Szerencsére elég jól tudok németül. (Bár nem is tudom miköze van ennek a szerencséhez illetve hogy hogy lehetne csupán szerencsével megtanulni egy nyelvet...:P )
A lényeg, hogy sokkal jobban megy, mint az angol, amit viszont úúúútálok!! :))
Sztem nézd végig, mik a laptop beállításai, és minden kis fület, minden beikszelni való dobozt, minden számot az ip-addressben csekkolj le, hogy ugyanaz legyen a gépen is...
Sebaj, majd belerázódik, ha egyszer már az ember ráérez a dolog lényegére és nem fél az alkalmazásoktól, onnan egy kis segítséggel biztosan menni fog minden... ;-) Progit telepíteni sem egy ördöngösség, elvégre csak hellyel-közzel okézni kell. ~:-D
Jót vigyorgok, mert teljesen tipikus, hogy mindenkinek az a legegyszerűbb, amit megszokott, amiben rutinja van.
Egyszer régen(még Pesten) volt a gépemen a Photoshopnak egy ingyenes próbaverziója, imádtam. PL a nyu egyik fotóján eltüntettem a tokáját, nagyon tetszett neki az a kép magáról!!:P
Ha már ilyen szakik vagytok: szerintetek hogy lehet az, hogy megvettük a mobilnethez ezt a kütyüt(telenoros), a laptopn lehet vele netezni, az én gépemen meg nem? Valami kapcsolati beállítások nem stimmelhetnek?
Amúgy a paintnél könnyen lehet kicsinyíteni, én a fotók széltét-hosszát 25-25%-ra veszem, kivágom a lényeget, azzal még jelentősen csökken a mérete, így szoktam netre küldeni.
És akkor már kérdezném: tudtok-e a neten ingyenes letölthető verzióját vmelyik Photoshopnak?
Jujj, feleslegesen bonyolítod azt, ami pedig egyszerű... :-)
Tehát, ahol Skolikagi mondta, ott, jobbra fent megtalálod a prt sc-t notebook billentyűzetén vagy a Print Screen-t a rendes tasztatúrán, majd képszerkesztő (pl. Photoshop Light Edition) új file megnyit, azt a pixelméretet-beállítást leokézod, amit alapból felkínál, majd beilleszted a képet CTRL V-vel.
Amire szükséged van, azt levágod belőle, Crop eszköz, majd az image fül alatt Flatten Image, ezután tudod kezelhető képformátumban elmenteni, pl. .jpg-ben.
Utána ha egy élesítést ráadsz (sharpen image), akkor sokkal jobban fognak látszani a körvonalak is. Esetleg kontrasztosítani is lehet , az Enhance fül alatt találod (Brightness/Contrast).
Ezután átméretezhető a kép valami emészthető méretre, mondjuk, hosszabb oldal 800 pixel, és máris kezelhetővé válik a lementett térkép-darab... :-) Ha nem menne, kérdezz még nyugodtan, ha bent vagyok a rendszerben, szívesen segítek. ;-)
Megpróbáltam. Addig ment, hogy bemásoltam a paint-ba, nevet adtam neki, aztán a fórumra nem ment fel, met hogy túl nagy. Pedig már egészen 10%-osra lekicsinyítettem./vagy 10X megpróbáltam, átmenetileg feladom/ (amugy kár, hogy nem fogadtunk, mer megnyerted volna!)
Na nézz oda! /ezt magamnak írtam/ Tényleg van Print Screen, itt a jobb felső sarokbanaz enter, +, -, *,/, jelek felett közvetlenül. Kösz! Kipróbálom menten.
Hű de jó hosszú telked van! A mi környékünk is sokáig nagyon régi felvételen, tizedakkora nagyítással volt fent mint a mostani, amit 2009-ben csináltak.
Elnézést a tudatlanságomért, melyik az a Print Screen billentyű? Nálam ilyen nincs. Én Ctrl C-vel szoktam szövegeket elmenteni, Ctrl V-vel a Word Pad-ba másolni, onnan kinyomtatni. Képet hogy lehet elmenteni? Hova? /csak konyhanyelven értek, számítógépezni nem tanultam, csak örököltem a külföldre ment lányomtól egy apparátot, éppen csak e-mail-ezni tanított meg septében: ezt nyomd meg, egy katt, bal egér, stb. A többit csak ugy kitapasztalgattam./
A nagykertemet nem találtad meg? A körforgalomtól kell menni Konyár fele (K-re) és a házakat, kétoldali kerteket , patakot elhagyva jobbra a tájvédelmi körzet és az út/vasút közötti zártkertben a sövénnyel, diófákkal körülvett rész itt az elején. A közepén egy zöld karika, ott fordulok meg bent a kocsival.
Van egyszerűbb módszer is: a Print Screen billentyű elmenti a monitorod pillanatnyi képét, ezt bármilyen képszerkesztőbe beillesztve (képszerkesztő megnyit, új file, leokéz, CTRL+V-vel beilleszt) utána mehet rá a kiscsikó, a tyúkól és a kukoricásban kergetőző lurkók is... ;-P
Valóban ismerős, csak az A betű a piros felkiáltójelben kicsit rossz helyen van. Mi onnantól számítva felfele (É-ra) az ötödik házban lakunk. A porta végén orgonasövény, szőlő a kert két oldalán és középen egy kék lavor, lejebb fóliaház. /És nem látod a kép alján futni megadott fok, perc, másodperc számokat?/
Egyelőre nem sikerül... Először mentésre, majd futtatásra kattintottam, de sehol sem találom a gépen a programot, nincs seholikonja...nem értem. Majd este, ha lesz időm, megpróbálom újból az egészet elölről telepíteni, stb. De mamunkahelyi találkozóra megyek, úgyhogymost nincs időrá. Nálunk máris olvad a hó.
youtube-ra konkrétan nem sok esélyem van, max. ha elmenetel előtt elkezdem letölteni és mire hazaérek Szegedről, akkorra letölti... Na jó, ez talán túlzás, kb. fél óra kell egy 3 percs zene eletöltéséhez, tegnap éjjel legalábbis így sikerült megnéznem Vecától a múltkori (most múlik...) számot. Szép volt, sajnálom, hogy ő esett ki.
Nagyon szívesen! Majd számolj be, hogy mit sikerült a segítségével elérni! :)
A lepkéket nézegetem.
Az ősszel, amikor az édeskömény bokrát kivágtam, találtam rajta két gyönyörű nagy hernyót, amit aztán szerencsésen áttelepítettünk a szomszédasszonyhoz.
Annak a 2 szép hernyónak a teljes életciklusáról találtam ezt a vidót: