabatyo (502)
Belabatyo Creative Commons License 2008.02.04 0 0 502
Sziasztok!

Hat a parommal mi is seggreultunk. Mar sokadszorra. Nalunk az elso az volt amikor meglattuk az alaparban benne levo "konyhat". Szerencsere ott a konyhastudio nagyon galans volt velunk... Jott a csempe. Az alaparnal mar gyanakodtunk. Amikor megneztuk mi is tartozik ebbe, nekem kod lepte el a tudatom, az a rozsaszinebb fajta. Nevem alapjan engem is azonosithatnak, de bocsanat: Teszek Ra...
Aki akar ugorjon at a 300 meterrel feljebb levo Margareta udvar jelenleg eladas alatt levo szarnyaba "lakast nezni". Lesni fog mindenki, hogy a szerzodes nelkuli azaz eladatlan lakasokban milyen furdoszobak vannak. Es azt az epitteto tetette oda... Igaz ott vannak mas hianyossagok (tarolo ill garazs nemlete) de erdemes azert odalatogatni...

Belabacsi
ptf Creative Commons License 2008.02.04 0 0 501
Szia,
ha jól emlékszem az alapár 1500/1700 volt bruttó (csempe/járólap).
hupm Creative Commons License 2008.02.03 0 0 500
Bruttóban eléri az 1300-at, de megmondom őszintén, hogy az sem vigasztal, mert VIII. kerületi "lakóparkok" is megadják a 2000 Ft feletti Zalakerámiás vagy csempéket, nem ilyen négyzetméterárak mellett. Szóval totál átb***ás az egész liliomdomb mostmár. Magam ellen beszélek, hogy a nyilvánosság előtt leírok ilyesmit, csak valahol még reménykedem, hogy pont emiatt próbálják a legjobbat kihozni abból, amit még nem csesztek el.  
Előzmény: lehcsi (499)
lehcsi Creative Commons License 2008.02.03 0 0 499
Mi is megkaptuk a levelet az Alberttől, amelyben a hupm által említett alapár szerepel, esetleg reménykedjünk benne, hogy ÁFA nélküli, bár az 1134 Ft ÁFÁstól is csak 1360
hupm Creative Commons License 2008.02.03 0 0 498

1134 ft/m2 csempe     VS     átlag 350-400ezer négyzetméterár lakásonként
1134 ft/m2 csempe     VS     milliós wellmann konyhabútorok felár ellenében
1134 ft/m2 csempe     VS     egy Liliomdombos szlogen: Igényes otthonok a minőségi élethez

1134 ft/m2 csempe     VS     Varga Tamás úr egykori kijelentése arra vonatkozóan, hogy a kivitelezőváltás következtében nem lesz spórolás.

Előzmény: Paco155 (497)
Paco155 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 497
Az benne az plusz érdekesség, hogy a palatinusnál viszont az alapáras 1410 és 1490 nettóért van kirakva
hupm Creative Commons License 2008.02.03 0 0 496

Lenne egy kérdésem az 1-2. épületes lakókhoz:

Nektek is nettó 1134 ft/m2 áron volt az alap hidegburkolat fürdőkbe, konyhákba?

almaszirom Creative Commons License 2008.02.01 0 0 495

köszi szépen:)

már alakul a konyhánk:) csöppnyi reménysugár:)

Előzmény: ptf (494)
ptf Creative Commons License 2008.01.31 0 0 494

Szia,

ha korrekt választ szeretnél akkor a Janihoz kell fordulni... Különben sajnos mindig csak a jövő hetet hallgathatod. (Ő a főépítésvezető az 1-es és a 2-es épületen)

Előzmény: almaszirom (486)
almaszirom Creative Commons License 2008.01.28 0 0 493

én senkit nem akarok befolyásolni, csupán tényeket közöltem és ezzel kapcsolatos érzeteinket tolmácsoltam...

én is sejtem, hogy jobbat nem találnánk... csakhát ehhez tapasztalni sem ártana egy s mást megerősítésképpen...

Paco155 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 492
Ezek után úgy érzem jól tettük, hogy nem voltunk hajlandóak aláírni az eredeti formájában a Murus szerződést. Aaz igényeink következményeképpen a Murus jogászai lassan két hónapja nem mondanak nemet vagy igent a következő változtatási igényre:

Vagy beleírjuk a szerződésbe, hogy az átadás elhúzódásakor vagy nem megfelelő minőségű teljesítéskor a kötbér a plusz rendelésekre is vonatkozik és nincs garanciális javítás, hanem akkor vesszük át amikor hibátlan, vagy pedig "50% az előleg, és 50% csak a hibátlan átadáskor" a fizetési ütemezés.

