Keresés

Részletes keresés

szemdoktor Creative Commons License 2001.01.17 0 0 658
Jelen. Nem sielek sehol. :( De majd fogok ;)
Katának teljesen igaza van, egyszerűen csodlálom a jólinformáltságotokat. Macikáról már nem is beszélek.

Szóval: V.s. ugyanaz a helyzet, mint ami a szolgáltatás minősége rovatban elhangzott az előzőekben.
(A LASIK klinikát nem gondolnám belevenni ebbe az összhasonlításba sem, Ők még mindig nagyon újak, nagyon alacsony kezelési számmal a nagyokhoz képest, ennek megfelelően kevesebb tapasztalattal is.)
A Focus mint sokkal lentebb elhangzott, egy lényegesen kisérletezőbb kedvű intézet, mint az Optikmed. Egy amerikai lézergyártó számára végezték el a humán fázis kisérleteket egy elvileg új lézerrel, ez az, amit lebenyvágásra is használnak. Az ötlet szerintem igen jó és érdekes, most még biztosan nem tud közel olyan sima lebenyt sem készíteni, mint egy közepes kategóriáju keratom, de ez majd még alakulni fog. Az Optikmed konzevativ intézmény, ráadásul szorosan összenőve a Semmelweis Egyetem Szemklinikájával, ők bármi újat csak akkor csinálnak, ha az Egyetem áldását adta rá. Az Optikmed "nem szereti" a LASIK-ot, szerintem fél a szövődményektől. Joggal. Ezért vették meg szerintem a piacon jelenleg kapható legdrágább keratomot,lebenyvágót, hogy minél kevesebb baj legyen vele. Ezért is csinálják a SOTE Szemklinikával közösen a LASIK-ot. De az is igaz, hogy mindenkit igyekeznek lebeszélni a LASIk-ról, nem hiszem, hogy azért, mert nem kell nekik a pénz. A LASIKról tudni kell, hogy még a legavatottabb kézben, a legjobb keratómmal is vannak súlyos szövőményei, kb. 0.5 %-ban. Az azt jelenti, hogy minden 50-ik LASIK-os paciens a kezelés után rosszabbul lát, mint előtte ! Szerintem ez nagyon nagy baj, még soha, egyetlen paciensemnek sem javasoltam magam sem a LASIK-ot, mert én is félek tőle.
Az Optikmed lebeszéli a pacienseket, sehol nem hirdeti a LASIK-ot. Szerintem csak azért csinálja egyáltalán, /na most fognak megharagudni rám/, mert mint piacvezető, nem engedheti meg magának, hogy a Focus hirdessen valamit, ami nekik nincs.
A Focus hirdeti és az árengedménye a LASIK-ra is vonatkozik. Ha a Focus majd kikisérletezi a lézeres keratomját, az talán majd javíthat a szövődményrátán, de az még odébb van. Ha valaki mindenáron LASIK-ot akar, javaslom hallgassa meg a pártolók mellett az ellenzők véleményét is, mert 0.5 % is nagyon sok annak, akivel megtörténik a baj.

Campi Creative Commons License 2001.01.17 0 0 657
Aham, mar ertem, vielen Dank :)

Megsem bizonytalanitottatok el (annyira)

Kosz, es viszlat.

