Keresés

Részletes keresés

skolikagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 299

találtam egyet magyar oldalon:

http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/58576/

Remélem jó oldalt fog megnyitni

Ez szerintem annak a proginak a legújabb változata, amit én használok.

Majd a férjem megírja a német progi címét, akkor azt is felteszem:-)

Előzmény: atandi (298)
atandi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 298

Szerencsére elég jól tudok németül. (Bár nem is tudom miköze van ennek a szerencséhez illetve hogy hogy lehetne csupán szerencsével megtanulni egy nyelvet...:P )

A lényeg, hogy sokkal jobban megy, mint az angol, amit viszont úúúútálok!! :))

Tudsz egy linket, honnan tölthetném le?

Előzmény: skolikagi (297)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 297

Én a Paint Shop Pro programot használom, ami ingyenesne letölthető, de német.

Bár szerintem tutira van magyar változata is már:-)

Előzmény: atandi (294)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 296

Sztem nézd végig, mik a laptop beállításai, és minden kis fület, minden beikszelni való dobozt, minden számot az ip-addressben csekkolj le, hogy ugyanaz legyen a gépen is...

Előzmény: atandi (294)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 295

Sebaj, majd belerázódik, ha egyszer már az ember ráérez a dolog lényegére és nem fél az alkalmazásoktól, onnan egy kis segítséggel biztosan menni fog minden... ;-) Progit telepíteni sem egy ördöngösség, elvégre csak hellyel-közzel okézni kell. ~:-D

Előzmény: skolikagi (293)
atandi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 294

Jót vigyorgok, mert teljesen tipikus, hogy mindenkinek az a legegyszerűbb, amit megszokott, amiben rutinja van.

Egyszer régen(még Pesten) volt a gépemen a Photoshopnak egy ingyenes próbaverziója, imádtam. PL a nyu egyik fotóján eltüntettem a tokáját, nagyon tetszett neki az a kép magáról!!:P

Ha már ilyen szakik vagytok: szerintetek hogy lehet az, hogy megvettük a mobilnethez ezt a kütyüt(telenoros), a laptopn lehet vele netezni, az én gépemen meg nem? Valami kapcsolati beállítások nem stimmelhetnek?

Amúgy a paintnél könnyen lehet kicsinyíteni, én a fotók széltét-hosszát 25-25%-ra veszem, kivágom a lényeget, azzal még jelentősen csökken a mérete, így szoktam netre küldeni.

És akkor már kérdezném: tudtok-e a neten ingyenes letölthető verzióját vmelyik Photoshopnak?

Előzmény: agicza (292)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 293

Gyanítom, hogy nincs neki szegénynek Photoshopja, mert cska egy örökölt gépe van, amit emailezésre kapott:-)

Ali-bá ha hajlandó vagy tanulni és befogadni az új ismereteket, akkor segítünk letölteni a netről egy képszerkesztőt, és persze beüzemelni is.

Aztán küldhetsz a lányodnak egy sk mérezetett fotót, hadd csodálkozzon:-)))

Előzmény: agicza (292)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 292

Jujj, feleslegesen bonyolítod azt, ami pedig egyszerű... :-)

Tehát, ahol Skolikagi mondta, ott, jobbra fent megtalálod a prt sc-t notebook billentyűzetén vagy a Print Screen-t a rendes tasztatúrán, majd képszerkesztő (pl. Photoshop Light Edition) új file megnyit, azt a pixelméretet-beállítást leokézod, amit alapból felkínál, majd beilleszted a képet CTRL V-vel.

Amire szükséged van, azt levágod belőle, Crop eszköz, majd az image fül alatt Flatten Image, ezután tudod kezelhető képformátumban elmenteni, pl. .jpg-ben.

Utána ha egy élesítést ráadsz (sharpen image), akkor sokkal jobban  fognak látszani a körvonalak is. Esetleg kontrasztosítani is lehet , az Enhance fül alatt találod (Brightness/Contrast).