Az alábbi és korábbi hozzászólások meggyőztek, hogy érdemes ennek a két választásnak valamelyikéért harcolni, különben sosem lesz teljes értékű a lakás - csak ha én fejezem be.
Paco155 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 491
Ezek után úgy érzem jól tettük, hogy nem voltunk hajlandóak aláírni az eredeti formájában a Murus szerződést. Aaz igényeink következményeképpen a Murus jogászai lassan két hónapja nem mondanak nemet vagy igent a következő változtatási igényre:

Vagy beleírjuk a szerződésbe, hogy az átadás elhúzódásakor vagy nem megfelelő minőségű teljesítéskor a kötbér a plusz rendelésekre is vonatkozik és nincs garanciális javítás, hanem akkor vesszük át amikor hibátlan, vagy pedig "50% az előleg, és 50% csak a hibátlan átadáskor" a fizetési ütemezés.

Az alábbi és korábbi hozzászólások meggyőztek, hogy érdemes ennek a két választásnak valamelyikéért harcolni, különben sosem lesz teljes értékű a lakás - csak ha én fejezem be.
tmcorvette Creative Commons License 2008.01.28 0 0 490

Ezúton is szeretném megköszönni a liliomdombosok szerintem végig korrekt hozzállását, és az új lakást. Ilyenkor már nem számít, hogy mennyit vártunk, mert azt kaptam amire számítottam, és a garázsba is simán be tudok állni. :)

tmcorvette Creative Commons License 2008.01.28 0 0 489

Almaszirom, én vagyok az egyik szerencsés, aki a napokban már elkezdte a költözést a II. épületbe, és ha ez segít az épületben folyamatosan dolgoznak, hétvégén is. Úgy látom, hogy igyekeznek, persze ettől még tarthat sokáig. Ha tényleg itt szeretnétek lakni, lehet, hogy még érdemes lenne várni, de ez csak az én véleményem, és abban sem vagyok biztos, hogy más helyen gyorsabban lakáshoz jutnátok... Egyébként én jóval többet vártam mint ti, de nem találtam ennél jobb helyet, persze ez elég szubjektív. :)

Előzmény: almaszirom (488)
almaszirom Creative Commons License 2008.01.28 0 0 488

hát őszintén: nekem fogalmam sincs... igazából szerintem hiába kérdeztük volna, hogy miért, meg mikorra lesz kész, megkaptuk volna, hogy "hamarosan"

egyszer kérdeztem telefonban gyula bácsit, hogy mikor várható a műszaki átadás, azt kaptuk, lehet már a jövő héten...

hát ilyen válaszokra nincs szükségünk, akármilyen szimpatikusak is a liliomdombosok... mert mindig el kezdünk reménykedni, aztán meg hiába... kinek kell ez?

már azt sem tudom, reménykedjünk-e a februárban vagy a márciusban? vagy hogy alakítsuk az életünket? mert tudjuk mi, meg megértjük, hogy sok a munka... csak már mi ketten összaraktunk volna egy ilyen lakást... konyha, csempe hiányzik, a radiátor is fel van "rakva"... ha minden héten egy napot a mi lakásunkra szánnának, már kész lenne márc. 1-re...

hát nem tudom... én néha már nem is hiszem, hogy az életben kész lesz:(

Előzmény: hupm (487)
hupm Creative Commons License 2008.01.28 0 0 487

almaszirom, mi a késés oka a 2.ütemnél? Látszólag laknak benne már valakik.

Előzmény: almaszirom (486)
almaszirom Creative Commons License 2008.01.28 0 0 486

Csak a tények:

Leonóra, Ilona, Gyula "bácsi" nagyon rendes...

A szerződést májusban talán (régen volt, nem is emlékszem) írtuk alá a 2. épületes lakásunkhoz. Átadás: augusztus 31.

Szerződésben fogalt +90 nap késés megvolt, újabb határidőnk nov. 29 volt. Szintén a szerződés miatt + 30 nap "üresjárat", utána dec. 29-től kapjuk a kötbért a mai napig.

Lassan eljutunk ahhoz a "részhez", amikor egyoldalúan felmondhatjuk a szerződést, és ha ez megtörténik, vissza minden pénz +  a foglaló kétszerese.

És persze augusztustól fizetjük a havi majdnem 100.000 törlesztőrészletet.

Ideiglenesen lakunk valahol, ahonnan el kellene lassan jönnünk.

Hát erősen gondolkozunk, hogy elkezdünk újra "majdnem új" lakást keresni, ezt visszamondjuk és vissza a hitelt és újat felvenni... újra mindent.