Előzmény: Macika (652)
Kata_Hamori Creative Commons License 2001.01.17 0 0 656
Sziasztok!
Egy adalék a LASIK-hoz : a volt / :(( / barátomnak az Optik-Mednél csinálták meg a szemét Lasik eljárással. A klinika kiválasztása elött egy barátom tanácsolta, hogy nézzünk utána milyen eszközzel végzik "lebeny vágását"... Hát nagyon nem mindegy. Az derült ki, hogy amit az Optik-Med használ az a legmodernebb "mikrokeratom". A régebbi tipusokkal sok gond szokott lenni. Van amikor igazából nem is a keratommal van baj, hanem a kezelendő arc "domborzatával" Mit is jelent mindez? Röviden azt ha valakinek az arcformája olyan, hogy nem lehet könnyen hozzáférni a szeméhez (pl. erősebb a homlokcsontja vagy az orra sb.) akkor az "egyszerübb készülék" nem fér jól hozzá a szemhez és abból gond lehet (sajnos ezt általában nem közlik velünk ) !! Még egy dolog amire figyelni kell: van ahol lézerrel vágják ezt a lebenyt, ezzel meg az a gond, hogy nem egy folyamatos vékony lézerfényt használnak, hanem impulzusonkét "apró gömböket párologtatnak el" és mivel ezek a gömbök összeérnek olyan mintha vágnák. Csak nem lesz olyan sima mint a mikrokeratommal végzett bemetszés.
Érdemes ennek utánajárni, kiváncsi lennék a Szemdoki mit tud erről? /Remélem nem síel valahol :)) /
u.i.
Jánosom!
Azt irtad, az Optik-Med túlzott magabiztossága elriasztott Téged. Félek, hogy nem jártál utána eléggé a dolognak, amit valószínüvé tesz az is, hogy mint irod: Mercedeses full extrába nekem beletartozik még az is, hogy a legmodernebb eljárást is választhatom (LASIK) ami csak a Focusnál van. Bocs, ezek szerint a Lasik klinikáról nem is tudtál ?! Vagy a SOTE szemklinikáról ? Vagy esetleg az Optik-Medről.
Ha még nem késő azt javaslom szerezz ezekről a helyekről is bővebb információt !
Előzmény: Tóth János (647)
optika.hu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 655
Lehet, hogy valaki nem tudja:

Optikmed is tud LASIK-ot csinálni, van SAJÁT műszerük hozzá. Elsősorban azonban mindenkit lebeszélnek róla, aztán, ha mégis szeretné a paciens, fogják a gépet, átszállítják a szemklinikára (egy börönd az egész) és ott végzik el.
És a lebeny soha nem nő vissza.

(most utálom magam, mert ez reklám lett, de ez akkor is tény)

Pitzu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 654
optika.hu!

Ezt most nem értettem...
Szóval akkor a női szépséget nem lehet hgmm-ben mérni? :-)

Előzmény: optika.hu (645)
Pitzu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 653
Sziasztok!

Nem akarom végtelen ciklusba ugratni a fórumot. Valami rémlett, és nem voltam lusta megkeresni.
Wuck! (és többiek)
Ajánlom megtekintésre a következő hozzászólásokat:
Pitzu(ez én vagyok) - 426
Macika - 428
szemdoktor - 429

Előzmény: Wuck (649)
Macika Creative Commons License 2001.01.16 0 0 652
Ez úgy van, hogy a műtét pillanatában tökéletes a szemed fénytörése, csak azt Te még nem látod. Aztán következik a gyógyulási időszak, amikor hol tökéletesen, hol kevésbé tökéletesen látsz, a szervezeted – némi külső befolyásolással – elfogadja azt a változást, amit a beavatkozás jelentett. A szemed befolyásolhatósága (szemcseppek által) kb. 6 hónapig tart, ezért tartják úgy a szakemberek, hogy ez az az idő, ami után véglegesnek tekinthető a szem fénytörése.
Kétségtelen, hogy 2-3 hónap után beáll egy szinte végleges értékre a látásod, de ha ez nem megfelelő, akkor még van rá mód azt korrigálni.
Előzmény: Campi (650)
Macika Creative Commons License 2001.01.16 0 0 651
Bocs, hogy beleszólok.

Először is.: természetes, hogy mindenki azt ismeri el jobbnak, ahol őt kezelik(ték). Azért választotta azt anno, mert az volt a szimpatikusabb.
Ezzel én is pontosan így vagyok. Arról viszont tudok mesélni, hogy miért az Optik-Med-et választottam.