Ezután átméretezhető a kép valami emészthető méretre, mondjuk, hosszabb oldal 800 pixel, és máris kezelhetővé válik a lementett térkép-darab... :-) Ha nem menne, kérdezz még nyugodtan, ha bent vagyok a rendszerben, szívesen segítek. ;-)

Előzmény: Ali-bá (283)
caterina3 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 291

(És mentsd át .jpg-be.)

Előzmény: caterina3 (290)
caterina3 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 290

Szia! Ha van Photoshopod, azzal próbáld meg átméretezni (itt: Kép/Képméret), a pixelszámot kellene csökkenteni.

Képernyőre elegendő a 72 pixel/hüvelykes felbontás, a méret 480×640 pixel legyen, így simán felmegy az Indexre.

Előzmény: Ali-bá (288)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 289

Én nem a Paint-et használom, így azt sem tudom hogy azzal lehet-e kicsinyíteni...

Mert az, hogy az oldalainak a méretét kisebbre veszed, az nem biztos, hogy megegyezik azzal, ha ténylegesen átméretezed.

Amikor kezdő honlapgyártó voltam, és akkor futottam ebbe a hibába...( 8 évvel ezelőtt)

Hiába húztam össze a képet, az ugyanolyan nagy maradt valójában, és ezért a honlapon nagyon keservesen töltődött be...

Előzmény: Ali-bá (288)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 288

Megpróbáltam. Addig ment, hogy bemásoltam a paint-ba, nevet adtam neki, aztán a fórumra nem ment fel, met hogy túl nagy. Pedig már egészen 10%-osra lekicsinyítettem./vagy 10X megpróbáltam, átmenetileg feladom/ (amugy kár, hogy nem fogadtunk, mer megnyerted volna!)

Előzmény: skolikagi (285)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.12 0 0 287

Na nézz oda! /ezt magamnak írtam/ Tényleg van Print Screen, itt a jobb felső sarokbanaz enter, +, -, *,/, jelek felett közvetlenül. Kösz! Kipróbálom menten.

Előzmény: skolikagi (285)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.12 0 0 286

Hű de jó hosszú telked van! A mi környékünk is sokáig nagyon régi felvételen, tizedakkora nagyítással volt fent mint a mostani, amit 2009-ben csináltak.

Előzmény: skolikagi (284)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 285

De van olyan billentyűd fogadjunk:-))

Arra felé keresd ahol a Delete van. Az fölött kettővel van nálam, az enyémre az is rá van írva hogy SysRq

Előzmény: Ali-bá (283)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 284

Ócsó játék mi...:-)))

Én is megcsináltam....feketével kerítettem be a lényeget:-)

Ez 2005/2006-ban készült kép, tutira, mert akkor állt ott egy egész télen át egy autó a telek aljában:-)

Van a szőlőhegyen egy telefontorony, na annak a környékéről újabb kép van a goglin...

gondolom, mert fontos objektum...

Előzmény: gergerg (281)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.12 0 0 283

Elnézést a tudatlanságomért, melyik az a Print Screen billentyű? Nálam ilyen nincs. Én Ctrl C-vel szoktam szövegeket elmenteni, Ctrl V-vel a Word Pad-ba másolni, onnan kinyomtatni. Képet hogy lehet elmenteni? Hova? /csak konyhanyelven értek, számítógépezni nem tanultam, csak örököltem a külföldre ment lányomtól egy apparátot, éppen csak e-mail-ezni tanított meg septében: ezt  nyomd meg, egy katt, bal egér, stb. A többit csak ugy kitapasztalgattam./

Előzmény: agicza (279)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.12 0 0 282

Jó nagy az a sárga terület.

A nagykertemet nem találtad meg? A körforgalomtól kell menni Konyár fele (K-re) és a házakat, kétoldali kerteket , patakot elhagyva jobbra a tájvédelmi körzet és az út/vasút közötti zártkertben a sövénnyel, diófákkal körülvett rész itt az elején. A közepén egy zöld karika, ott fordulok meg bent a kocsival.

Előzmény: gergerg (281)
gergerg Creative Commons License 2010.12.12 0 0 281

Én meg a piros ketrecben lakom, a sárgát akarom megvenni. Ez persze legalább 6-7 éves felvétel.