Tanulság: határidő új lakás vásárlásnál nincs

így gondolja meg mindenki, hogy új lakást vesz... ha van hol laknia és van végtelen türelme, akkor hajrá... de különben nagy szívás az egész...

(Persze ha kész lesz, van némi esélye, hogy nagyon jó lesz ott lakni, de annak is, hogy nem...)

bocsánat, de ennyi idő után nincs már kedvem pozitívnak lenni a lakással kapcsolatban... merthogy a tapasztalat minden pozitív hozzáállást lerombol...

Paco155 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 485
Így igaz.
Előzmény: s96kj (484)
s96kj Creative Commons License 2008.01.27 0 0 484
Köszi Paco, ez már megnyugtatóbb! Szóval ezek szerint ne arra gondoljak, ami pl. sok lakótelepi lakásban van, hogy mondjuk 1-5-ig állíthatok egy szelepet, azt annyi.

Ha jól értem, inkább úgy képzeljem el, mintha a lakásban egy kis dobozka helyett minden szobában (radiátoron) lenne egy dobozka, ami a szoba hőmérsékletétől függően ki-be kapcsolja a fűtőtestet.

Ez már csak egy esetben rosszabb, mint a központi termosztát a lakásban: ha mondjuk nap közben le akarom venni a fűtést (hogy ne fűtsön feleslegesen, amíg nem vagyok otthon) akkor végig kell járnom a fűtőtesteket. Este meg újra, ha hazajöttem.
Előzmény: Paco155 (483)
Paco155 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 483
Szerintem valamit félreértesz. Az, hogy mi a gagyi mindenképp szemlélet kérdése.
Lehet hogy neked cirkod van és egy helyen beállítod (és egy helyen mérsz hőfokot, mondjuk az előszobában), de ez azt jelenti, hogy a lakás különböző helységeiben TŐLED FÜGGETLENÜL pár fokot el fog térni a hőmérséklet. A tervezéstől, széliránytól, külső hőmérséklettől függően mindig máshol lesz egy kicsit hidegebb vagy melegebb mint amit mérsz és amihez viszonyítasz. Ez a pár fok szélsőséges esetben akár 3-4 fok is lehet, de tuti biztos, hogy nem ott lesz mindig melegebb ahol te akarod, hanem a külső körülményektől függ.

A liliomdombos egy egészen más rendszer. A központi kazán a külső hőmérséklettől függően felfűti a vizet 60-80 fokra és keringteti
Minden radiátoron van egy termosztatikus szelep ami általában 12-28 fok között állítható. Mindegyiket külön be tudod álítani, hogy hány fok legyen a szobában (egy szobában több radiátor esetén érdemes azonosra állítani) Ha a szoba eléri a beállított hőfokot akkor lezár, ha lehűl fél-egy fokot akkor kinyit. Így minden szobában olyan meleg lesz amennyit te akarsz. Ha úgy gondolod akkor a konyhában 16 fok lesz a fürdőben meg 26.

A hőmennyiségmérő meg azt méri, hogy a bejövő melegvized milyen meleg a kimenő milyen hideg, és mennyi melegvíz folyt át a radiátorokon. Ebből ad egy kilwatt vagy kilojoule értéket tipustól függően, ez az a hőmennyiség amit fűtésre használtál.

Mi pedig még nem lakunk ott, bár most is ilyen rendszerű a lakásunk.
Előzmény: s96kj (482)
s96kj Creative Commons License 2008.01.27 0 0 482
Hmmm... Ez elsőre elég gagyinak hangzik... Vagy hozzá lehet szokni? (Nekem világéletemben cirkó fűtésem volt) Egyébként nektek ez úgy működik, hogy egyszer beállítottátok aztán kész, vagy állítgatni kell folyamatosan?
Előzmény: Paco155 (481)
Paco155 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 481
Igen.
Előzmény: s96kj (480)
s96kj Creative Commons License 2008.01.26 0 0 480
Sziasztok, a Liliomdombon gondolkodunk a párommal mi is, és felmerült bennem egy kérdés. A műszaki leírásban a fűtésről ezt írják:

"Központi fűtőberendezés, mely a melegvíz előállítását is magába foglalja, lakásonkénti egyedi hőmennyiségmérovel. A fűtés központilag előszabályozott, helyi szabályozás: valamennyi radiátoron termosztatikus szeleppel."

Ez azt jelenti, hogy nincs a lakáson belül egy központi termosztát (értsd: dobozka a falon), hanem fűtőtestenként kell csavargatni a szelepeket?
Köszi a választ!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!