Először is egy pár tévedésedet javítanám ki.
1. A Focus Medical úgy működik 11 éve, hogy eleinte csak radiális keratotómiát (orosz-rulett) végeztek. A PhotoReaktív Keratotómiát csak egy icipicivel előbb kezdték el, mint az Optik-Med. Azóta fej-fej mellett végzik. Már említette valaki, hogy az Optik-Med gépe egy későbbi, fejlettebb készülék, mint a Focus Medical-é. Ez a szemgolyó beavatkozás közbeni rögzítésében, véletlen elmozdulástól való védelmében jelentkezik elsősorban. Vagyis a létező legfontosabb momentumban ad nagyobb megbízhatóságot. Bár meg kell jegyeznem, hogy nem hallottam a Focus Medicalnál soha olyanról, hogy baj lett volna a szem kamerákkal való követésének pontatlanságából. De azért a „mi van, ha....” belejátszhat a bizalomba.
2. Nem tudok róla, hogy Magyarországon törvény tiltaná az orvosi garanciát. Mindenesetre az, hogy vállalják azt – ha nem olyan lesz a szemed 6 hónap múlva, mint azt ők megjósolták –, hogy visszafizetik a kezelés árát, az nem tűnik beképzeltségnek. Sokkal inkább annak, hogy csak akkor végeznek el beavatkozást, ha 100%-osan biztosak a dolgukban. Sajnos hallottam már olyan esetről (pár százzal ezelőtt már leírtam), hogy az Optik-Med nem vállalta a beavatkozást bizonyos parányi elváltozás miatt, a Focus Med pedig elvégezte csont nélkül. Nagy baj – szerencsére – nem lett belőle, az illető azóta nem tud műkönny nélkül sehova se menni, de tökéletesen lát.
3. Azt azért tisztázzuk, hogy az Optik-Med több beavatkozást végez, mint a Focus Medical (ha csak a PRK-t nézzük).
4. A LASIK-ről meg csak annyit, hogy (ezt már szintén leírtam) nem annyira pozitív a megítélése, mint ahogy azt azok az emberkék elképzelik, akik minden „ÚJ” feliratú termékre beindulnak. Az ugyanis nagy vastag tévedés, hogy csak azért, mert ez a legkésőbb meghonosodott eljárás, azért a legmodernebb, pláne meg a legjobb is lenne. A LASIK-nak többszöröse a lehetséges szövődménye a PRK-hoz képest. Maga beavatkozás is sokkal bonyolultabb, több buktatót rejt magában. Ráadásul közel a duplájába kerül (nem véletlenül). Előfordulhat, hogy a rutinbeavatkozás szemműtétbe torkollik. Mondjuk egy szaruhártya-plasztikába, ami mondjuk eléggé komoly műtét, ugye, Szemdoki?

Az, hogy az Optik-Med 5 éve alatt Európa (kezelésszám alapján) legnagyobb Lézercentruma lett, azért mégis jelent valamit.
Ha mást nem, hát azt, hogy sokan szeretik, ha Mercedesben utazhatnak, legalább ha csak egy kis ideig is.

Campi Creative Commons License 2001.01.16 0 0 650
Hali.

Bocs, most lehet hogy butasagot kerdezek, de tenyleg nem tudom. Ahogy olvastam a hozzaszolasokat, lattam, hogy sokan azt mondogattak hogy ennyi meg annyi minuszos, meg pluszos a szeme. Namarmost, en azt hittem hogy a mutet utan nemsokkal (max kb 2 honap) tokeletesen fogok latni. Javitsatok ki, ha tevedek, de ne bizonytalanitsatok el, en ugy biztam benne...