Előzmény: gergerg (280)
gergerg Creative Commons License 2010.12.12 0 0 280

Megvan!

Előzmény: Ali-bá (278)
agicza Creative Commons License 2010.12.12 0 0 279

Van egyszerűbb módszer is: a Print Screen billentyű elmenti a monitorod pillanatnyi képét, ezt bármilyen képszerkesztőbe beillesztve (képszerkesztő megnyit, új file, leokéz, CTRL+V-vel beilleszt) utána mehet rá a kiscsikó, a tyúkól és a kukoricásban kergetőző lurkók is... ;-P

Előzmény: gergerg (255)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.12 0 0 278

Valóban ismerős, csak az A betű a piros felkiáltójelben kicsit rossz helyen van. Mi onnantól számítva felfele (É-ra) az ötödik házban lakunk. A porta végén orgonasövény, szőlő a kert két oldalán és középen egy kék lavor, lejebb fóliaház. /És nem látod a kép alján futni megadott fok, perc, másodperc számokat?/

Előzmény: gergerg (276)
Deryan Creative Commons License 2010.12.12 0 0 277

Megpróbáltam letölteni s az a link valóban nem működik.

Sajnálom, hogy bosszúságot okozott.

Az egy jó programnak tűnik. Örültem, hogy magyarul lesz.... Megtaláltam egy letölthető formát. Sajnos angolul van:

http://www.szoftverbazis.hu/letoltes/virtual-garden-3d-free-XN11.html

Működik!!!

Először nézd végig a Tutorialt

Előzmény: atandi (275)
gergerg Creative Commons License 2010.12.12 0 0 276

A megadott koordináták valamiért amerikába visznek, de ez esetleg ismerős lehet :-)

Előzmény: Ali-bá (254)
atandi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 275

Egyelőre nem sikerül... Először mentésre, majd futtatásra kattintottam, de sehol sem találom a gépen a programot, nincs seholikonja...nem értem. Majd este, ha lesz időm, megpróbálom újból az egészet elölről telepíteni, stb. De mamunkahelyi találkozóra megyek, úgyhogymost nincs időrá. Nálunk máris olvad a hó.

youtube-ra konkrétan nem sok esélyem van, max. ha elmenetel előtt elkezdem letölteni és mire hazaérek Szegedről, akkorra letölti... Na jó, ez talán túlzás, kb. fél óra kell egy 3 percs zene eletöltéséhez, tegnap éjjel legalábbis így sikerült megnéznem Vecától a múltkori (most múlik...) számot. Szép volt, sajnálom, hogy ő esett ki.

Előzmény: Deryan (273)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.11 0 0 274

Jók vagytok ezekkel a rajzocskákkal, én nemrég még egy ferdén futó nyilat is alig bírtam berajzolni, de majd gyakorlok.  Kösz a tanácsokat.

Előzmény: gergerg (260)
Deryan Creative Commons License 2010.12.11 0 0 273

Nagyon szívesen! Majd számolj be, hogy mit sikerült a segítségével elérni! :)

A lepkéket nézegetem.

Az ősszel, amikor az édeskömény bokrát kivágtam, találtam rajta két gyönyörű nagy hernyót, amit aztán szerencsésen áttelepítettünk a szomszédasszonyhoz.

Annak a 2 szép hernyónak a teljes életciklusáról találtam ezt a vidót:

http://www.youtube.com/watch?v=7AUeM8MbaIk&feature=related

Előzmény: atandi (269)
gergerg Creative Commons License 2010.12.11 0 0 272

Nem ujdonság neki mert már tavaly is szánkóztunk de nagyon tetszik neki.

Előzmény: atandi (270)
gergerg Creative Commons License 2010.12.11 0 0 271

Igen, nagyon bírja.Jobban mint mi!:-)

Előzmény: Deryan (266)
atandi Creative Commons License 2010.12.11 0 0 270

Ó de édes!! :))

Milyen kár, hogy tizenegynéhány éve, mikor még az enyémek voltak ilyen pöttömök, nem volt digitális fényképezés..

No és hogy tetszik neki a hó?

Előzmény: gergerg (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!