Koszi

Wuck Creative Commons License 2001.01.16 0 0 649
Csak hogy legyen itt olyan is akit a LASIK klinikán műtöttek. Szerintem korrektek. Nekem lassan 1 éve volt a műtétem, akkor indultak. A hozzáállásukkal nem volt semmi gond, és és tökéletesen látok azóta is. Akkor azt mondták, hogy a Bausch&Lomb a klinika létrehozója és hogy nekik vannak a legmodernebb berendezéseik. Ez Bausch&Lomb háttérrel akár igaz is lehet.
Személyes véleményem szerint ha valakinek van pénze, akkor érdemes LASIK-kal (itt a módszerre és nem a klinikára gondolok) műttetni a szemét. A szemdörgölési tilalomtól eltekintve kevesebb probléma van vele mint a hgyományos műtéttel. Bocs ha valamit ismételtem, nem volt időm átolvasni az újabb hozzászólásokat, csak Nőgyógyász hozzászólásán akadt meg a szemem.
Előzmény: Nőgyógyász (637)
Borsárkány3 Creative Commons License 2001.01.16 0 0 648
Ma voltam az optiknál az 1 hónapos vizsgálaton:-)
Jobb szem 0.95-1.0 :-D A bal 0.7 nél stagnál,de az lassabban gyógyul...
Nekem ez már a 8.kontrolom volt, de végig ugyanolyan mindenre figyelve vizsgáltak:-)
Legközelebb 3 hét múlva kell menni.
Megszünt a fényérzékenység is már nem zavaró, ha a nappal szemben vezetek:-)
Tóth János Creative Commons License 2001.01.16 0 0 647
Kedves Szemdoki!

Lehet, hogy elfogult vagyok, de a Focus és az Optik összevetésében nem igazán értem, hogy fér össze a magasabb ár az orvosi garanciával, holott ma köztudottan tiltott dolog széles e világon orvosi garanciát adni. Még egy fogtömésre sem adhat senki ilyet, nemhogy egy szemműtétre! (engem egyébként ez a túlzott magabiztosság inkább elriasztott az Optikmedtől)
Egy orvosnak szerintem ezt tudni kell...
Jelen esetben az alacsonyabb ár azt is jelentheti, hogy van akkora forgalom (elég nagy a tömeg a Focusnál legalábbis mikor én voltam) ami kitermeli a profitot emelés nélkül is.
Végül is ugyanolyan színvonalú lézergépek dolgoznak mindkét helyen, nem?
A Mercedeshez pedig a patinás múlt is fontos ami ugye a Focusnál tizenegy év az Optiknál pedig öt esztendő. A Mercedeses full extrába nekem beletartozik még az is, hogy a legmodernebb eljárást is választhatom (LASIK) ami csak a Focusnál van.
A vöröst egyébként már rég nem láttam, van viszont egy szőke akit ajánlok mindeki (vagy legalább is majdnem mindenki) figyelmébe:)))

banya Creative Commons License 2001.01.16 0 0 646
A fene tuggya, de _nekem_ még egy vörös csaj sem döntő érv! Baj lehet az ízlésemmel? :))
Előzmény: Dr.W.Gy. (643)
optika.hu Creative Commons License 2001.01.16 0 0 645
Itt most egy tévedést ki kell igazítanom:

A szemnyomást nem a barlangostestben mérik!!!

:D

Előzmény: Pitzu (644)
Pitzu Creative Commons License 2001.01.16 0 0 644
Azért vigyázni kell az ilyenekkel. Még a végén azt olvasod a leleteden, hogy szemnyomás: 30 hgmm (Javítsatok ki, azt hiszem 10 a normális...)
Előzmény: Dr.W.Gy. (643)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2001.01.12 0 0 643
Márpedig a vörös csaj döntő érv, nekem elhihetitek :-) Amikor másnap visszamnetem az első kontrollra, bekötött szemmel, ő fogott kézen és vezetett be a vizsgálóba, már akkor se akartam elengedni azokat a finom kezeket, aztán csöppentett érzéstelenítőt a szemembe, hogy ki tudjam nyitni, és akkor emg is láttam azokat a szemeket a maszk mögül, meg a derékig érő haját és.....és.....csak pislogni tudtam....aztán rámszólt, hogy most már engedjem el a kezét :-)
Egyébként lhet hogy már nem dolgozik ott, ennek érdemes utánaézni, mielőtt elsietett döntéssel a másik céghez menne valaki...
Előzmény: szemdoktor (638)
Macika Creative Commons License 2001.01.11 0 0 642
Az én véleményem is az, hogy pártatlanul kell a tapasztalatokat leírni, TELJESEN félretéve a reklámot. Az maradjon az a cégek dolga.
Legalább e kicsiben tartsuk vissza magunkat az amerikai globalizáció (ti. aki hangosabban hirdet, az a jobb) káros hatásaitól.
Előzmény: optika.hu (641)
optika.hu Creative Commons License 2001.01.11 0 0 641
Van igazad, de te a szemdoktor vagy a szemdoktor@freemail.hu-n, mi pedig a www.optika.hu-n az Optika Egyesület. Nekünk azért kevésbé jó, ha megharagszanak ránk ;) De az objektív vélemény persze egy kis sértődésen kívül nagy bajt nem okozhat, és akinek rosszul esik, legfeljebb tanul belőle.
Előzmény: szemdoktor (640)
szemdoktor Creative Commons License 2001.01.11 0 0 640
Köszönettel veszem mindannyiunk nevében. Annyit azért kérnék, hogy valóban mondjuk el a szakmai véleményünket mert azért vagyunk itt, ne külön bezséljük meg. Tegyük ezt akkor is, ha ez egyik vagy másik cég vonatkozásában poztiv vagy negativ. Rólad senki sem fogja feltételezni, hogy valamelyik cég szekerét akarod tolni, remélem az eddigiek alapján rólam sem. Viszont akik ezt a fórumot olvassák, azoknak szüksége van független, nem marketinges információra, amit ma viszonylag nehéz megkapni. Ezért javasolom, hogy ne farizeuskodjunk, mondjuk meg mit gondolunk szakmailag helyesnek, legfeljebb megharagszanak ránk a cégek vezetői, ha kritizáljuk őket. Ezt még valahogy elviselem.
optika.hu Creative Commons License 2001.01.11 0 0 639
Mi voltunkm látogatóban az Optikmednél, és szeretnénk a nagy konkurenciához (Focus Medical) is elmenni a közeljövőben. Akkor lesz összehasonlítási alapunk, és ha érdekel a véleményem, szívesen elmondom (leírom) neked. Viszont nem itt, mert reklámot azért nem hiszem, hogy etikus volna csinálnunk akár egyik, akár másik cégnek. Mindenesetre, amit Nőgyógyász (aki nem nőgyógyász :)))) írt, tényleg stimmel, volt alkalmunk szabadon kószálni, és korrekt volt minden. Voltak panaszosok is, és nem akarták "lerázni" őket. Sőt, a tájékoztatás néha kicsit szájbarágós volt, persze mi is foglalkozunk (más) paciensekkel, tudjuk, hogy néha az is kevés.
Előzmény: szemdoktor (638)
szemdoktor Creative Commons License 2001.01.10 0 0 638
Kedves Kolléga !

Nagyon köszönöm a részletes válaszodat. Akkor összefoglalnám az eddig elhangzottakat, hogy lezárhassuk a cégek összehasonlítását.
Két régebbi klinikát említettetek meg eddig a topicban, az Optikmed-et és a Focus Medical-t.
/ az említések gyakorisági sorrendjében /
A többiekről kevés szó esett, valószínűleg ez tükrözi a csekély forgalmat, ennek kapcsán a kevesebb tapasztalatot. A két nagyobb úgy tűnik elfoglalta a maga helyét a piacon. Az Optikmed a piacvezető, nem akciózik, nincs kedvezmény, karácsonyi vásár, leértékelés. Alapárból is drágább mint a Focus. Ellentételként garanciával végzi a kezeléseket. A szolgáltatás szinvonalában talán az Optikmed tűnik véleményeitek alapján a jobbnak. /Bár a vöröshajú a Focusnál dolgozik :)/Szerintem az ár és a szinvonalkülömbség meg fog maradni, az Optikmed igyekszik a Mercedes lenni a piacon, de ez persze neki is drágába van. Bizonyára nem olcsó olyan körülményeket teremteni, hogy merjen garanciát vállalni a kezelésekre. Kérdés, hogy igaza van-e, igényel-e a piac ilyen színvonalat, vagy a Focus előretör az alacsony árával ? Meglátjuk. Az jó, hogy az Optikmed nem ment bele az árversenybe, mert az előbb-utóbb a szinvonalrontásoz vezetett volna. Ha ez így marad, akkor mindenki kiválaszthatja a tehetségének és igényének megfelelőt.
Kicsit elmentünk gazdasági irányba, ami nem baj, azért ha szakmai kérdésetek támad, szívesen vállaszolok továbbra is.

Nőgyógyász Creative Commons License 2001.01.10 0 0 637
Kedves Szemdoktor Kolléga! :)

Elnézésedet kérem a hosszú várakoztatásért, remélem még most is aktuálisak a kérdéseid.

1/ Minden kontrollvizsgálat alkalmával pontos és érthető utasítást adnak-e a szemcseppek használatáról ?
Igen, szóban és írásban is, ráadásul azt is elmondják, hogy melyiket miért kell használni.

2/ Minden kontroll alkalmával pontosan rögzítik-e, hogy mennyi idő mulva kell újra menned, vagy rád bízzák ?

A doki pontosan megmondja, hogy hány hét múlva menjek vissza, a pontos időpontot a pultnál kell megbeszélni. Ott viszont figyelni kell nagyon ... egyszer majd' 10 nappal későbbre adtak volna időpontot, ha nem számolok utána, hogy az hány nap.

3/ Elmondják-e milyen esetben kell haladéktalanul jelentkezned, a megbeszélt időponttól függetlenül ?

Igen. Mondtak már olyat pl., hogy ha visszaromlani érzem a szemem, akkor menjek azonnal, ne várjak a megbeszélt időpontig, és adnak erősebb szemcseppet. Az Ultracortenol-ról is elmondták, hogy szemnyomás növekedést okozhat, ezért gyakrabban kell menni, ill. nyomás, szúrás, kisugárzó fájdalom esetén azonnal.

4/ Adnak-e minden kontrollnál külön írásos leletet, hogy az abban foglaltak számon kérhetőek legyenek egy külső szemorvos vizsgálatával is ?

Adnak, de nem minden érték szerepel rajta. Legutóbb a mért szemnyomást felejteték le róla, ill. a kontrollok során csak a táblán olvastatott korrekciót írják a leletre, az auto-refraktometria által mértet nem. Ez utóbbira rá is kérdeztem, hogy miért nem, a válaszuk az volt, hogy nekik megvan (a gép által nyomtatott csík), nekem meg úgysem az a lényeges, hanem a táblával mért. Legközelebb nem érdeklődni fogok, hanem megkérem őket, hogy írják rá. Kíváncsi természet vagyok :)

5/ Törődnek-e veled elég alaposan, nincs-e olyan érzésed, hogy mivel már fizettél, a továbbiakban nem igazán kíváncsiak rád ?

Nem érzek különbséget a színvonalban a kezelés előtti és utáni helyzet között. Ugyanolyan gördülékeny minden, nem sietnek elzavarni, részletesen válaszolnak a kérdéseimre, és a nevem miatt (nem éppen hétköznapi név :) ) olykor már arcról felismernek és előre köszönnek, hogy Jó reggelt, Nőgyógyász! :)

6/ Tudtommal nem kérnek pénzt a kontollokért, de mi van akkor, ha műsoron kívül keresed fel őket ?

Én úgy tudom, hogy fél évig ingyenes, és nem volt semmi gond, pedig az ötödik napon is mennem kellett, most meg kéthetente járok, nem havonta.

7/ Hány kontrollt terveznek végezni összesen a díjmentes keretben ?
A tervet már mások említették (), talán még annyit, hogy az összes tájékoztatóban az első fél év, és nem meghatározott számú kontroll ingyenessége szerepel.

PS: Azt írtad, hogy annak idején a Focust és az Optikmedet versenyeztetted magadban, a Lasikklinika kiesett az elején. Nem emlékszem, hogy ezt megmagyaráztad volna. Erre is kiváncsi lennék.

Tényleg nem fejtettem ki bővebben, de most megteszem :) Inkább szubjektív okai voltak, nem bíztam annyira bennük, mert még viszonylag újak (legalábbis a szemműtétet nem olyan régóta hirdetik, mint a másik két említett cég), és senkit nem találtam a környezetemben vagy itt a topikban, aki náluk műttette volna a szemét. Pedig nagyon aranyos volt, ahogy a fiatal női hang magyarázta a telefonban a szemorvosok hozzáállását ... azzal példálózott, hogy a műtött cici az műtött cici, senki nem fogja javasolni a műtétet, legfeljebb azt mondják meg, hogy ha nagyon akarom, akkor szerintük hol célszerű műttetni, vagy hol nem. Valahogy kedvem lett volna megkérdezni, hogy az ő cicije ....ööööö, akarom mondani a szeme műtve vagyon-e? ;-))))

Remélem segítettem a válaszommal, ha maradt még kérdésed, tedd fel bátran.

Nőgyógyász

Előzmény: szemdoktor (556)
Nőgyógyász Creative Commons License 2001.01.10 0 0 636
Sziasztok! Cica, Neked külön puszi! :) Ja, és BUÉK, mert őlustaságom idén még nem is jelentkezett...

Látni látok, két szemmel szubjektíve egész jól, de külön-külön már izgalmasabb a helyzet. Egy hónappal a műtét után a bal szemem -1D volt, a jobb meg -1,5. A bal kapott Flucont, a jobb Ultracortenolt, s három hét múlva visszamentem. Ez volt tegnap. A bal szemem javult -0.5D-re, a jobb rosszabbodott -2.5D-re :((((

Egy kicsit be vagyok tojva, hogy mi lesz, ha tovább romlik ... viszont hallottam olyan esetről a kolllégámtól, hogy 3 héttel műtét után -2D lett valakinek, aztán a fél év végére visszament -0.5D-re. Szóval nem teljesen reménytelen a helyzet, és mint mondom, a két szem együtt azért egész jó, a mindennapi életben nem veszem észre, hogy nem látnék élesen, vagy valami ilyesmi. Ha nem romlik tovább, és a végén megkapom a jogsit korlátozás nélkül, akkor még így is azt fogom mondani, hogy megérte.

Előzmény: CICA (628)
Talan Creative Commons License 2001.01.10 0 0 635
Pénzt gyűjtögetünk, egyéb felmerült nyavalyáinkat kezeltetjük... De készülünk.
Előzmény: Bőrsárkány (633)
Macika Creative Commons License 2001.01.09 0 0 634
Vagyunk, figyelünk....
Előzmény: Bőrsárkány (633)
Bőrsárkány Creative Commons License 2001.01.09 0 0 633
Hol vagytok műtéten túlesettek, és jövendőbeli műtöttek?
Előzmény: Bőrsárkány (632)
Bőrsárkány Creative Commons License 2001.01.04 0 0 632
Úgy érzem kb 1 hónap kellett,hogy elmúljon a fényérzékenység,és nyugodtan lehessen vezetni.
Sőt már közeli látásom is türhető:-)
A jobb szemem már 0.9 ,a bal lustálkodik(igaz régen sem használtam)0.65, de már így is jobb mint régen,csak kicsit homályos.
Előzmény: ZedIzDead (629)
Mbrio Creative Commons License 2000.12.27 0 0 631
Sziasztok. Jómagam is szemüveges vagyok. Nézelődtem is ebben az ügyben mindenfelé, de igazán nem érzem magam meggyőzve, hogy egy ilyen műtétre rábírjam magam. Tudtok mondani nekem bővebb információkat, benyomásokat? Olvasgattam a topicot, meg a webet, de jobb ha tőletek hallom, mi újság. Elég régóta van szemüvegem kb 26 éve. Most 4.5 + 1 illetve 0.5 cyl.
Számítógépes vagyok, tehát sokat ülök képernyő előtt.
optika.hu Creative Commons License 2000.12.27 0 0 630
Látom, azért Karácsonykor sem tudtok elszakadni...

Ez már függőség :)))

ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.27 0 0 629
Máshová már írt, úgyhogy a látása biztos oké...

[ZedIzDead]

Előzmény: CICA (628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!